Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-29@16:17:45 GMT

تدبیری که روی ایران را سرخ کرد/ چگونه ایران دو هفته‌ای قرمز شد؟

تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۵۵۴۷۶

تدبیری که روی ایران را سرخ کرد/ چگونه ایران دو هفته‌ای قرمز شد؟

‍‍‍‍‍‍

یکی از علت‌های آغاز موج چهارم کرونا اختلاف نظر در نحوه تصمیم گیری و عدم اجرای مصوبات ستاد مبارزه با کرونا توسط دستگاه های اجرایی دولت بود؛ اما چه شد که این ستاد سفرهای نوروزی را برای مردم آزاد کرد؟

به گزارش مشرق، اختلاف در نحوه مدیریت و چند صدایی در ستاد ملی مبارزه ملی با کرونا و مسئولان مرتبط با بهداشت و درمان کشور باعث کم توجهی و در بعضی مواقع بی‌توجهی مردم به پروتکل‌های بهداشتی شده است که اوج این بی‌توجهی را در سفرهای نوروزی امسال شاهد بودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قسم حضرت عباسی آقای وزیر

وزیر بهداشت در انتهای سال قبل درباره ممنوعیت سفرهای نوروزی گفت: تقاضا می‌کنم که حتی اگر همه دروازه‌ها باز شد، حضرت عباسی سفر نروید. رفتن همانا و گرفتار شدن در این دام هم همان. نگذاریم خوزستان‌های دیگری ایجاد شود، خطرناک‌ترین عامل در چرخش ویروس جهش یافته سفر است، حتی اگر بلیت و هتل مجانی هم برایتان فرستادند، این را بدانید که دارند برایتان ویزای بیماری و مرگ می‌فرستند.

چند روز بعد از این سخن مصوبه ستاد ملی کرونا درباره سفرهای نوروزی اعلام شد سفر به همه شهرها به جزء شهرهای با رنگ نارنجی و قرمز کرونایی آزاد است و این یعنی عملا سفر به بیشتر نقاط کشور از سوی وزیر کشور مجاز اعلام شده بود و در صورت سفر به شهرهای نارنجی جریمه ۵۰۰ هزار تومانی و سفر به شهرهای قرمز جریمه ۱ میلیون تومانی را در پی داشت.

با این وجود با توجه به اینکه سیگنال مثبت سفرهای نوروزی توسط مسئولان صادر شد بیشتر مردم بدون جریمه سفر کردند و برخی جریمه را به جان خریدند و قرنطینه یک ساله را شکسته و راهی سفر شدند و در ایام نوروز  شاهد رونق گرفتن سفرهای نوروزی و  شدت گسترش بیماری بودیم به طوری که شاهد تغییر رنگ بندی شهرها به صورت روزانه بودیم. جالب آن بود از مسافران پس از بحرانی کردن وضعیت شهرها و تغییر رنگ‌ها خواسته می‌شد شهر را ترک کنند.

پایان پیک در صبح، شروع پیک از عصر!

حسن روحانی رئیس جمهور در تاریخ ۷ فروردین ۱۴۰۰ گفت: «به نظرم پیک این بیماری با وجود همه جهش‌های مختلف ویروس تمام شده است، امروز ایران در مقایسه با بسیاری از کشورهای جهان وضعیت مناسب‌تری در مقابله با ویروس خطرناک کرونا دارد».

اما عصر همان روز علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه رعایت شیوه‌نامه بهداشتی به کمتر از ۶۰ درصد کاهش یافته، از روند شیوع بیماری کرونا در کشور در پی سفرهای نوروزی خبر داد.

همچنین یک هفته بعد نیز علیرضا زالی رئیس ستاد کرونای استان تهران گفت:‌ «بعد از سفرهای نوروز، در طول ۵ ماه اخیر در تعداد بستری‌های کرونایی استان تهران یک رکورد عجیب ثبت شده است».

استاندار تهران در جلسه ستاد مبارزه با کرونا گفت: «بعد از سفرهای نوروزی ۷۵ درصد بستری و ۵۲ درصد فوتی‌های کرونا افزایش داشته است».

این در حالی است که مسئولان می‌توانستند همانند سال قبل از سفرهای نوروزی جلوگیری کنند در این باره علیرضا زالی فرمانده ستاد مقابله با کرونا تهران می‌گوید: ما می‌توانستیم برعکس عمل و در دو هفته فروردین ماه به ثبات و افول این بیماری در کشور کمک کنیم اما این فرصت از دست رفته است.

