Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-01@02:35:14 GMT

پای پرانتزی در کودکان قابل درمان است

تاریخ انتشار: ۲۴ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۷۴۴۰۸

پای پرانتزی در کودکان قابل درمان است

ذبیح الله حسن زاده، متخصص بیماری‌های استخوان و جراح ارتوپد در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: از زمان تولد کودکان تا ۲۴ ماهگی زانو‌های پرانتزی دارند، از ۲۴ تا ۳۶ ماهگی زانو‌ها صاف است و در سنین بالای چهار سالگی هم حداکثر اصلاح در پاها به وجود می‌آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: کودکی که متولد می‌شود، زانو‌ها و ساقش به شکل پرانتز است. در این بازه زمانی پاها به شکل یک قلب است که باعث ایجاد یک قوس می‌شود. این قوس در راه رفتن بچه‌ها بیشتر خودش را نشان می‌دهد. وقتی کودک ۱۲ تا ۱۵ ماهه است این حالت پاهایش نمایان‌تر می‌شود.

حسن زاده افزود: از نظر فیزیولوژی تا ۲۴ ماهگی پا‌های بچه‌ها پرانتزی است و معمولا با مشاوره با متخصصان ارتوپد، این مشکل بررسی و حل خواهد شد. اما در سن ۳ سالگی یعنی ۳۶ ماهگی زانو‌ها تقریبا صاف می‌شود و در سن ۴ سالگی این زانو‌ها به شکل ایکسی  درمی‌آیند؛ بنابراین هرگونه انحراف شدید در این سنین می‌تواند مشکلاتی را ایجاد کند.

این متخصص بیماری‌های استخوان و جراح ارتوپد بیان کرد: در افراد بزرگسال هم می‌توانیم شاهد انحراف زانو باشیم که با درد همراه است. برای درمان درد زانوها، در سن بزرگسالی باید با عمل جراحی درمان شود، زیرا در طولانی مدت می‌تواند باعث ساییدگی و آرتروز زودرس زانو می‌شود. البته در عمل جراحی، اصلاح بیش از اندازه انجام نشود، زیرا اصلاح بیش از حد می‌تواند مشکلات جدی فراوانی را برای بیمار در برداشته باشد.

حسن زاده افزود: انحرافی که در پا‌های کودکان به وجود می‌آید به دلیل کم سن و سال بودنشان در سنین ۱۰ یا ۱۱ سالگی با یک عمل جراحی ساده قابل درمان است.

این متخصص بیماری‌های استخوان و جراح ارتوپد تصریح کرد: اگر این مشکل در سنین پایین رفع نشود و در سنین بالا هم از عمل جراحی سر باز زده شود، بیمار در راه رفتن به مشکل خواهد خورد و از درد رنج خواهد برد و علاوه بر ابتلا به آرتروز زودرس، ناچار است زودتر از همسن و سالانش، باید عمل تعویض مفصل را انجام بدهد.

حسن زاده گفت: با تغذیه مناسب و استفاده از ویتامین دی، دریافت آفتاب و مصرف غذا‌هایی مثل ماهی، تخم مرغ، شیر و غذا‌های مکمل و همچنین مصرف مکمل‌های دارویی زیر نظر پزشک متخصص می‌توان از چنین عارضه‌هایی پیشگیری کرد و به سلامت استخوان‌ها و مفاصل کمک کرد.

بیشتر بخوانید 

درمان پای پرانتزی در کودکان+ توصیه‌ها اختلال پای پرانتزی و پا ضربدری در کودک شما طبیعی است؟

انتهای پیام /

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: پای پرانتزی مفاصل زانو عمل جراحی حسن زاده زانو ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۷۴۴۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوش مصنوعی آرتروز زانو را ۸ سال زودتر تشخیص می‌دهد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اینترستینگ اینجینرینگ، آرتروز (OA) به عنوان یکی از شایع‌ترین اشکال التهاب مفاصل شناخته می‌شود که تقریباً توسط ۳۵ میلیون بزرگسال درآمریکا با آن مواجه هستند. متأسفانه هنوز درمانی برای این بیماری وجود ندارد، اما تلاش‌ها برای پیدا کردن تراپی‌های جدید در حال انجام است.

در حال حاضر، یک مطالعه جدید توانسته راه‌حلی جایگزین ارائه دهد که می‌تواند بیماری را سال‌ها قبل از ظاهر شدن علائم به قربانی تشخیص دهد.

متخصصان توانستند با استفاده از یک آزمایش بیومارکر خون، آغاز آرتروز زانو را تا هشت سال قبل از زمانی که یک پرتو ایکس به طور معمول پیش‌بینی می‌کرد، پیش‌بینی کنند.

تشخیص بیماری سال‌ها قبل از بروز علائم

با استفاده از هوش مصنوعی، محققان نمونه‌های سرم افراد تجزیه و تحلیل کردند تا پپتید‌های خاصی که مرتبط با پروتئین‌ها هستند و نشان‌دهنده تغییرات مولکولی زودهنگام مرتبط با آرتروزهستند، شناسایی کنند.

این آزمایش توانست تشخیص‌های سنتی را در بیماران، سال‌ها قبل از بروز ناهنجاری‌های رادیوگرافی شناسایی کند.

۶ پروتئین موجود در سرم به دانشمندان کمک کرد تا تمایز بین افرادی که به آرتروزمبتلا شده‌اند و آنهایی که تا ۸ سال بعد با احتمال ۷۷ درصد به این بیماری مبتلا می‌شوند تشخیص دهند.

ویرجینیا بایرز کراوس، نویسنده ارشد این مقاله می‌گوید: «در حال حاضر، برای نشان دادن شواهد واضح از آرتروز زانو، باید عکس‌برداری اشعه ایکس انجام دهید، و زمانی که بیماری شما در این روش تشخیص داده شود، بیماری شما برای مدتی در حال پیشرفت است.

وی افزود: آنچه آزمایش خون ما نشان می‌دهد این است که تشخیص این بیماری خیلی زودتر از مجوز تشخیص فعلی ما امکان پذیر است.

تحلیل نمونه‌های سرم ۲۰۰ زن سفیدپوست

نشانگر‌های زیستی یا بیومارکرها، تغییرات مولکولی را که در بافت مفصل اتفاق می‌افتند، قبل از اینکه آسیب ساختاری در اشعه ایکس قابل توجه باشد، نشان دادند. این امر حتی قبل از بروز علائم بالینی مانند زانو درد نیز آشکار است.

به منظور شناسایی پپتید‌های سرم از ۲۰۰ زن سفیدپوست نمونه سرم گرفته شد. نیمی از این زنان قبلاً مبتلا به آرتروز تشخیص داده شده بودند.

آنها خاطرنشان کردند که استفاده از سن و شاخص توده بدنی (BMI) برای پیش بینی آرتروزکافی نیست، زیرا ناحیه زیر منحنی (AUC) ۵۱ درصد را نشان می‌دهد و وقتی درد زانو در نظر گرفته شد، این مقدار به ۵۷ درصد رسید.

درحالی که با استفاده از تست نشانگر زیستی ناحیه زیر منحنی  ۷۷ درصد بود که نشان دهنده اثربخشی بیشتر این روش نسبت به سایر روش‌های موجود است.

با شناسایی نشانگر‌های زیستی خون که می‌توانند آرتروز را قبل از ظهور این علائم سنتی پیش بینی کنند، می‌توان مداخلات پزشکی را زودتر شروع کرد و پیشرفت بیماری را کاهش داد.

هدف محققان ابداع این راه حل برای اهداف تشخیصی بالینی و همچنین یک ابزار تحقیقاتی بود. علاوه بر این، آزمایش نشانگر زیستی می‌تواند به تولید دارو‌های موثر برای درمان آرتروز کمک کند.

کراوس خاطرنشان کرد: این مهم است، زیرا شواهد بیشتری ارائه می‌دهد که ناهنجاری‌هایی در مفصل وجود دارد که می‌توانند توسط نشانگر‌های زیستی خون قبل از تشخیص آرتروز توسط اشعه ایکس شناسایی شوند. آرتروز در مراحل اولیه می‌تواند «پنجره‌ای از فرصت» برای توقف روند بیماری و بازیابی سلامت مفاصل فراهم کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان های دولتی استان سمنان
  • آغاز برنامه واکسیناسیون پنوموکوک برای گروه‌های هدف در بردسکن‌
  • چکاپ‌های مهم برای بارداری در سنین بالا (فیلم)
  • آغاز طرح غربالگری بینایی کودکان ۳ تا ۶ سال در استان
  • چکاپ‌های مهم برای بارداری در سنین بالا + فیلم
  • آغاز درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال در خراسان شمالی
  • اجرای درمان رایگان کودکان در بیمارستان‌های علوم پزشکی تهران
  • ۱۱۰ دندانپزشک آماده ارائه خدمات به نیازمندان زنجانی
  • آغاز طرح غربالگري بينايي کودکان 3 تا 6 سال دراستان کرمانشاه
  • هوش مصنوعی آرتروز زانو را ۸ سال زودتر تشخیص می‌دهد