Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسئول بسیج دانشجویی دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران گفت: اگر سند ۱۱۸ صفحه‌ای کمیته جمهوری خواهان سنا را برسی کنیم، می‌بینیم که امریکا ناامنی و بی ثباتی را در منطقه می‌خواهد؛ اما نگاه چین به منطقه ثبات و امنیت است.

موسوی، مسئول بسیج دانشجویی دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در خصوص تفاهم نامه همکاری ایران و چین، گفت: اگر‌ بخواهیم سیر تاریخی این پرونده را که امروز به این ایستگاه رسیده است برسی کنیم، پس از سفر شی جی پینگ، رییس جمهور چین به ایران و درخواست او از رهبر انقلاب برای ایجاد رابطه راهبری و موافقت مقام معظم رهبری با این موضوع، این پرونده آغاز شد، اما در آن زمان از سوی ایران تعلل رخ داد و پیگیری لازم برای ادامه این موضوع صورت نگرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی افزود: در اردیبهشت ۹۷ که امریکا از برجام خارج شد، در اسفند ۹۷ ایران درخواست داد تا هیئت ایرانی را به چین اعزام کند که چینی‌ها بنا به دلایلی دولت دکتر روحانی را نپذیرفتند و بنا شد علی لاریجانی به عنوان رئیس مجلس و نماینده رهبر انقلاب به عنوان رئیس هیئت ایرانی همراه با چند تن از وزرا از جمله دکتر دژپسند و ظریف به چین سفر کنند. مسئول فنی پرونده دکتر دژپسند مشخص شده بود که سند اولیه و پیشنهادات را از سوی ایران به طرف چینی ارائه کرد.

 

موسوی بیان کرد: طرف چینی به دلیل سایز بزرگ و تنوع گسترده پروژه‌ها و پیشنهادات و از طرف دیگر فضای استیصال ایران که گویی پس از خروج امریکا از برجام ایران قصد همکاری با چین را دارد سند اولیه را قبول نکرد و برسی طرف چینی تا سال ۹۸ طول کشید که نهایتا در سال ۹۹ سند همکاری ۲۵ ساله ایران و چین تدوین شد.

 

مسئول بسیج دانشجویی دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران گفت: این سند در حال حاضر تنها به عنوان سند همکاری است و الزام آور نیست و نیازی ندارد که به تصویب مجلس برسد، اما جلوتر برای همکاری در بخش‌های مختلف همچون حمل و نقل یا نفت و گاز نیاز به تصویب در مجلس شورای اسلامی و هیئت وزیران خواهد داشت.

موسوی بیان کرد: بحران مالی ۲۰۰۸ نقطه‌ی عطفی است بین رابطه چین و امریکا. در این اتفاق خروج سرمایه گسترده از امریکا و اتقال شرکت‌ها و تکنولوژی آن‌ها از امریکا به چین رخ داد و ورود فناوری‌های پیشرفته به چین رقم خورد. پس از این دوره در سال ۲۰۱۱ و در دولت اوباما مهار چین در دستور کار امریکا قرار گرفت. هدف آن‌ها نیز مشخصا جلوگیری از رشد اقتصادی چینی‌ها است که البته چینی‌ها به دلیل جمعیت بالا اگر از رشد اقتصادی آن‌ها از حالت نمایی در حال حاضر حتی به حالت خطی نیز تبدیل شود بخش زیادی از مردم چین زیر خط فقر قرار خواهند گرفت بنابراین چینی‌ها محکوم اند به رشد بالای تولید ناخالص داخلی (GDP) که موضوع راه ابریشم نیز در همین راستا پیگیری می‌شود.


وی اظهار داشت: تقابل غیر مستقیم چین و امریکا در دوره دموکرات‌ها به تقابل مستقیم در دوره ترامپ تبدیل شد و هردو مشخصا وارد جنگ تجاری شدند که در ابتدا به دلیل کسری تراز تجاری به نفع امریکا بود.


