Web Analytics Made Easy - Statcounter

سال‌هاست خانه دار شدن به یک آرزوی دست‌نیافتنی تبدیل ‌شده است. در این سالها نه تنها بازار احداث مسکن رونق نداشته بلکه طرح مسکن ملی نیز در گرداب مشکلات مانده و مردمی که در آن ثبت‌نام کردند را سرگردان کرده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از خاورستان، مسکن یکی از نیازهای مهم هر خانواده است و هر فردی نیاز به مسکن، چه شخصی و چه استیجاری دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ساخت مسکن با حداقل زیربنا در این شرایط سخت اقتصادی کار هر کسی نیست و مسئولان موظفند برای تامین مسکن مناسب و مستحکم برای مردم اقدام کند. این روزها شاهدیم وعده های خانه‌دار شدن مردم، ایجاد اشتغال، رونق اقتصادی و هزاران وعده دیگر به نتیجه نرسیده که هیچ، حداقل ها نیز در تامین آسایش مردم برای تامین مسکن نیز فراهم نیست.

اصل طرح مسکن مهر که در دولت‌های نهم و دهم اجرا شد طرحی بود که به معنای واقعی قشر ضعیف جامه را خانه‌دار کرد؛ همان طرحی که عباس آخوندی آن را طرحی مزخرف خواند و خودش نیز طی پنج سال مسئولیتی که در این وزارت خانه داشت هیچ اقدامی برای خانه دار شدن مردم نکرد و استعفا داد.   ناتوانی آخوندی در بحث مسکن به جایی رسید که حتی حسن روحانی رئیس جمهور نیز در جلسه دفاع از محمد اسلامی در روز ۵ آبان سال ۱۳۹۷ در مجلس با انتقاد از دوران وزارت آخوندی، گفت: در برابر مردم می‌گویم در زمینه مسکن دولت بدهکار مردم است. ما باید مساله‌ مسکن را جبران کنیم.   روحانی در این جلسه ادامه داد: معتقدم در همین شرایط سخت، نقدینگی را باید به سمت مسکن بچرخانیم و اگر زمین مجانی را در اختیار توسعه‌گر قرار دهیم و بانک‌ها را حمایت و کمک کنیم و برای خانه اولی‌ها، خانه ارزان بوجود بیاوریم، به ملت‌ کمک و اشتغال ایجاد کرده‌ایم. امروز مسأله مسکن، یکی از مسائل بزرگ ما است.   مسکن ملی یکی از طرحهای دولت برای رونق ساخت و ساز و شکست رکود خانه دار شدن مردم مطرح شد که در عمل موفقیتی نداشته است. خراسان جنوبی نیز یکی از استان‌هایی است که قرار است طرح مسکن ملی در استان اجرا شود اطلاع رسانی‌های لازم انجام و ثبت‌نام از متقاضیان انجام شده است. اما در حال حاضر که کارهای ثبت‌نام اولیه، تایید نهایی و واریز ۴۰ میلیون تومان آورده اولیه از سوی متقاضیان انجام شده مردم با مشکلاتی مواجه هستند.   برای پیگیری آخرین وضعیت طرح اقدام ملی مسکن با تعدادی از متقاضیان و مسئولان مربوطه گفت‌وگو کردیم. 

گرفتاری متقاضیان مسکن ملی بین راه و شهرسازی و شهرداری

رضایی یکی از متقاضیان مسکن ملی در شهر بیرجند در گفت‌وگو با خاورستان، اظهار کرد: با توجه به این‌که چند سال است ازدواج کرده و مستاجر هستم با اطلاع‌رسانی‌هایی که در مورد طرح مسکن ملی در استان انجام شد ثبت‌نام کردم و چون شرایط را داشتم برای ادامه کار پیامکی از سوی وزارت راه و شهرسازی برایم ارسال شد.

وی با بیان این‌که خانه‌دار شدن آرزوی هر کسی است، افزود: برای ادامه کار پیگیری‌های لازم را انجام داده افتتاح حساب کردم و 40 میلیون تومان آورده اولیه متقاضی را واریز کردم.

این شهروند بیان کرد: پس از واریز سهم اولیه توسط متقاضی کارهای واگذاری زمین و مشخص شدن قطعات توسط راه و شهرسازی انجام شد؛ یک قطعه زمین به پنج متقاضی واگذار شده است.

رضایی عنوان کرد: نیمه دوم سال گذشته بود که بحث آماده سازی زمین، واگذاری و مشخص شدن قطعات و بلوک مشخص شد و در حال حاضر تنها موردی که از مسکن ملی به متقاضیان رسیده، اطلاع داشتن از موقعیت مکانی هر قطعه و بلوک است.

وی اظهار کرد: پس از این مراحل نیاز به صدور پروانه ساختمانی برای ساخت و ساز داریم که این پروانه ساختمانی توسط شهرداری صادر می‌شود اما تاکنون هیچ گروهی از متقاضیان نتوانسته‌اند پروانه ساختمانی دریافت کنند.

این شهروند بیان کرد: متاسفانه در آغاز کار عملی برای ساخت مسکن ملی متقاضیان با مشکل مواجه شده و برای صدور پروانه ساختمانی منتظر هستند.

رضایی گفت: شنیده شده مشکل عدم صدور پروانه ساختمانی از سوی شهرداری به دلیل مشکلات حقوقی و مالی بین راه و شهرسازی و شهرداری بیرجند است. 

وی عنوان کرد: راه و شهرسازی برای صدور پروانه ساختمانی ۵۰ درصد تخفیف می‌خواهد اما شهرداری ۲۰ درصد تخفیف می‌دهد.   این شهروند افزود: در حال حاضر متقاضیان مسکن ملی در بدو آغاز به‌کار بین اختلاف‌های راه و شهرسازی و شهرداری گرفتار شدند.

