Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-27@21:30:53 GMT

ساختار قدرت در کره چگونه است؟

تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۵۷۹۸۲

سمیر جعجع، رئیس نیروهای لبنانی، به‌عنوان بازیگر تأثیرگذار در صحنه مارونی‌های لبنان درواقع مایل است روند تحولات لبنان را کاملا مسدود و متوقف کند. از طرفی اگر او وارد کابینه دولت شود، میشل عون مسیحی دیگر نمی‌تواند یک‌سوم کابینه را از آن خود کند، زیرا در این صورت باید سهم مسیحیان لبنان را با سمیر جعجع تقسیم کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رئیس «نیروهای لبنانی» با سوابق نه‌چندان روشن خود در گذشته لبنان، اگر در امتناع از حضور در دولت ادامه دهد، با این سؤال روبه‌رو می‌شود که آیا می‌توان در مجلس لبنان حضور داشت ولی در دولت مشارکتی نکرد؟ ضمن آنکه اگر انتخابات مجلس لبنان لغو شود، او شانس بیشتری برای رسیدن به اهداف خود را که کنترل حداکثر قدرت در لبنان است نیز خواهد داشت.
بالاخره باید از ولید جنبلاط سیاست‌مدار هزارچهره دروزی‌های لبنان یاد کرد که جناح میشل عون سال‌هاست تلاش می‌کند طلال ارسلان از دیگر سران دروزی‌ها را به‌عنوان رئیس حزب دموکراتیک لبنان که متعلق به جنبلاط است، جا بیندازد. در همین راستا جناح میشل عون خواستار کابینه دولت حریری با 20 عضو است تا از این رهگذر یک وزیر هم به طلال ارسلان تعلق گیرد تا باعث تضعیف جنبلاط هم بشود. اما در این بین جنبلاط هم در یک اقدام فرار به جلو با تعلق وزیر به طلال ارسلان، موافقت کرده و پس از دیدار اخیرش با رئیس‌جمهور لبنان طی مصاحبه‌ خود به گونه‌ای برخورد کرد که گویی با رئیس‌جمهور درخصوص موضوع فوق به تفاهم دست یافته است.
در یک نگاه کلی‌تر به نحوه بازیگری حزب‌الله در صحنه سیاسی داخلی لبنان به نظر می‌رسد که سیدحسن نصرالله درصدد ترغیب سعد حریری برای تشکیل دولت و واگذاری امتیازات جدید است و لذا اعلام می‌کند که از هر کابینه‌ای و با هر ترکیبی حمایت خواهد کرد و از این نظر خود هم عدول نمی‌کند. دبیرکل حزب‌الله پس از دیدار اخیرش با سعد حریری و میشل عون با انتشار پیام‌هایی درصدد سرعت‌بخشی به روند تشکیل کابینه و نمایش مواضع خود در تحقق این مهم با یادآوری این موضوع بوده است که سرانجام حل مشکل کابینه محقق می‌شود. درهرحال به نظر می‌رسد در افکار عمومی لبنان، پیشنهادات دبیرکل حزب‌الله همواره به طرفداری از رئیس‌جمهور و جبران باسیل، به‌عنوان معارضین نخست‌وزیری سعد حریری، ابراز می‌شود. از سوی دیگر جریان آزاد که سعد حریری آن را نمایندگی می‌کند معتقد است که رهبر حزب‌الله در دو جهت ایفای نقش می‌کند. از یک طرف می‌خواهد نشان دهد که طرفدار حریری است تا بدین‌ترتیب راه را برای میشل عون و اطرافیانش برای مانع‌تراشی باز کند و از سوی دیگر اصول طرح حریری را پذیرفته ولی تاکنون نام وزرای خود را اعلام نکرده زیرا قصد دارد از این طریق حق سخن‌گفتن برای خود در انتهای راه را محفوظ دارد.
در شرایط جاری آنچه در صحنه تحولات داخلی لبنان درخصوص تشکیل کابینه دولت درحال گذار و تثبیت است، تلاشی است که حزب‌الله و جریان مقاومت در لبنان را که فداکاری‌ها و ازخودگذشتگی‌هایشان برای امنیت و ثبات لبنان و مقابله با تجاوزگری‌های رژیم صهیونیستی بر هیچ‌کس پوشیده نیست، یکی از عوامل کندکننده و مانع‌تراش در روند شکل‌گیری نهادهای قانونی و زمینه‌ساز برای مساعدت و کمک‌های بین‌المللی جهت بهبود شرایط اقتصادی لبنان جلوه دهد و در کنار این جریان مشکوک، ارتباط حزب‌الله با جمهوری اسلامی ایران و بازیگری این جریان برای مقاومت در منطقه را به شکل نامأنوسی تصویر کند که افکار عمومی لبنان و منطقه را از آن دور کند. دراین‌بین و جدای از فضاسازی‌های داخلی و منطقه‌ای که نشئت‌گرفته از جریان سلفی و حمایت‌های تمام‌وکمال عربستان سعودی است، پاره‌ای اظهارنظرهای نزدیکان حزب‌الله و مؤثرین جریان مقاومت علیه رژیم صهیونیستی نیز باید با دقت نظر و فارغ از جوسازی‌ها مورد توجه قرار گیرد.
