Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس در یزد به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه مرکزی یزد، جواد محجوبی در هشتاد و پنجمین نشست کانون تفکر آب دانشگاه یزد با محوریت بررسی برنامه سازگاری با کم‌آبی استان به‌صورت مجازی برگزار شد، ضمن تبیین سیمای آب استان یزد، به تشریح سند سازگاری با کم‌آبی استان پرداخت.

به گفته وی، جلب نشدن مشارکت فعال جوامع بهره‌بردار در مدیریت منابع آب، کمبود منابع مالی جهت تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام، تنش آبی روستاهای استان به دلیل کمبود زیرساخت‌های تأمین انتقال و توزیع آب، آلودگی منابع آب زیرزمینی به دلیل رشد فعالیت‌های صنعتی و شهرنشینی ازجمله مهم‌ترین چالش‌های موجود در تأمین آب مورد نیاز است که منجر به تشکیل کارگروه ملی آب و تصویب سند پنج ساله سازگاری با کم‌آبی ۳۰ استان کشور شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محجوبی، روند تخلیه آب از بخش کشاورزی بین سال‌های ۸۴ تا ۹۵ را بسیار شدید دانست و ادامه این روند در سال‌های آتی را منجر به نابودی کل آبخوان‌های استان در بازه زمانی ۱۹ تا ۴۰ سال آینده عنوان کرد که مهم‌ترین فعالیت صورت گرفته در این زمینه، تدوین برنامه سازگاری با کم‌آبی استان ظرف مدت پنج سال طی دو مرحله شامل گام تعادل و احیاء آبخوان است.

وی ضمن تشریح اجزاء سند سازگاری با کم‌آبی استان چشم‌انداز این صنعت را تأمین آب مطلوب و پایدار برای کلیه ذینفعان معرفی کرد و اهداف این صنعت را ناظر بر صرفه‌جویی در بخش‌های مختلف مصرفی آب ازجمله کشاورزی، صنعت، شرب و بهداشت دانست.

به گفته محجوبی، تحقق کامل اهداف برنامه سازگاری به دلیل تنش شدید آبی بخش کشاورزی استان در دو مرحله پیش‌بینی ‌شده است که فاز اول این سند تا سال ۱۴۰۵ و فاز  دوم تا سال ۱۴۱۱ به طول خواهد انجامید و راهبرد موردنظر برای تحقق این سند در بخش کشاورزی، مدیریت و مدارا، در بخش صنعت و معدن، تسهیل تنفس و تشویق، در بخش شرب و بهداشت مدیریت مصرف سازه‌ای و غیر سازه‌ای و در بخش عمومی شامل اطلاع‌رسانی، فرهنگ‌سازی و الگوسازی است.

وی همچنین احیا و جبران نشدن افت تجمعی سفره‌های آب زیرزمینی را در کنار دست دادن حدود ۳۰ درصد از منابع محلی آب شرب از جمله تهدیدات محقق نشدن سناریوهای محتمل در افق ۱۴۰۵ دانست که با سیاست کاهش مصرف به‌صورت پلکانی، قابل‌ کنترل خواهد بود.

کارشناس ارشد شرکت آب منطقه‌ای یزد صنایع پرمصرف را مکلف به اجرای طرح‌های مدیریت مصرف خواند که در صورت عدم ترتیب اثر، آب‌بهای موردنیاز به‌صورت پلکانی در سال افزایش خواهد یافت.

 وی در پایان با اشاره به نحوه پیاده‌سازی سیاست کاهش مصرف در بخش‌های مختلف، از تغذیه مصنوعی به میزان ۳۰ میلیون مترمکعب در سال به‌منظور جبران افت سالیانه مخازن آب زیرزمینی تا افق ۱۴۰۵ خبر داد و تأکید کرد: تدوین استاندارد میزان مصرف بهینه آب، تخصیص حداقل ۵۰ درصد از یارانه برق مصرفی کشاورزی و یکپارچه‌سازی اجرای روش‌های نوین آبیاری از جمله راهکارهای سازگاری با کم آبی در استان یزد است.