مسکن ملی راه‌حل خوبی برای خانه‌دارشدن نیست

رضایی در مورد طرح مسکن ملی گفت: این طرح به درد خانه دار شدن مردم به ویژه اقشار متوسط به پایین نمی‌خورد چراکه همان اول کار باید ۴۰ میلیون تومان آورده داشته باشیم، هزینه صدور پروانه ساختمانی هست، بحث قیمت آهن آلات و مصالح که روز به روز در حال افزایش است و وام ۱۰۰ میلیون تومانی با ۱۸ درصد سود که البته در حال حاضر هیچ خبری از این وام نیست، واقعا برای افرادی که به مسکن برای سرپناه نیاز دارند، راه حل خوبی نیست.   وی اظهار کرد: این دولت طی سال‌های فعالیتش هیچ کاری در بحث مسکن نکرد و با طرح مسکن ملی فقط خواست در آخرین سال‌های فعالیت بگوید که ما هم به فکر مسکن بودیم. اما به چه قیمتی؟   کشتگر یکی دیگر از متقاضیان مسکن ملی در بیرجند در گفت‌وگو با خبرنگار ما گفت: برای مسکن ملی ثبت‌نام و آورده اولیه یعنی ۴۰ میلیون تومان را واریز کردم.   وی با بیان این‌که مسکن ملی گروه ساخت است، افزود: در حال حاضر قطعه بندی انجام و بلوک هر گروه مشخص شده است.   این شهروند بیان کرد: هفته‌های پایانی سال گذشته تماسی دریافت کردیم مبنی بر این‌که هر گروه پنج نفره مبلغ ۴۰۰ هزار تومان؛ هر متقاضی ۸۰ هزار تومان را با مراجعه به دفتر پیشخوان به شماره حساب داده شده واریز کند که مبلغ خواسته شده را واریز کردیم.   کشتگر عنوان کرد: تاکنون هیچ خبری در مورد این‌که برای دریافت صدور پروانه به شهرداری و انتخاب پیمانکار به نظام مهندسی برای ادامه کار مراجعه کنیم به ما داده نشده و منتظر هستیم.   وی در مورد طرح مسکن ملی، بیان کرد: این طرح با این نحوه ساخت به درد مردمی که خانه ندارند نمی‌خورد. دولت اگر خودش واحدهای مسکونی را احداث و تحویل مردم می‌داد بهتر بود.   این شهروند اظهار کرد: از همان ابتدای کار این‌که یک قطعه زمین را به پنج متقاضی واگذار کردند که خودشان با هم به تفاهم رسیده و بسازند مشکلات متقاضیان آغاز می‌شود. مشکلات شامل عدم تفاهم در مورد طبقات، پرداخت به موقع هزینه‌های جاری به صورت همزمان، انتخاب پیمانکار و ... می‌شود که متقاضیان باید به امید خانه‌دار شدن با این مشکلات کنار آمده و بین یکدیگر حل و فصل کنند.  

کشتگر تصریح کرد: مشکلات بعدی سر هزینه‌های افزایشی ساخت‌وساز از جمله مصالح ساختمانی و آهن آلات پس از آغاز به کار ساخت است؛ البته اگر مشکل راه و شهرسازی و شهرداری بر سر صدور پروانه ساختمانی حل شود.

مسکن ملی مزخرفترین طرح/ مسکن مهر مردم را خانه‌دار کرد

وی با مزخرف خواندن طرح مسکن ملی افزود: مسکن مهر شاید ایرادهایی در بحث ساخت و ساز توسط شرکت‌ها و پیمانکاران داشت اما اصل طرح مسکن مهر به معنای واقعی مردمی که خانه نداشتند را خانه‌دار کرد.   این شهروند خاطرنشان کرد: ایده‌آل و آینده‌ای که از نظر فنی و ساخت برای مسکن ملی در نظر گرفته شده و به متقاضیان اعلام می‌شود خوب است اما اینها در حال حاضر در حد حرف است و تا عملیاتی شود سال‌ها به طول خواهد انجامید.   کشتگر گفت: طرح مسکن ملی با این نحوه کار و هزینه‌هایی که برای آن در نظر گرفته شده از ۴۰ میلیون تومان آورده اولیه تا ۱۰۰ میلیون تومان وام ۱۸ درصد سود خیلی گران برای متقاضیان تمام خواهد شد.   وی در مورد وام ۱۰۰ میلیون تومانی، اظهار کرد: در حال حاضر هیچ خبری از وام نیست و چیزی به متقاضیان اعلام نشده است.   این شهروند بیان کرد: مسئولان فقط حرف از خانه‌دار شدن مردم می‌زنند اما به مرحله عمل که می‌رسد این همه مانع و مشکل برای مردم به وجود می‌آورند که مردم از خانه‌دار شدن بیزار می‌شوند.  

رکود در بازار مسکن

علیرضا اربابی رئیس اتحادیه مشاوران املاک خراسان‌جنوبی در گفت‌وگو با خاورستان، اظهار کرد: در حال حاضر بازار مسکن راکد است و خرید و فروشی انجام نمی‌شود.

وی با بیان این‌که تمام معاملات راکد است است، افزود: قیمت مسکن که طی یک ماه گذشته کاهش داشته بود همانگونه است و تغییری ندارد.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک خراسان‌جنوبی بیان کرد: قیمت مصالح ساختمانی مقداری افزایش داشته اما قیمت مسکن تغییری نداشته است.

اربابی عنوان کرد: پیش‌بینی می‌شود با توجه به افزایش شیوع بیماری کرونا، آغاز ماه مبارک رمضان و انتخابات ریاست جهوری حداقل طی چهار ماه آینده بازار مسکن ثابت بوده و رشدی نداشته باشد.

