Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-07@16:09:44 GMT

فال‌ های شوم

تاریخ انتشار: ۲۴ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۷۵۲۵۲

فال‌ های شوم

به گزارش گروه حوادث جام جم آنلاین از روزنامه جام جم، از رمالان با ریش‌های بلند و دست‌های پرنقش‌ونگار این روزها مثل خیلی از مجرمان دیگر تغییر سبک داده‌اند و به فضای مجازی کوچ کرده‌اند. فضایی که حاشیه امن‌تری برای آنها ایجاد کرده و به‌راحتی آنجا نقشه‌های مجرمانه‌شان را اجرا می‌کنند.

این روزها با شیوع ویروس کرونا و فاصله‌گذاری اجتماعی، ترس ابتلا از کرونا هم باعث شده طرفداران فال و فالگیری به‌جای رفتن به خانه فالگیران اینترنتی از آینده باخبر شوند و ترس ابتلا به کرونا را به جان نخرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



برای پیدا کردن این رمالان کافی است هشتگ فال را در اینستاگرام جست‌وجو کنید تا با ده‌ها صفحه مدعی فالگیری و رمالی روبه‌رو شوید.

حال در این بازار، عده‌ای برای پول زایی به هر کاری دست می‌زنند و اقدامات مجرمانه‌شان به کلاهبرداری ختم نمی‌شود و به سوءاستفاده‌های جنسی و قتل هم کشیده می‌شود.

دستگیری پدر بخت‌ گشایی ایران

یکی از معروف‌ترین رمالان اینترنتی، مردی معروف به پدر بخت‌ گشایی ایران است که پلیس فتای تهران چندی قبل به فعالیت مجرمانه‌اش پایان داد.

او با فریب ۱۵۰ نفر در فضای مجازی، ۲۶۵ میلیون تومان از آنها کلاهبرداری کرد. این تبهکار با راه‌اندازی صفحه‌ای در اینستاگرام، مدعی بود می‌تواند بخت‌گشایی کند و اغلب قربانیانش، دختران جوان دم‌بخت بودند.

به گفته رئیس پلیس فتای تهران، متهم برای ارسال نسخه بخت‌گشایی از هر طعمه خود ۱۵میلیون تومان می‌گرفت و شکایت یکی از مالباختگان، سرنخ پلیس برای دستگیری این متهم شد. در بررسی‌های پلیس مشخص شد این تبهکار پیش‌ازاین نیز به اتهام راه‌اندازی سایت‌های شرط‌بندی دستگیرشده بود.

ارسال نسخه‌ های خوشبختی با پست

پلیس زنجان هم چندی قبل مردی را دستگیر کرد که در شبکه‌ های اجتماعی ادعا می‌کرد می‌تواند مشکلات افراد را از طریق نسخه‌ های خوشبختی حل کند. او پس از صحبت با افرادی که با او تماس می‌گرفتند، از طریق مهندسی معکوس اطلاعاتی را به آنها می‌داد که باعث اعتماد مشتری می‌شد. او سپس ادعا می‌کرد برای حل مشکلات طعمه‌ها باید برای او نسخه‌ای بنویسد و با دریافت پول، نسخه‌ها را از طریق پست برای طعمه‌هایش ارسال می‌کرد.

آزار دختران جوان

برخی رمالان نیز به‌دنبال رسیدن به نیت‌های شیطانی خود هستند. یکی از این رمالان با همدستی همسرش طعمه‌ها را فریب داده و سپس به خانه‌اش می‌کشاند و مورد آزار و اذیت قرار می‌داد. او چندی قبل در دادگاه کیفری تهران محاکمه و راز جنایت‌های سیاهش فاش شد.

