Web Analytics Made Easy - Statcounter

پیک چهارم کرونا آغاز شده، بیماری که عوارض آن به ضرر‌های مالی و جانی خلاصه نمی شود، بلکه این ویروس چموش بیشترین تاثیر خود را بر سلامت روان افراد گذاشته است که با توجه به نکاتی می توان از این بحران رهایی یافت.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل عصرهامون؛ پیک چهارم کرونا آغاز شده و طبق گفته مسئولان وزارت بهداشت منحنی بیماری و بستری بیماران در کشور، رو به فزونی است و شاهد خیز شتابنده عمودی از بیماران سرپایی هستیم و هفته آینده خیز سنگین تری را شاهد خواهیم بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
آری شرایط بحرانی است، اما زمانی بحرانی تر می شود که این ماجرا بر سلامت روان مردم نیز تاثیر بگذارد، به طور قطع توجه به نکات بهداشتی و رعایت پروتکل ها، همراه با حفظ روحیه کمک می کند تا هم شاهد کاهش آمار مبتلایان باشیم و هم بر اثرات منفی این بیماری فائق آییم و دچار بیماری ها و عوارض روحی و روانی در دوران پسا کرونا نشویم.
 
مردم نباید فراموش کنند همان گونه که سلامتی جسم مهم است، سلامت روان نیز اهمیت دارد و شاید درصد اهمیتش بیشتر هم باشد، بنابراین باید به گونه ای رفتار کنیم تا از این امتحان با صبر و شکر سربلند بیرون بیاییم.
 
نکات کلیدی برای حفظ سلامت روان و تقویت روحیه
 
در همین راستا حسینعلی شیرازی، مشاور و روانشناس در گفت و گو با خبرنگار ما بیان کرد: اگر می خواهید پیک چهارم زودتر فروکش کند، باید نگذاریم بیمار شویم، از سویی هم توجه به برخی راهکارها و نکات کلیدی برای حفظ سلامت روان و تقویت روحیه در ایام شیوع این بیماری می تواند کمک کند.
 
وی ادامه داد: نتایج تست هر چه باشد، فرد دارای علائم باید خود را مبتلا بداند و از دیگران دور بماند، به خصوص سریع تحت درمان بگیرد، در اطرافتان هرکس ادعا می کند حساسیت دارد، سرماخورده است و ... باور نکنید و از وی دور بمانید.
 
این روانشناس افزود: مردم به هیچ عنوان به ملاقات بیماران، شب نشینی مسافرین، دورهمی ها و تجمعات نروند. این موارد خطرآفرین است، کارهای اشتباهمان را توجیه نکنیم، نه مراسم عروسی، نه مراسم عزا و نه هیچ تجمعی در این روزها ایمن نیست، خطر بیخ گوش هر تجمعی است.

راهکاری جز پیشگیری نیست
 
وی گفت: نگوییم چرا مردم را از امورات منع می کنیم، چراکه راهکاری جز پیشگیری نیست، در مبارزه با این ویروس چموش هرگاه درمان قطعی داشت و واکسیناسیون کامل داشتیم، می توانیم بازگشایی ها را بدون نگرانی داشته باشیم.
 
شیرازی ادامه داد: اگر در نزدیکان و دوستانتان کسی را دارید که نزدیکانشان به دلیل ابتلا به کرونا درگذشته اند، به صورت مجازی دائم با او ارتباط بگیرید تا آسیب نبیند، نزدیکترین مرکز درمانی 16 یا 24 ساعته محل زندگی تان را بشناسید و به دیگران معرفی و اگر علائم مشکوک داشتید به این مراکز مراجعه کنید.

به شایعات توجه نکنید
 
وی اضافه کرد: از دستور پزشکان برای بستری نترسید، به شایعات توجه نکنید و خیرخواهی آن ها را قبول کنید که بستری می تواند از وخامت شما پیشگیری کند، از تست دادن نترسید، چند صد هزار نفر مثل شما مبتلا بوده اند، خوب شده و زندگی کرده اند، مراقبت ها را کنار نگذارید.
 
این مشاور گفت: به هیچ عنوان تا پزشک یا مراقب سلامتتان نگفته از دستورات دارویی دیگران تبعیت نکنید. شرایط بیماری شما با دیگران یکسان نیست، دستورات طب سنتی معتبر می تواند در بهبودی شما تاثیرگزار باشد اما باید در کنارش درمان های اولیه زیر نظر پزشک را بگیرید.
 
وی افزود: به فکر عذاب وجدان مبتلا کردن دیگران باشید و اگر علائم مشکوک داشتید از دیگران دور بمانید، تهویه هوای منزل را جدی بگیرید، حتی اگر فرد مبتلا به کرونا در منزل ندارید، هوا گرم شده و باید پنجره ها باز باشد.

سلامت روانتان مهم است...
 
شیرازی اظهار کرد: در محل کار با همکارانتان به هیچ عنوان ارتباط کلامی نزدیک و طولانی نداشته باشید، به محض مطلع شدن از ابتلای فردی که طی چند روز آتی ارتباط نزدیک با وی داشتید، سریع خود را از دیگران دور کنید تا هفت روز بعد وضعیت ابتلایتان مشخص شود.
 
وی اضافه کرد: اگر علائم کرونا داشتید و تست دادید و تستتان منفی شد، به نتیجه تست تکیه نکنید، بنا بر توصیه پزشک درمان را شروع کنید، اولویت علائم است تا نتیجه تست، اگر در اقوام و دوستانتان پرستار، پزشک یا مراقب سلامت یا هر کدام از کادر بهداشت و درمان را دارید، از آنها مشورت بگیرید و به توصیه هایشان توجه کنید.
 
این روانشناس ادامه داد: به سلامت کودکان و گروه های مسن و آسیب پذیر توجه کنید، آنها را نترسانید، اگر مبتلا شدند به آنها روحیه بدهید و نگذارید ترس قربانی شان کند، با وجود ممنوعیت رفت و آمد اگر در نزدیکی محل خانه تان جای بسیار خلوت و بدون رفت و آمد است، بدون مواجهه با کسی چند دقیقه روزانه پیاده روی کنید.

وی تاکید کرد: به اخبار مجازی نامعتبر توجه نکنید، کانال ها و پیج های منتشر کننده اخبار ترسناک و کذب را دنبال نکنید، سلامت روانتان مهم است.  امیدواری باعث می شود که روحیه بهتری داشته باشیم و روحیه قوی، سیستم ایمنی ما را تقویت می کند.

دمیدن امید در جامعه

به گفته شیرازی، ماندن در خانه در روزهای کرونایی به معنی دمیدن امید در جامعه و نشانه بلوغ اجتماع ایرانی، زنده ماندن زینت های زندگی، کمک به اقتصاد سلامت و بهترین و شگفت انگیزترین کاری است که آمار را به شدت پایین می آورد.

وی خاطرنشان کرد: وضعیت قرمز شاید برای بـعضی از ما قابل درک نـباشد اما بهتر است همگان بدانند که در چنین شرایطی بهترین واکسن بر علیه کرونا ماندن در خانه و حفظ روحیه و سلامت روان است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: سلامت روان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۷۱۰۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت

حمید صاحب مدیرکل سلامت شهرداری تهران در مراسم تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت گفت: در جوامع چالش‌هایی پیش می‌آید که با ایثار و از جان گذشتگی می‌توان آن را پشت سر گذاشت. 

حمید صاحب افزود: ارائه خدمت بدون ایثار و گذشت میسر نبود و جان بر کفان سلامت خدماتی را ارائه کردند که بی بدیل بود و مردم و خاطره جمعی آنان هرگز این ایثار را فراموش نمی‌کنند. 

وی ادامه داد: به این ایثار افتخار می‌کنیم. هویت ما همین ایثار و از خود گذشتگی‌ها است. ما همه هویت و شخصیت خود را از این ایثار می‌گیریم. در این راستا در شهرداری و وزارت بهداشت این پیمان را می‌بندیم که مسیر شهدای سلامت را دنبال کنیم.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در این مراسم گفت: در دوران کرونا که بسیاری به دنبال حفظ خود از این بیماری منحوس بودند، کادر درمان با ایثار خود به دیگران امید به زندگی دادند. 

علیرضا اولیایی‌منش با اشاره به اینکه مقصد همه‌ما باید عاقبت به خیری باشد، شهدای مدافع سلامت را نمونه بارز این عاقبت به خیری دانست و افزود: حضور ایثارگرانه کادر درمان با منش پهلوانانه سبب شد این بار پهلوانانی را بشناسیم که در قطعه ۵۰ بهشت زهرا (س) در کنار هم آرمیده‌اند تا یادمان بماند که چه ایام و روزگاری را پشت سر گذاشته‌ایم. 

وی با اشاره به اینکه کادر درمان بر اساس قولی که برای دفاع و حراست از سلامتی مردم داده بودند تا آخرین لحظه در جبهه سلامت خدمت کردند و گوهر جان خود را در این راه هدیه کردند، افزود: شهدای مدافع سلامت با صداقت در جبهه سلامت خدمت کردند. این نعمت بزرگی است که شهدای ما عاقبت به خیر شدند. در زمانه سخت مانند دوره کرونا  تشخیص‌ها سخت می‌شود و امتحان‌های الهی عیار مردانگی و پهلوانی را نشان می‌دهد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه ایثار کادر درمان در دوره کرونا بی نظیر بود، ادامه داد: در دوره‌ای که روزانه ۷۰۰ فوتی داشتیم برخی شهدای مدافع سلامت حاضر نبودند از بیمارستان خارج شوند و حتی به دیدار خانواده خود نرفتند. اما بدون اینکه خانواده و عزیزان خود را ببینند به شهادت رسیدند که چنین ایثاری بی نظیر است.

اولیایی‌منش با قدردانی از شهرداری تهران در حوزه سلامت در برپایی مراسم بزرگداشت مدافعان سلامت اظهار داشت: آنطور که باید و شاید از شهدای مدافع سلامت تجلیل نشده است. امیدواریم افتخار خادمی خانواده شهدای سلامت را داشته باشیم.

اخگرپور شهردار منطقه ۱۹ نیز گفت: شهدای مدافع سلامت بودند که نزدیکتر از هر برادر و خواهری در دوران کرونا در کنار بیمار بودند و در راستای سلامت جامعه تلاش کردند. ما باید این شهدا را تکریم و یاد آنان را پاس بداریم.

در این مراسم با اهدای لوح از خانواده شهدای مدافع سلامت تجلیل شد.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • کلنگ پارک بانوان شهر امیریه زده شد
  • ضرورت توجه به سلامت روانی، اخلاقی و اجتماعی در کنار سلامت جسم
  • سلامت از ارکان اصلی خوشبختی و بهروزی/ خانواده سلامت محور «زندگی زیسته» سالمی دارد
  • سلامت روانی، اخلاقی و اجتماعی از وجوه مهم سلامت
  • از روان تا درمان
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • به سلامت روان نیروهای وظیفه باید توجه ویژه‌ای شود
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب بزنند