Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-27@17:52:50 GMT

کشنده‌ترین شیرینی جهان را بشناسید! (+عکس)

تاریخ انتشار: ۲۴ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۷۸۴۹۱

کشنده‌ترین شیرینی جهان را بشناسید! (+عکس)

ژاپن، کشوری در شرقی‌ترین نقطه کره زمین واقع شده است و ساکنینش از آن با نام خاستگاه خورشید یاد می‌کنند. کشوری که شواهد سکونت در آن به پارینه سنگی بازمی‌گردد و دارای تاریخ پر فراز و نشیب و منحصر به فردی است. امروزه ژاپن به عنوان یکی از توسعه یافته‌ترین کشور‌های جهان شناخته می‌شود، اما با این وجود عقاید و فرهنگ دیرین ژاپنی‌ها در بسیاری از مراسم و زندگی روزمره‌شان دیده می‎‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مطلب قرار است نگاهی بر یکی از همین رسوم خاص ژاپنی‌ها بندازیم که سالیانه موجب مرگ و میر بسیاری می‌شود. این رسم مربوط به پختن نوعی شیرینی خاص به نام موچی می‌شود. اکنون قرار است نگاهی دقیق‌تر به این شیرینی بیاندازیم.

تاریخچه موچی

گفته می‌شود نخستین بار چینی‌ها برای اینکه بتوانند از گوشت تازه ماهی استفاده کنند، آن را دور برنج تخمیر شده می‌پیچیدند و هنگام صرف کردن، تنها از گوشت تغذیه می‌کردند. این غذا سپس در ژاپن نیز مطرح شد و آن‌ها با تغییر طرز تهیه آن، امضای خود را تا ابد روی سوشی‌ها گذاشتند. تاریخچه موچی نیز شباهت زیادی به سوشی دارد. موچی نخستین بار در چین باستان تهیه شد، اما ژاپنی‌ها با تغییر دادن روش تهیه و طبخ آن کاری کردند که امروزه هنگام شنیدن نام موچی تنها به یاد یک شیرینی ژاپنی بیافتیم.

موچی ژاپنی که بافت آدامس مانند داشت، محبوبیت زیادی در ادوار مختلف پیدا کرد و در مراسم یا حتی افسانه‌های ژاپنی دیده شد. برای مثال در اواخر قرن هشتم افسانه‌ای از موچی به وجود آمد که گفته می‌شد اگر یک مرد ثروتمند از برنج‌های باقی‌مانده زمینش موچی صاف (نه گرد) بپزد و با تیرِ کمان روی آن شلیک کند، شیرینی موچی به یک پرنده سفید رنگ تبدیل شده و به آسمان پرواز می‌کند. بعد از آن، زمین‌های برنج آن مرد ثروتمند حاصل خیزی خودش را از دست می‌دهد و او فقیر می‌شود. به گفته افسانه‌های ژاپنی، موچی که به شکل گرد تهیه می‌شود قدرت روحانی دارد.

بعد از داستان و افسانه‌های مختلف، پختن موچی در مراسم مذهبی و فرهنگی گسترش یافت. از قرن ۱۱ میلادی خوردن موچی پس از تولد نوزاد، عروسی، روز کودک، روز دختر، آغار بهار و سال نو ژاپنی مرسوم شد.

موچی از چه تهیه می‌شود و چگونه موجب مرگ شود؟

اصلی‌ترین ماده تشکیل دهنده موچی نوعی آرد برنج ژاپنی است که طعم شیرینی دارد و به آن موچیکو (mochiko) می‌گویند. یکی از ویژگی‌های این آرد، چسبناک بودنش است که علت اصلی کشنده بودن آن نیز محسوب می‌شود. چرا که پس از ورز دادن و پختن شیرینی، خاصیت کشسانی و چسبندگی شیرینی حفظ می‌شود و اگر هنگام میل کردن به خوبی جویده و بلیعده نشود، این شیرینی آدامسی می‌تواند سبب خفگی افراد شود. این موضوع آنقدر جدی است که مانند چهارشنبه سوری در ایران، رسانه‌های مختلف ژاپنی بابت پیشگیری از تلخ شدن کام مردم در سال جدید، به آن‌ها هشدار می‌دهد. به نقل از دپارتمان آتش نشانی شهر توکیو، سالانه بیش از ۱۰۰ مورد عامل خفگی ناشی از خوردن موچی تنها در بیمارستان این شهر ثبت می‌شود. افراد بین ۵۰ تا ۸۰ سال عمدتا این آمار را شامل می‌شوند.

همانطور که اشاره شد، موچی نوعی شیرینی مخصوص محسوب می‌شود که علاوه بر مصرف سالیانه در برخی از مراسم خاص ژاپنی به ویژه مراسم سال نو، جایگاه مشخصی دارد. حتی طرز تهیه این شیرینی که خود می‌تواند خطرآفرین باشد، مراسمی دارد که به آن موچیت‌سوکی (mochitsuki) می‌گویند. طی مراسم موچیت‌سوکی، دست کم دو آشپز یا شیرنی‌پز باید حضور داشته باشد که غالبا تهیه آن توسط مرد‌ها انجام می‌شود. برای تهیه موچی، یکی از آشپز‌ها با نیروی زیادی به خمیر ضربه وارد می‌کند و در همین حال، شخص دیگر با دست خمیر را ورز داده و به آن آرد می‌پاچد. البته این شیوه سنتی غالبا جای خود را به دستگاه‌های شیرینی پزی داده است. ویدئو تهیه موچی به روش امروزی را می‌توانید در ادامه مشاهده کنید.

