Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-28@06:59:02 GMT

همه غذاهای فرآوری شده ناسالم نیستند!

تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۵۰۷۰۴

همه غذاهای فرآوری شده ناسالم نیستند!

به گزارش اقتصاد آنلاین، در اینجا مواردی را که باید از آنها اجتناب کنید و چگونگی پیدا کردن گزینه های سالم را بررسی می‌کنیم، غذاهای حداقل فرآوری شده ، مانند هویج یا عسل ، سالم هستند و غذاهای فوق العاده فرآوری شده مانند کوکی ها یا هات داگ خطر چاقی و بیماری های قلبی را افزایش می‌دهند.

 برای جلوگیری از ضرر غذاهای فرآوری شده، میوه و سبزیجات بیشتری بخورید، خوراک های محلی بخرید و از اضافه کردن قند ها به غذاها خودداری کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

غذاهای فرآوری شده غالباً دارای کالری، کربوهیدرات و شکر زیادی هستند، اما باید حداقل تغذیه را از آن‌ها داشت. در حالی که خوردن غذاهای فرآوری شده کار بدی نیست مشکل این است که بیشتر ما، بیش از حد از این نوع غذاها می خوریم.

در حقیقت، تخمین زده می‌شود که 60درصد از مردم ایالات متحده رژیم غذایی متشکل از غذاهای بسیار فرآوری شده دارند و این برای دور کمر و سلامت کلی انسان ها خوب نیست.

ما با متخصصان تغذیه درمورد اینکه چه موادی باعث "فرآوری" شدن غذا می‌شود، اینکه آیا باید کاملاً از آن پرهیز کنید و همچنین نحوه جایگزینی گزینه های سالم در رژیم غذایی صحبت کردیم که در ادامه مطلب به آن می پردازیم.

غذای فرآوری شده چیست؟

غذاهای فرآوری شده غذاهایی هستند که نسبت به حالت طبیعی خود تغییراتی داشته اند. آنها اغلب به اندازه نمونه های غیر پردازش شده، سالم در نظر گرفته نمی شود زیرا تمایل دارند حاوی نمک، قند یا چربی های اضافه شده برای طعم یا افزایش ماندگاری باشد.

یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی می‌گوید: "تقریباً هر غذایی که ما مصرف می‌کنیم تا حدی فرآوری می‌شود." با این حال ، هرچه غذای بیشتری فرآوری شود ، ناسالم تر خواهد بود. به گفته یک متخصص تغذیه دیگر: سه نوع مختلف از غذای فرآوری شده وجود دارد: 

حداقل پردازش شده ، که از قبل آماده شده است ، اما شما هنوز هم می‌توانید فقط با نگاه کردن به آن بگویید که وضعیت طبیعی غذا چیست. مثال‌ها عبارتند از: 

 میوه  هویج کوچک  عسل  گوشت بدون استخوان  توت خشک 

سطح متوسط ​​پردازش شده ، که مواد افزودنی برای بهبود بافت یا طعم غذا اضافه شده است. این شامل: 

 نان  کره  بادام زمینی  گرانولا  هوموس  پنیر 

بسیار فرآوری شده ، یعنی زمانی که غذایی با افزودن یا حذف برخی از مواد مغذی و مواد غذایی کاملاً از نسخه غذایی کامل خود، تغییر می کند. این شامل: 

تویینکی  هات داگ  پودر پروتئین  کلوچه های بسته بندی شده 

غذاهای حداقل فرآوری شده معمولاً سالم هستند زیرا ویتامین ها و مواد مغذی موجود در طبیعت تمایل دارند حتی پس از پردازش در غذاها باقی بمانند. در عوض مراقب محصولات بسیار فرآوری شده باشید. اینها کمتر سیر کننده و مغذی بوده و از کالری بیشتری برخوردار هستند که می تواند باعث افزایش وزن یا چاقی شود. 