مبلغ اجاره‌بها افزایش نداشته است

وی به اجاره بهای خانه‌های استیجاری اشاره کرد و گفت: مبلغ اجاره‌ها نیز مانند قبل بوده و افزایش نداشته است.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک خراسان‌جنوبی خاطرنشان کرد: با توجه به این‌که دولت گفته صاحبخانه‌ها قرارداها را تمدید کرده و مستاجر و موجر با هم کنار بیایند در حال حاضر هیچ خبر جدیدی در بحث افزایش اجاره‌بها وجود ندارد.

اربابی با بیان این‌که ساخت و ساز زیاد شده، اظهار کرد: به نظر من با توجه به جمعیت شهر بیرجند و ساخت و سازهایی که انجام شده نیازی به خانه نباشد. شاید عده‌ای متقاضی اجاره خانه باشند اما با توجه به افزایش انبوه و آپارتمان سازی بعید به نظرمی‌رسد خانه کم داشته باشیم.

نظارتی به سایت دیوار و قیمت‌گذاری‌ها نیست

وی در قیمت‌گذاری‌هایی که در بحث مسکن در سایت دیوار انجام می‌شود، گفت: این سایت کنترل نمی‌شود و نظارتی نسبت به آن وجود ندارد. در بحث خرید، فروش، اجاره، خانه‌های خالی و ... هیچ کنترلی انجام نشده و سیستمی که مشخص کننده باشد وجود ندارد.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک خراسان‌جنوبی اظهار کرد: فعالیت سایت بازار آزاد است و اتحادیه مشاوران املاک نمی‌توانند نسبت به آن اقدامی انجام دهد. در مورد برخورد با این سایت از طرف قوه قضائیه نیز اطلاعی ندارم که قانون یا اجازه برخورد با قیمت گذاری‌هایی که در این سایت می‌شود را دارند یا نه؟ اما مجموعا در حال حاضر وضعیت سایت دیوار در بحث قیمت‌گذاری آرام است و چون خرید و فروشی انجام نمی‌شود این سایت نیز مانند گذشته جو روانی برای بحث قیمت‌ها ایجاد نمی‌کند.

اربابی به سامانه‌ای که دولت برای ثبت‌نام مردم در مورد خانه‌ها اطلاع‌رسانی کرده اشاره کرد و افزود: در این خصوص اطلاعاتی وجود ندارد و چیزی به ما اعلام نشده است. دولت از مردم خواسته خودشان به سایت مراجعه و ثبت‌نام کنند.

طرح مسکن ملی برای خانه‌دار کردن مردم بازدهی ندارد

وی در مورد طرح اقدام ملی مسکن، تصریح کرد: در این مورد نیز هیچ خبری نیست و همان‌گونه که قبلا گفتم این طرح برای خانه‌دار کردن مردم بازدهی ندارد.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک خراسان‌جنوبی تاکید کرد: امیدواریم مردم با نخریدن آرامش خود را حفظ کنند تا ببینیم بعد از انتخابات وضعیت چگونه خواهد بود. لازم است مردم خونسردی خود را حفظ کنند تا بتوانند به موقع خرید خود را انجام دهند.

در سال جدید قیمت مصالح ساختمانی افزایش نداشته/ قیمت سیمان کنترل شده است

سید امیرحسین علوی رئیس اتحادیه مصالح ساختمانی در خراسان‌جنوبی در گفت‌وگو با خاورستان، اظهار کرد: در بحث قیمت مصالح ساختمانی در سال جدید افزایش قیمتی وجود نداشته است و قیمت فعلی مصالح قیمت قبل از سال جدید است.

وی با بیان این‌که قیمت سیمان کنترل شده، افزود: بازرسی و اعضای اتحادیه مصالح ساختمانی در خراسان‌جنوبی مراعات کرده و سیمان را بر اساس قیمت قبلی به فروش می‌رسانند.

رئیس اتحادیه مصالح ساختمانی در خراسان‌جنوبی بیان کرد: سیمان در استان‌های مجاور با قیمت بیشتری به فروش می‌رسد و بازار سیاه به وجود آمده اما در خراسان‌جنوبی همکاران ما تمام تلاش خود را برای ثابت نگه داشتن قیمت سیمان دارند.

علوی به کمبود سیمان در کشور اشاره و عنوان کرد: از زمانی که برق و گاز برخی از کارخانه‌ها در تمام کشور قطع شد شاهد مشکل کمبود سیمان در تمام نقاط هستیم.

کمبود سیمان

وی اظهار کرد: متاسفانه همکاری کمی نیز از سوی برخی از کارخانه‌های سیمان استان در مورد تامین آن شاهد هستیم.

رئیس اتحادیه مصالح ساختمانی در خراسان‌جنوبی ادامه داد: در حال حاضر همان مقدار سیمانی که در استان توزیع می‌شود مربوط به تولید ماه‌های قبل کارخانه‌های استان است و علی‌رغم این‌که گفته شده سیمان به اتحادیه داده و از طرف اتحادیه توزیع شود اما شاهد این هستیم که برخی از مسئولان کارخانه های سیمان، سیمان را به دوستان، آشنایان و افرادی که پروانه صنفی ندارند می‌دهند و توزیع سیمان از طرف افرادی به جز متولی اصلی توزیع می‌شود و مشکلاتی را در بحث کمبود سیمان به وجود آورده است.