در شرایط فعلی با توجه به بحرانی شدن وضعیت تهران دکتر زالی فرمانده ستاد مبارزه با کرونای استان تهران گفت: «متاسفانه برای اولین بار در طول هفته های اخیر مجموع بیماران کرونایی بستری شده در بیمارستان های استان تهران از مرز ۵۰۰۰ نفر گذشت برای کنترل بیماری در تهران راهکار دیگری به غیر از تعطیلی شهر وجود ندارد و شاید در کوتاه مدت تعطیلی شهر تنها گزینه برای عبور از بحران فعلی کرونا در تهران باشند».

استانداری: قرنطینه پایتخت ناشدنی است/ پزشکیان: یک ماه قرنطینه سراسری لازم بود

این در حالی است که استاندار تهران نظر متفاوتی دارد و می‌گوید: «در مورد فعالیت ادارات نیز تنها باید در شهرهای قرمز از یک سوم نیروهای خود به طور حضوری استفاده کنند و قطعاً نمی‌توان شهری همچون تهران را که پایتخت کشور بوده و فعالیت‌های بین‌المللی در آن در حال انجام است قرنطینه کرد لذا این موضوع منتفی است».

با این‌حال مسعود پزشکیان نماینده مجلس نظر متفاوتی دارد و بر این باور است که شهرها باید قرنطینه و مرزها را کنترل شوند تا کرونا کنترل شود و گفت: کل دولت را اگر تعطیل کنید هیچ اتفاقی نمی‌افتد و ستاد کرونا باید به صورت جنگی مدیریت شود و ما در این مدت بیشتر از جنگ با عراق به واسطه کرونا کشته داده‌ایم.

ایرج حریرچی معاون کل وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در یک برنامه تلویزیونی مورخ  ۱۸ فروردین ۱۴۰۰ گفت: «برخی در ستاد ملی کرونا مانع شدند تا از فرصت طلایی عید برای خاموش کردن شعله‌های کرونا استفاده کنیم که نمی‌توانم اسامی این افراد را بگویم».

در این باره حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت مجلس گفت: از مردم درخواست می‌کنم درخصوص بیماری کرونا به صحبت‌ها و نظرات متخصصان و وزیر بهداشت توجه کنند نه نظرات غیر کارشناسی که مطرح می‌شود، متاسفانه الان شاهد از دست دادن بسیاری از هم وطنان هستیم و مقصر اصلی رئیس ستاد ملی کرونا است و مردم توصیه‌های ایشان را زیاد جدی نگیرند.

رهبر انقلاب اسلامی در ۳ آبان ۱۳۹۹ در جلسه با ستاد ملی مبارزه با کرونا فرمود: «هنگامی که وزارت بهداشت، مصادیق محدودیت را تعیین کرد، بقیه‌ی دستگاه‌ها باید بدون در نظر گرفتن ملاحظات دیگر، آنها را رعایت و اجرا کنند».

با کنار هم قرار دادن صحبت‌های اعضای ستاد ملی مبارزه کرونا و دستگاه اجرایی دولت متوجه بی‌نظمی و اختلاف نظرهای جدی بر سر نحوه مدیریت کرونا هستیم علاوه بر این همان محدودیت‌هایی هم که به تصویب ستاد ملی کرونا می‌رسد به دلیل این اختلاف نظرها به درستی و قاطعانه توسط دستگاه‌های دولتی اجرا نمی‌شود لذا مورد توجه جدی مردم قرار نخواهد گرفت.

در حال حاضر سردرگمی ایجاد شده به دلیل اظهار نظرهای متضاد مسئولان باعث شیوع بیماری کرونا و بازی با جان مردم شده است، چه افرادی باعث شدند این فرصت سوزی عظیم صورت گیرد و با کم توجهی مردم نسبت به پروتکل‌های بهداشتی، شاهد افزایش چشم گیر مرگ ومیر باشیم.

البته که گسترش بیماری را نمی‌شود تماما بر گردن مردم و بی‌توجهی آنها به پروتکل‌های بهداشتی گذاشت، قطعا در این اتفاق مسؤولان تصمیم‌گیر به خصوص اعضای ستاد ملی مبارزه با کرونا  که مخالف ممنوعیت سفر در ایام نوروز و لغو سفرهای گردشگری بودند مقصر شناخته می‌شوند.