موسوی تصریح کرد: در دوره بایدن انتظار این است که چین و آمریکا همچون دوره اوباما به حالت مقابله غیر مستقیم بازگردند، اما طرف چینی معتقد است که در حال حاضر رابطه چین و امریکا به نقطه غیر قابل بازگشت رسیده است و یکی از دلایل سرعت گرفتن رابطه همکاری ایران و چین به همین دلیل است که تکلیف چین با امریکا تقریبا مشخص شده است و طرف چینی به سمت شرکای منطقه‌ای میرود و در حوزه‌های مختلف مانند امنیت انرژی باید شریک راهبردی در منطقه داشته باشد.


وی افزود: اگر در یک کلام نگاه امریکا که در سند ۱۱۸ صفحه‌ای کمیته جمهوری خواهان سنا آمده است را برسی کنیم، امریکا ناامنی و بی ثباتی را در منطقه میخواهد، اما نگاه چین به منطقه ثبات و امنیت است.


موسوی با بیان اینکه محوریت تمرکز چین روی ایران حول سه موضوع ژئوانرژی، سین کیانگ و ژئو پلتیک با محوریت جاده ابریشم است، اضافه کرد: نزدیک به ۶۰ درصد سبد انرژی چین از تنگه هرمز می‌گذرد که همین امر اهمیت امنیت در منطقه را برای چین دو چندان میکند.

 

وی بیان کرد: یکی از موضوعات مهم امنیت ملی چین، منطقه سین کیانگ چین است. منطقه سین کیانگ یک ششم خاک چین است و تمام خطوط انرژی چین از انجا میگذرد. در سین کیانگ با توسعه وهابیت روبه رو هستیم که با توجه ویژه سعودی‌ها و پشتوانه امریکایی‌ها این اتفاق رخ میدهد که هدف ناامنی منطقه است. مضاف بر این وجود جریان‌های جدایی طلب در این منطقه نیز یکی دیگر از بحران‌های چین است که امنیت منطقه را تحت شعاع قرار میدهد. از دیگر بخش‌هایی که می‌توان با چینی‌ها همکاری کرد، همکاری امنیتی در پاکستان است که موجب ایجاد امنیت در بخش سیستان و بلوچستان می‌شود.

 

موسوی اظهار داشت: بستر‌های جذب سرمایه گذاری در حوزه حمل و نقل، خودروسازی و سواحل جنوبی، توسعه معادن، نساجی و هواپیماسازی در این سند فراهم گردیده است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: تفاهم نامه ایران و چین روابط چین و آمریکا رئیس جمهور چین علی لاریجانی راه ابریشم بسیج دانشجویی دانشگاه تهران خروج آمریکا از برجام سین کیانگ طرف چینی چینی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۶۱۰۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پنج پیشنهاد مهم دبیر شورای امنیت ملی ایران درباره امنیت اطلاعات/ احمدیان: تسلط آمریکا بر زیرساخت های اینترنت جهانی یک خطر جهانی است

بین الملل تابناک: دوازدهمین اجلاس بین المللی نمایندگان عالی کشورها در امور امنیتی روز چهارشنبه با حضور علی اکبر احمدیان، نماینده رهبر معظم انقلاب و دبیر شورای عالی امنیت ملی در سن‌پترزبورگ روسیه آغاز به کار کرد.

بنا بر اعلام نیکلای پاتروشف، دبیر شورای امنیت فدراسیون روسیه، در این اجلاس، دبیران شورای امنیت، مشاوران امنیت ملی، معاونان نخست وزیر، روسای سرویس‌های امنیتی و اطلاعاتی ۱۰۶ کشور جهان حضور یافته‌اند.

قرار است در این نشست، موضوعاتی از جمله مبارزه با تروریسم، مبارزه با مواد مخدر، مهاجرت‌های غیرقانونی و دفاعی غیر نظامی مورد بحث و تبادل نظر قرار گیرد.

در اجلاس سن‌پترزبورگ، همچنین چهار نشست با نام‌های «تضمین امنیت اطلاعات در جهان نوظهور چند قطبی (تهدید‌ها و فرصت ها)»، «حفظ هویت ملی و ارزش‌های سنتی برای حفظ امنیت صلح و ثبات بین المللی»، «همکاری‌های بین المللی برای مقابله با مهاجرت غیرقانونی» و «مسائل حفاظت از جمعیت در درگیری‌های نظامی و شرایط اضطراری با ماهیت طبیعی و غیرطبیعی» برگزار شود.

