Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-05-01@10:45:04 GMT

کادر درمان و امتیاز کرونا

تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۶۵۲۰۳

کادر درمان و امتیاز کرونا

امتیاز کرونا، حق کادر درمان درگیر با کرونا و کوچک‌ترین اقدام در جهت پاسداشت تلاش‌ها و از خود گذشتگی‌های مدافعان سلامت در مقابله با کرونا می‌باشد.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حمید رضا زارعی؛ امتیاز کرونا، حق کادر درمان درگیر با کرونا و کوچک ترین اقدام در جهت پاسداشت تلاش‌ها و از خود گذشتگی‌های مدافعان سلامت در مقابله با کرونا می باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در آزمون اخیر استخدامی پس از تاکیدات و قدردانی مکرر مقام معظم رهبری و ریاست جمهوری از کادر درمان به ویژه پیام های نوروزی سال ۱۴۰۰ و ۹۹ و همچنین روز پرستار مبنی براین که کادر درمان درگیر با کرونا بایستی زمینه ی جذب و اطمینان از آینده‌ی شغلیشان فراهم شود، امتیاز کرونا در نظر گرفته شد. هر چند برخی گج سلیقگی ها در ادامه این مهم را با چالش‌هایی روبه رو کرد.

 

امروز مدافعان سلامت درگیر با کرونا که جهت رفاه حال هموطنان و سلامت آنان از جان خود گذشته‌اند و در مسیر مبارزه با این ویروس منحوس خود و خانواده‌شان بارها به کرونا مبتلا شده و بعضا همکاران و تعداد زیادی از اعضای خانواده‌شان را به سبب ابتلاء به کرونا از دست داده‌اند.، در پیک چهارم کرونا در حالی که هم چنان غم نبود همکاران شهیدشان را احساس می کنند، مشکلی بر مشکلاتشان افزوده شده و به جای این که تمام انرژی خود را در مهار پیک چهارم بگذارند، نگران و مضطرب، به دنبال پر کردن فرم امتیاز کرونا که بلاتکلیف شده، هستند.


هر چند که مجاهدت و ایثار بی نظیر کادر بهداشت ودرمان در مدت درگیری با ویروس کرونا با هیچ مقیاسی قابل معامله و معاوضه نیست و وقتی این مجاهدان میدان نبرد با کرونا را با پرستار، پزشک، کارشناس آزمایشگاه، رادیولوژی و... در سایر کشورها با حقوق و مزایای آن چنانی مقایسه میکنیم، این مهم بیش‌تر نمود پیدا میکند.

 

پرسنل آن کشوهای مدعی در حالی که به همه نوع تجهیزات حفاظتی و امکانات دارویی و واکسنی مجهزند. اما باز در بسیاری از موارد از جمله در ابتدای پاندمی از خدمت شایسته به بیماران کرونایی سر باز زده و کار کردن به جز ساعت موظف و با پوشش استاندارد را وظیفه خود نمیدانستند. لیکن در این سوی آب‌ها در میهمن عزیزمان، مدافعان سلامت، این مجاهدان خط مقدمه مقابله با کرونا، جان خود را با الگوگیری از شهیدان ۸ سال دفاع مقدس و سرلوحه قرار دادن راه و مسلک سرور و سالارشهیدان امام حسین (ع) و پیرو راستین آن حضرت، بزرگ مرد انقلاب سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، در طبق اخلاص قرار داده و هستی خود را با خداوند معامله کرده‌اند.


 با توجه به وظیفه همگانی و هم چنین پاسداری از این ایثار مثال زدنی ضروری و شایسته است در جهت احترام هر چه بیش‌تر به مجاهدت مثال‌زدنی مدافعان سلامت در گیر با کرونا، عزیزان جهادگر در بیمارستان‌های سراسر کشور و شهدای مدافع سلامت، که جان خود را به بهای سلامتی هم وطنان عزیزمان از دست دادند وهمین طور با توجه به تاکیدات مجدد وزیر بهداشت در بند ۸ نامه ی ۱۸ فروردین خطالب به روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی و مدافعان سلامت مبنی بر این که هر چه سریع تر زمینه به کارگیری افراد پذیرفته شده در آزمون استخدامی فراهم شود.