یکی از شاکیان این مرد در شکایت خود گفت: من با شوهرم اختلافات زیادی داشتم. در شبکه‌های اجتماعی با مردی آشنا شدم که در تهران زندگی می‌کند و همراه همسرش مشکلات زنان و دخترانی مانند مرا با دعا و علم ماورایی که دارد، حل می‌کند. وقتی به دفتر کار او در خیابان گاندی رفتم، زنان زیادی آنجا بودند. من هم اعتماد کردم و پول کلانی را که خواسته بودند، دادم. وقتی وارد اتاق مرد میانسال شدم، او ابتدا حرف‌هایی زد و چیزهایی به من گفت و بعد از من خواست آبی را که روی میز بود، بنوشم. او گفت هرکاری می‌کند، برای این است که بدی‌ها از بدن من خارج و زندگی‌ام دوباره روبه‌راه شود. من نیمه‌بیهوش بودم، وقتی به خودم آمدم متوجه شدم مورد تعرض قرارگرفته‌ام. حالم خیلی بد شد؛ وقتی از دفتر بیرون آمدم چند روزی در حالت عادی نبودم تا این‌که تصمیم گرفتم شکایت کنم.
قضات دادگاه با بررسی شکایت‌های مشابه از این مرد، حکم به اعدام او دادند.

قتل، فرجام مرد رمال

در آخرین پرونده، مردی در تعطیلات نوروز دریکی از شهرهای البرز وقتی فهمید همسرش فریب مرد رمال را خورده و مورد سوءاستفاده قرارگرفته، با قمه سراغ او رفت. مرد خشمگین با دیدن رمال افغان با قمه ضربه‌ای به سینه او زد و گریخت. همین ضربه باعث شد، اقدامات زیرزمینی این رمال با مرگش پایان پیدا کند.

درمان کرونا

همزمان با شیوع کرونا، عده‌ای از این رمالان مدعی شدند می‌توانند با نسخه‌هایی این بیماری را درمان کنند و به این بهانه افراد ساده‌لوح را سرکیسه می‌کنند.

فعالیت این مجرمان باعث شد معاون اجتماعی پلیس آگاهی کشور نسبت به فعالیت آنها هشدار دهد. سرهنگ امینی دراین‌باره گفت: گزارش‌هایی مبنی بر ادعای درمان بیماری کرونا توسط رمالان مطرح‌شده که به‌هیچ‌وجه صحت نداشته و مردم باید نسبت به ترفندهای متقلبانه و فریبکارانه شیادان آگاه باشند.

وی درباره دیگر شگردهای رمالان توضیح داد: این کلاهبردار پس از شناسایی زنان دارای مشکلات خانوادگی، آنان را با طرح ادعاهای دروغین فریب داده و اغفال می‌کرد و آنها را هدف نیت شوم خود قرار می‌داد. برخی کلاهبرداران با ترفندهای مختلف همچون فال قهوه، فال شمع، چای، ورق و... اقدام به فریب افراد ساده‌لوح کرده و مدعی می‌شوند با نگاه کردن به ته فنجان یا روش‌های دیگر می‌توانند از آینده خبر دهند؛ درصورتی‌که این موضوع صرفا ادعایی پوشالی است.

رئیس اداره اجتماعی پلیس آگاهی ناجا ادامه داد: عده‌ای از مجرمان هم با نوشتن خطوط ناخوانای عربی سعی می‌کنند این پیام را القا کنند که این نوشته‌ها می‌تواند در حل مشکلات مؤثر باشد درصورتی‌که تنها هدفشان سوءاستفاده و خالی کردن جیب مردم است. نباید اسرار خانوادگی را با افراد غریبه و نامطمئن درمیان گذاشت.

شگردهای رمالان اینترنتی

سرهنگ سامع خورشاد، رئیس پلیس فتای مازندران: یکی از شگردهای کلاهبرداری از کاربران در فضای مجازی، ادعای رمالی و فالگیری باهدف کلاهبرداری و کسب منافع مالی است. این روزها فالگیری ورمالی برای برخی افراد سودجو به کسب‌وکار پردرآمدی تبدیل‌شده و از سوی دیگر، این کلاهبرداری‌های اینترنتی کام بسیاری از کاربران فضای مجازی را تلخ کرده و زندگی بسیاری از آنها را به ورطه نابودی کشانده است.