همچنین در حاشیه این اجلاس، نمایشگاهی از محصولات و تولیدات نظامی، فناوری‌های پیشرفته، امنیت اطلاعات و مقابله با چالش‌های جدید و انرژی هسته‌ای نیز برپا شده است.

علی‌اکبر احمدیان، امروز (چهارشنبه) در اجلاس دبیران شورای امنیت کشور‌های عضو بریکس در سن‌پترزبورگ ـ که در حال برگزاری است ـ با قدردانی از دولت روسیه برای برگزاری این نشست، عملیات تروریستی مسکو را محکوم کرد.


دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: ما در حال گذار از نوعی حکمرانی پیچیده مبتنی بر اطلاعات هستیم که روز به روز در حال توسعه است و با تکیه بر فناوری اطلاعات، نه تنها دولت‌ها بلکه نظام سلطه با شناختی که از افراد و جوامع پیدا کرده، به سمت کنترل‌های روانکاوانه‌ای گام برمی‌دارد که کمتر رنگ و بوی مداخله سنتی دارد؛ اما امکانی به مراتب بیش از گذشته برای اعمال سیاست و کنترل را در اختیار حاکمان و البته متأسفانه، دیگرانی قرار می‌دهد که می‌توانند اطلاعات را در اختیار گیرند.


احمدیان ادامه داد: همین امر سبب شده، اکنون اطلاعات نقش و اهمیتی به مراتب بیش از گذشته پیدا کند و یکی از مهمترین چالش‌های امنیتی در عرصه بین‌المللی، امنیت اطلاعات خصوصاً در فضای سایبری است که حل آن نیازمند همکاری و مشارکت جمعی کشورهاست.


وی افزود: سایر همکاران من از امنیت اطلاعات به مفهوم رایج آن سخن گفتند که مورد موافقت ما نیز هست، اما من با یک «نظریه محوری» و متفاوت به این نشست آمده‌ام تا توجه شما را به دو تهدید بزرگ جلب کنم که از آن به «تهدید نرم» و «تهدید نیمه سخت» تعبیر می‌کنم.


به گفته وی، امنیت اطلاعات آن گونه که در نگاه ساده‌انگارانه تصور می‌شود، صرفاً به معنای حفاظت از اطلاعات، داده‌ها و ارتباطات نیست، بلکه در نگاهی فراگیر ایجاد سپر دفاعی و امنیتی در برابر «برده‌سازی مدرن» از انسان‌ها و جوامع با حذف هویت انسانی و ملی آنان از طریق ترویج فردگرایی افراطی و ایجاد شکاف بین نسلی و گسستن پیوند‌های اجتماعی است.


تسلط آمریکا بر زیرساخت‌های اینترنت جهانی یک خطر جهانی است


احمدیان آسیب‌ها، چالش‌ها و تهدیدات امنیت اطلاعات را این گونه عنوان کرد: انحصار اینترنت به آمریکا، انحصار سیستم‌های عامل رایانه‌ها و تلفن‌های هوشمند (مانند ویندوز و اندروید به آمریکا) و انحصار دیتاسنتر‌های جهانی و بزرگ و سکو‌ها (مانند گوگل و NSA به آمریکا).


