Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@15:21:23 GMT

فرانسه؛ از ترویج آشکار اسلام هراسی تا محکومیت های نمادین

تاریخ انتشار: ۲۴ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۷۰۵۹۱

فرانسه؛ از ترویج آشکار اسلام هراسی تا محکومیت های نمادین

به گزارش ایرنا، منابع خبری فرانسه از حمله به مرکز فرهنگی ابن سینا (Avicenne) در شهر رن فرانسه و نوشتن شعارهای توهین آمیزی علیه پیامبر اسلام (ص) بر دیواره های آن خبر دادند. «ژرار درمنن»، وزیر کشور فرانسه با حضور در این محل این اقدام را محکوم و آن را حمله به جمهوریت فرانسه توصیف کرد.

اظهارات وزیر کشور فرانسه در حالی است که مقامات این کشور مدت هاست عملاً سیاست اسلام هراسی را دستورکار قرار داده و به تحریک احساسات ضد اسلامی مردم فرانسه پرداخته اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هنوز مردم جهان حمایت قاطعانه امانوئل مکرون، رئیس جمهوری این کشور مبنی بر حمایت از تداوم انتشار تصاویر موهن علیه پیامبر اسلام (ص) از سوی نشریه شارلی ابدو را از یاد نبرده اند که موجی از خشم در میان مسلمانان کشورهای جهان را بر انگیخت و پویش های مردمی مختلفی علیه امانوئل مکرون به راه انداخت.

صهیونیسم ستیزی ممنوع، اسلام ستیزی مجاز!

رئیس جمهوری فرانسه که خود را آزادی خواه می داند از اسلام ستیزی و تحقیر ارزش های مسلمانان دفاع می کند و از آزادی بیان دم می زند اما در دفاع از رژیم صهیونیستی و ممنوع کردن انتقاد از یهودیان درنگ نمی کند. این موضوع نشانگر رفتارهای دوگانه فرانسه نسبت به آزادی بیان و حقوق بشر است.

امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه در واکنش نسبت به اهانت نشریه شارلی ابدو، آن را مصداق «آزادی بیان» خوانده است. مکرون در حالی از آزادی بیان سخن می گوید که مطرح کردن موضوعاتی چون هلوکاست در این کشور با واکنش های شدید دولت مواجه می شود و مجازات های شدیدی در پی دارد.

این رویکرد رییس جمهور فرانسه با واکنش تند مسلمانان در سراسر جهان مواجه شده بود. همچنین به دنبال افزایش اظهارات اسلام ستیزانه مقامات فرانسوی و هدف قرار گرفتن مسلمانان این کشور، کمپین تحریم کالاهای ساخت فرانسه در برخی از کشورهای مسلمان به راه افتاده که همین امر عقب نشینی مقامات الیزه را به دنبال داشت.

موضوع آزادی بیان و عقیده اگرچه بسیار حائز اهمیت است، اما اقدام رئیس‌جمهور فرانسه کمترین قرابتی با آزادی بیان نداشت بلکه در افکار عمومی فرانسه نوعی ترویج اسلام هراسی و صدور جواز تحریک احساسات میلیون ها مسلمان بود. احترام به مسائل اعتقادی ادیان مختلف یکی از مهمترین اصول دموکراسی و بخشی از اخلاق همزیستی و انسانیت است. حمایت از کاریکاتورهای توهین آمیز به پیامبر اسلام (ص) ‌ به بهانه دفاع از آزادی بیان، ‌بی شک اقدامی به دور از بلوغ و عقلانیت سیاسی است که منجر به نفرت پراکنی می شود.

اظهارات مکرون موج خشم و کینه توزی را در میان ملت‌های مسلمان ایجاد کرده بود و آنچه امروز در حمله به این مرکز فرهنگی اسلامی رخ داد، درویدن خوشه های خشمی است که مقامات فرانسه در ذهن مردم این کشور علیه اسلام و مسلمانان کاشته اند.

