Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان، با توجه به عدم رعایت شیوه‎نامه‎های بهداشتی از سوی مردم‌ و عدم سخت‎گیری مسوولان در خصوص مسافرت‎های نوروزی متأسفانه پیک چهارم کرونا در کشور آغاز و رنگ بسیاری از شهرهای ایران قرمز شد، هر چند در روزهای منتهی به آخر سال شاهد کاهش چشمگیر تعداد فوتی‎های کرونا بودیم اما بی‎تفاوتی مردم در خصوص خریدهای آخر سال و افزایش دورهمی‎های خانوادگی و باز شدن مسیرها برای سفر رفتن به تعطیلات نوروزی موجب جولان کرونا در این روزها شده است تا جایی که روز گذشته ۱۹۳ فوتی بر اثر ابتلا به کرونا در کشور ثبت شد، در این میان وضعیت گلستان هم چندان خوشایند نیست، ۶ شهرستان در وضعیت قرمز و چهار شهرستان در وضعیت نارنجی قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طی یک سال گذشته هر زمان کشور در وضعیت قرمز قرار می‎گرفت تعطیلی برخی مشاغل و کاهش حضور کارمندان در محل کار یکی از برنامه‎های اصلی ستاد مقابله با کرونا بود روز گذشته نیز استاندار گلستان در ستاد مقابله با کرونا بر کاهش تعداد کارکنان در تمام دستگاه‌های اجرایی و تعطیلی بازار  تأکید کرد، با این وجود گویی این مصوبه نه تنها در گلستان بلکه به دلیل مشکلات اقتصادی مردم در اکثر استان‎ها و شهرهای قرمز کشور نیز اجرایی نمی‎شود.

مردم معتقد هستند با افزایش روز افزون قیمت‎ها نمی‎توان مشاغل را تعطیل کرد چرا که حمایتی از سوی دولت و مسوولان انجام نمی‎شود.

* کسبه بازار خواستار حمایت دولت در وضعیت قرمز کرونا هستند/ تعطیلی، کمر کسبه را زیر بار مشکلات خم می‎کند

در همین رابطه یکی از کسبه گرگان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس اظهار کرد: تمام کسبه و کارمندان به وضعیت کرونا واقف هستند، همه ما می‎دانیم که این ویروس با کسی شوخی ندارد حتی ورزشکار کشور را از پای در آورد اما واقعیت تلخ در جامعه من را وادار می‎کند برای معیشت خانواده مغازه خود را باز نگه دارم چرا که هر روز با یک افزایش قیمت مواجه می‎شوم.

آقای حسینی تصریح کرد: یک ماه دیگر موعد سر رسید چک بانکی اینجانب است، اگر در روز مقرر این چک را نتوانم پاس کنم چه کسی به من کمک خواهد کرد؟ آیا مسوولانی که تصمیم به تعطیلی می‎گیرند به این مشکلات نیز فکر می‎کنند؟ آیا در این شرایط آنها به من کمکی خواهند کرد؟

وی اضافه کرد: وقتی من و سایر همکارانم شاهد همکاری و کمک از سوی دولت و مسوولان نباشیم مجبور هستیم‌ برخلاف میل خود برای حفظ آبرو و گذران زندگی مغازه خود را باز نگه داریم، در واقع تعطیلی کمر کسبه را زیر بار مشکلات خم می‎کند.

* عادی‌انگاری کرونا از سوی مردم و مسوولان

یک شهروند گلستانی نیز با بیان اینکه کرونا برای مردم و مسوولان عادی شده است، در گفت‌وگو با خبرنگار فارس اظهار کرد: ازدحام و شلوغی در اداره‎ها، بانک‎ها و بازارها مبین این‌حرف است که کرونا دیگر برای مردم و مسوولان جدی نیست.

خانم زمانی تصریح کرد: اوایل شیوع کرونا وقتی شهری در منطقه زرد و نارنجی قرار می‎گرفت نیمی از کارمندان باید در محل کار حضور پیدا می‎کردند اما این‌امر به تازگی چندان رعایت نمی‎شود.

*رعایت شیوه‎نامه‎های بهداشتی باید دو سویه از طرف مردم و مسوولان باشد/ دولت تنها از مردم انتظار کمک دارد

وی با بیان اینکه رعایت شیوه‌نامه‎های بهداشتی باید دو طرفه باشد، افزود: متأسفانه دولت در زمان قرمز شدن وضعیت کرونا تنها از مردم انتظار کمک دارد چند سالی می‎شود که مسوولان در هر شرایطی انتظار کمک از سوی مردم را دارند گویی وظیفه ذاتی خود را فراموش کرده‎اند.

شهروند گلستانی خاطرنشان کرد: اگر دولت از کارمندان و کسبه می‎خواهد با نیمی از ظرفیت در محل کار حضور پیدا کنند و برخی مشاغل نیز تعطیل شود باید اقدامی در جهت دلگرمی مردم نیز انجام دهند اینکه هر روز مشاغل تعطیل باشد و کسی پاسخگوی مشکلات مردم نباشد، راهکار تلقی نمی‎شود.

