Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-07@02:15:39 GMT

وضعیت آباده فراتر از قرمز است

تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۵۱۳۵۸

وضعیت آباده فراتر از قرمز است

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، کامران مهدوی با تشریح آخرین وضعیت شیوع ویروس کوید ۱۹ این شهرستان با بحرانی خواندن شرایط فعلی آباده، اظهار داشت: متاسفانه با بی توجهی مردم شرایطی که تا واخر اسفندماه آبی بود، امروز به فرا قرمز تغییر کرده و شرایط به شدت وخیم است.

رئیس شبکه بهداشت و درمان آباده ، شروع مشکلات جدی شیوع را از ابتلا و ناقل شدن عده‌ای از شهروندان در یک مراسم عروسی دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با بیان اینکه بیمارستان امام خمینی (ره) آباده قطب درمان شمال فارس است، اظهار کرد: از یک هفته گذشته حالت فوق العاده در بیمارستان امام خمینی آباده (ره) اعلام شده است و از آنجا که بیماران اورژانسی شهر‌های اقلید، بوانات، دهبید و سرچهان در آباده پذیرش می‌شوند، کادر درمان شهرستان به شدت مشغول هستند.

مهدوی از آماده سازی ساختمان اصلی بیمارستان به بخش کرونا و افزایش ظرفیت پذیرش بیماران کرونایی خبر داد و گفت: در حال حاضر ۱۲۶ تخت عمومی و ۲۲ تخت ICU آماده و اعمال جراحی غیر ضروری لغو شده است.

او همچنین از راه اندازی دستگاه دوم اکسیژن‌ساز در بیمارستان آباده خبر داد و اظهار امیدواری کرد که دیگر در زمینه تامین اکسیژن بیماران کرونایی مشکلی وجود ندارد.

رئیس شبکه بهداشت و درمان آباده به آمار فعلی بیماران کرونایی بستری شده نیز اشاره کرد و افزود: در حال حاضر ۴۲ بیمار کرونایی بستری هستند که از این تعداد شرایط ۱۲ نفر وخیم و در بخش ICU بستری هستند.

او با بیان اینکه تقریبا ۱۰۰ درصد تست‌های کرونا در شهرستان مثبت اعلام می‌شود، گفت: در ۱۶ فروردین از ۲۲ نمونه ارسالی تست کرونا ۲۱ و در ۱۷ فروردین ماه نیز از ۲۵ نمونه ارسالی ۲۴ مورد مثبت گزارش شده است.

مهدوی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در خصوص شیوع «ویروس جهش یافته انگلیسی» در آباده نیز گفت: متاسفانه بر اساس رفتار ویروس، شهرستان درگیر معضل ویروس کرونای انگلیسی است که کمتر از ۷۲ ساعت مریض را به بیمارستان می‌کشاند و حتی به کادر درمان فرصت کافی مقابله با آن را نمی‌دهد.

او از آغاز واکسیناسیون ضد کرونا در شهرستان خبر داد و اظهار داشت: تا کنون ۵۳۰ دوز واکسن برای جامعه بهداشت و درمان، پاکبان‌ها، سالمندان و بیماران تالاسمی و دیالیزی تزریق شده است که البته تاکید می‌کنم افرادی که واکسن دریافت نموده‌اند، نباید از فاصله‌گذاری اجتماعی غافل شوند.

رئیس شبکه بهداشت و درمان آباده در خصوص علائم بیماری کوید انگلیسی و اینکه بیماران چه زمانی به مراکز درمان مراجعه کنند نیز گفت: افرادی که تنگی نفس شدید، درد قفسه سینه و تب و لرز شدید دارند مستقیم به بیمارستان و در صورت خفیف بودن این علائم بیماران به پزشک خانواده مراجعه کنند.

