Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-29@22:33:20 GMT

سیگنال دلار به بازار سرمایه

تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۵۹۶۵۰

سیگنال دلار به بازار سرمایه

بازار سرمایه در روز یکشنبه نیز مانند روزهای گذشته نشان داد که راه ناهمواری برای بازگشت به رونق دارد. در این روز نماگر اصلی بازار سهام حدود ۸/ ۰ درصد دیگر افت کرد و صفوف فروش نیز تداوم داشت. ناطقان: معاملات این روز در شرایطی خاتمه یافت که همچون گذشته توجه به اعمال نرخ سود بانکی و دلار در مرکز توجه قرار داشت و دوگانگی گشایش برجامی مورد بحث بسیاری از فعالان و تحلیلگران بازار سهام بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!






گوش به زنگ اخبار

ریزش قطره چکانی قیمت‌ها در بازار سهام همچنان ادامه دارد. روز گذشته شاخص کل بورس تهران حدود 8/ 0 درصد دیگر از ارتفاع خود را از دست داد. همین امر سبب شد تا نماگر یاد شده به محدوده یک میلیون و 230 هزار واحدی برسد. کاهش یاد شده در شرایطی روی داد که در روزهای گذشته و با بهبود وضعیت مذاکرات اتمی افق جدیدی پیش روی بازار سهام گشوده شده است. در حال حاضر به‌رغم تمامی ناملایمت‌هایی که بازار سهام را  از طرق مختلف نظیر دامنه نوسان نامتقارن و حجم مبنا در بر گرفته، چشم بخش مهمی از فعالان بازار سرمایه همچنان به مذاکرات اتمی است. شرایط به گونه‌ای است که فعالان بازار سرمایه وزن بالایی به تغییرات سیاسی می‌دهند و از این منظر هر تکانه‌ای را که بتواند قیمت دلار را دستخوش تغییر کند، به دقت رصد می‌کنند. این شرایط سبب شده تا دست کم در بازار یاد شده انتظارات آتی به تحولات احتمالی سیاست خارجی گره بخورد. این‌طور که به نظر می‌آید در آن سوی میدان سیاست نیز طرف آمریکایی با توجه علاقه طرف‌های اروپایی به حل و فصل سریع موضوع برجام بی میل نیست چراکه به گفته تحلیلگران طولانی شدن روند مذاکرات و عدم دستیابی به یک چارچوب مدون تا قبل از انتخابات ریاست جمهوری سال جاری، می‌تواند آینده حضور در برجام را از سوی آمریکا در هاله‌ای از ابهام ببرد. منظور از این ابهام نبود فضای سیاسی مناسب در داخل کشور برای تسریع در بازگشت به برنامه جامع اقدام اتمی است. تمامی اینها سبب شده تا بخش تحلیلی سرمایه‌گذاران در بورس این روزها بیش از هر چیز به دو عامل کلیدی توجه کنند.
راه دوبانده رونق رکود

در روزهای جاری پیش روی بازار سرمایه دو عامل بیشتر از بقیه خودنمایی می‌کنند. در حال حاضر بازگشت رونق به بازار سهام یا تداوم رکود آن اثر بسیاری از نرخ بهره و دلار می‌پذیرد. در زمین بازی دلار وضعیت اندکی پیچیده است. هر نوع کاهش قیمت دلار اگر چه ممکن است در کوتاه‌مدت اثری منفی بر مسیر پیش روی بازار سهام بگذارد با این حال در مورد هر یک از صنایع یا بهتر بگوییم هر شرکت فعال در این بازار می‌توان سناریویی متفاوت را پیش روی سرمایه‌گذاران به تصویر کشید.
دوگانه زمانی رونق