بی اعتنایی اعضای ستاد ملی کرونا به نظرات وزیر بهداشت بسیار تأمل برانگیر است، البته شخص وزیر بهداشت به عنوان یک عضو از ستاد ملی مبارزه با کرونا مسئولیتی سنگین‌تر این ابراز مخالفت با و نظری متفاوت با مصوبات ستاد ملی کرونا دارد قطعا یکی از افراد مقصر شخص وزیر بهداشت است چرا که ایشان باید قاطع و با تدبیر و مدیریت بهتری مسائل مربوط به سلامت و جان مردم را دنبال کند و بعد از ایشان قطعا مقصر تمام مرگ‌ها و لطمات و خسارات مادی و معنوی ناشی از این تصمیمات و عدم مدیریت صحیح ستاد ملی مبارزه با کرونا، رئیس‌جمهور و افراد پشت‌پرده هستند.

آیا قوه قضاییه به ترک فعل کرونایی ورود می‌کند؟

در جهت مدیریت کرونا و کمتر شدن میزان مرگ و میر کرونایی، مسؤولان باید با هماهنگی کامل تصمیم‌هایی واحد گرفته و دستگاه اجرا تمام و کمال آن را اجرا کند در این راستا برای عدم تکرار چنین فجایعی دستگاه‌های قضایی و نظارتی باید به موضوع ورود پیدا کنند.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا حسن روحانی ایرج حریرچی ستاد ملی مبارزه کرونا قرنطینه ویروس کرونا ستاد ملی مبارزه با کرونا ستاد ملی کرونا سفرهای نوروزی استان تهران وزیر بهداشت دستگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۵۵۴۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری برنامه های تبیینی اندیشه شهید مطهری در هفته معلم

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری چهل و پنجمین سالگرد شهادت استاد مرتضی مطهری با حضور رشید جعفرپور دبیر ستاد بزرگداشت سالگرد شهادت استاد آیت الله مرتضی مطهری امروز یکشنبه نهم اردیبهشت ماه در بنیاد علمی فرهنگی شهید مطهری برگزار شد.

جعفرپور در ابتدای این نشست با اشاره به جنبش دانشجویان و اساتید دانشگاه‌های آمریکایی در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، این اقدام قابل توجه را تقدیر کرد با محکوم کردن برخورد پلیس آمریکا نسبت به این اعتراض مدنی اظهار کرد: اعتراضات صورت گرفته در دانشگاه‌های آمریکا اتفاق نادری است و از سویی نوعی استاندارد دوگانه است که در کشورهای دیگر حضور پلیس را در دانشگاه‌ها با آزادی بیان مغایر می‌دانند ولی در کشورهای خود این اتفاق صورت می‌گیرد.

وی با بیان اینکه امروز نیز کلاس‌های دانشگاه‌های سراسر کشور از ساعت ۱۲ تا ۱۴ برای شرکت در تجمعات حمایت از دانشجویان آمریکایی تعطیل است، خاطرنشان کرد: ظلم زیادی در غزه علیه کودکان و زنان اتفاق می‌افتد و ما هر چقدر می‌توانیم باید در حمایت از مردم مظلوم غزه تلاش کنیم.

دبیر ستاد بزرگداشت سالگرد شهادت استاد مطهری در بخش دیگری از سخنان خود با تبریک هفته معلم به همه استادان و معلمان عزیز که در پرورش نسل جوان و آینده ساز کشور نقش بسزایی ایفا می‌کنند، گفت: نزدیک به ۹۰۰ هزار معلم در کشور داریم که زحمت علم آموزی و پرورش نسل کشور را عهده دار هستند و برای این معلمان عزیز که تلاش می‌کنند بتوانند آینده سازان خوبی برای کشور تربیت کنند، آرزوی موفقیت داریم.

جعفرپور با اشاره به ویژگی‌های شخصیتی و علمی استاد شهید مطهری گفت: ایشان دارای ابعاد و ویژگی‌های متعددی است و شهید مطهری دارای مکتب است. همانطور که شهید قاسم سلیمانی دارای مکتب است، شهید مطهری هم به عنوان شهیدی است که صاحب اندیشه و مکتب است که در پرورش و ساختن نیروهای انقلاب تأثیرگذار بوده است.