 

لازم به یاد آوری است با وجود تاکیدات مکرر مقام معظم رهبری مبنی بر پاسداشت و جذب کادر درگیر با کرونا و از طرفی مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا به عنوان اسناد بالادستی در خصوص در نظر گرفتن امتیاز مشخص برای مدافعان سلامت در آزمون استخدامی و تبیین آیین نامه اجرایی از سوی وزارت بهداشت (معاونت توسعه) هر گونه تخطی و سهل انگاری در این مهم سستی در اجرای قانون، تنها گذاشتن کادر درمان و زمینه دلسردی هر چه بیش تر پرسنل درگیر با کرونا در پیک چهارم و روزهای سخت کرونایی پیش رو را فراهم میکند.

 

حمید رضا زارعی - دبیر اسبق قرارگاه شهید احمدی روشن همدان

انتشار یادداشت‌های دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: کرونا امتیاز کرونا کادر درمان یادداشت دانشجویی مدافعان سلامت مقابله با کرونا درگیر با کرونا امتیاز کرونا کادر درمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۶۵۲۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت

مورد تاسف‌بار مرد هلندی که بیش از یک سال‌ونیم به کووید-۱۹ مبتلا بود، در گزارش جدیدی مستند شده است. این مورد با ۶۱۳ روز ابتلا، طولانی‌ترین عفونت کووید است که از آن اطلاع داریم. درواقع این عفونت به‌قدری طولانی بود که ویروس فرصت داشت تا در بدن این مرد به واریانت جدیدی تبدیل شود.

به گزارش خبرآنلاین، مرد ۷۲ ساله‌ی هلندی سابقه‌ی سلامتی پیچیده‌ای داشت. او قبلا برای درمان نوعی سرطان خون، پیوند سلول‌های بنیادی انجام داده بود؛ اما بعد‌ها سرطان دیگری به‌نام لنفوم بزرگ سلول بی منتشر (DLBL) در او تشخیص داده شد. این مرد در نتیجه‌ی دارو‌هایی که برای درمان بیماری خود مصرف می‌کرد به‌شدت دچار نقص سیستم ایمنی شد؛ به این معنی که مورد جدی ابتلا به کووید-۱۹ همیشه برای او به عنوان خطری بالقوه به‌شمار می‌رفت.

مرد هلندی در فوریه‌ی ۲۰۲۲ به کووید مبتلا شد و با ترکیبی از آنتی‌بادی‌های مونوکلونال و استروئید‌ها تحت درمان قرار گرفت؛ اما متاسفانه دارو‌ها اثر نکردند و عفونت او ماندگار شد. اگرچه این مرد پیش از ابتلا به بیماری چندین دوز واکسن کووید دریافت کرده بود، هیچ شواهدی مبنی‌بر پاسخ آنتی‌بادی در بدن او مشاهده نشد.

بیمار برای بیش‌از ۶۰۰ روز آلوده به ویروس باقی ماند و مجبور شد چندین‌بار در بیمارستان بستری شود؛ اما خیلی زود و تنها ۲۱ روز پس از نخستین درمان، علائم جهش ویروس در او مشاهده شد. در ابتدا تعیین توالی نشان داد که ویروس در بدن مرد جهشی پیدا کرده که با سوتروویماب (یکی از دارو‌هایی که بیمار با آن تحت درمان قرار گرفته بود) مرتبط است.