نقض آشکار حقوق بین الملل اقلیت های دینی؛ فرانسه از کدام ارزش های جمهوری دم می زند؟

آنچه فرانسه پیوسته تحت عنوان ارزش های جمهوری بدان افتخار می کند، سرابی است مملو از استانداردهای دوگانه و مبهم که مصادیق آن را به وضوح می توان در گفتار و رفتار دولتمردان فرانسه یافت. اسناد متعددی در حقوق بین الملل صراحتاً بر آزادی ادیان تاکید ورزیده اند اما امروزه شاهد آنیم که فرانسه آشکارا آن ها را زیر پا می گذارد:

اعلامیه جهانی حقوق بشر، ۱۰ دسامبر ۱۹۴۸

مطابق ماده (۲) این اعلامیه «هر فردی بدون هیچ گونه تمایز، مخصوصا از حیث نژاد، رنگ، جنس، زبان، مذهب، عقیده سیاسی یا هر عقیده دیگر و هم‌چنین ملیت، وضع اجتماعی، ثروت، تولد یا هرموقعیت دیگر، از تمام حقوق و کلیه آزادی‌های اعلام شده در این اعلامیه برخوردار است».

کنوانسیون پیش‌گیری و مجازات جنایت نسل کشی (ژنوساید) ۱۹۴۸

مطابق ماده (۲) این کنوانسیون، ارتکاب جنایت به دلایل قومی، ملی و یا مذهبی مشمول این کنوانسیون بوده و هرعملی که در جهت از بین بردن تمام یا بخشی از یک گروه ملی، قومی، نژادی یا دینی، ارتکاب یابد، جنایت محسوب می‌گردد.

 میثاق بین ‌المللی حقوق‌مدنی  سیاسی، دسامبر ۱۹۶۶

ماده ۲۷ میثاق اشعار می دارد: «در کشورهایی که اقلیتهای نژادی - مذهبی یا زبانی وجود دارند. اشخاص
متعلق به اقلیتهای مزبور را نمی‌توان از این حق محروم نمود که ‌مجتمعاً با سایر افراد گروه خودشان از فرهنگ خاص متمتع و به دین خود متدین بوده و بر طبق آن عمل کنند یا به زبان خود تکلم نمایند.».

اعلامیه حقوق اشخاص متعلق به اقلیت‌های ملی، قومی، دینی یا زبانی، مصوب ۱۹۹۲

در مقدمه اعلامیه، بر «احترام به حقوق بشر و آزادی‌های اساسی برای همه بدون تبعیض بر اساس نژاد، جنس، زبان یا مذهب و برابری حقوق مردان و زنان و ملت‌ها، اعم از بزرگ و کوچک» تأکید شده است.

همچنین بر اساس بند (۱) ماده (۴): «دولت‌ها موظف‌اند اقدامات لازم را در جهت تأمین کامل و موثر تمامی حقوق بشر و آزادی‌های اساسی اشخاص متعلق به اقلیت‌ها، بدون تبعیض و در شرایط کاملاً مساوی در برابر قانون اتخاذ نمایند».

کنوانسیون حقوق کودک ۱۹۸۹

ماده ۳۰ این کنوانسیون تصریح میکند: «در کشورهایی که اقلیت‌های قومی، مذهبی یا زبانی و یا افرادی با منشأ بومی وجود دارند، کودک متعلق به این‌گونه اقلیت‌ها یا کودکی که بومی است، نباید از حق برخورداری از فرهنگ خود، برخورداری از مذهب خود و اعمال آن یا استفاده از زبان خود به همراه سایر اعضای گروهش محروم شود».

کنوانسیون کادر حمایت از اقلیت های ملی، ۱۹۹۵

این کنوانسیون منطقه ای اروپا در بند (۱) ماده (۵) خود بیان  می دارد: «طرفین متعهد می شوند شرایط مناسب را فراهم کنند تا افراد متعلق به اقلیت های ملی بتوانند فرهنگ خود را حفظ و توسعه دهند و همچنین عناصر اساسی هویت خود را که دین، ‌زبان، سنت ها و میراث فرهنگی آنها است حفظ کنند».

با عنایت به موارد فوق که سندی واضح در نقض حقوق مسلمانان در فرانسه است، مشخص نیست که مقامات الیزه تا کی می توانند با در پیش گرفتن استانداردهای دوگانه به نقض حقوق مسلمانان پرداخته و آنگاه که عرصه بر آنان تنگ شده و به وضوح در مظان اتهام و محکومیت جهانیان قرار می گیرند، با اقداماتی نمادین و صوری بر سیاست های اسلام ستیزانه خود سرپوش گذارند.

