Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان جنوبی رئیس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی اظهار کرد: تولید فرآورده‌های نوآورانه از محصولات استراتژیک استان مانند شکلات عناب، کیک و بیسکویت عناب، باسلوق و مسقطی عناب و زرشک، نوشیدنی فراسودمند عناب، مربای پری بیوتیک عناب، سس زرشک، سس عناب، پودر بستنی عناب و زرشک، سرکه عناب، سرکه گل محمدی از اقدامات انجام شده در مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جلال الدین صادقی، امروز، ۲۴ فرورین به خبرنگاران گفت: مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی خراسان جنوبی از بدو تاسیس تاکنون فعالیت های متعددی در زمینه‌های مختلف علمی و پژوهشی انجام داده است.

وی ادامه داد: هدف از تاسیس این مجتمع کمک به بهبود تولید و فرآوری سه محصول عناب، زرشک و زعفران در استان و انجام پژوهش های کاربردی، فناورانه و کمک به بهبود فرآیند تولید و فرآوری گیاهان دارویی استان در جهت ایجاد ارزش افزوده و خلق ثروت برای منطقه و کشور و سوق سرمایه گذاری های داخلی و خارجی به سمت این محصولات بوده است.

به گزارش ایسنا، رئیس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی بیان کرد: تولید فرآورده‌های نوآورانه از محصولات استراتژیک استان مانند شکلات عناب، کیک و بیسکویت عناب، باسلوق و مسقطی عناب و زرشک، نوشیدنی فراسودمند عناب، مربای پری بیوتیک عناب، سس زرشک، سس عناب، پودر بستنی عناب و زرشک، سرکه عناب، سرکه گل محمدی از اقدامات انجام شده در مجتمع است.

صادقی اظهار کرد: ثبت اختراع کلوچه فراسودمند عناب، ثبت اختراع شکلات فراسودمند عناب، ثبت اختراع آبنبات زرشک باخاصیت خونسازی و تصفیه خون بخش دیگری از فعالیت های مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی است.

وی با اشاره به اجرای چندین طرح پژوهشی در مجتمع تحقیقات؛ بهینه سازی فرمولاسیون شکلات فراسودمند عناب، بهینه سازی فرمولاسیون آبنبات زرشک با خاصیت خونسازی، بهینه سازی فرمولاسیون کلوچه عناب، غنی سازی کیک اسفنجی با سطوح مختلف پودر عناب، سرکه فراسودمند گل محمدی، خشک کردن اصولی محصولات استراتژیک خراسان جنوبی را  از عناوین این طرح‌ها عنوان کرد.

رئیس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی، بهینه سازی فرمولاسیون آرد عناب، تولید فراورده سرکه از ضایعات میوه زرشک، تولید ژله شکری سداتیو عناب، بهینه سازی تولید سرکه فراسودمند عناب، کاهش میزان چروکیدگی و ترک خوردگی عناب با استفاده از روش ترکیبی محلول پاشی و خشک کن، تولید زعفران ایروپونیک، بررسی امکان جایگزینی کودهای زیست سازگار و ارگانیک با کودهای شیمیایی، تولید زعفران ایروپونیک در شرایط کنترل شده محیطی از دیگر طرح‌های پژوهشی اجرا شده است.

صادقی از دیگر اقدامات انجام شده در مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی استان به انتشار کتاب‌های تخصصی و مورد نیاز جامعه از جمله کتاب عناب از کاشت تا فرآوری، فرهنگ جامع مواد غذایی با کاربرد دارویی، راهنمای کاربردی گیاهان دارویی، آپوکاروتنوئیدهای زعفران: از بیوسنتز تا خواص درمانی اشاره کرد.

وی تصریح کرد: با توجه به تلاش‌های بسیاری از سازمان‌ها، نهادها و متولیان حمایت از محصولات کشاورزی استان و اقدامات ارزشمندی که طی سال های اخیر در راستای حمایت از تولید زرشک و عناب در خراسان جنوبی انجام گرفته، افزایش هماهنگی و هم افزایی در اقدامات مراکز علمی و پژوهشی، مراکز صنعتی، فعالان بازار و تجارت و همچنین ایجاد سازوکارهای مشخص و مدون برای حمایت از این محصولات نیازمند اقدامی عاجل و همگانی بوده است.

رئیس جهادانشگاهی خراسان جنوبی اظهار کرد: در سال های اخیر یکی از ظرفیت های قانونی ایجاد شده در ساختار نوآوری کشور راه اندازی کانون های هماهنگی دانش، صنعت و بازار توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بوده است که توانسته نقش بسیار مهمی در ایجاد ارتباطی موثر و کارآمد بین مراکز علمی و پژوهشی، بخش‌های تولیدی و شبکه توزیع کالا و خدمات در کشور داشته باشند.

صادقی افزود: به همت جهاد دانشگاهی و در سایه مشارکت همه متولیان دو محصول راهبردی زرشک و عناب، کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار زرشک و عناب با هدف حمایت از این محصولات و جلب مشارکت جمعی برای حل مشکلات پیش روی تولید، فرآوری، بازاریابی و صادرات آنها در سال ۱۳۹۹ در استان راه اندازی شد .

وی به مهمترین برنامه‌های کانون ملی زرشک و عناب از جمله ایجاد ارتباط بین کانون و مراکز عمده پژوهشی و صنعتی داخلی و خارجی، برند سازی زرشک و عناب، معرفی ظرفیت های موجود در حوزه زرشک و عناب به بنگاه های صنعتی، پژوهشگران، مدیران و عموم جامعه، تدوین رویکردهای نوآورانه برای حل مشکلات و تجاری سازی ظرفیت های موجود در این دو حوزه اشاره کرد.

