Web Analytics Made Easy - Statcounter


دکتر شهره طاهری مقدم متخصص ارتودنسی و ارتوپدی فک و صورت  در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد،گفت: ارتودنسی نیز مانند دیگر انواع درمان‌ها بهتر است تا به صورت پیشگیرانه انجام گیرد، از این رو می‌توان بیان داشت که بهترین زمان برای مراجعه به متخصص ارتودنسی در سنین کودکی و قبل از سن بلوغ می‌باشد تا از پیشرفت ناهنجاری‌ها جلوگیری شود و روند جا به جایی دندان‌ها سریعتر صورت می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 او با اشاره به اینکه  سنین بین ۷ تا ۸ سالگی بهترین سن برای ارتودنسی می‌باشد افزود: درمان ارتودنسی به دو دسته تقسیم می‌شود: درمان‌هایی که در سنین رشد انجام می‌شود این نوع درمان جهت اصلاح رشد فکین که پلاک‌های متحرکی هستند و فرد مشکل در فک داشته باشد (فک بالا عقب یا فک پایین جلو است) بر اساس نظر دندانپزشک پلاکی را برای جلو آوردن فک بالا  قرار می دهد که این نوع درمان  در سنین ۸ تا ۱۱ سالگی انجام می شود.

این متخصص ارتودنسی ادامه داد: پلاک‌هایی که برای جلو اوردن فک پایین استفاده می‌شود در مواردی که فک پایین عقب‌تر قرار گرفته یا کوچکتر است یا پلاک‌هایی که برای کنترل فک بالای بزرگتر یا جلو آمده استفاده می‌شوند معمولا حدود سنین بلوغ کاربرد دارند.

طاهری مقدم بیان کرد: اولین معاینه همیشه در سنین ۷ تا ۸ سالگی ضروری است و پس از آن بر اساس طرح درمانی که دندانپزشک مشخص می‌کند چکاب‌های شش ماهه تا یک ساله بهترین زمان برای شروع درمان ارتودنسی ثابت حدود سن ۱۲ سالگی تا ۱۳ سالگی است زمانیکه تقریبا بیشتر دندان‌های دائمی رویش پیدا کرده باشند.


او تصریح کرد: هیچگونه محدودیتی در مورد زمان انجام درمان ارتودنسی وجود ندارد و همیشه تا سنین ۵۰ سالگی هم  می‌شود درمان ارتودنسی ثابت را انجام داد بر اساس اینکه بیمارمشکل استخوانی نداشته باشد تا سنین بالاتر هم امکان انجام درمان ارتودنسی وجود دارد.

اینویزالاینر‌ چیست؟
اینویزالاینر‌ها پلاک‌های شفافی از جنس پلاستیک پزشکی هستند که با اعمال نیرو‌های برنامه ریزی شده به تدریج دندان‌ها را در مسیر مناسب حرکت می‌دهند.


طاهری مقدم ضمن بیان مزایای آلاینر‌های شفاف و نامرئی  تاکید کرد: آلاینر‌های شفاف مختص افرادی است  که می‌خواهد از نظر زیبایی  براکت ها‌ی دندانهایشان دیده نشود،همچنین  آلاینر‌ها حدود ۱۸ ساعت در روز در داخل دهان می‌ماند و هیچ نیازی به ویزیت مکرر ندارد، زیرا توسط خود بیمار در داخل دهان گذاشته می‌شوند و حتی در هنگام صحبت کردن تداخلی ایجاد نمی کنند.

اگر هرکدام از شرایط زیر را دارا هستید، می‌بایست به پزشک متخصص مراجعه کنید:


1_ناهنجاری اوربایت حالتی است که دندان‌های بالایی در ردیف جلو، بیش‌ازحد از دندان‌های پایینی جلوتر قرار دارند.


2_ناهنجاری آندربایت حالتی که دندان‌های بالا بیش‌ازحد عقب بوده یا دندان‌های پایین بسیار جلو قرار دارند.



3_در کراس بایت، دندان‌ها در هنگام روی‌هم قرار گرفتن به هم فشار وارد می‌آورند و دندان‌های بالا به‌صورت عادی بر روی دندان‌های پایین قرار نمی‌گیرند.


4_در ناهنجاری اپن بایت یک فضای خالی بین دندان‌های بالا و پایین قرار دارد.


5_در این ناهنجاری، فرد فک باریکی دارد و فضای کافی برای تمامی دندان‌ها موجود نیست.


6_دندان های نا متقارن :وقتی دندان‌های بالا با دندان‌های پایین تطابق ندارند و در زمان بسته بودن دهان فرد، دندان‌ها دیده می‌شوند.


7_دندان های جلو آمده: در ناهنجاری دندان‌های جلو آمده به‌طورکلی دندان‌های فرد، جلوتر از حد معمول قرار دارند.