رمالی اینترنتی شیوه دیگری از کلاهبرداری است که در آن تبهکاران، افراد ساده‌لوح را از طریق وب‌سایت‌ها یا شبکه‌های اجتماعی موبایلی شکار می‌کنند و با ارائه شماره‌حساب از آنها می‌خواهند پول را به‌حساب اعلامی آنها‌ که اغلب شماره‌حساب‌های بی‌هویت است واریز کنند تا نسخه رمالی خود را با پست الکترونیکی یا در محیط خصوصی دریافت کنند. این‌گونه از مجرمان سایبری با تشکیل گروه و کانال در شبکه‌های اجتماعی موبایلی و تبلیغات فریبنده درصدد جذب مخاطبان خاص خود بوده و به‌دنبال شکار کاربران دارای مشکلات خانوادگی و روحی- روانی هستند. همچنین گاهی اوقات این کلاهبرداران از ناآگاهی افراد استفاده و آنها را به وب‌سایت‌های خودشان هدایت می‌کنند و در آنجا با انجام کلاهبرداری فیشینگ، اقدام به سرقت اطلاعات کارت اعتباری آنها و سوءاستفاده‌های مالی می‌کنند.

افراد سودجو، مسائل خرافاتی را به اشکال گوناگون در شبکه‌های اجتماعی رواج می‌دهند و به این طریق از اعتماد طعمه‌های خود سوءاستفاده می‌کنند، ازاین‌رو کاربران باید با حساسیت و آگاهی در فضای مجازی وارد شوند تا در دام کلاهبرداران گرفتار نشوند. کاربران باید با تقویت باورهای دینی و افزایش آگاهی، راه سوءاستفاده و سودجویی را از کلاهبرداران بگیرند. همچنین توصیه می‌شود به تبلیغاتی که در خصوص رمالی و فالگیری در فضای مجازی و به‌ویژه شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌شود اعتماد نکرده و فریب این قبیل کلاهبرداری‌ها را نخورند.

در پایان از شهروندان درخواست دارم، با افزایش آگاهی در خصوص استفاده از فضای مجازی و توجه به هشدارهای پلیس فتا از گرفتار شدن در دام کلاهبرداران در امان بمانند. این مجرمان هم باید توجه داشته باشند هرگونه فعالیت سایت‌ها و کانال‌های طلسم و رمالی در فضای مجازی جرم است.

محمد غمخوار - حوادث

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: رمالان رمل اسطرلاب فالگیری رمالی کلاهبرداری درمان کرونا فضای مجازی طعمه ها سایت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۷۵۲۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازار مکاره سلامت در شبکه‌های اجتماعی/ عدم بازدارندگی قوانین

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، زمانی که بازار پیامک بازی بین مردم داغ بود، افراد پیامک‌هایی در رابطه با سرطان یا یک بیماری را به نقل از پروفسور سمیعی یا دکتر فلانی رئیس بیمارستان و  ... برای دوستان و آشنایان ارسال می‌کردند، گاهی هم هشداری با چاشنی ترس از مرگ دسته‎جمعی در پی مصرف یک دارو از سوی برخی افراد ساخته شده و بلافاصله دست به دست می‌شد کسی هم نمی‌پرسید سرطان چه ارتباطی با دکتر سمیعی دارد و اعلام مرگ دسته جمعی و آنی افراد چگونه در صلاحیت رئیس یک بیمارستان است در حالیکه اگر چنین چیزی واقعیت داشته باشد معمولا باید از سوی پلیس یا مقامات وزارت بهداشت اعلام شود.

این موضوعات و پیامک‌ها تنها در سطح شایعه باقی مانده و تنها موجب هراس بخشی از مخاطبان که عموما افراد ساده لوحی بودند قرار می‌گرفت.

پس از سال‌ها که دیگر «پیامک بازی» از تب و تاب افتاد و شبکه‌های اجتماعی آمد این پیام‌ها و سازندگان آنها خود را به‌روز کرده و این نوع محتواها را در قالب‌های دیگری و با اهدافی سودجویانه و بر بسترهای مختلفی ارائه کردند. بسیاری غوره نشده خود را مویز کردند و در قالب کارشناس‌های همه‌چیز دان تولید محتوا را در این فضاهای نوظهور در دست گرفتند.