علوی بیان کرد: وقتی سیمان از طریق اتحادیه توزیع شود به تمامی مغازه‌داران سطح شهر داده شده و مشتری از مصالح فروش سیمان مورد نیاز را تامین کرده و مشکلی ندارد اما وقتی سیمان به دست عده‌ای خاص می‌رسد که بسیاری از آن‌ها را اتحادیه مصالح فروشی نمی‌شناسد برای مشتری واقعی مشکل ایجاد شده، سیمان مورد نیاز را پیدا نمی‌کند و بی‌نظمی به وجود می‌آید.

وی افزود: اگر سیمان برای توزیع به دست اتحادیه برسد هیچ مشکلی در بحث کمبود، افزایش قیمت و احتکار نخواهیم داشت.

رئیس اتحادیه مصالح ساختمانی در خراسان‌جنوبی گفت: در بحث سیمان باید واسطه و دلال حذف شود تا به دست مشتری واقعی برسد و نسبت به صادرات سیمان نیز باید نظارت‌های لازم صورت بگیرد تا در کشور و استان خراسان‌جنوبی شاهد کمبود سیمان نباشیم.

انتظار در بازار آهن آلات

علیرضا چهکندی‌نژاد نایب رئیس اتحادیه پروفیل‌کاران خراسان‌جنوبی نیز در این خصوص در گفت‌وگو با خاورستان، اظهار کرد: از اواخر سال گذشته بازار آهن آلات به دلیل معادلات سیاسی در حالت انتظار قرار دارد.

وی افزود: با توجه به این‌که همه چیز به مسائل سیاسی گره خورده، مشخص نیست بازار به چه سمتی خواهد رفت و آینده بازار آهن آلات چه خواهد شد.

نایب رئیس اتحادیه پروفیل‌کاران خراسان‌جنوبی بیان کرد: با توجه به حالت انتظاری که در بازار آهن آلات به وجود آمده شاهد رکود در بازار آهن هستیم و خرید و فروشی به صورت عملی در بازار انجام نمی‌شود.

چهکندی‌نژاد به نوسان بازار آهن آلات اشاره کرد و گفت: همیشه بازار آهن مقداری نوسان دارد و پایدار نیست اما در حال حاضر وضعیت بازار در حالت انتظار است و نتیجه نهایی به معادلات سیاسی بستگی دارد.

وی اظهار کرد: اگر تحریم‌ها برداشته شود قطعا شاهد شکست در قیمت آهن‌آلات خواهیم بود.

نایب رئیس اتحادیه پروفیل‌کاران خراسان‌جنوبی در مورد قیمت فولاد، بیان کرد: قیمت فولاد به عوامل خاصی بستگی دارد که یکی از این عوامل، قیمت ارز است که با تغییرات قیمت ارز قیمت فولاد و آهن آلات تغییر می‌کند و عامل بعدی دخیل در قیمت‌ها، بحث عرضه و تقاضا است.

چهکندی نژاد خاطرنشان کرد: در حال حاضر مشکلی در بحث کمبود و نبود آهن آلات نداریم و خوشبختانه در کشور از نظر تولید آهن خودکفا شده و حتی صادرات داریم.

وی افزود: آهن آلات در آهن فروشی‌های سطح شهر نیز موجود است و مشتری به هر میزانی که آهن نیاز داشته باشد می‌تواند خریداری کند اما مشکل اصلی در بازار آهن آلات نبود ثبات قیمت‌ها است.

نایب رئیس اتحادیه پروفیل‌کاران خراسان‌جنوبی گفت: خواسته آهن فروشان این است که ثبات و آرامش به بازار آهن آلات برگردد و حالت انتظار و سردرگمی در مورد قیمت آهن آلات از بین برود.

برای تمام افرادی که 40 میلیون تومان آورده اولیه را واریز کردند زمین واگذار شده

حسن علیزاده معاون بازآفرینی شهری و مسکن اداره کل راه و شهرسازی خراسان‌جنوبی در گفت‌وگو با خبرنگار خاورستان در مورد آخرین وضعیت مسکن ملی در استان، اظهار کرد: در مجموع در استان خراسان‌جنوبی ۱۴ هزار و ۹۲۳ متقاضی مسکن ملی داشتیم.

وی افزود: تعداد حائزین شرایط ۶ هزار و ۲۰۵ نفر بودند که پنج هزار و ۳۴۱ نفر دارای شرایط شناخته شدند.

معاون بازآفرینی شهری و مسکن اداره کل راه و شهرسازی خراسان‌جنوبی بیان کرد: برای پنج هزار و ۲۳۵ نفر افتتاح حساب در سامانه انجام شده و پنج هزار و ۴۱ نفر واریز وجه داشتند.

علیزاده عنوان کرد: در استان برای ۹ هزار و ۳۹۵ واحد زمین اختصاص داده شده است.

وی اظهار کرد: تعداد پروژه‌های سطح استان دو هزار و ۱۳۴ مورد بوده و تعداد متقاضیانی که به پروژه تخصیص داده شدند چهار هزار و ۹۶۳ نفر هستند که دو هزار و ۱۴۰ نفر مربوط به بیرجند و مابقی متعلق به سایر شهرهای استان است.

معاون بازآفرینی شهری و مسکن اداره کل راه و شهرسازی خراسان جنوبی گفت: واگذاری زمین‌هایی که در استان انجام شده به صورت گروه ساخت است و هر قطعه زمین به پنج متقاضی واگذار شده است.

علیزاده با بیان این‌که دولت در ساخت و ساز مسکن نقشی ندارد و متولی ساخت، متقاضی است، افزود: دولت تنها کاری که انجام داده، واگذاری زمین به صورت رایگان به متقاضیان است و برای هر واحد ۱۰۰ میلیون تومان تسهیلات در نظر گرفته است.

وی عنوان کرد: طرح تفصیلی و تفکیکی مکانی که برای ساخت واحدها در نظر گرفته شده نیز توسط راه و شهرسازی استان اجرا شده است.