آنچه پژوهش می گوید: یک مطالعه کوچک در سال 2019 ، عادات غذایی شرکت کنندگان در یک رژیم فوق العاده فرآوری شده و یک رژیم غذایی حداقل فرآوری شده را به مدت 14 روز مقایسه کرد. این مطالعه نشان داد کسانی که غذاهای فوق فرآوری شده مصرف می کنند ، در مقایسه با افرادی که غذاهای کم پردازش می خورند ، بیشتر غذا می خورند و وزن بیشتری پیدا می کنند.

چگونه از غذاهای فرآوری شده اجتناب کنیم ؟

همه غذاهای فرآوری شده ناسالم نیستند و حتی ممکن است برخی از آنها مانند عسل یا نان سبوس دار برای سلامتی شما مفید باشند. با این حال ، برخی از افراد ممکن است بخواهند غذاهای فرآوری شده را کاهش دهند تا مصرف قند ، نمک ، کالری یا چربی آنها کاهش یابد. 

در اینجا چند نکته برای کمک به شما در جلوگیری از غذاهای فوق فرآوری شده آورده شده است. از برخی مواد مغذی اجتناب کنید: اگر قصد دارید غذاهای کاملاً فرآوری شده را به حداقل برسانید ، می‌توانید از چند ماده ای اجتناب کنید که شامل سدیم و چربی ترانس هستند. 

همچنین ممکن است بخواهید به غذاهایی که دارای لیست مواد تشکیل دهنده کوتاه هستند بچسبید. اغلب اوقات ، هرچه غذای فرآوری شده بیشتر باشد ، لیست مواد تشکیل دهنده طولانی تر است. 

از مصرف فست فود خودداری کنید: بیشتر فست فودها فرآوری فوق العاده ، مواد مغذی کم و سدیم و کالری زیادی دارند. خوردن بیش از حد فست فود همچنین می تواند شما را در معرض ابتلا به برخی از شرایط خطرناک سلامتی مانند بیماری های قلبی ، فشار خون بالا یا چاقی قرار دهد. 

از مصرف مواد بسته بندی شده خودداری کنید: غذاهای بسته بندی شده فاقد فیبر هستند و حاوی نمک ، شکر یا چربی هستند. وی می گوید: "این مواد مدت ماندگاری این [محصولات] را افزایش می‌دهند و می تواند باعث رضایت بیشتر شما شود ، اما در واقع برخی مواد مغذی مهم را از بین می برد.

 از قندهای اضافه شده خودداری کنید: قندهای اضافه شده در حین فرآوری هستند مانند شربت ذرت ، شکر ذرت ، ساکارز یا گلوکز. آنها با قندهای طبیعی که در میوه ها و لبنیات یافت می شوند و احتمال بروز جهش قند خون کمتر است تفاوت دارند.

خوراک های محلی بخرید

 خرید از بازارهای کشاورزان ، مواد غذایی آنها تازه تر هستند و افراد کمتری در کار با مواد غذایی فعالیت می کنند و باعث می‌شود فرآوری آن کمتر شود. غذاهایی که به صورت محلی تولید می شوند دارای مواد مغذی بیشتری هستند. 

پیرامون فروشگاه را بخرید

زیرا بسیاری از غذاهای یافت شده در راهروهای مرکزی مواد نگهدارنده اضافه کرده اند که به آنها کمک می کند "تازه" بمانند. غذاهای تازه مانند لبنیات ، میوه ها و سبزیجات در حوالی فروشگاه های مواد غذایی یافت می شوند.

از غلات کامل استفاده کنید

غلات، کامل در نظر گرفته می شوند زیرا سبوس ، جوانه و اندوسپرم دانه، دانه را حفظ می کنند. این قسمتهای دانه دارای آنتی اکسیدان، ویتامین های گروه B و پروتئین هستند. دانه های تصفیه شده از این سه قسمت دانه سلب می شوند و باعث می شوند مواد مغذی کمتری داشته باشند.