وی افزود: نسل‌های اول انقلاب تاکنون با آثار شهید مطهری مأنوس بوده و از آن استفاده کرده‌اند و اندیشه‌های ایشان در ساختن فکر و آینده بسیاری مؤثر بوده است و برای نسل‌های آینده نیز می‌تواند مؤثر باشد.

دبیر ستاد بزرگداشت سالگرد شهادت استاد مطهری با بیان اینکه شهید مطهری یک شهید جامع الاطراف بوده است که در حوزه‌های مختلف مانند فلسفه بسیار اثرگذار و دقیق و فنی ورود کرده است، اضافه کرد: شهید مطهری یک فیلسوف مطرح و مقتدر و توانمند در حوزه فقه، کلام و تفسیر و … است.

جعفرپور، استاد مطهری را انسانی بسیار مهذب دانست و گفت: در زمان تحصیل در حوزه علمیه قم بسیار دقیق و مهذب همه عبادات را انجام می داده است و الگو و نمونه‌ای برای طلاب بوده است.

وی افزود: شهید مطهری در سطح تراز یک انسان مسلمان و متقی و در عین حال یک عالم و شخصیت دانشمند بوده است. شهید مطهری دارای نظریه و تئوری برای نظام سازی نظام اسلامی بوده است. ایشان در سال‌های قبل از انقلاب اسلامی هم در حوزه نظام سازی صاحب حرف بوده است.

دبیر ستاد بزرگداشت سالگرد شهادت استاد مطهری گفت: شهید مطهری در سال ۱۳۴۸ علیه اسرائیل صحبت کرده است و هنوز هم اگر سخنرانی ایشان درباره اسرائیل را بشنوید مثل اینکه سخنران امروزی است. همین ویژگی‌ها در این شخصیت بوده که مخالفان نظام اسلامی وجود ایشان را نمی‌پذیرفتند. آنها حذف فیزیکی را تنها راه برای ضربه زدن و محروم کردن نظام اسلامی از وجود آیت الله مطهری در پیش گرفتند و سرانجام ایشان را به فیض شهادت رساندند و نظام اسلامی از وجود ایشان محروم شد. اما آثار و برکات ایشان در نظام اسلامی و هم برای نسل‌هایی که تاکنون بوده و برای آیندگان مؤثر است.

جعفرپور در ادامه با اشاره به فعالیت‌های ستاد بزرگداشت سالگرد شهادت استاد مطهری اظهار داشت: ۲۵ دستگاه اجرایی و فرهنگی در ستاد شهید مطهری ازجمله وزارت کشور، آموزش و پرورش، وزارت علوم و دستگاه‌های نظامی در این ستاد تعریف شده است.

وی گفت: در هفته معلم و بزرگداشت سالگرد شهادت استاد مطهری برنامه‌های تبلیغی و ترویجی که ماهیت آن فضاسازی محیطی است توسط شهرداری‌های سراسر کشور اجرا می‌شود و سطح شهرها به تصاویر شهید مطهری و جملاتی درباره ایشان مزین می‌شود.

دبیر ستاد بزرگداشت سالگرد شهادت استاد مطهری، برگزاری برنامه‌های تبیینی در مدارس و دانشگاه‌ها که ماهیت آن به اندیشه‌های شهید مطهری پرداخته می‌شود و همچنین تقدیر از معلمان و اساتید دانشگاه‌ها را از دیگر اقدامات ستاد بزرگداشت سالگرد شهید مطهری عنوان کرد.

جعفرپور با بیان اینکه در سالگرد شهادت استاد مطهری پنج همایش ملی در سطح کشور انجام می‌شود، اضافه کرد: در تاریخ ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ همایش مطهر توسط سازمان بسیج مستعضفین، روز ۱۱ اردیبهشت ماه همایش حکمت مطهر در دانشگاه صداوسیما، روز ۱۲ اردیبهشت ماه همایشی به صورت وبیناری با عنوان گفتمان مقاومت و رسالت دانشگاهیان و نخبگان امت اسلامی در اندیشه استاد مطهری با محوریت فلسطین و غزه، روز ۱۰ اردیبهشت همایشی در دانشگاه الهیات دانشگاه تهران و نشست علمی نقش عفاف در نظام خانوادگی اسلام در پژوهشگاه حوزه و دانشگاه برگزار خواهد شد.