موچی بخورید!

با وجود تمامی چیز‌هایی که از موچی گفته شد، باید بدانید اگر کمی مراقب خوردن آن باشید، خطری جان شما را تهدید نمی‌کند. موچی یکی از اصلی‌ترین خوراکی‌های ژاپنی محسوب می‌شود و بی انصافی است اگر آن روی سکه را درباره‌اش نگوییم. چرا که این شیرینی، علاوه بر ارزان قیمتی، یکی از مهم‌ترین اسنک‌های ژاپنی محسوب می‌شود و بسیار سالم است. در موچی، چربی کلسترولی وجود ندارد و منبع قند آن از معدود کربوهیدرات‌هایی است که گلوتن ندارد و همچنین منبعی سرشار از پروتئین، ویتامین‌های A,K,C,E و عناصری، چون فسفر، کلسیم، آهن، منیزیم و منگنز محسوب می‌شود. این شیرینی خوشمزه به دلیل انرژی زیادی که دارد، در گذشته جزوی از رژیم غذایی سامورایی‌ها و کشاورزان بوده است.

لینک کوتاه: asriran.com/003Gha

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: محسوب می شود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۷۸۴۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷ اردیبهشت‌ به نام گز اصفهان شیرین و جهانی شد

رییس مجمع گز و شیرینی‌های سنتی اصفهان از ثبت ۷ اردیبهشت ماه به عنوان روز جهانی گز اصفهان خبر داد. - اخبار استانها -

حسین طاهری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اصفهان، از ثبت هفتم اردیبهشت‌ به نام روز جهانی گز اصفهان خبر داد و گفت: با پیگیری‌های صورت گرفته به پاس بزرگداشت مالکیت فکری مردم اصفهان بر تولید گز و چند قرن تلاش مردم این دیار برای حفظ این محصول سنتی، روز هفتم اردیبهشت ماه به نام روز جهانی گز اصفهان نام‌گذاری شد.

وی افزود: همچنین در دو سال گذشته با تلاش پیشکسوتان صنعت گز و همراهی دکتر طغیانی موفق شدیم که گز، سوهان عسلی، لوز و شیرینی کرکی را در فهرست عناصر ناملموس ملی به نام اصفهان ثبت کنیم.

رئیس جمع گز و شیرینی‌های سنتی اصفهان تصریح کرد: پیش از این پولک و نبات هم به نام اصفهان ثبت شده بود و می‌توان گفت که اصفهان تنوع بی‌نظیری از انواع شیرینی‌های سنتی دارد و در این راستا تلاش کردیم تا محصولات سنتی را به عنوان عناصر هویتی شهر اصفهان به ثبت برسانیم و در قدم بعدی به دنبال توسعه این محصولات هویتی هستیم.

وی در بخش دیگری از سخنانش به معرفی قدمت گز پرداخته و گفت: گز مهم‌ترین شیرینی سنتی اصفهان است که قدمت آن به دوران صفویه بر می‌گردد و در طول 500 سال گذشته توسط مردم اصفهان حفظ و توسعه پیدا کرده است. همچنین مدارک و مستندات  بسیاری از جمله سفرنامه پولاک اتریشی و مورخان ایرانی دال بر مالکیت فکری و معنوی مردم اصفهان بر این محصول است.

طاهری اصفهان را بزرگترین تولید کننده گز در جهان دانست و گفت: در بسیاری از کشورهای جهان نام گز با اصفهان عجین شده و گز اصفهان شهرت جهانی دارد.

«شیرینی سنتی لوز » به لیست عناصر ناملموس ملی پیوست

وی در پاسخ به این پرسش که گز ابتدا چگونه تولید می‌شد، گفت: گز ابتدا به شیوه سنتی توسط قنادان اصفهانی تولید می‌شد و در آن زمان برند گز معنای خاصی نداشت. در ادامه تولید گز در شش دری‌های قدیمی اصفهان ادامه یافت و در گذر زمان برندهای گز برای صادرات این محصول شکل گرفت که ظاهرا گز شکرشکن اصفهان، قدیمی‌ترین برند گز است که به هندوستان نیز صادر می‌شد.طاهری افزود: در سالیان اخیر شاهد رشد چشم‌گیری در شکل‌گیری واحدهای تولید گز در اصفهان بوده‌ایم و امیدواریم‌ که این هنر- صنعت به رشد و پویایی خود ادامه دهد.

انتهای پیام/170

دیگر خبرها

  • حکم سینماگر مطرح لغو شد ؛ صدور دستور محاکمه جدید
  • ویدیو/ دستاوردهای هوافضای کشور در ۱۴۰۲ را بشناسید
  • اصفهانی‌ها یک روز جهانی را به نام خود ثبت کردند؛ روز جهانی گز
  • عکس پدر زاکانی با پسر جهان پهلوان تختی!
  • جشنواره مسکو به «آه سرد» ۲ جایزه داد
  • کارگاه دوخت لباس شیرخوارگان حسینی در حرم مطهر راه‌اندازی شد/مهیای نذر جمعه اول
  • ۷ اردیبهشت به نام روز جهانی گز اصفهان ثبت شد
  • ۷ اردیبهشت‌ به نام روز جهانی گز اصفهان ثبت شد
  • ۷ اردیبهشت‌ به نام گز اصفهان شیرین و جهانی شد
  • میرزا زاده: انتخاب مردم قابل احترام است