معاون بازآفرینی شهری و مسکن اداره کل راه و شهرسازی خراسان جنوبی گفت: از بین پنج متقاضی که یک قطعه زمین به آنها واگذار شده است یک نفر به عنوان نماینده برای اخذ پروانه کارها را پیگیری می‌کند. بعد از اخذ پروانه به سازمان نظام مهندسی می‌رود و یک مجری ذی صلاح را به سلیقه خودش انتخاب کرده و پیمانکار برای این پنج نفر کار ساخت را آغاز می‌کند.

علیزاده عنوان کرد: راه و شهرسازی نقش نظارت عالیه را خواهد داشت اما موضوعی به نام ساخت مسکن برای مردم نداریم و مردم متولی ساخت هستند نه دولت.

وی با بیان این‌که کار ثبت‌نام برای مسکن ملی از سال ۱۳۹۸ آغاز شده، افزود: در سال گذشته برای تمام متقاضیانی که ثبت‌نام کردند پیامک تشکیل پرونده ارسال شده و پس از تشکیل پرونده برای افرادی که دارای شرایط بودند پیامک افتتاح حساب در بانک مسکن ارسال شده و طی ۱۵ روز مهلت داشتند آورده اولیه را واریز کنند. راه و شهرسازی استان به تمام افرادی که ۴۰ میلیون تومان آورده اولیه را واریز کردند زمین واگذار کرده است.   معاون بازآفرینی شهری و مسکن اداره کل راه و شهرسازی خراسان‌جنوبی گفت: افرادی که برای تشکیل پرونده و واریز سهم اولیه اقدام نکردند از طرف سامانه رد درخواست برای آنها انجام شده است.

علیزاده بیان کرد: در حال حاضر تنها مشکلی که مردم در بحث مسکن ملی دارند برای صدور پروانه‌های ساختمانی است؛ شهرداری در این مورد مسائل حقوقی را مطرح کرده و متاسفانه پروانه ساختمانی را صادر نمی‌کند. مسائل حقوقی مطرح شده مربوط به چندین سال گذشته شهرداری و راه و شهرسازی است. در این خصوص جلساتی برای رفع مشکل در سازمان بازرسی استان و معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری برگزار شده اما تاکنون به نتیجه نهایی منجر نشده است.

وی با بیان این‌که حق مردم در این خصوص ضایع می‌شود، گفت: تاکنون شهرداری پروانه ساختمانی برای مسکن ملی صادر نکرده و این مشکل عمده‌ای است که متقاضیان مسکن ملی با آن مواجه هستند.

معاون بازآفرینی شهری و مسکن اداره کل راه و شهرسازی خراسان‌جنوبی عنوان کرد: متقاضیان مسکن ملی در این خصوص معترض هستند و لازم است مشکل صدور پروانه برطرف شود چراکه با توجه به تغییر قیمت مصالح و آهن آلات متقاضیانی که برای مسکن ملی اقدام کردند متضرر خواهند شد.

مراجعه برای صدور پروانه ساختمانی در بحث مسکن ملی به شهرداری نداشتیم

حمید فخیم‌زاده معاون شهرسازی و معماری شهرداری بیرجند در این خصوص در گفت‌وگو با خاورستان، اظهار کرد: در بحث صدور پروانه ساختمانی برای طرح اقدام ملی، تقریبا مراجعه‌ای به شهرداری انجام نشده است.

وی افزود: از طرف دیگر به دلیل این‌که پرونده‌ها مشکل مالی دارند و مالکان و اداره راه و شهرسازی هزینه را متقبل نمی‌شوند تاکنون مراجعه برای صدور پروانه ساختمانی در بحث مسکن ملی نداشتیم.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری بیرجند در مورد مشکل مالی پرونده‌ها، بیان کرد: املاکی که برای طرح مسکن ملی در نظر گرفته شده، در نقشه تفصیلی شهر، املاک اداری است و زمانی که وارد محدوده شهر بیرجند شده با کاربری اداری وارد شهر شده در حال حاضر که قرار است مسکونی ساخته شود باید هزینه‌ای به عنوان عوارض حق تعیین کاربری از مالک اخذ شود.

بدهی املاک

فخیم‌زاده عنوان کرد: در حال حاضر ملک بدهی دارد و شهرداری نیز ملک را می‌شناسد.

وی اظهار کرد: هنگام صدور پروانه، بدهی ملک به طور کامل پرداخت و پروانه صادر می‌شود.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری بیرجند گفت: این عوارض، عوارضی است که برابر آرای دیوان و طرح تفصیلی باید اخذ شود یعنی جزو منابع مسلم درآمدی شهرداری شناخته شده است.

فخیم‌زاده بیان کرد: هم برابر طرح تفصیلی و هم برابر آرای متعدد دیوان اخذ هزینه حق تعیین کاربری یا همان ارزش افزوده تغییر کاربری حتی برای املاک دولتی و عمومی محترم شمرده شده و جزو منابع درآمدی شهرداری است.

وی عنوان کرد: این ملک هر موقع بدهی‌اش را پرداخت کرد مانند بقیه املاک مجوز صادر خواهد شد.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری بیرجند تصریح کرد: شهرداری در مسیر صدور پروانه هرگونه کمکی که لازم بوده را انجام داده است؛ ملک مشکل فنی ندارد و تنها مشکل مالی که وجود دارد باید هزینه پرداخت شود و بعد پروانه صادر خواهد شد.

فخیم‌زاده خاطرنشان کرد: هزینه ارزش افزوده تغییر کاربری از اداری به مسکونی هر دو مورد کارشناسی شده و از اختلاف قیمت، 46 درصد اخذ می‌شود. 

وی به برگزاری جلسات انجام شده به طور مرتب در سازمان بازرسی و معاونت عمرانی استانداری استان اشاره کرد و افزود: در آخرین پیگیری که از حقوقی وزارت کشور انجام و استعلام شده، معاونت حقوقی وزارت کشور گفته است هزینه باید اخذ شود.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری بیرجند در مورد میزان تخفیف صدور پروانه ساختمانی برای مسکن ملی، گفت: دو معاون وزیر با یکدیگر موضوعی را امضا کردند که یک بحث این است ۵۰ درصد هزینه‌ها برابر ضوابط و مقررات تخفیف داده شود.   فخیم‌زاده عنوان کرد: برابر قانون از سال ۱۳۸۷ هیچگونه تخفیفی غیر از مواردی که در قانون و برنامه و بودجه می‌آید و مصوبات شورای شهر است نداریم، همه با قانون مالیات لغو شده و چیزی به نام تخفیف نداریم.   وی اظهار کرد: موافقت نامه‌هایی که امضا می‌شود باید همه در شورای شهر هر شهری مورد بررسی قرار گیرد. در شورای اسلامی شهر بیرجند نیز این موضوع بررسی شده و ۲۵ درصد تخفیف برای این املاک در نظر گرفته شده است.   معاون شهرسازی و معماری شهرداری بیرجند گفت: هزینه‌های صدور پروانه‌های ساختمانی زیاد نیست و حدود ۳۰ میلیون تومان است که بین پنج نفر تقسیم شده و هر متقاضی ۶ میلیون تومان را پرداخت خواهد کرد و این مبلغ رقم زیادی برای یک ملک نیست.   بنابراین گزارش؛ به نظر می‌رسد مسئولان در بحث مسکن نه‌تنها اقدامی انجام نداد بلکه با طرح اقدام ملی مسکن و هزینه‌های موجود، مردم را با مشکلات زیادی مواجه کرده است. مسئله واگذاری زمین به صورت رایگان نیز، تنها در حد حرف است چراکه در خراسان‌جنوبی با توجه به مشکلات حقوقی و مالی که بین راه و شهرسازی و شهرداری وجود دارد خبری از رایگان بودن زمین نیست و باید بهای ملک داده شود. در مجموع بحث مشکلات حوزه مسکن با این طرح‌ها حل شدنی نیست و مسئولان باید اقدامات جدی در زمینه مسکن انجام دهند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: برای صدور پروانه ساختمانی میلیون تومان آورده اولیه راه و شهرسازی و شهرداری ۴۰ میلیون تومان آورده خراسان جنوبی پروانه ساختمانی متقاضیان مسکن ملی خانه دار شدن مردم ۱۰۰ میلیون تومان خراسان جنوبی گفت نظر گرفته شده خراسان جنوبی بازار آهن آلات زاده عنوان برای مسکن ملی طرح اقدام ملی برای خانه دار واگذاری زمین خانه دار بازار آهن طرح مسکن ملی حالت انتظار کمبود سیمان اطلاع رسانی مورد طرح حال حاضر بحث مسکن شهر بیرجند پنج متقاضی قیمت مصالح کارخانه ها قیمت گذاری بازار مسکن واگذار شده وجود ندارد ساخت و ساز فخیم زاده سال گذشته انجام شده قطعه زمین خواهد شد بحث قیمت مسکن مهر هیچ خبری هزینه ها انجام شد ثبت نام خانه ها مشخص شد سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۷۲۶۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش انتخابات آینده آمریکا بر قیمت مسکن چیست؟

به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوری آنا، باز هم بازار مسکن وارد سال انتخاباتی آمریکا شده است! این جمله برای بسیاری از فعالان حوزه املاک و مستغلات دلهره‌آور است چون صاحبان خانه، سرمایه‌گذارها و اقتصاددانان مشتاق پیش‌بینی این موضوع هستند که انتخابات آینده آمریکا در نوامبر سال 2024 چه تاثیری روی قیمت مسکن خواهد داشت. 

نظرسنجی اخیر Investopedia نشان داد که بیش از نیمی (61%) از سرمایه‌گذاران، نگران تاثیر انتخابات آینده ریاست جمهوری آمریکا در سال 2024 بر پرتفوی یا سبد سرمایه‌گذاری هستند. اما آیا در ایران هم باید نگران قیمت مسکن در سال جاری و سال‌های بعد از آن باشیم؟ آیا قیمت اقلامی مانند قیمت میلگرد و سیمان به‌عنوان مصالح اصلی قیمت مسکن را بالاتر می‌برد؟

قیمت ارز و درصد تورم چطور روی قیمت مسکن تاثیر می‌گذارند؟

قیمت دلار عامل اصلی افزایش قیمت محصولات و کالاها در بازار ایران است. بارها شاهد این موضوع بوده‌ایم که با افزایش ناگهانی و جهشی قیمت ارز، حتی بسیاری از عرضه‌کنندگان کالاهای مختلف از فروش خودداری کرده‌اند تا مطمئن شوند دلار پایین نمی‌آید. 

نکته اصلی اینجاست که افزایش قیمت دلار به‌سرعت روی بازار ایران تاثیر می‌گذارد و همه محصولات و کالا و خدمات چندبرابر شده و بواسطه آن نیز قیمت مسکن فورا بالا می‌رود. اما در مقابل، مواقعی که دلار کاهش پیدا می‌کند، تا این موضوع روی بازار مسکن و قیمت خانه تاثیر بگذارد مدتی زمان خواهد برد چون همواره بازار در مقابل تغییرات منفی قیمت مقاومت کرده و بسیاری از فروشندگان تصور می‌کنند این کاهش قیمت گذرا بوده و دوباره بالا می‌رود، در نتیجه برای فروش اقدامی نمی‌کنند. همین به‌عبارتی دست‌نگه‌داشتن مالکان برای معامله خانه، باعث رکود می‌شود که خود به‌صورت مستقیم روی بازار حساسی مانند مسکن تاثیر می‌گذارد. 