نگاهی اجمالی به این سوی ماجرا نشان می‌دهد که هر نوع گشایش اقتصادی ناشی از مذاکرات هسته‌ای می‌تواند در کوتاه مدت درآمد شرکت‌های دلاری را کاهش و در بلند مدت به سبب کاهش هزینه‌های تحریم و رشد مقدار فروش، افزایش دهد. از این رو بازگشت به برجام می‌تواند سود ریالی شرکت‌ها را دستخوش تغییر کند. دلیل چنین امری این است که کاهش ریسک‌های سیستماتیک عمده در اقتصاد کشور خود به کاهش نرخ ارز و همچنین افت هزینه مبادله منتهی خواهد شد و اگرچه هزینه‌ تحریم را از فرآیند فروش صنایع دلاری مانند فولادی و پتروشیمی حذف می‌کند اما در کوتاه مدت به سبب کاهش ریالی قیمت‌ها می‌تواند اثر منفی بر سود آنها بگذارد.  در خصوص شرکت‌هایی که فروش داخلی دارند این مساله اندکی متفاوت است. گشایش اقتصادی احتمالی در صورتی که به ترمیم قدرت خرید خانوار ایرانی منجر شود، نه تنها در بلند مدت راه را برای افزایش سود شرکت‌ها در صنایع یاد شده افزایش می‌دهد بلکه در کوتاه‌مدت نیز به دلیل شیوه قیمت‌گذاری داخلی راه را برای کاهش ارزش ریالی فروش یا سود خالص خواهد بست. در این میان می‌توان این انتظار را داشت که شرکت‌های خودرویی و بانکی به دلیل ماهیت متفاوت شاید در گروه نخست دارای تاثیر پذیری مثبت از برجام قرار بگیرند. این دو گروه به دلیل کاهش تحریم‌ها و امکان مبادله با شرکت‌های خارجی  بدون شک تاثیر مضاعفی از برجام خواهند برد و می‌توانند مانند آنچه که در سال 94 رخ داد در سال جاری نیز (البته با فرض به ثمر رسیدن مذاکرات) شگفتی ساز شوند.
بهره کشی از سود بانکی

در خصوص عامل بهره می‌توان اینطور گفت که هر بارنرخ سود بانکی بالا برود بازارهای دارایی به تناسب آن با کاهش تقاضا روبه‌رو خواهند شد و هر بار که این نرخ پایین بیاید به دلیل بیشتر شدن تعداد گزینه‌های در دسترس برای سرمایه‌گذاری تکاپوی عرضه و تقاضا به نفع افزایش قیمت تغییر خواهد کرد.

به همین دلیل در ماه‌های اخیر توجه به نرخ بهره و تقابل دیدگاه‌ها در این خصوص پیرامون آینده بازار سهام توانسته بحث برانگیز باشد. از آنجا که در سال گذشته کاهش نرخ سود بانکی به 15 درصد، عاملی بود که توانست رونق بورس در ماه‎‌های نخست سال را تسریع کند، بسیاری بر این باورند که این نرخ باید به نفع بازار سهام کاسته شود. این در حالی است که نگاه مخالف آنان شرایط جاری کشور به‌خصوص در مورد رشد نقدینگی و تورم فزاینده را مدنظر قرار داده و مخالف کاهش نرخ سود به نفع بهبود اوضاع در بازار سرمایه هستند.  

شامگاه اما خبری آمد که به نظر می‌آید به نوعی عامل رضایت طرفداران هر دو دیدگاه بود. وزیر امور اقتصادی و دارایی در نامه‌ای از تمامی بانک‌ها خواسته بود از پرداخت سود با نرخ بیش از 16 درصد خودداری کرده و به قوانین موضوعه احترام بگذارند. این مساله به این معنا خواهد بود که در عمل اهتمام به قانون از سوی بانک‌ها نرخ سود را تا سطح قانونی کاهش می‌دهد و از سوی دیگر کاهش نرخ سود را آنطور که بورسی‌ها می‌خواهند از حیطه احتمالات خارج می‌کند. بنابراین می‌توان اینگونه تصور کرد که اعمال شوک به هر بازاری از جانب نرخ سود حداقل برای نیمه نخست 1400 امری منتفی است.


منبع: خبر انلاین برچسب ها: دلار ، بازار ، سرمایه ، ناطقان

منبع: ناطقان

کلیدواژه: دلار بازار سرمایه ناطقان بازار سرمایه بازار سهام سود بانکی نرخ سود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۵۹۶۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴ دلیل ریزش قیمت‌ها در بازار ارز و سکه و نقره داغ شدن خریداران

امتداد - ریزش متوالی در بازار طلا و ارز که از ابتدای هفته گذشته شروع شده است در هفته جاری نیز ادامه دارد.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، قیمت دلار و سکه در روز گذشته با کاهش به مرز‌های مهمی رسیدند که در آن نقاط اشباع خرید شکل گرفته است. بر این اساس گروهی از معامله‌گران معتقدند در این ناحیه قیمت دلار و سکه می‌تواند با افزایش عرضه روبرو شده و کاهش بیشتری را تجربه کند.