برچسب‌ها اسلام هراسی شارلی ابدو حقوق بشر

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اسلام هراسی شارلی ابدو حقوق بشر اسلام هراسی شارلی ابدو حقوق بشر اخبار کنکور اسلام هراسی حقوق بشر اقلیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۷۰۵۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امکان آزادی مشروط بابک زنجانی با تایید رییس قوه قضاییه

به گزارش خبرنگار مهر، رسول کوهپایه زاده گفت: همانطور که سخنگوی قوه قضاییه اعلام کردند خوشبختانه مطابق دادنامه قطعی از سوی شعبه ۸ صادره دیوان عالی کشور که صراحتاً اعلام نموده است: چنان چه موکل آقای «بابک زنجانی» بتواند بدهی خود را پرداخت کند، مستحق بهره‌مندی از مقررات ذیل ماده ۱۱۴ قانون مجازات اسلامی است.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه اموال مربوطه به کشور مسترد گردیده و بدهی کاملاً تسویه شده است با درخواست دادگستری کل تهران و تایید ریاست قوه قضاییه، رهبر معظم انقلاب با درخواست عفو موکل موافقت فرمودند و مجازات اعدام به «۲۰ سال حبس» تقلیل یافت.

وکیل دادگستری افزود: اینک با عنایت به اینکه بیش از ۱۰ سال از گذراندن مدت حبس می گذرد مطابق قوانین و مقررات موکل امکان «آزادی مشروط» را دارا است و دوران تحمل زندان به پایان رسیده است.

وی با تاکید بر اینکه این پرونده نمونه درخشان و مصداق بارز درایت صداقت و سخاوت در تصمیمات اقدامات و قول های دستگاه قضایی است اظهار داشت: برخلاف برخی از اظهار نظرها و ادعاها نهایتاً اموال به کشور مسترد شد و هم حقوق قانونی موکل ملحوظ نظر قرار گرفته و احقاق گردید.

کوهپایه گفت: به عنوان وکیل دادگستری از بدو ورود به پرونده تمام تلاش و همت و تمرکز بر این امر استوار بود که حقوق قانونی موکل و جامعه بر اساس سوگند وکالت مورد توجه قرار گرفته شود. پس از ۱۰ سال حضور و وکالت در این پرونده تحقق وعده الهی را شاهد هستیم که «ان الله مع الصابرین».

وکیل دادگستری بیان کرد: نکته مهم اینکه این برگ ذرین در تاریخ قضایی که همزمان استرداد اموال و حقوق متهم مورد توجه قرار گرفته شده است، مرهون عدالت خواهی، تدبیر، صلابت، اهتمام و ژرف اندیشی شخص قوه قضاییه است که از بدو تشکیل پرونده تا به امروز با نظارت، ارشاد و جلوگیری از کج روی و ارائه طریق، هم مانع از تضییع خون انسان و هم اموال مربوطه به کشور مسترد شد، یقیناً اجر این ثواب عظیم نزد پرودگار محفوظ است.

کد خبر 6093267

دیگر خبرها

  • سرخابی‌ها و دیدار نمادین در روز خلیج فارس
  • امکان آزادی مشروط بابک زنجانی با تایید رییس قوه قضاییه
  • اعلام حمایت قاطع دستگاه قضایی از حقوق متقابل کارگر و کارفرما
  • برخورد خشن با دانشجویان بیانگر رویکرد دوگانه مدعیان حقوق بشر است
  • تصمیم کمیساریای عالی حقوق بشر؛ محکومیت دیگری به جای آمریکا
  • آشکار شدن چهره تزویر آمریکا در حمایت از حقوق بشر
  • صادرات دفاعی فرانسه به اسرائیل به کم‌ترین حد رسید
  • دانشگاه مشهد صحنه محکومیت خشونت آمریکا علیه حامیان فلسطین
  • مردود شدن لیبرالیسم در آزمون آزادی/محکومیت برخورد پلیس آمریکا
  • ماسک آزادی و حقوق بشر دولت‌های خارجی برای مردم جهان کنار رفته است