مرحوم انیس نقاش مبارز ماندگار جریان مقاومت در منطقه که از ابتدای انقلاب اسلامی در ارتباط با تحرکات بیرونی مقاومت نیز قرار داشته است، در یکی از آخرین اظهارنظرهای خود قبل از درگذشتش در بهمن سال گذشته با رسانه المیادین که نزدیک به حزب‌الله هم هست، درخصوص تحولات جاری لبنان و فعالیت‌های حزب‌الله خاطرنشان کرده است که «هرگز قابل قبول نخواهد بود که اوضاع داخلی «لبنان» را از پرونده‌های مربوط به محور مقاومت و مقابله با دشمن صهیونیستی جدا کنیم. قابل‌قبول نخواهد بود اگر بگوییم که ما در جریان اوضاع مالی لبنان نبوده‌ایم، زیرا این مسئله مشکل و دل‌مشغولی مقاومت نیست. امنیت ملی تنها محدود به سلاح و دفاع نظامی نیست. این امنیت به آموزش‌وپرورش، اقتصاد، کشاورزی و بهداشت نیز مربوط می‌شود. عملیات نظامی بخشی از امنیت ملی است ولی فقط کافی نیست که از ملت دفاع کنیم».
المیادین همچنین در معرفی «مرحوم» انیس نقاش اضافه کرده که ایشان از جمله کسانی بوده است که پیشنهاد تشکیل پاسداران انقلاب اسلامی را به‌منظور دفاع از دستاوردهای انقلاب در مقابله با کودتای نظامی داده بود و این پیشنهاد را در دیداری که در منزل وی با جلال‌الدین فارسی داشته به ایشان داده است. جلال‌الدین فارسی‌ بعدها نماینده فلسطینی‌های جنبش فتح در ایران می‌شود.
در همین ارتباط روزنامه «اوریان لو ژور» چاپ لبنان در تحلیلی درباره اوضاع جاری لبنان خاطرنشان می‌کند که دیدگاه‌های انیس نقاش در مورد محور مقاومت و نقش حزب‌الله در لبنان مورد قبول بسیاری در لبنان قرار دارد و اضافه می‌کند که در لبنان فقر فراگیر شده است. نارضایتی عمومی وسیع‌تر شده است و به نظر می‌رسد که خطر درگیری مجدد حزب‌الله با اسرائیل پذیرش کمتری خواهد داشت. این روزنامه در تحلیل خود اضافه می‌کند که حزب‌الله تحت تأثیر فشارهای ناشی از اظهارات انیس نقاش به فکر دورشدن از ائتلاف با میشل عون افتاده است. اوضاع اقتصادی لبنان به‌ویژه پس از استعفای دولت در پی انفجارات بندر بیروت، رو به وخامت نهاده است.
هرچند از یک منظر تحلیل روزنامه «اوریان لو ژور» را می‌توان در راستای تبلیغات و تنش‌آفرینی‌های رژیم صهیونیستی در لبنان تلقی کرد اما از منظر بیان بخشی از افکار عمومی لبنان می‌تواند مورد توجه قرار داشته باشد. همچنین برخی دیدگاه‌های محافل داخلی لبنان بر این محور قرار دارد که شرایط منطقه‌ای، حزب‌الله را به سمت تردید در اتخاذ تدابیر داخلی سوق داده و این امر می‌تواند حزب‌الله را بیش از پیش از هم‌پیمانان خود دورتر کند. ضمن آنکه تردیدهای حزب‌الله، جریان میشل عون - جبران باسیل را ممکن است به سمت پایان‌دادن به مواضع سخت خود در قبال تشکیل دولت مورد نظر سعد حریری سوق دهد. بدین معنی که به دلیل نگرانی از اینکه اگر اوضاع بین ایران و محور واشنگتن – تل‌آویو وخیم‌تر شود ممکن است جنگ با اسرائیل اجتناب‌ناپذیر شود. لذا با درنظرگرفتن مبانی این تحلیل، حزب‌الله نیاز خواهد داشت که اتحاد خود را با هم‌پیمانانش در لبنان جهت اجتناب از انزوا حفظ کند.
برخی نظرها نیز حول این محور دور می‌زند که بنا به تفکرات ابرازشده انیس نقاش، ایده مقاومت بر اثر فروریختن اقتصاد فعلی لبنان می‌تواند متلاشی‌شده تلقی شود و اگر حزب‌الله حل مشکلاتی همچون فساد طبقه سیاسی لبنان و واقعیت‌های مربوط به انفجارات بندر بیروت را مد نظر قرار ندهد، کارایی حرکت مقاومت دچار مشکل خواهد شد.