در این نشست همچنین دکتر کریمی معاون بهداشتی شبکه بهداشت و درمان آباده از لغو کلیه خدمات بهداشتی مربوط به آزمایش‌های قبل از ازدواج و صدور مجوز‌های مربوطه خبر داد و گفت: از امروز تا اطلاع ثانوی خدمات دندنپزشکی نیز در حد اورژانسی ارائه خواهد شد.

انتهای پیام/ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: شبکه بهداشت و درمان آباده وضعیت آباده کرونا ویروس شبکه بهداشت و درمان آباده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۵۱۳۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور وجود دارد

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، دکتر امیرحسام علیرضایی به بهانه روز بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج و همچنین روز جهانی تالاسمی، با بیان اینکه ۱۸ اردیبهشت ماه به عنوان روز بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج نامگذاری شده درباره وضعیت بیماری‌هایی از این دست اظهار کرد: ام‌اس، تالاسمی، هموفیلی جزو موارد پرتکرار بیماری‌های خاص به حساب می‌آیند. بررسی‌ها بیانگر این است حدود ۱۰۰ هزار نفر در کشور به بیماری ام‌اس مبتلا هستند. همچنین میزان ابتلا به بیماری‌های تالاسمی و هموفیلی به ترتیب  ۱۸ هزار و ۸۰۰ نفر و ۱۴ هزار نفر است. سرطان جزو بیماری‌های صعب‌العلاج به حساب می‌آید و برآوردها حاکی از آن است حدود ۴۰۰ هزار نفر در کشور با این بیماری دست‌وپنجه نرم می‌کنند. 

وی ادامه داد: در حال حاضر، ۳۸ هزار و ۹۵۱ بیمار دیالیزی در ۶۸۲ بخش دیالیز تحت درمان قرار دارند. همچنین تعداد تخت و دستگاه‌های دیالیزی موجود در کشور معادل ۹ هزار و ۱۹۹ مورد است. ۵ قلم از لوازم مصرفی دیالیز، تولید داخلی است و ۲نوع دستگاه دیالیز در کشور تولید می‌شود. 

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌ها وزارت بهداشت درباره وضعیت دارویی بیماران دیالیزی گفت: داروهای اساسی بیماران دیالیزی به صورت رایگان در اختیار آنها قرار می‌گیرد. 

بیمه رایگان برای تمام بیماران خاص

علیرضایی با اشاره به وضعیت پوشش بیمه‌ای بیماران خاص و صعب‌العلاج اظهار کرد: تمام بیماران خاص از پوشش بیمه‌ای رایگان برخوردار هستند. اعتبار ۷ هزار میلیارد تومانی برای صندوق بیماری‌های خاص‌ و صعب‌العلاج در سال ۱۴۰۲ درنظر گرفته شده بود اما با توجه به افزایش تعداد بسته‌های خدمتی، این مبلغ به افزایش بیشتر در سال ۱۴۰۳ نیاز دارد. 

وی درباره اقدامات وزارت بهداشت در ارتباط با بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج توضیح داد: «تدوین بسته‌های جامع تشخیص و درمان بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج  با پوشش حمایتی از محل بیمه‌های پایه و صندوق بیماران صعب العلاج»، «افزایش تعداد بیماری‌های تحت پوشش»، «افزایش خدمات در هر بسته حمایتی» و «تشکیل کمیته های مشورتی علمی مرتبط در معاونت درمان» جزو اقدامات وزارت بهداشت در زمینه بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج به حساب می‌آید. 

برنامه وزارت بهداشت برای افزایش حمایت‌ها از بیماران خاص و صعب‌العلاج

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت درباره اقدامات وزارت بهداشت در خصوص بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج در سال جاری گفت:  «افزایش حفاظت مالی»، «کمک به تامین هزینه‌ها از محل اعتبارات بیمه پایه و صندوق بیماران خاص» و «افزایش بیماری‌های تحت پوشش» از برنامه‌های وزارت بهداشت در سال جاری به حساب می‌آید. 

