Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-02@12:50:01 GMT

موبایل، دومین واردات بزرگ کشور

تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۵۲۹۹۸

موبایل، دومین واردات بزرگ کشور

آرزو غنیون (معاون فنی دفترآمار و پردازش اطلاعات گمرکی گمرک ایران)

شیوع ویروس کرونا و محدودیت های اعمال شده برای مقابله با فراگیری آن باعث شد تا سال 99 ، سال کسب وکارهای مجازی و آموزش آنلاین به شمارآید که در این مسیر تلفن های همراه هوشمند ابزار اصلی این نوع کسب و کار ومدل جدیدی از زندگی باشد.

مدلیکه در آن دانش آموزان به جای حضور در مدارس از طریق تلفن های همراه در کلاس های درسشان حاضر می شوند و ضمن دریافت آموزش ، تکالیف خود را نیز در پلتفرم های طراحی شده در فضای مجازی به معلمین خود ارائه میکنند و بسیاری ازمشاغل نیز چاره ای جز فروش خدمات و کالاهای شان درفروشگا ههای مجازی نداشتند وحتی خانواده ها و دوستان به جای گپ و گفت در محیط های خانوادگی به دیدار هم در فضای مجازی از طریق تلفن های همراه خود می روند ، برهمین اساس سال 99 سال تغییرناگهانی در به کار گیری از تلفن های هوشمند برای زندگی و کسب و کاربود و آغازی شد تا بهره گیری از این ظرفیت جزئی از زندگی مردم شود و حتی بحث آن مطرح می شودکه با پایان کرونا نیز نمی توان مانند قبل زندگی کرد و از ظرفیت های فضای مجازی در کسب و کار و آموزش بهره نجست .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این مقدمه به تحلیل میزان واردات تلفن همراه در سال 99 می پردازیم .



واردات 13.5میلیون دستگاه گوشی تلفن همراه

بر اساس اطلاعات موجود و مقدماتی گمرک، طی دوازده ماهه سال 1399، حدود 13 میلیون 492 هزار دستگاه گوشی تلفن همراه به ارزش 2 میلیارد و 436 میلیون دلار با رویه تجاری وارد کشور شده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل حدود 20 درصد رشد از نظر تعدادی و 69 درصد رشد از نظر ارزشی را نشان می دهد. به عبارت دیگر میزان واردات گوشی تلفن همراه طی سال 1399 نسبت به سال 1398 ، از نظر تعدادی حدود دو میلیون و 250 هزار دستگاه بیشتر شده است در صورتی که میزان واردات گوشی تلفن همراه در سال 1398، بالغ بر یازده میلیون و 244 هزار دستگاه و به ارزش یک میلیارد و 442 میلیون دلار بوده است.

واردات تجاری «گوشی تلفن همراه»، بر اساس اطلاعات موجود و کارشناسی نشده سال 1399
و مقایسه با مدت مشابه سال گذشته

رکورد واردات در دی ماه

بیشترین واردات موبایل بر حسب تعداد دستگاه طی سال گذشته به ترتیب مربوط به ماه های دی ، اسفند و تیر با یک میلیون و 760 هزار دستگاه ، یک میلیون و 668هزاردستگاه و یک میلیون و 667 هزار دستگاه بوده است و کمترین میزان واردات گوشی تلفن همراه به لحاظ تعدادی نیز به فروردین ماه سال گذشته با 317 هزار دستگاه اختصاص دارد.
همچنین کشورهای طرف معامله در خصوص واردات گوشی تلفن همراه ، عمدتا امارات متحده عربی و چین بوده است.

همانطور که بیان شد از مهمترین دلایل افزایش تعداد واردات این کالا نسبت به سال 1398، می توان به گستره نیاز به گوشی های تلفن همراه هوشمند در منازل توسط دانش آموزان حسب شرایط آموزش مجازی مدارس ناشی از اثرات بیماری کرونا و تعطیلی مدارس و آموزشگاه ها وکسب و کار اشاره کرد . از سوی دیگر مدت زمان محدود بهره برداری از آن به دلیل طول عمر مفید و محدود این کالا از دیگر دلایل نیاز بازار به واردات این کالا به شمار می رود.

در کنار واردات گوشی تلفن همراه با رویه تجاری واردات این کالای مصرفی از طریق ورود مسافر نیز صورت می پذیرد که نیاز به انجام ثبت مشخصات گوشی تلفن همراه در سامانه هوشمند مدیریت تجهیزات سامانه‌ای (همتا) دارد.

واردات 652هزار موبایل با رویه مسافری

بر اساس اطلاعات موجود و مقدماتی سال 1399، تعداد 652 هزار دستگاه گوشی تلفن همراه به طریق مسافری وارد کشور شده که در مجموع کل واردات گوشی تلفن همراه به طریقه تجاری و مسافریدر سال 1399، به 14 میلیون و 144هزار دستگاه بالغ شده است.