زمانی بیان کرد: مردم اگر اقدامی از سوی دولت مشاهده کنند بدون تردید همکاری بیشتری خواهند داشت اگر دولت واکسینه عمومی را هر چه زودتر آغاز کند مردم نیز شیوه‌نامه‎ها و مصوبات ستاد مقابله با کرونا را جدی‎تر خواهند گرفت.

*سرعت سرایت کرونا بسیار نگران‌کننده است، مردم در خانه بمانند/ روند افزایشی بیماران بستری در گلستان

معاون بهداشت و درمان دانشگاه علوم‌پزشکی گلستان نیز در خصوص وضعیت کرونا در کشور و استان اظهار کرد: در حال حاضر ۲۵۷ شهر کشور در وضعیت قرمز قرار دارند، تا روز گذشته (شنبه) از ۱۴ شهرستان گلستان ۶ شهرستان در وضعیت قرمز و چهار شهرستان در وضعیت نارنجی قرار داشت.

ناهید جعفری با بیان اینکه سرعت فراگیری و سرعت کرونا بسیار زیاد است، افزود: اگر اصرار به ماندن در خانه داریم به دلیل سرعت رشد و سرایت بیماری است.

وی بیان کرد: روز گذشته ۴۴۰ بیمار بستری و بیش از ۱۰۰ پذیرش جدید برای کرونا در استان داشتیم در حالی‎که هفته گذشته تعداد بیماران بستری ۳۰۰ نفر بود در واقع سرعت سرایت بیماری بسیار نگران‌کننده است و می‎طلبد مردم دست به دست هم دهند، شیوه‌نامه‎های بهداشتی را رعایت و بیشتر مراقب خودشان باشند.

* انجام تست رایگان کرونا برای بیماران

معاون بهداشت و درمان دانشگاه علوم‌پزشکی گلستان افزود: وقتی بیماری در پیک واقع می‎شود و با حجم وسیعی از بیماران مواجه هستیم تنها راه چاره آن تعطیلی برخی مشاغل و قرنطینه است باید الزامأ اقداماتی در جامعه انجام شود، از اینکه موجب زحمت بسیاری از افراد خواهد شد آگاه هستیم اما یقین داشته باشید خسارت آن کمتر از خسارت به خطر افتادن جان انسان‌هاست.

جعفری بیان کرد: برای افراد بیمار تست کرونا رایگان است در مراکز منتخب خدمات جامع سلامت و برخی مراکز خدمات جامع سلامت که در روستاهای دورافتاده هستند تست کرونا وجود دارد، با این وجود افراد در صورت مشاهده علائم بیماری کرونا با مرکز خدمات جامع سلامت یا با شماره ۳۱۵۰ ارتباط برقرار کنند.

وی گفت: فرد بیمار حتمأ قرنطینه را رعایت کند افرادی که با فرد بیمار نیز در ارتباط بودند باید قرنطینه شوند.

انتهای پیام/ ۸۳۰۱۷

منبع: فارس

کلیدواژه: جولان کرونا بی تفاوتی مردم افزایش بستری گلستان وضعیت قرمز کرونا تست رایگان کرونا قرنطینه معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گلستان واکسینه عمومی علائم بیماری کرونا روستاهای دورافتاده مراکز خدمات جامع سلامت شیوه نامه های بهداشتی شهرستان در وضعیت مردم و مسوولان وضعیت قرمز شیوه نامه ها روز گذشته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۵۲۴۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۳.۵ درصد افزایش قیمت هر کیلوگرم شقه گوسفند در یک سال

به گزارش خبرنگار مهر، نگاهی به سیر صعودی قیمت در بازار گوشت قرمز از اواخر بهار سال گذشته تا امروز، وضعیت صنعت دامپروری کشور را بیشتر توضیح می‌دهد.

افزایش قیمت‌ها

نرخ شقه گوسفندی در هفته دوم فروردین سال گذشته هر کیلو گرم ۳۷۰ هزار تومان بود و این عدد در هفته پایانی اسفند با افزایش ۶۳.۵ درصدی به ۶۰۵ هزار تومان رسید. این عدد در هفته پایانی فروردین بین ۶۲۰ تا ۶۵۰ هزار تومان متغیر بوده و باید دید تا پایان سال، قرار است این بازار چه وضعیت قیمتی به ثبت خواهد رساند.

کاهش مصرف

در حالی که به گفته فعالان بازار سرانه مصرف گوشت قرمز کاهش بسیاری داشته و بخشی از مشتریان به سمت بازار گوشت مرغ سوق پیدا کرده‌اند، رئیس سازمان دامپزشکی مصرف سرانه گوشت قرمز هر ایرانی را ۷ کیلو گرم عنوان کرد. پیش‌تر (سال ۱۴۰۲) مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور این عدد را ۶ کیلو گرم اعلام کرده بود. افشین صدر دادرس به مهر گفته بود طی چند سال اخیر با افزایش قیمت گوشت مصرف سرانه هر ایرانی از ۱۲ کیلو گرم به حدود ۶ کیلو گرم رسیده است.