 


8_فضای بین دندانی : در ناهنجاری فضای اضافی بین دندان ها، در بین دندان‌های فرد، شکاف یا فاصله افتاده است.

 

برای این که درمان ارتودنسی را انجام دهید، در ابتدا باید به دندانپزشک مراجعه کنید تا دندانپزشک وضعیت دندان های شما را بررسی کند. برخی از ناهنجاری های دندانی، با روش های غیر از ارتودنسی قابل درمان اند. دندانپزشک با بررسی دندان هایتان می تواند در جلسه اول، نیاز یا عدم نیاز شما را به این عمل بیان کند.


انتهای پیام// ف. غ

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: زمان ارتودنسی دندانپزشکی دندان های پایین درمان ارتودنسی دندان های بالا بین دندان دندان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۶۹۸۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف جدید دیرینه‌شناسان: قزل‌آلای غول‌پیکر با دندان‌های عاج‌مانند!

مجله پلوس وان (Plos One) اخیرا پژوهشی را منتشر کرده است که متعلق به یکی از کشف‌های جدید دانشمندان از تاریخ اقیانوس‌هاست.

به گزارش فارس، ماهی Oncorhynchus Rastrosus، گونه‌ای غول‌پیکر از خانواده ماهی قزل‌آلا که چند میلیون سال پیش در شمال غربی اقیانوس آرام آمریکای شمالی زندگی می‌کرد، دارای یک جفت دندان جلویی بود که از کناره‌های دهانش مانند عاج بیرون می‌آمد.

تخمین زده شده است که این ماهی غول‌پیکر به طول ۲.۷ متر می‌رسد. در ابتدا، محققان تصور می‌کردند که دندان‌های جلویی بزرگ این ماهی مانند دندان‌های نیش به سمت عقب، یعنی به سمت دهان است. این تصور تا حد زیادی به این دلیل بود که فسیل‌های دندان‌ها جدا از بقیه جمجمه کشف شده است.

اگرچه تاکنون کاربرد‌های بالقوه این دندان‌های عجیب به طور کامل مشخص نشده است، اما محققان معتقدند که احتمالاً این ماهی از آن‌ها برای مبارزه یا به عنوان ابزاری برای کندن لانه‌ها در کف دریا استفاده می‌کرده است. دانشمندان خاطرنشان می‌کنند که این امکان وجود دارد که از دندان‌ها برای اهداف متعدد استفاده شوند، ولی احتمالاً از دندان‌ها برای گرفتن طعمه استفاده نمی‌شده است.

کرین کلاسون، پژوهشگر اصلی و استاد آناتومی در کالج پزشکی فیلادلفیا، می‌گوید: «ما برای دهه‌ها می‌دانستیم که این ماهی قزل‌آلای منقرض شده از مرکز اورگان، بزرگترین ماهی‌هایی هستند که تاکنون زندگی کرده‌اند. اکتشافاتی مانند اکتشاف ما نشان می‌دهد که آن‌ها احتمالا غول‌های مهربانی نبوده‌اند. این دندان‌های بزرگ عاج‌مانند برای دفاع در برابر شکارچیان، رقابت با سایر ماهی‌های قزل‌آلا و در نهایت ساختن لانه‌هایی برای حفاظت از * استفاده می‌شده است.»

برایان سیدلاوسکاس، استاد دانشگاه ایالتی اورگان، می‌افزاید: «ما همچنین تأکید می‌کنیم که ماده‌ها و نر‌ها به طور یکسان دارای دندان‌های بزرگ و عاج‌مانند بوده‌اند.»

 

دیگر خبرها

  • کشف جدید دیرینه‌شناسان: ماهی غول‌پیکر با دندان‌های عاج‌مانند!
  • کشف جدید دیرینه‌شناسان: قزل‌آلای غول‌پیکر با دندان‌های عاج‌مانند!
  • احمد خاتمی : به زور کسی را به بهشت نمی‌بریم، اما جلوی ناهنجاری خواهیم ایستاد
  • خاتمی: به زور کسی را به بهشت نمی‌بریم، اما جلوی ناهنجاری خواهیم ایستاد
  • لیگ ملت‌ها: آمریکا تا دندان مسلح می‌آید
  • دلیل اصلی و علت لق شدن دندان ها در بزرگسالی + درمان آن
  • کمک چهار میلیارد ریالی خیرین سلامت به بیمارستان حضرت زهرا (س) فریمان
  • زیرمیزی نماد ناهنجاری در عرصه سلامت
  • اجرای طرح تابستانه ویژه مهارت آموزی دانش آموزان سنین 7 تا 18 سال
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان از ۱۷ اردیبهشت