دبیر شورای عالی امنیت ملی افزود: در نتیجه این انحصارات تهدیدات زیر رخ داده است: سوءاستفاده از اطلاعات و توانمند شدن صاحبان اطلاعات به نفوذ تا عمق زندگی افراد، جوامع و کشورها؛ شکل دهی به خواسته‌ها، زندگی و حتی آرزو‌های افراد و جوامع بشری، مطابق با اهداف و امیال صاحبان مکنت و قدرت و نظام سلطه بین‌المللی؛ ایجاد امکان برای برخی کشور‌های خاص به منظور در اختیار گرفتن زیرساخت‌های حیاتی کشور‌ها که بعنوان مثال زیرساخت اینترنت در انحصار آمریکاست و از این طریق زیرساخت‌های همه کشور‌ها را در تصرف، کنترل و اختیار خود گرفته است. دخالت حکومت‌ها فراتر از مرز‌های سیاسی و حاکمیتی خود و حذف تدریجی حاکمیت ملی کشورها؛ ایجاد امکانی جدی برای تغییر در هویت انسان‌ها و جوامع و شکل دهی به آن به دلخواه غرب و ایجاد فاصله بین افراد و جوامع با ریشه‌های خود و گسست و شکاف نسلی و پیوند‌های اجتماعی، خانوادگی از طریق فردگرایی افراطی آن هم از نوع انحرافی و فروکاست انسان‌ها به لذت جویی و کسب سود فردی.


وی تصریح کرد: در نتیجه این موارد، توانایی کنترل بی سابقه و به شدت افراطی، روانکاوانه و مداخله در خصوصی‌ترین لایه‌های زندگی افراد و جوامع و حتی کنترل ذهن و رفتار آنان با مقاصد تجاری و سیاسی به نوعی که آزادی، استقلال و قدرت انتخاب را از آنان سلب کرده و حاکمیت فردی و ملی را حذف و برده‌داری مدرن را شکل می‌دهد.


دبیر شورای عالی امنیت ملی  با طرح این سؤال که کدام یک از شما با تغییر شگفت انگیز افکار و امیال نسل جوان خود حتی فرزندان خویش مواجه نشده‌اید، افزود: سارق اصلی و عامل ناامنی همان کسی است که امین شمرده شده است؛ اوست که شبکه و اطلاعات را در دست دارد.


احمدیان ادامه داد: همان گونه که دیده می‌شود از این منظر، امنیت فردی، اجتماعی و حاکمیت ملی کشور‌ها به سرعت در معرض دو تهدید نیمه سخت به معنای تصرف سکوها، سیستم‌ها و سازوکار‌های جهانی و همچنین، در معرض تهدید نرم به معنای تصرف افکار و علائق و اقناع انسان‌ها برابر امیال نظام سلطه جهانی است.


وی افزود: فقدان قوانین عادلانه بین‌المللی در این حوزه موجب شده تا دولت آمریکا با داشتن مدیریت جهانی اینترنت و توسعه سکو‌های اینترنتی، فضای سایبر بین‌المللی را قلمرو حاکمیتی خود بداند و بر حکمرانی کشور‌های مختلف به ویژه در حوزه امنیت ملی آن‌ها اعمال نفوذ کند.
احمدیان یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران، یکی از کشور‌هایی است که سال‌ها قربانی حملات سایبری متعدد از طرف آمریکا و رژیم صهیونیستی بوده است.


احمدیان خطاب به حاضران با بیان اینکه شما ماجرای حمله خطرناک به سایت اتمی جمهوری اسلامی ایران با بدافزار استاکس نت را به خاطر دارید، گفت: با توجه به اینکه بیشتر سامانه‌های سخت افزاری و نرم افزاری، به ویژه سیستم عامل‌های رایانه‌ها و گوشی تلفن‌های هوشمند متعلق به شرکت‌های آمریکایی است، این کشور از این ابزار سوء‌استفاده می‌کند. احمدیان ادامه داد: متاسفانه در عملیات خرابکارانه، جاسوسی و تروریستی از قبیل حمله به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در دمشق و یا ترور فلسطینی‌ها از بستر‌های مذکور استفاده شده است.


وی به برخی کشور‌ها که اجازه استقرار مراکز امنیت سایبری و یا خرید و نصب سخت افزار‌ها و نرم افزار‌های رژیم صهیونیستی را داده‌اند، هشدار داد، رژیمی که با نسل کشی فلسطینی‌ها و کودک کشی و زن کشی و جنایات متعدد علیه بشریت در غزه ماهیت خود را بر همگان آشکار ساخت صلاحیت ورود به این عرصه مهم را ندارد و افزود: کشور‌ها باید مطمئن باشند با گشودن مرز‌های خود برای این رژیم، زیرساخت بزرگی برای تهدید امنیتی خود ایجاد کرده‌اند که جاسوسی از مردم و مقام‌های کشورهایشان بخش بسیار کوچکی از این خطر است.


