Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-28@16:30:52 GMT

صدای ۷ درصد مردم دچار اختلال می شود

تاریخ انتشار: ۲۴ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۷۲۳۹۵

صدای ۷ درصد مردم دچار اختلال می شود

سمیرا آقادوست، به مناسبت روز جهانی صدا (بیست و هشتم فروردین برابر با ۱۶ اکتبر) در گفتگو با خبرنگار مهر، گفت: قریب به اتفاق مردم در طول زندگی به دفعات دچار مشکلات گرفتگی صدا می‌شوند که اگر بیش از دو هفته به طول بیانجامد، باید به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنند تا علت یابی شود.

وی با اشاره به شیوع اختلالات صدا در بین برخی حرفه‌ها و مشاغل، افزود: کاربران حرفه‌ای صوت، بیشتر درگیر اختلالات صدا می‌شوند که می‌توان به معلمان، قاریان، خوانندگان و بازیگران اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آقادوست با عنوان این مطلب که اختلال صدا می‌تواند به دو شکل بروز کند، ادامه داد: گرفتگی‌صدا می‌تواند به علت وجود ضایعه‌ای در حنجره یا بدون وجود ضایعه در حنجره رخ دهد که اغلب با مراجعه به متخصص گوش و حلق و بینی و انجام «استربوسکوپی» یا عکسبرداری از حنجره می‌توان نوع درمان پزشکی یا گفتاردرمانی را مشخص کرد.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، استفاده بیش از حد از صوت را عامل بروز اختلال صدا دانست و افزود: افراد با گرفتگی صدا باید ابتدا نزد متخصص گوش و حلق و بینی بروند و در صورت نیاز، به صوت درمانگر ارجاع داده می‌شوند.

آقادوست ادامه داد: صوت درمانگر می‌تواند با آسیب شناسی گفتار و زبان و ارزیابی‌های لازم، می‌تواند به تشخیص ضایعه بپردازد.

وی گفت: برخی اختلالات صوتی با مراجعه به گفتار درمانگر و چند جلسه گفتار درمانی، ترمیم می‌شود. به طور مثال، صدای زیر مردانه از جمله عارضه‌هایی است که با مراجعه به گفتار درمانگر قابل بهبود است.

آقادوست با اعلام اینکه ۵ تا ۷ درصد از جمعیت کشور ممکن است درگیر درجاتی از اختلالات صدا شوند، افزود: دو راهکار پزشکی و گفتار درمانی برای این افراد وجود دارد که اغلب نیاز به گفتار درمانی دارند.

کد خبر 5187509

منبع: مهر

کلیدواژه: گفتار درمانی دانشگاه علوم پزشکی تهران ویروس کرونا آمار کرونا سازمان بیمه سلامت ستاد ملی مقابله با کرونا اوتیسم سیما سادات لاری کووید 19 واکسن کرونا دانشگاه علوم پزشکی تهران دندانپزشکی سعید نمکی سازمان غذا و دارو شیوع کرونا علیرضا رئیسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۷۲۳۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خدمات رایگان مشاوره ای به آحاد جامعه

 معصومه توکلی مدیرکل دفتر مشاور و خدمات روان شناختی سازمان بهزیستی کشور در حاشیه آئین بزرگداشت روز روانشناس در جمع خبرنگاران اظهار کرد: خدمات سلامت، مشاوره و روانشناسی توسط دستگاه‌های مختلف در ستاد‌های مختلف در حال انجام است، اما موضوع این است که کفایت و جامعیت آنها به جایی نرسیده است که بتوانند به اندازه کافی در دسترس  مردم باشند و از این خدمات استفاده کنند.

وی با اشاره به اینکه یکی از مشکلاتی که در این راستا وجود دارد تعرفه خدمات مشاوره و روانشناختی  است، افزود: همانگونه که در جریان هستید علیرغم اینکه تعرفه این خدمات بالا نیست و طبق مصوبه هیئت وزیران اعلام می‌شود، اما از آنجا که برای نتیجه گیری از موضوع مراجعه به روانشناس نیازمند این  هستیم که چندین جلسه  در برخی مواقع ۱۰ تا ۱۲ جلسه  مراجعه کنیم این رقمی که فرد باید بپردازد بالا است.