میوه و سبزیجات بیشتری بخرید

غذاهای فوق العاده فرآوری شده را بجای میوه ها و سبزیجات تازه عوض کنید. میوه ها و سبزیجات گزینه های میان وعده ای سالم هستند زیرا تمایل آنها به کالری کم و مواد مغذی زیاد و فاقد مواد نگهدارنده و قندهای اضافی است.

توصیه ما به شما

غذاهای بسیار فرآوری شده تمایل زیادی به قند ، نمک و چربی دارند. با این حال ، همه غذاهای فرآوری شده برای شما مضر نیستند ، بلکه فقط غذاهای فوق فرآوری شده مانند نوشابه های شیرین یا شام های فوری مضر هستند. 

برخی از راه های محدود کردن مصرف غذای فرآوری شده ، اجتناب از غذاهای بسته بندی شده با لیست مواد طولانی است و انتخاب غذاهای تازه مانند میوه ها ، سبزیجات یا محصولات لبنی.

پربیننده ترین هنگام اسهال این ۵ غذا را بخورید! آخرین آمار کرونا در ایران (۱۴۰۰/۱/۲۰) تعطیلی ادارات دولتی و شرکت‌های خصوصی در شهرهای قرمز الزامی است پیوند ریه از یک اهدا کننده زنده به بیمار مبتلا به کووید-۱۹ علائم و نشانه‌های افسردگی در مردان

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: غذاهای فراوری شده برجام غذاهای فرآوری شده بسیار فرآوری شده غذای فرآوری شده فرآوری شده بسته بندی شده خودداری کنید مواد غذایی فوق العاده غذاهای فوق اضافه شده مواد مغذی میوه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۵۰۷۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قند‌های پنهان در رژیم غذایی خود را بیابید و آن‌ها را حذف کنید

آفتاب‌‌نیوز :

در مبحث کاهش وزن، توجه به مصرف قند نکته بسیار مهمی است. بدیهی است که مصرف خوراکی‌ها و نوشیدنی‌های شیرین می‌تواند تلاش‌ شما در امر کاهش وزن را بی‌ثمر کند؛ اما مسئله قابل توجه‌تر این است که شما با مراعاتِ هرچه‌تمام خوراکی‌هایی را به طور روزمره می‌خورید که در ظاهر شیرین نیستند ولی حاوی مقادیری قند پنهان هستند. تدوام در مصرف این قندها، بدون اینکه متوجه شوید، می‌تواند منجر به تجمع چربی در بدن و مانع از کاهش وزن شود.

خطرات قندهای پنهان

۱. افزایش وزن: بر اساس شواهد علمی، مصرف زیاد قندهای افزوده با افزایش وزن و خطر چاقی مرتبط است. قندهای افزوده‌شده بدون تأمین مواد مغذی ضروری، منجر به دریافت کالری اضافی و درنهایت افزایش وزن و سایر مشکلات می‌شوند.

۲. افزایش قند خون: قندهای پنهان می‌توانند باعث افزایش سریع سطح قند خون و در ادامه سبب افت شدید آن شوند و هم‌چنین احساس خستگی، گرسنگی و تمایل به خوردن بیشتر غذاهای شیرین را در شما ایجاد کنند. این اثر مخرب می‌تواند متابولیسم را مختل کند و مانع کاهش وزن شود.

کدام گروه از مواد غذایی حاوی قند پنهان هستند؟

۱. موادغذایی فرآوری‌شده: بسیاری از موادغذایی فرآوری‌شده، از جمله چیپس، پفک، سس‌ها و طعم‌دهنده‌های مصنوعی حاوی قندهای افزوده‌شده برای افزایش طعم و ماندگاری هستند.

۲. لبنیات کم چرب: یکی از انواع لبنیات که دارای قند پنهان است، ماست کم‌چرب است و در هر ۲۲۶ گرم از ماست کم‌چرب، حدود ۱۷ تا ۳۳ گرم قند افزوده وجود دارد؛ که این مقدار با میزان قند موجود در یک بسته شکلات یکسان است. علاوه بر ماست، شیر کم‌چرب نیز به عنوان یک ماده غذایی حاوی قند پنهان محسوب می‌شود.