انتهای پیام/د

 

منبع: فارس

کلیدواژه: سازگاری با کم آبی کانون تفکر دانشگاه یزد استان یزد سازگاری با کم آبی استان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۶۳۱۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«نابودی حماس»، رویای بر باد رفته صهیونیست‌ها

مقامات رژیم صهیونیستی درحالی رویای متوهمانه نابودی جنبش حماس را در سر می‌پروراندند که امروز با وجود ورود جنگ غزه به هشتمین ماه، رژیم صهیونیستی در شرایطی به سر می‌برد که نه تنها توان نابود کردن حماس را ندارد، بلکه قادر به آزاد کردن اسرای خود نیست و حملات مقاومت فلسطین نیز همچنان به قوت خود باقی است.

به گزارش ایسنا، مقاومت فلسطین به رهبری حماس در سپیده‌دم هفتم اکتبر (۱۵ مهر) عملیات منحصربه‌فردی را با حمله به شهرک‌های صهیونیست‌نشین در نزدیکی غزه آغاز کرد و ضمن تصرف پایگاه‌های ارتش رژیم اشغالگر، ده‌ها صهیونیست را به اسارت گرفت. کارشناسان این عملیات را یک شکست راهبردی برای رژیم صهیونیستی و ارتش «افسانه‌ای» ادعایی آن ارزیابی می‌کنند.

این عملیات باعث آغاز تجاوزات نظامی ارتش رژیم اشغالگر به مناطق مسکونی در نوار غزه شد و امروز وارد دویست و دوازدهمین روز خود شده است؛ اما ارتش رژیم صهیونیستی همچنان در دستیابی به اهداف متوهمانه‌اش ناکام مانده است.

در همین راستا، شبکه الجزیره گزارش داد: اسرائیل به هیچ یک از اهدافی که ماه‌ها پیش اعلام کرده بود، یعنی از بین بردن مقاومت، آزادی اسرا و خلع سلاح نوار غزه، دست نیافت و در این مسیر ناکام ماند.

الجزیره گزارش داد رژیم صهیونیستی برای دستیابی به اهداف متوهمانه خود در مرحله نخست با انجام حملات هوایی اقدام به از بین بردن زیربناهای حیاتی در نوار غزه کرد و در مرحله دوم نیز تلاش کرد تا ساختار مقاومت شامل رهبری، ساختار نظامی، تونل‌ها و سامانه‌های موشکی را از بین ببرد.

رژیم صهیونیستی همچنین در مرحله بعد نابودی کامل مقاومت و تسلط امنیتی بر نوار غزه را برای خود متصور شده بود.

طبق این گزارش، با این وجود امروز و پس از هفت ماه درگیری، گروه‌های مقاومت همچنان می‌توانند از مناطقی که رژیم صهیونیستی اعلام کرده بود «به طور کامل از وجود رزمندگان پاکسازی کرده است» راکت شلیک کند و همین امر باعث شد «اسحاق بریک» کارشناس نظامی صهیونیست بگوید که رژیم اشغالگر از نظر نظامی به بن‌بست رسیده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • انجام بیش از ۲۲ هزار بازدید از مجاری عرضه سوخت مایع و مصرف‌کنندگان عمده
  • انجام ۲۲ هزار بازدید از مجاری عرضه سوخت مایع
  • زوال اسرائیل در اندیشه امام و رهبر انقلاب
  • «نابودی حماس»، رویای بر باد رفته صهیونیست‌ها
  • عرضه مکمل‌های ورزشی تنها از طریق داروخانه‌ها مجاز است
  • نابودی مک لارن 1.5 میلیون دلاری توسط یوتیوبر ایرانی
  • کاهش ۵ درصدی ذخیره آب سد یامچی اردبیل
  • اعتراضات دانشجویی علیه رژیم صهیونیستی نشان از افول و نابودی زودهنگام این رژیم دارد
  • ۱۰ کشور با بهترین غذا‌ها در جهان
  • ادعای جدید دختر دیگو مارادونا درباره مرگ اسطوره