این میزان واردات گوشی موبایل به طریق مسافری طی سال 1399 در مقایسه با مدت مشابه سال 1398 که حدود سه میلیون و 839 هزار دستگاه وارد کشور شده بود کاهش 83درصدی را نشان می دهد. کاهش تردد مسافر در سال گذشته به دلیل محدودیت های ناشی از بیماری کرونا و بسته بودن مرزهای هوایی و زمینی، همچنین اعمال قوانین سختگیرانه در خصوص ثبت گوشی های مسافری و محدودیت تعدادی برای هر مسافر در سال را می توان از مهمترین دلایل کاهش واردات گوشی به طریق مسافری در سال گذشته برشمرد.

در این راستا می توان پیاده سازی و اجرای طرح رجستری گوشی تلفن همراه را، اقدامی اساسی در حوزه جلوگیری از ورود غیر قانونی و قاچاق این کالای مصرفی به داخل کشور بر شمرد. از طرفی ماخذ ورودی پایین (5%) به لحاظ عدم وجود صنایع الکترونیکی تولید گوشی های هوشمند در داخل کشور نیز روند ورود این کالا را تسهیل کرده است.

شایان ذکر است در آخرین اخبار مربوط به ماخذ تعرفه گوشی تلفن همراه، (خبرگزاری ایسنا) نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه بررسی جزئیات لایحه بودجه ۱۴۰۰، حقوق ورودی واردات گوشی‌های تلفن همراه وارداتی به شیوه تجاری با ارزش بالای۶۰۰ دلار را ۱۲درصد تعیین کردند. به عبارت دیگر سود بازرگانی واردات گوشی های موبایل با ارزش بالای ۶۰۰ دلار به شیوه تجاری از یک به هشت درصد افزایش یافته وبا احتساب چهاردرصدحقوق وعوارض گمرکی،ماخذ تعرفه واردات گوشی تلفن همراه از۵ به۱۲درصد برای تلفن های همراه بالای 600 دلار می رسدو برای تلفن همراه با قیمتی کمتر از آن که عمده واردات تلفن های همراه به کشور است و پایین تر از 600 دلار به شمار می رود مانند تعرفه گذشته محاسبه میشود ، بنابراین تغییر حقوق و عوارض صرفا می تواند بر هزینه های تلفن های گران قیمت تاثیر بگذارد و بر اکثر تلفن های همراه تاثیری نخواهد داشت. (متوسط قیمت تلفن همراه وارداتی در سال99، حدود 180 دلار بوده است).

براساس مصوبه ای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات موظف است کلیه تبلت‌ها و ساعت‌های هوشمند بارکدخوان و مبدل ارتباطات ثابت به سیار وارداتی و تولید داخل را نیز همانند گوشی های موبایل در سامانه هوشمند مدیریت تجهیزات سامانه‌ای (همتا) ثبت کند.

به نظر می رسد در شرایط اقتصادی موجود ، با اعمال نرخ حقوق ورودی برای گوشی های با ارزش بیش از 600 دلار روند واردات این کالای مصرفی به سوی گوشی های با ارزش کمتر از سقف تعیین شده فوق سوق داده شود بطوریکه عموم مردم توان خرید و بهره برداری از این کالای مصرفی را داشته باشند وصنایع الکترونیک کشور نیز درسالی که به شعار تولید ، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها مزین شده نیز انگیزه لازم برای تولید با کیفیت تلفنهای هوشمند را برای بازاربزرگ 80 وچند میلیون نفری کشور را به دست آورد.

گفتنی است تلفن همراه بعد از ذرت در رتبه دوم کالاهای وارداتی به کشور در سال 99 قرار داشته است.

لینک کوتاه: asriran.com/003Gbv

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: واردات گوشی تلفن همراه گوشی تلفن همراه میزان واردات گوشی واردات این کالا کالای مصرفی تلفن های همراه هزار دستگاه سال گذشته کسب و کار سال 1398 سال 1399

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۵۲۹۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پلیس راهور تهران: استفاده از موبایل عامل ۴۶ درصد از تصادفات است

به گزارش صدای ایران از ایسنا،سرهنگ فیروز کشیر درباره حواس پرتی رانندگان هشدار داد و گفت: متاسفانه در بسیاری از تصادفات شاهد هستیم که علت حادثه، عدم توجه کافی راننده به جلو است. هر چیزی مانند دخانیات، تلفن همراه، خوردن و آشامیدن باعث حواس پرتی راننده شده و توجه کافی را از راننده می‌گیرد بنابراین ممنوع است.

وی ادامه داد که بعنوان مثال همه رانندگان می‌دانند استفاده از تلفن همراه، در حین رانندگی باعث حواس پرتی راننده می‌شود؛ اما متاسفانه هنوز هم این اشتباه را تکرار می‌کنند و این مسئله به یک عادت بد در رانندگان تبدیل شده است که می‌تواند فجایع بسیاری رقم بزند.

کشیر افزود: بار‌ها مشاهده شده که برخی از رانندگان که در پشت چراغ قرمز متوقف می‌شوند تا لحظه‌ای که چراغ سبز شود؛ مدام با تلفن همراه خود مشغول هستند.

معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ ادامه داد: در این فاصله چند ثانیه‌ای که رانندگان در پشت چراغ قرمز متوقف هستند؛ آنقدر سرگرم تلفن همراه خود و فضای مجازی هستند که حتی کشیدن ترمز دستی را هنگام توقف فراموش می‌کنند و این چنین با خودروی جلویی برخورد می‌کنند.

کشیر گفت: تلفن همراه به گونه‌ای است که وقتی فرد از آن استفاده می‌کند؛ تمام حواسش را می‌گیرد بنابراین از اطراف غافل شده و نمی‌تواند تصمیم درست بگیرد یا در شرایط حساس و مهم، واکنش درستی داشته باشد.

وی افزود: همچنین استفاده از سایر تجهیزات تلفن متصل به گوشی نیز ممنوع است، زیرا باعث انحراف ذهنی و رفتاری راننده شده می‌شود.

معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ تاکید کرد که راننده موظف است تمام هوش و حواس خود را در رانندگی به جلو معطوف دارد و به عنوان یک راننده باید از هر چیزی که باعث بر هم زدن هوش و حواس شود؛ اجتناب کند.

کشیر با اشاره به اینکه استفاده از دخانیات نیز باعث حواس پرتی رانندگان می‌شود؛ گفت: ماده ۱۸۰ آیین نامه راهنمایی و رانندگی، به صراحت هشدار می‌دهد که رانندگان حق ندارند در حین رانندگی دخانیات استفاده کنند. زیرا علاوه بر ایجاد حواس پرتی، ممکن است ته سیگار بر روی لباس راننده بیافتد و حوادث ناگواری را رقم بزند.

وی افزود: همچنین راننده حق ندارد در حین رانندگی مواد خوراکی و آشامیدنی استفاده کند؛ چرا که ممکن است یک لحظه آب در گلوی راننده پریده و باعث خفگی و واژگون شدن خودرو شود و این حادثه دیگر خودرو‌ها را نیز تحت تاثیر قرار دهد.

معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ از رانندگان خواست حتی در زمان توقف در پشت چراغ قرمز یا ترافیک نیز، از استعمال دخانیات، خوردن و آشامیدن و استفاده از تلفن همراه خودداری کنند و همه حواس خود را برای حفظ سلامتی خود و دیگران در رانندگی بگذارند.

وی افزود: با توجه به تحقیقات میدانی همکاران من در پلیس راهور، یکی از دلایل اصلی افزایش تصادفات استفاده و مکالمه با تلفن همراه در حین رانندگی است و متاسفانه ۴۶ درصد تصادفات مربوط به تلفن همراه است و این موضوع حتی بدون استفاده از هندزفری نیز اتفاق می‌افتد.

معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ ادامه داد: همچنین در بررسی‌ها مشخص شد ارسال پیامک توسط رانندگان نیز به میزان ۳۷ درصد در بروز تصادفات نقش دارد

کشیر گفت: همچنین این تحقیق نشان می‌دهد که مکالمه با هندزفری ۲۷ درصد، استفاده از نوشیدنی‌های غیرمجاز و مصرف روان‌گردان‌ها به میزان ۱۳ درصد و مصرف موادمخدر نیز ۲۱ درصد در میزان و دلیل تصادفات نقش دارند.

وی درباره استفاده از مخدر گفت: استفاده از مواد مخدر باعث می‌شود که روح و روان و سیستم اعصاب افراد تحت تاثیر قرار گیرد. همچنین باعث می‌شود تاری دید، کاهش شدید شنوایی، درگیری ذهنی و مغزی، درک نکردن فاصله نیز رخ دهد بنابراین افراد نباید در این شرایط پشت فرمان بنشینند.

معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ هشدار داد که این اعداد و ارقام مواردی نیستند که بخواهیم با آنها شوخی کنیم. شوخی با این اعداد یعنی شوخی با جان و زندگی خود و خانواده بنابراین از رانندگان درخواست می‌کنیم عواملی که باعث حواس پرتی در رانندگی می‌شوند را حذف کنند.

دیگر خبرها

  • دستگیری سارق گوشی همراه با ۸ فقره سرقت در کهگیلویه
  • تماس تصویری روی سیم‌کارت تلفن همراه چگونه برقرار می‌شود؟
  • جزئیاتی جدید از برقراری تماس تصویری روی سیم‌کارت
  • لزوم بررسی قیمت گوشی های نوکیا در بازار از سوی وزارت صمت
  • همراه پرخرج
  • سرک کشیدن در موبایل همسر باعث قتل شد!
  • سرک کشیدن در موبایل همسر باعث قتل شد
  • وارسی گوشی موبایل همسر باعث قتل شد
  • پلیس راهور تهران: استفاده از موبایل عامل ۴۶ درصد از تصادفات است
  • واردات ۵۰۰ هزار گوشی تلفن همراه در یک ماه