مدیرکل دفتر مشاور و خدمات روان شناختی سازمان بهزیستی کشور خاطر نشان کرد: بیمه خدمات مشاوره و روانشناسی یکی از درخواست‌هایی است که جامعه روانشناسی دارند و تلاش شده کار‌هایی انجام شود که متاسفانه اکنون بسیار محدود و قلیل است.


توکلی عنوان کرد: حتما نیاز است که نظام بیمه دقیق کامل و جامع همانگونه که در نظام بیمه‌ای سلامت جسم است در سلامت روح نیز اتفاق بیفتد.


وی با بیان اینکه اثر بخشی خدمات همواره مورد توجه بوده است، بیان کرد:  خدماتی که قرار است به آحاد مردم ارائه شود باید اثر بخش بوده و نیاز آنها را مرتفع کند در امر مشاوره اینکه فرد  بخواهد بهره کافی ببرد نیازمند  مداومت است.

توکلی عنوان کرد: مانند بیماری جسمی که مراجعه می‌کنید و  برای درمان تا مدتی باید تحت نظر باشید در مداخله خدمات روانشناختی هم  همین گونه است، متاسفانه مردم خیال می‌کنند با یک بار مراجعه به روانشناس به صورت کامل مشکلشان برطرف می‌شود در صورتی که مسئله بهداشت روان بسیار پیچیده‌تر از مسائل جسمی است  و می‌طلبد که به این موضوع دقیق‌تر فکر کنیم.

وی گفت:  باید برای افرادی که نیاز به مداخله روانشناختی دارند  و بضاعت پرداخت این هزینه را ندارند تدابیری اتخاذ شود.

مدیرکل دفتر مشاور و خدمات روان شناختی سازمان بهزیستی کشور، افزود: ما در سازمان بهزیستی خط مشاوره ۱۴۸۰ از ۸ صبح تا ۱۲شب خدمات رایگان مشاور تلفنی به آحاد مردم ارائه می‌دهد این خدمات بدون اینکه فرد بخواهد اسمش را اعلام کند و یا اطلاعاتی از خود ارائه بدهد انجام می‌شود.

توکلی با اشاره به اینکه خدمات دقیق و کامل مشاوره باید حضوری انجام شود، افزود:  بهزیستی برای مشاور حضوری نیز به اقشار نیازمند مشاوره رایگان ارائه می‌دهد.

وی اظهارکرد: سند خدمات جامع سلامت روان و  موضوعات مرتبط با آن در کشور از چندسالی که منقضی شده ابلاغ مجدد این سند که وظایف هر دستگاه در آن نوشته شده میتواند کمک  کند که‌همه دستگاه‌ها بینشان هم افزایی انجام شود و در کنار هم خدمات بهتری ارائه شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی رفاه و تعاون

دیگر خبرها

  • «مالیات برعایدی سرمایه» چرا صدای ۲ درصد از جامعه را درآورد؟
  • خدمات رایگان مشاوره ای به آحاد جامعه
  • رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت: آواربرداری از خرابی 10 ساله زمانبر است/ سیاست های اقتصادی دولت ثمر داده/ کشور به مدت یک دهه دچار عقب‌ماندگی بود
  • رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی: فقط ۱۰ درصد پزشکان از شغل خود راضی هستند
  • رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت: کشور به مدت یک دهه دچار عقب‌ماندگی شده بود
  • شناخت زودهنگام اختلالات رشد، موثر بر عملکرد فردی و اجتماعی کودک در آینده
  • ۶۷ درصد از زوجین جوان مشهدی باور دارند که همسرشان باید ذهن آن‌ها را بخواند
  • انتقاد امام جمعه باخرز از وضعیت تنها بیمارستان شهرستان
  • چرا با تاریکی هوا احساس خواب آلودگی بیشتر می‌شود؟
  • انعکاس مشکلات شما در صدای مردم ششم اردیبهشت ماه استان قزوین