به گفته احمدیان، مشکل بزرگتر در بقا و ثبات این کشور‌ها خواهد بود.


وی ادامه داد: در مقابل یکجانبه گرایی آمریکا و غرب، سازمان‌های منطقه‌ای همچون شانگ‌های و بریکس باید تلاش کنند در عرصه امنیت اطلاعات همکاری‌های خود را گسترش داده و ابزارها، نهاد‌ها و ساختار‌های جدید را خلق کنند تا در برابر این دو نوع تهدید بی دفاع نباشند.


پنج پیشنهاد ایران در اجلاس امنیتی سن‌پترزبورگ


دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان گفت: جمهوری اسلامی یک بسته پیشنهادی مشخص شامل این موارد به این نشست ارائه می‌کند؛
۱- همکاری‌های دوجانبه و چندجانبه بین‌المللی با موضوع امنیت اطلاعات بر مبنای نظریه و رویکرد جمهوری اسلامی ایران به امنیت اطلاعات
۲- چندجانبه کردن نهاد‌ها و ساختار‌های بین المللی در حوزه امنیت اطلاعات و سایبر و خارج کردن آن از انحصار یک کشور و یک قطب
۳- همکاری برای تدوین قوانین و مقررا ت مرتبط با امنیت اطلاعات و امنیت سایبری جهانی (دیپلماسی سایبری) در ابعاد مختلف و دفاع هماهنگ از آن‌ها در مجامع بین المللی از قبیل ITU و مقابله با یکجانبه گرایی امریکا در فضای سایبر
۴- تشکیل ائتلاف‌های ضد تحریمی و استفاده از سامانه‌ها و سکو‌های غیرآمریکایی تحریم ناپذیر برای تبادلات مالی و اقتصادی و اداری بین اعضا با یکدیگر
۵- تقسیم کار بین کشور‌های مستقل برای تولید سخت افزارها، نرم افزارها، دیتاسنتر‌ها و سکو‌های مستقل.


دبیر شورای عالی امنیت ملی در پایان گفت: ایران، امروز، برخوردار از ظرفیت‌های غیرقابل انکار علمی و فناوری است و می‌تواند فرصت بسیار خوبی برای همکاری در سطح بین‌المللی فراهم کند.


وی افزود: جمهوری اسلامی ایران همچون گذشته آمادگی دارد، در عرصه تامین صلح و امنیت پایدار بین‌المللی خصوصاً در عرصه مقابله با تهدیدات تروریستی و افراط گرایی با دیگر کشور‌ها در سطح جهان و منطقه همکاری کند.

 

دیگر خبرها

  • دست رد پاکستان به سینه آمریکا درباره رابطه با ایران
  • ایروانی: تنها راه بازگشت امنیت به منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های بی‌ثبات کننده اسرائیل است
  • ایروانی:تن‌ها راه بازگشت امنیت به منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های بی‌ثبات کننده اسرائیل است
  • سفیر پاکستان: حمله اسرائیل به کنسولگری ایران صلح منطقه را به خطر انداخت
  • باقری: بریکس برای تحرک کشورهای عضو در چارچوب چندجانبه گرایی ابتکار عمل دارد
  • ایروانی:تنها راه بازگشت امنیت به منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های بی‌ثبات کننده اسرائیل است
  • تنها راه بازگشت امنیت به منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده اسرائیل است
  • پنج پیشنهاد مهم دبیر شورای امنیت ملی ایران درباره امنیت اطلاعات/ احمدیان: تسلط آمریکا بر زیرساخت های اینترنت جهانی یک خطر جهانی است
  • احمدیان: مشکل بزرگ‌تر در بقا و ثبات این کشورها خواهد بود
  • چرا ایران بزرگ و قدرتمند نمی‌خواهد وارد جنگ با اسرائیل شود؟