Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-30@18:01:33 GMT

گرد احتکار بر بازار سیمان بجنورد/ مردم تخلفات را گزارش دهند

تاریخ انتشار: ۲۴ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۷۰۴۵۷

گرد احتکار بر بازار سیمان بجنورد/ مردم تخلفات را گزارش دهند

خبرگزاری مهر؛ گروه استان‌ها: با گشتی در بازار و بررسی قیمت اجناس مختلف تورم نسبتاً بالایی را در عموم اجناس مشاهده می‌کنیم؛ طی سال گذشته که سال سختی برای مردم بود برخی کالاها تا ۱۰۰ درصد نیز افزایش قیمت داشتند که این امر روز به روز مشکلات اقتصادی قشر متوسط رو به پایین کشور را افزایش داده است.

در این بین سیاست‌های غلط دولت، عدم مدیریت صحیح، نبود نظارت بر بازار و قیمت‌ها و تغییرات نرخ ارز را می‌توان از عمده دلایل تورم دانست؛ اما آیا کار به همین جا ختم می‌شود؟

ضمن تاکید بر عدم مدیریت صحیح دولت در بسیاری از بازارها باید قبول کرد جو روانی و یا گاهی سو استفاده‌های دلالان، سرمایه داران و یا فروشنده‌های خرد عامل افزایش قیمت‌ها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسئله‌ای که این روزها می‌توان در بازار سیمان بجنورد دید.

طبق مشاهدات میدانی خبرنگار مهر، فروشندگان سیمان بجنورد یا از فروش سیمان خود ممانعت به عمل می‌آورند و یا با قیمت بالاتر از مصوب می‌فروشند؛ دلیل آن‌ها برای این کار نیز احتمال گران شدن سیمان در آینده‌ای نزدیک است.

فرای اینکه چه مقدار شایعه گرانی سیمان در روزهای آتی صحیح است یا خیر، احتکارهای خرد نیز باعث بر هم خوردن نظم بازار سیمان و افزایش احتمال گرانی خواهد شد.

فروشندگان احتکار می‌کنند

رضا فردین، یکی از مشتریان سیمان در گفتگو با مهر اظهار کرد: روز گذشته برای تهیه سیمان به چند مغازه سر زدم اما آن‌ها یا سیمان نمی‌فروختند و یا با قیمتی حدود ۲۰ درصد بالاتر ارائه می‌دادند.

وی افزود: فروشندگان می‌گویند سیمان گران می‌شود و اگر به قیمت پایین‌تر بفروشیم باید با قیمت بالاتری بخریم و این طور سودی نخواهیم برد.

فردین تصریح کرد: نظارت بر فروش سیمان باید بیشتر شده و طی بازدیدهای سر زده این مشکلات رفع شود.

تبعات گرانی سیمان در بازار مسکن

یکی دیگر از شهروندان بجنوردی در این خصوص گفت: سیمان از جمله مصالح اصلی ساختمان است و افزایش قیمت آن باعث گرانی مسکن می‌شود لذا مسئولان باید جلوی این مسئله را بگیرند.

وی افزود: طبق اخبار هزینه انرژی کارخانه‌های سیمان افزایش یافته است که طبعاً باعث افزایش بهای تمام شده سیمان می‌شود؛ در سال رفع موانع تولید مسئولان باید نگاه ویژه‌تری به کارگاه‌ها و کارخانه‌های تولیدی داشته باشند.

این فعال بازار مصالح ساختمانی تاکید کرد: عموم اوقات قیمت سیمان درب کارخانه و مغازه متفاوت است و علت آن وجود دلالانی است که کمترین ریسک را کرده‌اند؛ آن‌ها سیمان را از کارخانه‌ها گرفته و در مغازه‌ها می‌فروشند و این امر باعث افزایش قیمت می‌شود.

مردم تخلفات را گزارش دهند

علی وفا خواه، معاون بازرسی و حمایت از حقوق مصرف کننده سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی در این خصوص اظهار کرد: در پی انتشار مطلبی پیرامون امتناع مصالح فروشان از فروش سیمان در کانال خبری خبرگزاری مهر خراسان شمالی، فوری اقدام به بازرسی از مصالح فروشان کردیم.

وی افزود: در خریدهای سوری و یا بازرسی‌های انجام شده، تمام مصالح فروشان سیمان را به قیمت ۲۱ هزار و ۵۰۰ تومان به مردم عرضه می‌کردند.

وفا خواه تاکید کرد: رسانه‌ها و مردم در صورت مشاهده هر گونه تخلف آن را گزارش داده تا به صورت فوری برای حل آن اقدام شود.

معاون بازرسی و حمایت از حقوق مصرف کننده سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی در انتها گفت: مردم با شماره‌گیری تلفن گویا ۱۲۴ می‌توانند این مسائل را به ناظران اطلاع دهند.

یقیناً برخی گرانی‌ها به دلیل سو استفاده سودجویانی است که از هر فرصتی برای بهره برداری مالی استفاده می‌کنند؛ در این بین نباید فروشندگان منصف و باتقوا را نادیده گرفت اما قطعاً برخی از شرایط سو استفاده خواهند کرد که با افزایش نظارت می‌توان جلوی آن‌ها را گرفت.

کد خبر 5187846

منبع: مهر

کلیدواژه: کارخانه سیمان قیمت سیمان احتکار سازمان صنعت معدن و تجارت خراسان شمالی ویروس کرونا شیوع کرونا آمار کرونا کرمانشاه بوشهر انتخابات شورای شهر و روستا انتخابات 1400 ستاد ملی مقابله با کرونا ماه مبارك رمضان محدودیت های کرونایی اردبیل گرگان مجلس شورای اسلامی هفته هنر انقلاب اسلامی افزایش قیمت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۷۰۴۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چه کسی ترمز رشد ارز را کشید؛ دیگر خبری از افزایش قیمت نیست؟

یک کارشناس اقتصادی گفت: بازار ارز در یک هفته اخیر روند نزولی داشته به طوری که دلار به نزدیک ۶۰ هزار تومان رسیده و تا زمانی که آرامش در فضای سیاسی و اقتصادی حاکم باشد نرخ ارز در همین حدودها خواهد ماند و خبری از افزایش قیمت دلار نیست.

مرتضی افقه استاد اقتصاد و کارشناس مسائل اقتصادی در تسنیم با بیان اینکه اقتصاد کشور به میزان فروش نفت؛ ارتباطات خارجی و مسائل سیاسی وابسته است، اظهارداشت: هر تحول سیاسی که منجر به تغییر در روابط خارجی و تجارت شود بر بازار ارز اثر می‌گذارد.

وی افزود: درگیری‌های سیاسی ایران و همچنین تنش‌های منطقه باعث افزایش انتظارات تورمی و در نهایت رشد نرخ ارز شد؛ اما زمانی که مردم و فعالین اقتصادی از کاهش تنش و شوک‌ها سیاسی اطمینان پیدا کردند نرخ ارز روند نزولی خود را آغاز کرد.

این تحلیلگر مسائل اقتصادی اظهار داشت: بازار ارز در یک هفته اخیر روند نزولی داشته به طوری که دلار به نزدیک ۶۰ هزار تومان رسیده و تا زمانی که آرامش در فضای سیاسی و اقتصادی حاکم باشد نرخ ارز در همین حدودها خواهد ماند و خبری از افزایش قیمت دلار نیست.

وی افزود: افزایش یا کاهش نرخ ارز در بلند مدت به احتمال وقوع یا عدم وقوع شوک‌های سیاسی بستگی دارد، البته خوشبختانه طبق گزارش‌های اعلام شده از سوی مراجع رسمی فروش نفت افزایش یافته؛ بنابراین دست بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز باز است.

افقه بیان کرد: بانک مرکزی در سمت عرضه با مشکلی مواجه نیست؛ بنابراین می‌تواند سیاست‌های مناسبی را در بازار ارز اتخاذ کند؛ البته هم‌اکنون نیز با اقدامات خوب بازارساز و کاهش تنش‌های سیاسی شاهد اُفت قیمت دلار هستیم.

این استاد دانشگاه درباره نقش دلالان و سفته بازان در افزایش نرخ ارز در یک ماه گذشته گفت: زمینه فعالیت سفته بازان و سوداگران با رخ دادن تنش و شوک‌های سیاسی بیشتر می‌شود یعنی زمانی که ایران با مسائل سیاسی رو به رو است عده‌ای از این فضا برای دلالی و بالا بردن نرخ ارز به منظور به دست‌آوردن عایدی استفاده می‌کنند؛ بنابراین 

دیگر خبرها

  • تثبیت قیمت نفت در پی مذاکرات آتش‌بس در خاورمیانه
  • سکه به کانال ۴۲ میلیون تومان بازگشت
  • قیمت دینار عراق امروز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • افزایش قیمت طلا و انواع سکه در بازار ؛ ربع سکه چند شد؟ | جدول قیمت ها را ببینید
  • چه کسی ترمز رشد ارز را کشید؛ دیگر خبری از افزایش قیمت نیست؟
  • نرخ رهن در بازار مسکن؛ رهن کامل در عبدل آباد با ۶۰۰ میلیون تومان
  • چشم بازار نفت به خاورمیانه/ ضعف کوتاه‌مدت نفت نشانه چیست؟
  • قیمت هر شاخه تیرآهن در سال جدید چقدر است؟
  • بازگشت دلار به کانال ۵۰ هزار تومان