۳. نوشیدنی‌های شیرین: نوشابه‌ها، آبمیوه‌ها، نوشیدنی‌های ورزشی و حتی برخی از آب‌های طعم دار به ظاهر سالم مملو از قندهای پنهان هستند. این نوشیدنی‌های شیرین دارای کالری بالایی هستند و عملاً هیچ فایده‌ای برای سلامت ما ندارند و به طور قابل توجهی باعث افزایش وزن می‌شوند.

۴. تنقلات بسته‌بندی‌شده: گرانولابار، ماست‌های طعم‌دار و اغلب خوراکی‌های صنعتی که به عنوان تنقلات سالم به بازار عرضه می‌شوند، اغلب حاوی مقادیر زیادی قند افزوده هستند. برای کاهش آسیب‌های احتمالی، سعی کنید به دنبال جایگزین‌های سالم‌تر بدون قند افزوده باشید یا مواد غذایی کامل مانند میوه‌ها، آجیل‌ها یا میان‌وعده‌های خانگی را انتخاب کنید.

۵. غلات

عناوین «غلات کامل» یا «غنی‌شده با ویتامین‌ها و مواد معدنی» روی محصولات غلات حتماً به این معنی نیست که درون آن محصول قند افزوده وجود ندارد. سعی کنید غلاتی را انتخاب کنید که در هر وعده حاوی ۱۰ تا ۱۲ گرم یا کمتر قند هستند.

راهکارهایی برای شناسایی و حذف قندهای پنهان

۱. سعی کنید در هنگام خرید مواد غذایی، برچسب مواد تشکیل‌دهنده خوراکی‌ها را با دقت بخوانید و مواردی که حاوی قندهای پنهان مانند فروکتوز، مالتوز، دکستروز، ساکارز، گلوکز یا هر کلمه‌ای که به "-ose" ختم می‌شود را حذف کنید.

۲. روی مواد غذایی مغذی مانند میوه‌ها، سبزیجات، پروتئین‌های بدون چربی و غلات کامل تمرکز کنید. اینها قندهای طبیعی را همراه با فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی مفید برای بدن فراهم می‌کنند و به‌طور کل گزینه‌های سالم‌تری هستند که و به کاهش وزن و سلامت کلی کمک می‌کنند.

۳. آماده کردن وعده‌های غذایی در خانه به شما امکان کنترل مواد تشکیل‌دهنده غذا را می‌دهد و شما را قادر می‌سازد قندهای پنهان را کاهش دهید. به جای قندهای تصفیه‌شده از شیرین‌کننده‌های طبیعی مانند میوه‌ها، ادویه‌جات و مقدار کمی عسل یا شربت افرا استفاده کنید.

۴. فریب محصولاتی که برچسب "کم‌چرب" یا "کم‌کالری" دارند را نخورید. این محصولات در عوضِ کم‌چرب بودن ممکن است حاوی قندهای پنهان برای جبران طعمِ ازدست‌رفته باشند.

منبع: خبرآنلاین

دیگر خبرها

  • منیزیم را چه زمانی از روز مصرف کنیم؟
  • این غذاها را با هم نخورید!
  • این مواد غذایی را با نوشابه نخورید
  • 17 درمان سریع خانگی التهاب معده
  • برای تقویت حافظه چی بخوریم بهتر است؟
  • قند‌های پنهان در رژیم غذایی خود را بیابید و آن‌ها را حذف کنید
  • «خضری» در یک قدمی فرآوری ۵ ماده معدنی/جهش اقتصادی در حوزه معدن
  • امحای هزار و ۵۳۹ کیلوگرم مواد غذایی تاریخ گذشته در هشترود
  • نودل برای کودکان؛ ممنوع!
  • یک گردش خوشمزه در نصف‌جهان