وی ادامه داد: در مراسم بزرگداشت سالگرد شهادت استاد مطهری، پنج کتاب جدید درباره اندیشه شهید مطهری رونمایی خواهد شد. کتاب مطهری و قرآن نوشته دکتر معارف از اساتید دانشگاه تهران، کتاب مطهری و ادراکات اعتباری نوشته دکتر هوشنگی از اساتید دانشگاه امام صادق و کتاب مطهری و عرفان توسط دکتر رودگر. دو کتاب دیگر توسط انتشارات صدرا به نام مقدمه‌ای بر تاریخ فلسفه جدید و خطابه‌های اخلاقی در ایام برگزاری نمایشگاه کتاب در سرای اهل قلم رونمایی خواهد شد.

دبیر ستاد بزرگداشت سالگرد شهادت استاد مطهری عنوان کرد: در شبکه آموزش سیما به مناسبت گرامیداشت مقام معلم پویش معلم خوب من راه اندازی شده است. همچنین به این مناسبت مستند مرتضای امت بازپخش خواهد شد. این مستند جز برنامه‌های پرمخاطب صدا و سیما بود که روایت خوبی از زندگی شهید مطهری است. در صدا و سیما به مناسبت هفته معلم در شبکه‌های مختلف برنامه‌های متعددی درباره زندگی، شخصیت و اندیشه شهید مطهری پخش خواهد شد.

جعفرپور اظهار کرد: در مجموعه دانشگاه‌های کشور برنامه‌های متعددی ازجمله کرسی‌های آزاد اندیشی با محوریت اندیشه شهید مطهری که بیشتر دانشجویان برگزار خواهند کرد. کرسی‌های نقد و نظریه پردازی هم که در سطح اساتید برگزار می‌شود در این هفته با محوریت اندیشه‌های شهید مطهری برگزار خواهد شد.

وی با بیان اینکه در سالگرد شهادت استاد مطهری در محل شهادت و تدفین و محل تولد استاد مراسماتی برگزار خواهد شد و این مکان‌ها گلباران خواهد شد، ابراز کرد: در شهر فریمان که زادگاه استاد مطهری است مراسمی برگزار خواهد شد و با برگزاری نشستی یاد و نام شهید مطهری گرامی داشته می‌شود. ضمن اینکه مراسمی با عنوان شهید مطهری در مطبوعات در منزل استاد در تهران که به موزه تبدیل شده برگزار می‌شود. خانه موزه استاد مطهری محیط بسیار جذابی است که افرادی که از آن بازدید می‌کنند علقه پیدا می‌کنند.

دبیر ستاد بزرگداشت سالگرد شهادت استاد مطهری اظهار داشت: پنجشنبه شب (۱۳ اردیبهشت) بعد از نماز مغرب و عشا با حضور اقشار مختلف مردم برگزار خواهد شد. امام جماعت مسجد یک شخصیتی است که با شهید مطهری ارتباط داشته است و شهید مطهری در مسجد نارمک سخنرانی داشته است. شهید مطهری فقط با نخبگان صحبت نمی کرده و بخشی از سخنرانی ایشان با توده مردم بوده است.

جعفرپور گفت: در پایگاه‌های بسیج اعم از شهری و روستایی و حوزه مقاومت بسیج به مناسبت سالروز شهادت استاد مطهری هفته عقیدتی سیاسی بسیج نامگذاری شده است و در ۴۵ هزار پایگاه بسیج مراسمی برای شهید مطهری برگزار خواهد شد.

کد خبر 6090829 سمانه نوری زاده قصری

دیگر خبرها

  • تاسیس ۳۱ دانشگاه فرهنگیان مجزا با چه تدبیری انجام می‌شود!
  • استقرار تیپ مستقل ارتش در ایلام از مطالبات دیرینه مردم است
  • برگزاری برنامه های تبیینی اندیشه شهید مطهری در هفته معلم
  • نیازمندی های نکونام برای جاودانه شدن در فوتبال ایران؛ برد، برد و برد!
  • سفرهای درمانی رایگان با اسنپ 
  • سفرهای درمانی رایگان با اسنپ
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • ۲ تدبیری که مانع «قبض روح» فوتبال می‌شود
  • تاکید رئیس شبکه دامپزشکی طرقبه شاندیز بر ممنوعیت کشتار غیر مجاز دام در منازل و معابر
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد