Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-03@06:05:51 GMT

شهید آوینی راوی چشیده‌هاست نه شنیده‌ها

تاریخ انتشار: ۲۴ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۷۳۰۹۹

شهید آوینی راوی چشیده‌هاست نه شنیده‌ها

شهید سید مرتضی آوینی به تعبیر مقام رهبری سید شهید اهل قلم است. نگاه و قلم او نسبت به اتفاقات و رویدادها، خاص خود و منحصر به فرد است. به شخصه، سید شهیدان اهل قلم را حرّ ‌ادبیات و هنر انقلاب اسلامی ایران هم می‌دانم. آوینی استحقاق این عناوین را دارد.

 او دومین نویسنده و هنرمند معاصر ایران است که در جهت یافتن حقیقت و راستی، مسیرهای گوناگون پرمخاطره‌ای را آزمود و طی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قطعاً اولین نویسنده این وادی جلال آل احمد است که در خانواده‌ مذهبی و روحانی متولد می‌شود و بالطبع در ادامه مسیر پر پیچ و خم زندگی روشنفکری و تجدد تجربیات گهرباری می‌آموزد و در نهایت با بازگشت به خویشتن، می‌شود همان جلال زلال و پاک و فرزند روحانی متدینی که پدر از او انتظار داشت.  شهید مرتضی آوینی به نوعی به همین سلوک و عرفان دست پیدا می‌کند و به تعبیری کامران می‌شود مرتضی. اصولاً وقتی آدم‌ها مسیری متفاوت و پرسنگلاخ را طی می‌کنند در بازگشت تأثیر‌گذارتر و عمیق‌تر جلوه می‌کنند. این که افکار و عقاید و ایده‌های فرهنگ و مسیرهای متفاوت و متضاد را ببینی، لمس و تجربه کنی و برسی به پوچ و بیهوده بودن آن و آن را با گوشت و استخوان تجربه و درک کنی، در بازگشت نعمت و حقیقت فرهنگ و ادبیات دینی و انقلابی را قطعاً بهتر باور خواهی کرد؛ انسانی که هر دو دیدگاه و فرهنگ مقابل را دیده، چشیده و راستی‌آزمایی کرده قطعاً به انتخاب خیری خواهد رسید و در نتیجه می‌تواند الگو و سیره ملموس و باورپذیری باشد برای نسل معاصر خود و حتی آینده؛ نسلی که شاید یک سویه حرف و پند و نصایح زبانی برایش قابل فهم و ادراک نباشد و حرف داشته باشد و بگوید: خود آن سوی ماجرا را ندیدی، پس چطور می‌توانی مکتب و ایده و روش دیگری را نفی کنی اما در مواجهه با شهید مرتضی آوینی که ته آن مسیر و مکتب را دیده و شناخت کامل دارد که آنجا ختم می‌شود به ناکجا‌آباد، دیگر نسل جوان و آینده چنین دیدگاه و موضعی نخواهد داشت. بنابراین راه و منش صحیح در بیان افکار آوینی برتری دارد بر منِ نوعی که ایده‌های رنگارنگ را تجربه‌ نکرده‌ام و فقط شنیده‌ها و خوانده‌ها را نقل و روایت می‌کنم، لذا بین این دو تفاوت زمین تا آسمان است. آوینی در عین حال الگویی ملموس و دست یافتنی از انسانی است که غرور، لجاجت و تعصب را در راه اثبات حقانیت و راستی انتخابش می‌شکند، در حالی که می‌توانست نماینده و شاخص جریان فکری روشنفکرنمای عصر خود باشد و به اوج برسد اما پا روی نفس اماره می‌گذارد؛ تهمت و افترا را بر جان می‌خرد تا به حقیقت برسد. آنی که باعث بازگشت به خویشتن او می‌شود رجوع به ذات پاک و تربیت خانوادگی اوست؛ غیر از عملکرد و معرفت کلامی و عرفانی وجود سید مرتضی آوینی آثار او در حوزه هنر و ادبیات و حتی مستند می‌تواند الگو و راهگشای عرصه هنر متعهد، اصیل و ناب شود. مرتضی آوینی شخصیتی چند بعدی دارد و او ابعاد مختلف هنری را در اوج تجربه کرده است آن هم در کوران حوادث تأثیرگذار ناب انقلاب اسلامی و دفاع مقدس. هیچ تجربه‌ای عملی‌تر از حضورش در جبهه‌های جنگ نیست. مستند درخشان و ماندگارش با صدای او نمونه عینی آن است. مرتضی بعد از پایان جنگ همچنان دنبال گمگشته‌ای است که نهایتاً با شهادتش در میدان مین، در اوج هنر آن را یافت. روحش شاد.