وضعیت نجومی نرخ این کالای اساسی در سال ۱۴۰۲ که جهش‌های قیمتی را تجربه کرد قطعاً سرانه مصرف را در سال ۱۴۰۲ دستخوش تغییرات بیشتر کرده است.

برنامه‌های روی زمین‌مانده

متولیان بخش دولتی و خصوصی برای ساماندهی بازار گوشت، پیشنهادهای متعدد داشته‌اند که یکی از این پیشنهادها با توجه به کمبود نقدینگی و کشتار دام‌های مولد، واردات دام پایه پروار بود. به گفته دامداران حدود ۴ ماه زمان نیاز است تا گوشت دام پایه پروار آماده توزیع د ر بازار شود.

این موضوع تا امروز هنوز محقق نشده است.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور در این خصوص گفت، مجوز واردات دام پایه پروار از برخی کشورها از سوی سازمان دامپزشکی صادر شده و در این خصوص مشکلی وجود ندارد. واردکنندگان و بخش خصوصی برای این امر باید اقدام کنند که استقبال نشده است.

این کشورها شامل روسیه، گرجستان، قزاقستان، اروگوئه، استرالیا، نیوزلند و برزیل است. البته قرار گرفتن برزیل در فهرست موجود با ارسال اطلاعات درخواستی ایران از سرویس دامپزشکی این کشور خواهد بود.

اما سرپرست معاونت بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی درباره عدم واردات دام پایه پروار، دی ماه سال گذشته گفته بود، معاونت تخصصی در حال برنامه‌ ریزی است که چه حجمی دام پایه پروار نیاز به واردات دارد. محدودیتی هم برای منابع ارزی وجود ندارد و با توجه به تولید دام پروار در داخل، میزان کسری در حال برآورد است که بر اساس آن تأمین ارز شود.

در نهایت گویا صرفه اقتصادی در واردات دام آماده کشتار و گوشت گرم و منجمد است.

عرضه ۳۰ هزار تن گوشت در نیمه دوم سال

بخشی از نیازمندی بازار گوشت قرمز به وسیله جامعه عشایر تأمین می‌شود. این عدد حدود ۲۵ درصد است. رئیس پیشین سازمان امور عشایر، مهر سال گذشته از آمادگی جامعه عشایر برای افزایش تولید گفته بود. سیاوش احمدی قائد با اشاره به طرح تولید قراردادی گوشت دام تاکید کرد، عشایر برای تولید قراردادی یک میلیون و ۴۰۰ هزار رأس دام ظرفیت دارند.

در این خصوص فضل خرم، مدیرعامل اتحادیه دامداران متحرک ایرانیان هم اظهار کرده، سال گذشته با حمایت دولت با وجود تمام تنگناها، قرارداد تأمین ۱۲۲ هزار تن نهاده دامی در ازای تولید قراردادی گوشت قرمز با جامعه عشایری منعقد شد.

وی اضافه کرد، تا کنون ۹۵ هزار تن نهاده دامی در ازای تولید قراردادی گوشت قرمز در اختیار جامعه عشایری کشور قرار گرفته و با توجه به انعقاد قرارداد تولید قراردادی ۵۰۰ هزار رأس دام، از اواخر خرداد دام تولیدی عشایر روانه بازار می‌شود.

مدیرعامل اتحادیه دامداران متحرک ایرانیان تصریح کرده، مرحله بعدی تولید قراردادی دام از سوی عشایر اواخر تیر منعقد می‌شود که گوشت تولیدی آن در ماه‌های آذر، دی و بهمن عرضه خواهد شد.

وی ابراز کرد: امسال برای ۱.۵ میلیون رأس تولید قراردادی دام با عشایر قرارداد منعقد می‌کنیم و ۳۰ هزار تن گوشت قرمز در نیمه دوم سال به بازار عرضه می‌شود.

با توجه به نزدیکی اعیاد قربان و غدیر خم (۲۸ خرداد و ۱۵ و ۱۶ تیر) نهادهای متولی باید برای تأمین بازار تدابیر لازم را اندیشیده تا همچون سال گذشته شاهد سیر نجومی قیمت‌ها در سال جاری نباشیم.

کد خبر 6087470 فاطمه امیر احمدی

دیگر خبرها

  • حماس حمایت کارگران جهان از مردم غزه را خواستار شد
  • پتروشیمی‌ها از ورزش استان بوشهر نیز حمایت کنند
  • ۶۳.۵ درصد افزایش قیمت هر کیلوگرم شقه گوسفند در یک سال
  • وضعیت قرمز هوا در دو ایستگاه اصفهان
  • قالیباف؛ شمشیر را برای رئیسی از رو بست
  • علیرضابیگی: دولت مشکلاتش را به سفره مردم منتقل کرد
  • وضعیت «برج‌های دوقلو» در خرم‌آباد هر چه سریع‌تر تعیین تکلیف شود
  • وضعیت «برج‌های دوقلو» خرم‌آباد هر چه سریع‌تر تعیین تکلیف شود
  • وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا
  • ببینید | ترس مردم لندن از جولان اسب‌های زخمی در خیابان‌های کاخ باکینهام