با فرض عدم شدت یافتن تحریم‌ها و فروش همین میزان نفت فعلی در آینده، اگر دولت همچنان برای تامین بودجه مانند سال‌های گذشته برای چاپ پول بدون پشتوانه اقدام کند، با وجود کسری پیش‌بینی شده در برنامه بودجه سال 1403، ممکن است سناریوهای رشد اقتصادی برای امسال با مشکل مواجه شده و حتی شاهد تورمی بالاتر از 45% باشیم. از طرفی چاپ پول بدون پشتوانه خود باعث کاهش استمرار سیاست‌های اقتصادی انقباضی دولت خواهد شد. در چنین شرایطی است که رکود بازار مسکن می‌تواند ادامه داشته باشد. 

این میزان تورمی است که سیاست‌های اقتصادی در مرزهای ایران ممکن است رقم بزند، اما باید دید که انتخابات آینده آمریکا چقدر روی وضعیت اقتصادی، میزان تورم و حتی نرخ دلار تاثیر می‌گذارد. این‌ها مواردی هستند که در کنار یکدیگر میزان رشد قیمتی بازار مسکن را رقم خواهند زد. بنابراین شاید انتخابات آمریکا میلیون‌ها کیلومتر آن‌طرف‌تر از مرزهای ایران انجام شود، اما تاثیرش به ثانیه‌ای نخواهد کشید. 

چه چیزی بر قیمت مسکن در سال انتخابات آمریکا تاثیر می‌‌گذارد؟

درحالی‌که اغلب افراد در مورد بازار مسکن و مستغلات نظرات کارشناسی متفاوت و گاهی بدون پشتوانه علمی دارند، باید گفت که مهم‌ترین عامل در قیمت مسکن، خصوصا در ایران، میزان عرضه و تقاضا خواهد بود. البته عوامل دیگری نیز وجود دارند که نباید آن‌ها را نادیده گرفت، عواملی مانند تورم و قیمت ارز که به‌صورت مستقیم و در لحظه باعث تغییراتی غیرقابل پیش‌بینی روی قیمت میلگرد، قیمت سیمان و در نهایت هزینه ساخت‌وساز و قیمت مسکن می‌شوند. 

سلامت اقتصاد مانند ثبات اقتصادی، درصد تورم واقعی و هزینه‌های زندگی در کنار نرخ بهره می‌تواند روی قدرت خرید افراد تاثیر بگذارد. همین عوامل در کنار یکدیگر رکودی را رقم زده‌اند که در چند سال گذشته شاهد آن بودیم. بنابراین عوامل اصلی در بازار املاک و مستغلات را می‌توان به موارد زیر تقسیم کرد. 

نرخ بهره ثبات اقتصادی تورم قیمت ارز هزینه ساخت میزان عرضه مسکن سیاست‌های دولت (مشوق‌های مالیاتی و یارانه‌ها) قدرت خرید مردم میزان نقدینگی

نقش انتخابات آینده آمریکا بر قیمت مسکن چیست؟

زمانی‌که عدم قطعیت روی هر یک از عوامل بررسی شده در بخش قبلی، سایه اندازد، بازار مسکن به رکود متمایل خواهد شد. در چنین شرایطی، اگر مردم اعتماد کمتری نسبت به خرید و فروش ملک داشته باشند، عرضه و تقاضا هر دو کاهش پیدا می‌کنند. بنابراین ممکن است بازار مسکن وحشت‌زده شود چون در سال منتهی به انتخابات آمریکا، اغلب مردم می‌خواهند در صورت تغییر نرخ بهره یا تغییر در سیاست‌های مالیاتی و مسکن، تکلیف خود را بدانند. 

اما عوامل اقتصادی کلان مانند تورم و برخی از اتفاقات غیرقابل‌پیش‌بینی مانند جنگ و حتی بلایای طبیعی، همگی می‌توانند روی اعتماد خریدار و فروشنده در بازار مسکن تاثیر بگذارند. همه این موارد می‌تواند رکود بازار مسکن را در وضعیت فعلی نگه داشته یا حتی آن را به مسیری سوق دهد که سال 1403 برای ایرانیان سال ابر بحران مسکن نامیده شود.

قیمت مسکن در بازار ایران و نقش انتخابات ریاست جمهوری آمریکا

قیمت مسکن در بازار ایران با رشد تورم و جهش یک‌شبه قیمت ارز، رشد خواهد داشت. بنابراین پیروزی «بایدن» و «ترامپ»  و سیاست‌هایی که در مقابل ایران دارند می‌تواند به‌صورت‌مستقیم روی این دو شاخص و در نهایت روی قیمت مسکن تاثیر بگذارد. 

با تجربه‌ای که ایران در زمان پیروزی و ریاست جمهوری ترامپ و حتی با پایان دوره ریاست جمهوری او در سال 1399 داشت، حتی با وجود کاهش ریسک‌های غیراقتصادی مانند کاهش احتمال وقوع جنگ و همین‌طور افزایش امید به کاهش میزان تحریم‌های ناعادلانه، بهبود اندکی در بازار مسکن را شاهد بودیم. بنابراین باتوجه‌به سطح ریسک غیراقتصادی و اقتصادی قابل پیش‌بینی در سال 1403 و تا قبل از مشخص شدن برنده انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در نوامبر 2024، قاعدتا شاهد کاهش فعالیت‌های ساخت‌وساز در مسکن و رکود این حوزه خواهیم بود. حتی ممکن است بسیاری از واحدهای در حال ساخت که قبل از انتخابات تکمیل می‌شوند وارد چرخه خرید و فروش نشوند چون سازندگان در این شرایط حفظ ملک را ترجیح می‌دهند تا تکلیفشان مشخص شود. 

