Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-02@23:28:50 GMT

تاثیر انتخابات ریاست جمهوری بر بورس

تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۸۳۷۲۴

تاثیر انتخابات ریاست جمهوری بر بورس

مهر آور به انتخابات ریاست جمهوری در خرداد ماه اشاره کرد و گفت: مشخص نیست که سیاست دولت و نگرش سکاندار اقتصادی آن نسبت به بازار سرمایه چه باشد؟ به همین دلیل برای سهامدار چراغ روشنی از آینده بازار با توجه به تغییر دولت‌ها نیست. به گزارش پول نیوز، شاخص کل بورس دیروز یکشنبه ۲۲ فرودین ماه با ۹ هزار واحد ریزش به ۱میلیون ۲۳۱ هزار واحد رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با منفی شدن تابلوی بورس در دو روز اخیر، برای سومین هفته متوالی است که روند بازار در این ماه نزولی می‌باشد. شاخص کل هم وزن و شاخص فرابورس هم دیروز روند منفی داشتند.

بیشتر کارشناسان دلیل منفی بودن بازار را ابهامات سیاسی از جمله مذاکرات هسته و تاثیر آن بر نرخ دلار اعلام کردند. عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه در آخرین اظهارات خود در مورد روند مذاکرات آن را مثبت ارزیابی کرده و گفته لیست تحریم‌های آمریکا، نحوه لغو آن‌ها و چگونگی راستی آزمایی لغو آن‌ها هنوز نهایی نشده است.   در پایان کار امروز بازار سهام شاخص کل با افت چهار هزار و ۸۵۷ واحدی (۰.۴درصد) در ارتفاع یک میلیون و ۲۲۶ هزار واحدی قرار گرفت. شاخص هم وزن ۰.۱رصد افت کرد.

ارزش معاملات خرد بورس و فرابورس به بیش از دو هزار و ۳۵۰ میلیارد تومان رسید.

بیش از ۳۳۵ میلیارد تومان تغییر خالص مالکیت افراد حقیقی به حقوقی و رشد بیش از یک درصد ۵۱ نماد و افت بیش از یک درصد ۴۹۳ نماد را شاهد بودیم.
در همین رابطه حمیدرضا مهر آور مدیر عامل کارگزاری بانک سامان با تاکید بر ابهامات سیاسی در بازار به خصوص قرارداد چین و مذاکرات هسته‌ای می‌گوید: مهم این است که مشکلات حاکم بر تجارت و مبادلات ارزی کمتر شود حال با قرار داد چین یا مذاکرات هسته‌ای. هر چقدر که ابهام در بازار کمتر شود وضعیت بازار سرمایه هم بهبود پیدا می‌کند.

حمیدرضا مهر آور مدیر عامل کارگزاری بانک سامان در خصوص وضعیت بازار در روزه‌های اخیر به بازار گفت: اتفاق خاص یا خبر مثبتی که بازار به آن واکنش نشان دهد نیفتاده بنابراین بازار در حال حرکت بر مدار سال گذشته است.

او به انتخابات ریاست جمهوری در خرداد ماه اشاره کرد و گفت: مشخص نیست که سیاست دولت و نگرش سکاندار اقتصادی آن نسبت به بازار سرمایه چه باشد؟ به همین دلیل برای سهامدار چراغ روشنی از آینده بازار با توجه به تغییر دولت‌ها نیست.

به گفته مهرآور، شرکت‌های موجود در بورس از سودآوری خوبی برخوردار هستند، اما به خاطر نبود راه روشن پیش پای سهامداران به دلیل وجود ابهامات سیاسی، ارزش سهام آن‌ها روز به روز افت می‌کند.

این کارشناس می‌گوید: سهام‌های از نظر ارزندگی، ارزشمند هستند، اما فاکتور‌های مهم‌تری مثل حرکت نقدینگی، نشست برجام، ابهامات در قرار داد ایران و چین بر فاکتور ارزندگی سهم غالب شدند.

او امسال را سال سرنوشت ساز برای بازار سرمایه خواند و دلیل آن را نوع تفکری می‌داند که قرار است بعد از این دولت بر اقتصاد جامعه حاکم شود.