رئیس جهادانشگاهی خراسان جنوبی، ارتباط موثر بین شرکت‌های کوچک و بزرگ صنعتی با پژوهشگران، مخترعان و شرکت های دانش بنیان، تدوین سند راهبردی و چشم انداز مناسب برای زرشک و عناب و ترغیب مسئولان به تجاری سازی آنها، تدوین خطی و مشی و هدف گذاری اثر بخش در زمینه محصولات، شناسایی بازارهای هدف زرشک، عناب و فرآورده های آنها، حمایت از شرکت های دانش بنیان در زمینه طرح های مرتبط با مکانیزاسیون تولید، برداشت و پس از برداشت زرشک و عناب را از دیگر برنامه های کانون ملی زرشک و عناب معرفی کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی جهاد دانشگاهی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی فراسودمند عناب خراسان جنوبی زرشک و عناب عناب و زرشک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۷۶۴۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بسیاری از مدیران صنعت پتروپالایشگاهی به دنبال سرمایه گذاری «دولتی» هستند تا «مردمی»

مصطفی نخعی به خبرگزاری صدا و سیما همچنین گفت: در حدود ۴ سال گذشته اتفاق خاصی که کشور در صنعت پتروپالایشگاهی به آن نیاز داشته، رخ نداده؛ در حالیکه «این صنعت می‌تواند ارزآور باشد و کشور را در تولید بنزین و فرآورده‌های مورد نیاز دیگر خودکفا کند.»  «پتروپالایشگاه‌ها» مجموعه‌های پالایشگاهی به‌روز و پیچیده‌تر از صنعت پالایشگاهی هستند که محصولات و فرآورده‌های پتروشیمی گسترده‌تری با ارزش افزوده بیشتر تولید می‌کنند.  تبدیل نفت خام به فرآورده‌های سوختی مانند بنزین، نفت گاز تنها هدف پتروپالایشگاه‌ها نیست و فرآورده‌هایی مثل خوراک‌های مورد نیاز مجتمع‌های پلیمری و شیمیایی هم در این مجتمع‌ها تولید و عرضه می‌شوند.  پیشتر و در مجلس دهم، نمایندگان پیش نویس قانونی را برای توسعه صنعت پتروپالایشگاهی با استفاده از «سرمایه گذاری مردمی» به تصویب رسانده بودند.  «قانون حمایت از توسعه صنایع پایین دستی نفت خام و میعانات گازی با استفاده از سرمایه گذاری مردمی» که بخشی از آن در مجلس یازدهم هم اصلاح شد، فرصتی را به پتروپالایشگاه‌های تازه تأسیس می‌دهد که بدون هزینه، خوراک اولیه را برای تولید محصولاتشان دریافت کنند و بعد با دولت تسویه کنند.  معاون برنامه‌ریزی وزیر نفت بهمن پارسال گفته بود که با ساخت طرح‌های پتروپالایشگاهی، ظرفیت پالایشی کشور با افزایش ۳۰ درصدی از ۲.۳ میلیون بشکه به ۳ میلیون بشکه می‌رسد. به گفته هوشنگ فلاحتیان، با قانونی که مجلس برای حمایت از سرمایه‌گذاری مردمی در صنایع پایین‌دستی نفت و گاز تصویب کرده، حدود یک میلیون و ۴۸۰ هزار بشکه ظرفیت پتروپالایشگاهی جدید تعریف شده است.   با این حال سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس از اینکه «برخی مدیران به سرمایه گذاری دولتی در صنعت پتروپالایشگاهی بیشتر از سرمایه گذاری مردمی اهمیت می‌دهند»، انتقاد کرد و گفت: «باید آینده حوزه انرژی و این صنعت به مردم معرفی شود و ضمانت سودآوری از سوی دولت باید وجود داشته باشد تا مردم برای سرمایه گذاری در صنعت پتروپالایشگاهی مشارکت کنند.»  آقای نخعی همچنین گفت که دولت در حدود ۳ سال گذشته از مجلس برای احداث پتروپالایشگاه شهید سلیمانی استان هرمزگان مجوز گرفته، اما این طرح رشد خاصی نداشته است.  او گفت : یکی از علت‌های رشد نکردن طرح احداث پترو پالایشگاه شهید سلیمانی، «بی توجهی به سرمایه گذاری مردمی» است.

دیگر خبرها

  • احداث سردخانه ۲ هزار تنی در استان خراسان جنوبی
  • عرضه‌های امروز بورس کالا ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • شهرک تخصصی گوهرسنگ در خراسان جنوبی ایجاد می‌شود
  • تولید ۱۳۶۲ مترمربع فرش توسط مددجویان امداد خراسان جنوبی
  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی
  • ۳۵ میلیارد ریال تسهیلات مکانیزاسیون جذب ششتمد خراسان رضوی شد
  • توجه به صادرات ارزش افزوده گوهرسنگ‌های خراسان جنوبی را افزایش می‌دهد
  • معرفی گوهرسنگ خراسان جنوبی در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران
  • بسیاری از مدیران صنعت پتروپالایشگاهی به دنبال سرمایه گذاری «دولتی» هستند تا «مردمی»
  • شوراهای اسلامی برای تولید و رونق اقتصادی روستاها برنامه‌ریزی کنند