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: مرتضی آوینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۷۳۰۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یادنامه ای برای «استاد»

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، شهید مطهری از شاگردان علامه طباطبائی و امام خمینی بود. مطهری آثاری متعددی در کلام و فلسفه اسلامی نوشته است. روزآمدسازی و تبیین آموزه‌های اسلام و تشیع، از ویژگی‌های فعالیت‌های فکری او است. مطهری، آموزه‌های اسلامی را که قبلاً در قالب بیاناتی پیچیده ارائه می‌شد، به سبک ویژه خود، به صورت آسان و با زبان روز در اختیار مخاطبان قرار می‌داد. کتاب‌های او در موضوعات مختلف دینی بار‌ها به زبان‌های مختلف منتشر شده است.

سالروز شهادت مرتضی مطهری، در ایران روز معلم خوانده شده و آیین‌های بزرگداشتی در همین ارتباط برگزار می‌شود.

مرتضی مطهری در ۱۳ بهمن ۱۲۹۸ش، ۱۲ جمادی‌الاول ۱۳۳۸ق، در فریمان از توابع مشهد به دنیا آمد. 

محمدحسین مطهری (درگذشته ۱۳۵۰ش)، پدر شهید مطهری روحانی مورد احترام مردم در فریمان و از شاگردان آخوند خراسانی بود. مطهری گفته است اولین بار ایمان و تقوا و عمل صالح و راستی «معظّم له» مرا به راه راست آشنا ساخت. شهید مطهری مقدمات را نزد پدرش فراگرفت و از ۱۳ سالگی (سال ۱۳۱۱ش) در حوزه علمیه مشهد مشغول به تحصیل شد. در سال ۱۳۱۶ش او به قم رفت و حدود ۱۵ سال در آنجا اقامت نموده از درس اساتید آنجا همچون آیت الله بروجردی، امام خمینی و علامه طباطبائی استفاده نمود. پس از آن چنانکه همسرش تصریح کرده، به دلایل معیشتی، قم را ترک کرده و به تهران مهاجرت کرد. مرتضی مطهری در سال ۱۳۳۱ش ازدواج کرد. 

مرتضی مطهری (۱۲۹۸ ـ ۱۳۵۸ش) مشهور به شهید مطهری یا استاد مطهری، اسلام‌شناس و متفکر برجسته شیعه. مطهری از افراد تأثیرگذار و از رهبران فکری انقلاب اسلامی ایران به شمار می‌رود. وی ریاست شورای انقلاب را تا روز شهادت بر عهده داشت.

پیش از انقلاب اسلامی، مبارزات فکری مطهری در مقابله با جریانات فکری مارکسیستی در ایران نقش قابل توجهی در رویگردانی جوانان از این تفکرات داشت. او از بنیان‌گذاران حسینیه ارشاد است.

مطهری از شاگردان علامه طباطبائی و امام خمینی بود. مطهری آثاری متعددی در کلام و فلسفه اسلامی نوشته است. روزآمدسازی و تبیین آموزه‌های اسلام و تشیع، از ویژگی‌های فعالیت‌های فکری او است. مطهری، آموزه‌های اسلامی را که قبلاً در قالب بیاناتی پیچیده ارائه می‌شد، به سبک ویژه خود، به صورت آسان و با زبان روز در اختیار مخاطبان قرار می‌داد. کتاب‌های او در موضوعات مختلف دینی بار‌ها به زبان‌های مختلف منتشر شده است.

سالروز شهادت آیت الله مرتضی مطهری، در ایران روز معلم خوانده شده و آیین‌های بزرگداشتی در همین ارتباط برگزار می‌شود.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • مراسم تشییع شهید «مرتضی غلامی (دشتی نظری)» در روستای «خواجه گیر»
  • آیین استقبال از پیکر مطهر شهید «مرتضی غلامی (دشتی نظری)» در دیلم
  • فرهنگ ایثار و شهادت باید به جهانیان معرفی شود
  • طرح ملی مهارت‌افزایی دانشجویان شاهد و ایثارگر برگزار می‌شود
  • معرفی ۱۰۷ برگزیده دومین دوره جشنواره شهید آوینی در شیراز
  • سیر تحول شهید آوینی آموزنده و تحسین برانگیز است
  • یادنامه ای برای «استاد»
  • ببینید | خاطرات شنیدنی رهبر انقلاب از استادِ شهید مرتضی مطهری
  • پخش مستند «مسئله حجاب» همزمان با سالگرد شهادت شهید مطهری
  • تعبیر جالب مسعود ده‌نمکی از فعالیت‌های شهید آوینی + فیلم