بسیاری از افرادی که برخلاف توصیه کارشناسان در قیمت‌های بالا اقدام به خرید دلار و سکه کرده بودند این روز‌ها با کاهش التهابات، نقره داغ شده و به دلیل اشباع خرید در بازار نمی‌توانند دلار و سکه خود را آب کنند.

اما از آن طرف در بازار رسمی همچنان شاهد روند معکوس با بازار آزاد هستیم که به نظر رفتار منطقی بازارساز در زمینه کنترل نوسانات قیمت‌ها را نشان می‌دهد.

قیمت اسکناس دلار در مرکز مبادله در کانال ۴۴ هزار تومان، قیمت حواله دلار در کانال ۴۱ هزار تومان و قیمت یورو هم در کانال ۴۷ هزار تومان پیشروی کردند.

به عقیده معامله‌گران با کاهش تنش در منطقه، قیمت‌ها از روند صعودی دست کشیدند و ریزش بازار را به ۴ دلیل اشباع خرید در بازار، از دست رفتن حمایت‌های مهم نرخ دلار و سکه، دیپلماسی فعال اقتصادی دولت با سفر وزیر اقتصاد و رییس کل بانک مرکزی به عربستان و تذکر مجلس به بازارساز جهت حضور فعالانه‌تر در بازار می‌دانند.


دلار هرات چهار کانال سقوط کرد


طی معاملات روز شنبه، قیمت تتر و قیمت دلار این روز‌ها دو کانال از دست دادند. قیمت دلار در هرات طی یک هفته گذشته چهار کانال عقب نشست و در روز شنبه به ۶۰ هزار تومان رسید.

روز گذشته در هرات، قیمت دلار ۶۲ هزار و ۲۵۰ تومان شروع به کار کرد و با کاهش در نیمه اول وارد کانال ۶۱ هزار تومان شد. در ادامه و در نیمه دوم قیمت دلار هرات با کاهش بیشتر کانال ۶۱ هزار تومان را هم از دست داد و در ۶۰ هزار و ۶۵۰ تومان به کار خود پایان داد.

در معاملات پشت خطی در ابتدا قیمت دلار با حمایت به مرز ۶۱ هزار تومان رسید، اما دوباره با افت در ۶۰ هزار و ۶۰۰ تومان بسته شد.
به عقیده تحلیل‌گران تکنیکال قیمت دلار هرات در حوالی ۶۰ هزار و ۶۰۰ تومان اشباع فروش دارد و از آن‌جایی که نزدیک اصلاح فیبوناچی بازار است، می‌تواند نسبت به آن واکنش داشته باشد. اما اگر قیمت دلار از این ناحیه حمایت نشود حمایت بعدی ۶۰ هزار و ۲۰۰ تومان است که احتمال سرک کشی به محدوده ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان نیز در بازار وجود دارد.


وضعیت مشابه ریزشی در بازار درهم

قیمت درهم با گپ منفی ۱۵۰ تومانی در ۱۶ هزار و ۹۷۰ تومان بازگشایی کرد و با کاهش ۱۸۰ تومانی به ۱۶ هزار و ۷۹۰ تومان رسید. قیمت دلار برآورد شده از درهم ۶۱ هزار و ۲۱۹ تومان محاسبه می‌شود.

حباب درهم نسبت به دلار در روز شنبه مثبت شد. شکاف دلار برآورد شده از درهم و قیمت دلار هرات به هزار تومان رسید کارشناسان بازار ارز معتقدند این اختلاف عددی قابل توجه است.


ریزش ۱۸۰۰ تومانی تتر در یک روز

قیمت تتر با کاهش از کانال ۶۳ هزار تومان به کانال ۶۱ هزار تومان رسید و در ۶۱ هزار و ۴۰۰ تومان حمایت شد. قیمت تتر در روز شنبه بیش از هزار و ۸۰۰ تومان نزول کرد.


سکه هم در حال از دست دادن کانال است

در روز شنبه اولین قیمت سکه امامی روی تابلوی صرافی‌ها ۴۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان بود که با کاهش بیش از یک میلیونی، انتهای روز در ۴۱ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان بسته شد.

بررسی بازار سکه در معاملات نقدی روز گذشته حکایت از ریزش قیمت سکه امامی دارد. آن طور که شواهد نشان می‌دهد پس از نوسانات کاهشی نرخ دلار در اولین روز هفته، جناح افرایشی بازار زمین بازی را به نفع کاهشی‌ها واگذار کرد و قیمت این فلز گران‌بهای داخلی در سراشیبی افتاد.