وضعیت ابتلا به  تالاسمی در کشور

وی با بیان اینکه ۱۸ اردیبهشت، روز جهانی تالاسمی است، اظهار کرد: در حال حاضر، حدود ۱۹ هزار بیمار در سامانه تالاسمی کشور ثبت‌شده‌اند که ۱۵هزار و ۵۰۰ نفر از این تعداد جزو «تالاسمی ماژور» هستند. همچنین ۲ هزار و ۸۰۰ نفر جزو بیماران «اینترمدیا» و یک هزار بیمار نیز جزو «سیکل‌سل» و سایر اختلالات هموگلوبینوپاتی هستند. 

علیرضایی درباره مراکز خدمات تخصصی تزریق خون در کشور برای بیماران تالاسمی نیز گفت: ۲۴۰ بخش مرکز خدمات تخصصی تزریق خون در بیمارستان‌های دولتی به بیماران خدمات مورد نیاز را ارائه می‌دهند. خدمات مراکز تخصصی تزریق خون شامل تزریق خون ،  تزریق داروهای ویژه آهن‌زدا و  سایرخدمات روتین می‌شود. همچنین آزمایش‌های تخصصی مانند فریتین، MRI.T۲، توانبخشی و دندانپزشکی در ۳۰ قطب دانشگاهی انجام می‌شود. 

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌ها وزارت بهداشت درباره جامعه آماری مبتلایان به بیماری تالاسمی گفت: ۵ استان سیستان‌وبلوچستان، هرمزگان، خوزستان، گیلان و مازندران نسبت به سایر استان‌ها با بیماری تالاسمی بیشتر مواجه هستند. 

چگونگی دسترسی و پوشش بیمه‌ای داروهای تالاسمی

وی درباره دسترسی به داروهای مورد نیاز بیماران تالاسمی گفت: داروهای آهن‌زدای تولید داخل شامل داروهای خوراکی و تزریقی به میزان کافی موجود است. همچنین داروهای برند خارجی بر اساس  مقررات در دسترس بیمارانی که به این داروها نیاز دارند، قرار می‌گیرد و به میزان ۹۷ درصد تحت پوشش بیمه‌ای قرار دارند.  

علیرضایی درباره کیفیت داروهای داخلی در مقایسه با داروهای خارجی گفت: بررسی و تایید کیفیت داروهای تولید داخل توسط ادارات ذی‌ربط در سازمان غذا و دارو انجام می‌شود.

اهمیت غربالگری بیماری تالاسمی در زوج‌ها

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌ها وزارت بهداشت درباره غربالگری بیماری تالاسمی در کشور گفت: پیش از ازدواج، غربالگری زوج‌ها انجام می‌شود و در صورت ناقل بودن زوج و تمایل به ازدواج، آزمایش ژنتیک والدین و جنین در مراکز دولتی با پوشش کامل بیمه‌ای انجام می‌شود. 

دیگر خبرها

  • کمک ۱۲۴۰ میلیارد تومان به بیماران خاص و صعب العلاج در استان تهران
  • توجه به موضوع جوانی جمعیت و فرزندآوری در گتوند
  • پروژه‌های سلامت محور گیلان در انتظار اعتبار ۱۰۲۵ میلیارد تومانی
  • اهدا آمبولانس به بیمارستان جاسک
  • حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور وجود دارد
  • داروی ایرانی بیماران SMA وارد بازار می‌شود / برنامه وزارت بهداشت برای پویش ملی سرطان
  • ۱۵ هزار تخت بیمارستانی جدید تا پایان امسال راه‌اندازی می‌شود
  • این مورد جزو خدمات درمان رایگان کودکان نیست | ۲ سامانه برای ثبت شکایت از بیمارستان‌ ها 
  • جمع‌آوری نمای کامپوزیت برخی از بیمارستان‌های تهران به دلیل ناایمن‌بودن
  • آمریکا: خسارت حمله به رفح فراتر از حد انتظار است/ سازمان جهانی بهداشت: حمام خون به راه می‌افتد