Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-05@21:38:46 GMT

آنچه باید در خصوص احکام مربوط به قضا و کفاره روزه بدانید

تاریخ انتشار: ۲۴ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۸۰۵۴۰

آنچه باید در خصوص احکام مربوط به قضا و کفاره روزه بدانید

حجت‌الاسلام‌والمسلمین علی شریفی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در شهرکرد در مورد احکام کفاره روزه قضا گفت: در مسائل شرعی اختلاف نظرهایی میان مراجع عظام وجود دارد و هر مقلد باید از مرجع خود کسب تکلیف کند و در این مسائل نمی‌توان حکم قطعی و نهایی را اعلام کرد.

مسئول برنامه‌ریزی و نظارت حوزه علمیه برادران چهارحال‌وبختیاری به حکم کلی تکلیف روزه‌داران در ادای روزه قضا اشاره کرد و ادامه داد: هر شخصی که شرایط روزه‌دار بودن را دارد ولی به علت دلیلی امکان روزه گرفتن در ماه رمضان را ندارد تا ماه رمضان سال بعد فرصت به‌جا آوردن روزه قضا را دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کارشناس مذهبی اظهار کرد: کفاره روزه در حقیقت جریمه کسی است که عمداً روزه‌خواری کند که در این صورت یا باید شصت فقیر را طعام دهد و یا شصت روز روزه بگیرد.
 
وی با بیان اینکه به کسی که عمداً با چیز حرامی مانند شراب، روزه‌خواری کرده است کفاره جمع تعلق می‌گیرد، افزود: این فرد دیگر بین چند چیز اختیار ندارد، بلکه به عنوان کفاره، باید افزون بر قضای روزه، هم شصت فقیر را سیر کند و هم شصت روز را روزه بگیرد که 31 روز از این شصت روز باید پی‌درپی باشد.

 کفاره دیون حق‌الله است

شریفی با اشاره به اینکه کفاره جزو دیون و حق الله مالی است که باید پرداخت شود، ادامه داد: کفاره باید تنها به فقیر داده شود و کسی که تمکن مالی ندارد، تا اخر عمر هر زمانی که تمکن مالی پیدا کرد، باید کفاره سال‌هایی را که بدهکار است پرداخت کند.
 
این کارشناس مذهبی تصریح کرد: اگر فردی نمی‌داند چند کفاره برعهده دارد، باید حداقل را حساب و پرداخت کند، سیر کردن شصت فقیر به دو صورت است که یا غذای پخته آماده به هر فقیری دهد یا مواد غذایی خام به ازای هر نفر 750 گرم به شصت فقیر بدهد.

 مسئول برنامه‌ریزی و نظارت حوزه علمیه برادران گفت: در ده مورد تنها قضای روزه واجب است و کفاره ندارد که در آن ده مورد، برخی مبطلات روزه اگر عمدی باشد استثنا است و کفاره ندارد که از جمله می‌توان به قی کردن عمدی اشاره کرد.

وی ادامه داد: اگر کسی در ماه رمضان بدون تحقیق از اینکه اذان صبح پخش شده است یا خیر غذایی تناول کند و سپس متوجه شود بعد از اذان غذا خورده روزه‌اش باطل و قضا دارد اما کفاره ندارد.

این کارشناس مذهبی با بیان اینکه مواردی که فقط باید برای هر روز یک مد طعام به فقیر داده شود را در عرف کفاره و در احکام فدیه گویند، افزود: در این شرایط شخص باید قضای روزه را تا ماه رمضان بعد بگیرد اما به هر دلیلی کوتاهی صورت گرفته و نتوانسته تا رمضان سال بعد قضای روزه را بگیرد و این در حقیقت کفاره تاخیر قضای رمضان می‌شود لذا شخص علاوه بر قضای روزه باید برای هر روز 750 گرم مواد غذایی به فقیر دهد.
 
وی با بیان اینکه زنان باردار و مادران شیرده پس از ماه مبارک رمضان ولو این که فورا قضای روزه‌هایشان را بگیرند نیز باید کفاره 750 گرم را بدهند، گفت: افراد مسن نیز دو دسته‌اند اگر اصلا نمی‌توانند روزه بگیرند کفاره و قضا ندارند اما اگر می‌توانند روزه بگیرند اما برایشان مشقت دارد مجاز هستند روزه را بخورند، قضا هم ندارد اما 750 گرم کفاره را باید بدهند.

شریفی در پایان بیان کرد: پرداخت کفاره روزه قضا به گونه‌ای است که شخص اجناسی معادل 750 گرم از یکی از اقلام گندم، جو، برنج، کشمش یا خرما تهیه کند و به عنوان کفاره به دست نیازمندان برساند.

انتهای پیام/68036

منبع: فارس

کلیدواژه: کارشناس مذهبی احکام روزه قضا ماه مبارک رمضان کفاره روزه قضای روزه ماه رمضان روزه قضا شصت فقیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۸۰۵۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش تاثیرگذار مادران برای جذب جوانان به مساجد

امام جمعه خمینی‌شهر بر نقش موثر مادران برای جذب جوانان و نوجوانان به مساجد تاکید کرد.

حجت‌الاسلام سید حسین محمودآبادی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در اصفهان ضمن تبریک و گرامیداشت روز معلم و هفته عقیدتی سیاسی اظهار کرد: خداوند در آیه ۱۳۶ سوره مبارکه نساء، چهار مورد مهم برای عاقبت بخیری و جلوگیری از گمراهی به ما معرفی می‌کند و آن ایمان به خداوند، ملائکه، کتاب‌های آسمانی، رسولان الهی و به آخرت است.

وی ادامه داد: اگر کسی به‌عنوان مربی، مسئول پایگاه بسیج یا دیگر مسئولیت‌ها می‌خواهد کار فرهنگی کند، باید بر این ۴ مورد کارکرده باشد تا موفق شده و نتیجه بگیرد.

امام جمعه شهرستان خمینی‌شهر افزود: در نتیجه هم خودمان و هم دیگران را به سعادت می‌رسانیم و به همین دلیل راهبردمان باید یاد دادن، تعلیم، آموزش احکام و معارف الهی باشد که محصول آن پرورش انسان‌های پاک و سالم شود.

حجت‌الاسلام محمودآبادی تصریح کرد: ما در دوران انقلاب عملکرد و نمونه‌ای برای این آیات و روایات نداشتیم و یا به ندرت داشتیم ولی دقت کنید در طول این سال‌ها و پس از پیروزی انقلاب اسلامی با وجود این همه دشمن، شهیدان زیادی هم هدیه کردیم که اگر زندگی تک تک آن‌ها را مطالعه کنیم، می‌بینیم آن‌ها نتیجه آموزش همین احکام و معارف الهی هستند.

وی افزود: اگر به شهید حاج قاسم سلیمانی، شهید زاهدی و شهدای مدافع حرم که طی سال‌های اخیر به شهادت رسیدند دقت کنیم، می‌بینیم آن‌ها محصول تلاش‌های کسانی هستند که معارف و احکام دین را آموزش می‌دهند و نتیجه تلاش‌های آن‌ها انسان‌های مخلصی است که جانشان را در راه خدا فدا می‌کنند و برای دیگران الگو می‌شوند.

امام جمعه شهرستان خمینی‌شهر با تاکید بر جذب نوجوانان و جوانان در محله‌ها به ویژه در ایام فراغت تابستان عنوان کرد: باید به‌صورت آتش به اختیار جوانان را جذب کرد چرا که آن‌ها از نظر اعتقادی سالم هستند.

وی جذب فرزندان به سمت مسجد، بسیج و کسب معارف الهی را از جمله وظایف مادران متدین دانست و یادآور شد: اکنون وظیفه ما سنگین است چون دشمن بر روی فساد در میان بانوان و دیگر افراد جامعه برنامه‌ریزی کرده است و اگر از طریقی ورود کند، می‌تواند این فساد را جهشی کند و با توجه به نقش مادری، خانم‌ها در آینده نمی‌توانند فرزندان مؤمن تربیت کنند.

کد خبر 750268

دیگر خبرها

  • حجاب برای حفظ مقام و جایگاه زن است
  • ضعف‌های زیرساختی و هزینه شدن یارانه برای کالاهای غیراساسی
  • هر آنچه که باید در مورد استفاده از «وازلین» بدانید
  • آنچه باید درباره انتخابات 21 اردیبهشت‌ بدانید | معرفی 6 فهرست انتخاباتی در دور دوم
  • هر آنچه از سیستم VRF باید بدانید
  • امام صادق(ع) در مناظرات آموزگار اخلاق و ادب بودند
  • ۷ نکته مهم برای تهیه بستنی ساده خانگی که باید بدانید
  • کار آلگری در یوونتوس را تمام شده بدانید!
  • نقش تاثیرگذار مادران برای جذب جوانان به مساجد
  • ۱۰ حقیقت حیرت‌انگیز درباره عنکبوت‌ها که باید بدانید