ویروس در بدن بیمار بیش از ۵۰ بار جهش داشت

تجزیه‌وتحلیل‌های بیشتر ۲۷ سواب بینی جمع‌آوری‌شده بین فوریه‌ی ۲۰۲۲ تا سپتامبر ۲۰۲۳ حکایت از این داشت که ویروس در بدن این مرد بیش از ۵۰ بار جهش داشته است. برخی از این جهش‌ها در پروتئین اسپایک رخ داده بود؛ اتفاقی که نشان می‌دهد ویروس درحال سازگاری برای فرار از سیستم ایمنی بدن انسان است.

مشکلات سلامتی اساسی در مورد مرد هلندی به این معنی بود که سیستم ایمنی بدن او درواقع هرگز فرصتی برای پاکسازی ویروس نداشت. بستری‌شدن طولانی مدت در بیمارستان، همراه با نیاز به انجام اقدامات احتیاطی بیشتر برای جلوگیری از آلوده‌شدن دیگران، کیفیت زندگی مرد را تحت‌تاثیر قرار داده بود. به‌گفته‌ی تیم پزشکی، هیچ مدرکی وجود ندارد که واریانت جهش‌یافته در بدن این مرد، افراد دیگری را در جامعه آلوده کرده باشد.

بیمار در ماه اکتبر ۲۰۲۳ و در نتیجه‌ی عود بیماری زمینه‌ای خود از دنیا رفت. تاکنون هیچ موردی مشاهده نشده که تا این حد طولانی‌مدت دوام آورده باشد و از طرفی عفونت‌های پایدار پدیده‌ی شناخته‌شده‌ای هستند که با ویروس کرونای عامل کووید ۱۹ ارتباط دارند. برخی از تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که از هر ۱۰۰ عفونت، تنها سه مورد ممکن است بیش از یک ماه باقی بماند.

مشکل این است که هرچه ویروس به‌مدت طولانی‌تری در بدن انسان تکثیر شود و تکامل یابد، شانس بیشتری برای ایجاد جهش‌های فرار ایمنی وجود دارد. این یکی از تئوری‌های مطرح‌شده در مورد چگونگی پیدایش اومیکرون است. باید توجه داشت که هر گونه‌ی جهش‌یافته به واریانتی نگران‌کننده تبدیل نمی‌شود؛ اما همچنان مهم است که عفونت‌های مداوم تحت نظر قرار گیرند و بیمارانی که از قبل با سایر مسایل پزشکی درگیر بوده‌اند، بهترین مراقبت‌های ممکن را دریافت کنند.

نویسندگان مقاله در بیانیه‌ای می‌گویند: «مدت زمان عفونت کووید در مورد مرد هلندی بسیار زیاد بود؛ اما عفونت‌های طولانی‌مدت در بیماران دارای نقص ایمنی در مقایسه با عموم افراد جامعه شایع‌تر است. کار بیشتر تیم ما شامل توصیف گروهی از عفونت‌های طولانی‌مدت بین یک ماه تا دوسال در بیماران نقص ایمنی بستری در بیمارستان بود. بااین‌حال به‌طور کلی عفونت‌های طولانی‌مدت اتفاق نادری است؛ چراکه افراد دارای نقص ایمنی تنها درصد بسیار کمی از کل جمعیت را تشکیل می‌دهند.»

مورد مرد هلندی در کنفرانس جهانی ESCMID ارائه خواهد شد.

دیگر خبرها

  • خدمات رایگان وزارت بهداشت برای درمان کودکان
  • دستاورد تجمعات دانشجویان آمریکایی شفاف شدن چهره غرب است
  • کمبودهای درمانی استان بوشهر رفع شود
  • اجتماع کادر درمان در حمایت از جنبش دانشجویان آمریکایی
  • ارایه خدمات رایگان تخصصی سلامت روان در البرز
  • اجرای درمان رایگان کودکان در بیمارستان‌های علوم پزشکی تهران
  • جلوگیری از توزیع مواد غذایی فاسد در مهریز
  • آماده‌باش امدادگران در ۱۴ استان درگیر مداخلات جوی
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • پرسپولیس و پارادوکس مدافعان میانی؛ ستاره‌های منجی یا پاشنه آشیل؟