و سرانجام اینکه هم‌زمان با چشم‌انداز نوعی بن‌بست در روند تشکیل کابینه لبنان که به دلیل تعارض دیدگاه‌های احزاب و جناح‌های داخلی این کشور است، فرانسوی‌ها که همواره حامی جریان مارونیت سیاسی لبنان بوده‌اند، در چارچوب راهبرد و سیاست‌های همیشگی خود در دفاع از منافع این طایفه در لبنان، حرکات خود را برای فشار بر لبنانی‌ها افزایش داده‌اند.
ژان ایو لودریان وزیر خارجه فرانسه در نشست اخیر خود با اعضای کمیسیون سیاست خارجی پارلمان فرانسه در ضمن ارائه گزارشی از وضعیت سیاست خارجی فرانسه به موضوع لبنان نیز اشاره و با لحنی تهدیدآمیز اعلام کرد که اگر برخی مسئولین لبنانی مسئولیت خود را نمی‌پذیرند ما تردیدی در به‌عهده‌گرفتن مسئولیت خود نداریم. در شرایطی که هیچ علامتی از گره‌گشایی در روند تشکیل کابینه لبنان به چشم نمی‌خورد، به نظر می‌رسد که جامعه بین‌المللی هم درصدد افزایش بیشتر فشار بر لبنان است.
با وجود رفتن ترامپ و ورود بایدن به کاخ سفید چشم‌انداز روشنی برای «سوگ لبنان» ترسیم نشده و جریاناتی که منتظر تغییر در کاخ سفید و ورود دموکرات‌ها برای دخالت بیشتر و بهبود اوضاع در لبنان بودند، نتیجه عملی این تغییر را در چارچوب منافع لبنان مؤثر نمی‌دانند.
غالب نظرات در مورد نقش فرانسه در لبنان نیز حاکی از آن است که تجربه دخالت فرانسه در کشورهایی همچون ویتنام، الجزایر، رواندا، لیبی، سوریه، عراق و فاجعه حضور فرانسه در چاد و مالی نمونه‌هایی برای لبنانی‌ها هستند که باید از دخالت‌های فرانسه درس عبرت بگیرند.
آمریکایی‌ها قطعا بدون توافق با فرانسه و اروپا به یاری لبنان نخواهند رفت؛ ضمن آنکه راهبرد کلان آمریکا در خاورمیانه نیز در شرف تغییرات عمیق قرار گرفته و نگاه به آسیا می‌تواند جایگزین خاورمیانه شود. از سوی دیگر کاخ الیزه فرانسه، در تلاشی برای دفاع از مسیحیان لبنان اخیرا میزبان سعد حریری و جبران باسیل بوده است اگرچه جبران باسیل به دنبال لابی‌های غربی -عربی تحت تحریم‌های شدید آمریکا و اروپا قرار گرفته است، بااین‌حال به نظر می‌رسد آقای مکرون درصدد است برای حل‌وفصل مشکلات وی با سعد حریری و نوعی دفاع از منافع مارونیت سیاسی در این کشور، روابط این دو سیاست‌مدار لبنانی را تسهیل کند. هرچند سفر وی و حریری به فرانسه در هاله‌ای از ابهام قرار داشته و باعث بروز نوعی خشم در جامعه مدنی لبنان شده است. بااین‌حال گفته می‌شود احتمال ملاقات حریری با جبران باسیل در پاریس وجود دارد که هدف آن ایجاد آشتی بین این دو خواهد بود که اگر محقق شود ممکن است پاره‌ای از گره‌های بن‌بست کابینه لبنان گشوده شود.
در هر صورت اوضاع لبنان تحت تأثیر عوامل بسیاری همچنان در پیچیدگی و وخامت به سر می‌برد و حزب‌الله لبنان به‌عنوان یکی از بازیگران اصلی صحنه داخلی این کشور تحت فشارهای داخلی و منطقه‌ای فراوانی قرار گرفته است تا اولا در موضوع مناسبات خود با جمهوری اسلامی ایران و سپس تعیین تکلیف سلاح مقاومت، مابازاهایی را ارائه دهد. اگرچه شرایط جاری لبنان اولین مورد از این دست شرایط نیست و این کشور بارها شرایط بحرانی و عدم توافق درخصوص تشکیل کابینه را تجربه کرده است اما تحولات بین‌المللی ناشی از تغییرات در کاخ سفید، مناسبات پیچیده تهران - واشنگتن در پرتو تعیین تکلیف برجام و آینده راهبرد خاورمیانه‌ای ایالات متحده در دوران جو بایدن، شرایط جدیدی را برای منطقه در حال رقم‌زدن است که اگر حزب‌الله و حرکت مقاومت، هوشیاری لازم و شجاعت به‌موقع را برای عبور از این وضعیت بغرنج به خرج دهد، مسلما همچون همیشه به‌عنوان یکی از حافظان اصلی صلح و ثبات و امنیت لبنان در کنار مردم این کشور قرار خواهد گرفت و محبوبیت و مقبولیت خود را بیش از گذشته در استقلال داخلی برای خود حفظ خواهد کرد.

منبع: روزنامه شرق

منبع: ساعت24

کلیدواژه: احمدی نژاد نظر می رسد تشکیل کابینه جبران باسیل سعد حریری انیس نقاش میشل عون حزب الله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۵۷۹۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نعیم قاسم: پاسخ حزب الله کوبنده خواهد بود

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، به نقل از العهد، شیخ نعیم قاسم معاون دبیر کل حزب الله لبنان اعلام کرد: حزب الله لبنان به یاری غزه برخاسته و این حمایت، طرح جنگی دشمن صهیونیست در فلسطین و لبنان را در برهه کنونی و در آینده با مانع روبرو کرده است.

وی افزود: هرآنکه آینده نگر نباشد و این دشمن را نشناسد نمی‌تواند حقایقی را درک کند که بیانگر این است که حمایت ما فوایدی دارد که فراتر از حمایت از غزه و نیز فراتر از حمایت لبنان است و آن تشکیل نیروی بازدارنده در برابر رژیم صهیونیستی است. طرح‌هایی که درباره لبنان و جنوب آن گفته می‌شود تا زمانی که آتش بسی در غزه برقرار نشود غیرقابل اجراست. هر آنکه بحث آتش بس در جنوب را مطرح می‌کند تا دشمن صهیونیست به راحتی در غزه به جنگ ادامه دهد در واقع از ما دعوت می‌کند که در حمله دشمن اسرائیلی مشارکت داشته باشیم.

نعیم قاسم تاکید کرد: ما با غزه و فلسطین هستیم نه با اسرائیل. جنگ در غزه باید متوقف شود و پس از آن جنگ در لبنان متوقف می‌شود. اینکه با تهدیدات نزد ما بیایند مبنی بر اینکه اسرائیل به شما حمله می‌کند و خطاب به آنها می‌گوئیم که تهدیدات شما درست بودن رویارویی ما را ثابت می‌کند و اینکه ما را مصمم‌تر خواهد کرد.

وی افزود: گالانت وزیر جنگ دشمن که تهدید می‌کند که هدف اصلی بازگردانیدن ساکنان شمال به منازلشان است و برهه آتی سرنوشت ساز خواهد بود؛ خطاب به او می‌گوئیم که جنگ نمی‌تواند ساکنان شمال را برگرداند بلکه این جنگ بازگشت آنها را بیش از پیش دورتر خواهد کرد و ممکن است در نهایت بازگشتی در کار نباشد.تداوم جنگ و توسعه آن شهرک نشینان را بر نمی‌گرداند بلکه اوضاع را پیچیده‌تر خواهد کرد. جهان باید بیدار شود و جنگ غزه را متوقف کند زیرا این به واقعیت نزدیک تر است.

معاون دبیر کل حزب الله لبنان بیان کرد: حزب الله به دشمن به شکل متناسب پاسخ می‌دهد و گسترش جنگ از سوی دشمن، گسترش پاسخ و مقاومت از سوی حزب الله را به همراه خواهد داشت این تصمیم قطعی است. هنگامی که دشمن، یکی از برادران ما را در منطقه الصرفند هدف قرار داد ما روز سه شنبه با سه پهپاد انتحاری مقر فرماندهی تیپ گلوانی و مقر یگان ایغوز را در پادگان شراگا در شمال شهر عکا هدف قرار دادیم و طبق گزارش رادیو ارتش رژیم صهیونیستی ۲۰۰ هزار شهرک نشین در شمال فلسطین اشغالی به پناهگاه رفتند. همه این تحولات فقط با سه پهپاد رقم خورد حال تصور کنید که اگر پا را فراتر بگذارند چه رخ خواهد داد.

وی افزود: رسانه‌های دشمن تأیید می‌کنند که حدود ۴ هزار موشک و حدود ۶ هزار موشک ضدتانک از سوی حزب الله از زمان شروع جنگ در شمال فلسطین اشغالی شلیک شده است. آنها می‌گویند که حزب الله ۱۵۰ هزار موشک دارد. با یک محاسبه این میزان سه درصد خواهد بود این بدان معنی است که ما فقط سه درصد از ذخایرمان را طبق گزارش رسانه‌های دشمن طی این هفت ماه خرج کرده ایم و تأثیرات آن آواره شدن شهرک نشینان و خسارت سنگین دشمن و فرسوده شدن ارتش اشغالگر بوده است. آیا بیش از این می‌خواهند؟ به هر حال ما آماده هستیم.

دیگر خبرها

  • شیخ نعیم قاسم: جنگ باعث بازگشت شهرک نشینان نخواهد شد
  • حمله موشکی حزب الله به شهرک المناره در فلسطین اشغالی
  • پاسخ حزب‌الله کوبنده خواهد بود/ با جنگ به جایی نخواهید رسید
  • نعیم قاسم: پاسخ حزب الله کوبنده خواهد بود
  • پاسخ حزب الله لبنان کوبنده خواهد بود | با جنگ به جایی نخواهید رسید
  • پاسخ حزب الله کوبنده خواهد بود/ با جنگ به جایی نخواهید رسید
  • شهادت یک عضو دیگر حزب الله در جنوب لبنان | عکس
  • حزب‌الله لبنان: کمک‌های نظامی آمریکا به اسرائیل چراغ سبز حمله به رفح است
  • شهادت عضو دیگر حزب الله در جنوب لبنان
  • حزب‌الله و تعبیر مقاومت هوشمند