قیمت مسکن با پیروزی ترامپ بیشتر می‌شود؟

همان‌طور که می‌دانید برای ساخت یک خانه به مصالح و تجهیزات زیادی نیاز خواهد بود که اصلی‌ترین آن‌ها میلگرد و سیمان و آجر و تیرآهن هستند. باتوجه‌به اینکه قیمت روز میلگرد 12 و انواع دیگر مصالح با قیمت دلار و رشد تورم هر روز بیشتر می‌شود، بنابراین دور از انتظار نیست که اعمال تحریم‌های اقتصادی بیشتر روی ایران با پیروزی بایدن یا ترامپ، باعث تورم بیشتر شود.

به‌صورت‌کلی می‌توان گفت که قیمت مصالحی مانند قیمت میلگرد و سیمان و غیره، حدود 35% روی قیمت مسکن تاثیر می‌گذارند. بنابراین از آنجایی‌که قیمت این مصالح وابسته به نوسانات بازار ارز و قیمت دلار است، هر روز شاهد افزایش قیمت آن‌ها هستیم. 

حتی رئیس اتحادیه مشاوران املاک نیز به تاثیر نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال 1403 روی قیمت مسکن در ایران و ورود آن به یک ابر بحران اشاره کرده است. اما برخی از کارشناسان و متخصصان حوزه اقتصاد معتقدند اثرگذاری پیروز میدان نبرد ریاست جمهوری آمریکا روی بازار مسکن ایران غیرمستقیم خواهد بود. 

پیش‌بینی تاثیر پیروزی بایدن در انتخابات آمریکا روی قیمت مسکن

به گفته بسیاری از کارشناسان، پیروزی بایدن تاثیری مستقیم و قابل‌توجه روی ریسک غیراقتصادی و بواسطه آن روی انتظارات تورمی خواهد داشت. تورم نیز که بازوی اصلی تاثیرگذار روی قیمت مسکن در ایران است. 
این کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که در صورت پیروزی بایدن در انتخابات نوامبر 2024، قیمت دلار کاهش پیدا کرده و اگر این اتفاق رخ دهد، قیمت ارز می‌تواند برای مدتی طولانی به ثبات برسد. در چنین شرایطی، بازار مسکن نیز از کاهش قیمت دلار تاثیر گرفته و قیمت مسکن می‌تواند کاهش قابل‌توجهی داشته باشد. البته کاهش قیمت مسکن به این موضوع نیز بستگی دارد که بنابه‌دلایل غیرقابل‌پیش‌بینی، ناگهان قیمت دلار دچار شوک نشده و افزایش لحظه‌ای نداشته باشد. 

پیش‌بینی تاثیر پیروزی ترامپ در انتخابات آمریکا روی قیمت مسکن

اما کارشناسان می‌گویند اگر ترامپ در این نبرد پیروز شود، احتمال افزایش نرخ دلار نیز وجود خواهد داشت چون سیاست‌های ترامپ در مقابل اقتصاد ایران می‌تواند وضعیت تورم را سخت‌تر کرده و در نهایت با افزایش قیمت دلار، قیمت مسکن نیز افزایش چشمگیری داشته باشد.

بایدن یا ترامپ، کدام‌یک بازار مسکن را نجات می‌دهند؟

انتخابات آینده آمریکا با تاثیرگذاری روی نرخ دلار، میزان تحریم‌های اقتصادی و میزان تورم، باعث تغییراتی روی قیمت مسکن خواهد شد. پیروزی بایدن یا ترامپ می‌تواند تاثیر متفاوتی روی وضعیت اقتصادی ایران داشته باشد اما نباید این موضوع را نادیده گرفت که پس از برگزاری انتخابات، تغییر در قیمت‌ها فورا اتفاق نخواهد افتاد. چون مالکان خانه‌ها منتظر تثبیت قیمت ارز می‌مانند و می‌خواهند میزان تاثیر آن روی تورم را ببینند. از طرفی باید تاثیر 35 درصدی قیمت مصالحی مانند قیمت میلگرد و سیمان و غیره در بازار مسکن را نیز در نظر داشت. بنابراین اگر در حوزه ساخت‌وساز فعالیت دارید بررسی قیمت روز میلگرد در سایت شرکت آیرومارت به نشانی iromart.com می‌تواند دیدی کلی نسبت به نوسانات قیمت ساخت مسکن به شما بدهد. به‌این‌ترتیب می‌توانید برای ساخت‌وساز بهتر بودجه‌بندی کنید تا قیمت‌ مصالح بیشتر از این میزان روی قیمت خانه تاثیر نگذارند. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حال مستأجران بهتر می شود؟!
  • پیام مشخص از بازار مسکن؛ جمعیت خانه‌ندار‌ها چه می‌گوید؟
  • آذری جهرمی: بسازیم، کلنگ نباشیم!
  • ۶ برنامه برای کنترل بازار اجاره
  • ساخت ۲ هزار و ۵۰۰ واحد مسکن اقتصادی در تهران | این خانه ها در چه متراژ و قیمتی ساخته می شوند؟
  • نقش انتخابات آینده آمریکا بر قیمت مسکن چیست؟
  • اتفاقی که ممکن است در بازار مسکن بیفتد ؛ پیش‌بینی جدید قیمت مسکن در 1403
  • نرخ خرید بازار مسکن؛ با ۵ میلیارد تومان صاحب‌خانه شوید +جدول
  • کف قیمت دلار کجاست؟
  • شب عید املاکی‌ها، روز سیاه مستاجرها