پزشک‌نما و بلاگر

«صفرا دارید؟ بلغم دارید؟ کبد چرب دارید؟ دیگر این داروها را نخورید اول ما را دنبال کنید تا به شما بگویم با ساخت این ترکیب جادویی از شر کبد چرب خلاص شوید» گفته‌هایی از این دست در قالب ویدیوهای جذاب، موشن گرافی و... که به صورت حرفه‌ای ساخته شده‌اند  این روزها در شبکه‌های اجتماعی فراوان است. یکی ترکیبی برای افزایش قد ارائه می‌دهد آن یکی درمان‌گر اعتیاد شده است. یکی خود را روانشناس معرفی می‌کند و به زعم خود گفته‌هایش جادو می‌کنند. یکی دیگر ردای متخصص تغذیه بر تن کرده و آن یکی کباده اورولوژی می‌کشد و سوداگری می‌کند نه پاسخی به کسی می‌دهند و نه مسئولیتی را برای نسخه‌های خود قبول می‌کنند اینها را پزشک نما، پزشکان اینستاگرامی یا پزشک بلاگرها نام نهاده‌اند.

این گونه از بلاگرها اگرچه به صورت قارچ‌گونه‌ای رشد کرده‌اند اما به صورت رسمی آماری از آنها وجود ندارد، آذرماه سال گذشته سرهنگ گودرزی رئیس پلیس فتا پایتخت نسبت به فعالیت این افراد هشدار داد و گفته بود که قالب کسانی که در این حوزه وارد شده‌اند کسانی هستند که در زمینه جراحی‌های زیبایی، پیکرتراشی و فیزیوتراپی این کار را انجام می‌دهند و در حالی که ماساژور هستند خودشان را پزشک معرفی می‌کنند. این مقام انتظامی همچنین خبر از پرونده‌ای داده که در آن افرادی غیر پزشک خود را پزشکان حاذق معرفی کرده و برای خود نیز تبلیغات راه‌انداخته بودند. وی در این رابطه گفت: پرونده‌ای تحت عنوان استفاده افراد سودجو از ظرفیت‌های شبکه‌های اجتماعی برای تبلیغات دروغین افرادی که پزشک نیستند داشتیم که خودشان نظرسنجی‌های ساختگی را در فضای مجازی قرار می‌دادند و آن‌ها را پزشک معتمد معرفی می‌کردند که بسیاری از مردم را فریب داده بودند.

بلاگر پزشکان یا آنچه که به آنها گفته می‌شود پزشک نماها نیازی به دانشگاه رفتن و قسم بقراط ندارد، فقط ساخت یک حساب کاربری و کمی اعتماد به نفس را چاشنی کار کردن کفایت می‌کند تا یک فرد مکتب ندیده خود را طبیبی حاذق جلوه دهد و برای همگان یک نسخه واحد بنویسد.

نسخه واحد تجویز کردن بعدی از قصه است و بعد دیگر ترغیب دیگران برای توقف درمان علمی که پزشک بر اساس تشخیص بیماری از طریق شرح حال، علائم بالینی، آزمایش، سونوگرافی و ... بر اساس علم و تجربه‌ای که سال‌ها در کلاس‌های درس و بیمارستان‌ها کسب کرده، ارائه داده است. هرگونه توقف درمان یعنی اجازه دادن به بیماری برای پیشرفت و نفوذ بیشتر در بدن افراد، خطر جانی و مرگ، بنابراین هرگونه تشویق برای توقف درمان را می‌توان به نوعی سوق دادن افراد به مرگ تلقی کرد.

محمد رضا خردمند معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی در گفت‌وگو با آنا در رابطه با حضور افراد غیر متخصص در فضای مجازی و دخالت آنان در امر درمان گفت: هرگونه دخالت غیر پزشک در امر درمان ممنوع بوده و جرم تلقی می‌شود که وظیفه رسیدگی به آن در صلاحیت مراجع قضایی است.

عدم بازدارندگی قوانین

خردمند در حالی رسیدگی و برخورد با این افراد را در صلاحیت مراجع قضایی دانست که نظر می‌رسد قوانین یا مجازات بازدارنده‌ای برای این افراد وجود نداشته باشد. رئیس پلیس فتا تهران گفته بود در حوزه سلامت دیجیتال نیازمند قانون گذاری هستیم.

محمد رئیس زاده رئیس سازمان نظام پزشکی نیز با اشاره به مداخلات افراد غیر پزشک به یکی از رسانه‌ها گفت:قانون در حوزه مداخلات غیرمجاز به مراتب از حوزه پزشکی ضعیف‌تر است. اگر در قوانین ضعف‌هایی وجود دارد باید اصلاح شود زیرا در زمینه مداخلات غیرمجاز قانون محکمی وجود ندارد. وی همچنین در رابطه با دلیل رشد بیمارگونه مداخله‌گران پزشکی در فضای مجازی به ویژه در حوزه زیبایی نیز گفت: زمانی که برای یک امری تقاضای بیش از اندازه وجود دارد و تقاضا بیمارگونه است، پاسخ به آن هم بیمارگونه می‌شود. مردم نه تنها نباید به تبلیغات فضای مجازی اعتماد کنند، بلکه باید به مراکز دارای مجوز و افراد دارای صلاحیت مراجعه کنند. مردم قبل از مراجعه باید تخصص و کدنظام پزشکی پزشک را بررسی کنند. در حال حاضر بسیار بیشتر از آنکه جامعه پزشکی به مردم آسیب بزند، مداخلات غیرمجاز به مردم آسیب می‌رساند. این مداخلات قابل احساس، برخورد، کشف و شناسایی نیست.

پزشکان مبلغ 

در فضای مجازی تنها بلاگرها نیستند که ردای پزشکی بر تن کرده‌اند و برای مردم نسخه‌های عجیب و غریب می‌پیچند گاهی خود پزشکان نیز حاضر بوده و توصیه‌هایی خارج از تخصص خود ارائه می‌دهند.این موضوع به ویژه در حوزه سلامت روان نمود بیشتری دارد. در دوارن کرونا هم گاه پزشکانی که تخصصان آنها هیچگونه ارتباطی با کرونا و بیماری‌های عفونی نداشت اظهار نظرهای عجیبی را مطرح و توصیه‌هایی غیر علمی و بر اساس برداشت خود به مردم می‌کردند این در حالی است که به پزشکان تنها باید در حیطه تخصصی خود اقدام به ارائه توصیه کنند.

وی در این رابطه به آنا گفت: تمام افرادی که وارد کار طبابت می‌شوند، باید دانش‌آموخته پزشکی و یکی از رشته‌های تخصصی باشند، هر پزشکی تنها مجاز است در چارچوب رشته تخصصی خود فعالیت و اظهار نظر کند.

معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی در رابطه با نحوه فعالیت پزشکان در شبکه‌های اجتماعی نیز گفت: انتشار هر مطلب پزشکی در فضای مجازی و یا هر رسانه دیگری باید با احاطه کامل بر آن موضوع پزشکی بوده و تنها به قصد انتشار مطالب علمی باشد.

خردمند تأکید کرد: اگر پزشکی بخواهند از طریق فضای مجازی به تبلیغات بپردازد باید از سوی سازمان نظام پزشکی یا سایر مراجع ذی‌صلاح مجوزهای لازم را اخذ کند.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جنین‌هایی که از شکم‌ مادرشان در اینستاگرام کار می‌کنند
  • بازار مکاره سلامت در شبکه‌های اجتماعی/ عدم بازدارندگی قوانین
  • تمدید فرصت ارسال آثار به جشنواره «آسمون»/ هنوز برای ستاره شدن وقت هست
  • (ویدئو) فیلم جدید کشف آدم کوتوله در ایران فضای مجازی را منفجر کرد
  • تمدید فرصت ارسال آثار به جشنواره «آسمون»
  • فرصت ارسال آثار به جشنواره «آسمون» تمدید شد
  • تاکید پلیس بر‎اخلاق‎ ‎مداری‎کاربران‎ ‎مجازی‎ در‎انتخابات‎
  • پلیس فتا با محتواهای مبتذل در فضای مجازی برخورد می‌کند
  • طرح ویژه پلیس فتا برای پاکسازی فضای مجازی از جرائم اخلاقی
  • اجرای طرح عملیاتی پلیس فتا برای برخورد با لایوهای مستهجن و محتوای مبتذل در فضای مجازی