قیمت سکه در مقایسه با چهار روز قبل تقریباً یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان ارزان شده است. برخی از تحلیلگران دلیل کاهش تقاضا در بازار سکه را به مسائل سیاسی ربط می‌دهند.

به عقیده آن‌ها با کم‌رنگ شدن احتمال گسترش تنش‌های اخیر در خاورمیانه، هیجانات موجود در بازار نیز تخلیه و زمینه افت نرخ در بازار سکه و ارز فراهم شده است.


ریزش قیمت‌ها به طلای بورسی رسید


دومینوی کاهش نرخ‌ها در بورس کالا هم دیده شد. سکه رفاه هم با کاهش بیشتر وارد کانال ۴۰ میلیون شد و در ۴۰ میلیون و ۷۸۰ هزار تومان به کار خودش پایان داد.

تکنیکالیست‌ها تأکید دارند که جناح افزایشی امروز برای رسیدن سکه به مرز ۴۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تلاش خواهد کرد و در صورتی که بالای این محدوده ماندگار شود در سناریو دوم احتمال رسیدن آن به ۴۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان محتمل است.

در غیر این صورت اگر دلار هم مانند طلا نزولی شود، شانس سکه برای صعود کمتر است. بنابراین، ممکن است این فلز گران‌بهای داخلی تا پله هشتم کانال ۴۰ میلیون نومان و پس از آن نیمه کانال یاد شده عقب‌نشینی کند.


حباب طلای آبشده صفر شد


از دست دادن کانال قیمتی در روز شنبه به بازار طلا هم رسید. طلای آبشده کانال ۱۵ میلیون را از دست داد و به ناحیه حمایتی مهم خودش رسید. همچنین حباب طلای آبشده در روز شنبه صفر شد.

حمایت مهم طلای آبشده هم در حوالی ۱۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان است که اگر از دست برود می‌تواند تا میانه کانال ۱۴ میلیون پایین بیاید.


نزول قیمت‌ها در بازار ارز و سکه ادامه دارد

محمد بیات کارشناس اقتصاد ایران گفت: با کاهش قیمت دلار در بازار آزاد، پیش‌بینی می‌شود این نزول ادامه داشته باشد.

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: در صورتی که همین روند فعلی تداوم داشته باشد و تنش جدیدی در منطقه رخ ندهد باید منتظر ورود دلار به کانال ۵۹ هزار تومانی نیز باشیم.

وی افزود: در روز‌هایی که دلار در حال افزایش قیمت بود، بار‌ها تاکید شد مردم از ورود به بازاذ خودداری کنند. افزایش قیمت‌ها به دلیل افزایش ریسک بوده و ماندگار نخواهد بود.

بیات تاکید کرد: این روز‌ها بازارساز با عرضه بیشتر ارز در بازار هرات و بازار درهم به دنبال کنترل نرخ ارز در داخل است. با توجه به شکاف درهم نسبت به دلار هرات، اگر بازارساز در روز روز‌های اینده تزریق اندکی داشته باشد با توجه به اشباع خرید امکان کاهش بیشتر نرخ ارز وجود دارد.

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: بازهم به مردم توصیه می‌کنم از ورود به بازار‌هایی که دلالان همیشه در آن حاضر هستند خودداری کنند و بازار‌ها با ثبات بیشتر را برای سرمایه گذاری انتخاب کنند.

منبع: فارس

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • کف قیمت دلار کجاست؟
  • ببینید | سیگنال مهم بانک مرکزی به قیمت دلار؛ خبرهای خوش در راه است؟
  • چشم بازار نفت به خاورمیانه/ ضعف کوتاه‌مدت نفت نشانه چیست؟
  • قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز ۱۴۰۳/۰۲/۱۰
  • ۴ دلیل ریزش قیمت‌ها در بازار ارز و سکه و نقره داغ شدن خریداران
  • دلار و سکه تا کجا کاهش پیدا می کنند؟
  • سیگنال مهم دبی و عربستان به دلار تهران
  • ارزش بازار آلفابت از ۲ تریلیون دلار گذشت
  • آلفابت به کلوب ۲ تریلیون دلاری‌ها پیوست
  • سیگنال رایگان ارز دیجیتال فیوچرز یا سیگنال فارکس؟