این کارشناس اضافه کرد: گاهی اوقات در شرایط بحرانی، برخی تصمیمات دستوری برای بازار‌های مالی کمک حال اقتصاد می‌شود که شاید انگشت شمار باشد، اما در شرایطی که هیچ مانعی برای فعالیت بازار نیست بهتر است کانالی برای ورود دلالان باز نکنیم.

مهرآور سرنوشت بازار سرمایه در ۴سال بعدی را در انتخاب تفکر پول محور و بازار سرمایه‌محور دانست و گفت: اگر بخواهیم به صورت کلی سال جاری را نگاه کنیم به خاطر قیمت‌های مناسب سهم‌ها، سال خوبی برای بازار سرمایه می‌تواند باشد.

این کارشناس می‌گوید: نقدینگی در بازار بورس صرف خرید سهام نمی‌شود و وارد اوراق دولتی شده است. بسیاری از شرکت‌ها به جای خرید سهام منابع قابل توجهی را اوراق بدهی دولت خریداری کردند. در سه ماه اول سال، روند تامین مالی از بازار سرمایه در سال گذشته رخ داد و بعد از آن نقدینگی به سمت بازار‌های دیگر حرکت کرد و الان هم صرف خرید اوراق بدهی توسط شرکت‌ها شده است.

او در مورد قرار داد ایران و چین و همچنین مذکرات هسته‌ای در وین گفت: ما مشکلات متعددی در بعد صادرات داریم، مبادلات ارزی به راحتی صورت نمی‌گیرد و تجارت بین المللی ما نمی‌تواند به راحتی کار کند، مهم برداشته شدن این موانع است حال با قرار داد چین یا مذاکرات برجام، هر چقدر ابهام از سر راه بازار برداشته شود، بازار سرمایه هم وضعیت بهتری پیدا می‌کند.

مهرآور به بازار رمز ارز‌ها و استقبالی که در این روز‌ها از این بازار در ایران در حال شکل‌گیری است اشاره کرد و آن را یک رقیب برای بورس می‌داند و معتقد است که با بخش از سرمایه را از ایران خارج می‌کند.

این کارشناس گفت: با وجود اینکه شناختی از بازار رمز ارز‌ها وجود ندارد و مملو از ابهام است، بخشی از انرژی و سرمایه جوانان ما را درگیر کرده است، که به نظر بنده دلیل آن باز بودن دامنه بازار، عدم وجود محدودیت و سودآوری که در این روز‌ها داشته، است.  

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: بازار سرمایه بورس اوراق بهادار شاخص بورس عرضه سهام سهام عدالت بازار سرمایه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۸۳۷۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شبکه ملی تنظیم‌گری ایران رونمایی شد

شبکه ملی تنظیم‌گری با حضور نهادهای ذیربط با محوریت مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری رونمایی شد. - اخبار سیاسی -

به گزارش حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، شبکه ملی تنظیم‌گری ایران روز گذشته با حضور مصطفی زمانیان رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری رونمایی شد.

طی ماه‌های گذشته، مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری میزبان سلسله نشست‌هایی با موضوع نسبت‌یابی نهادهای تنظیم‌گر با دستگاه‌های حاکمیتی از دولت گرفته تا قوه قضاییه و حتی دیگر نهادهای تنظیم‌گر بود.

در این نشست‌ها که با حضور نمایندگان خود نهادهای تنظیم و نمایندگان دستگاه‌های اجرایی و قضایی از وزارتخانه‌های مختلف گرفته تا دیوان عدالت اداری برگزار شد، برخی چالش‌های موجود در تعامل نهادهای تنظیم‌گر با این دستگاه‌ها مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و مشخص شد که برخی از چالش‌های موجود در فضای تنظیم‌گری کشور از طریق ایجاد فضای گفتگو بین خود نهادهای تنظیم‌گر قابل حل است.

بر همین اساس ایجاد یک شبکه برای کنار هم نشاندن نهادهای تنظیم‌گر با نام «شبکه تنظیم گران ایران» و با محوریت مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری در دستورکار دولت سیزدهم قرار گرفت.

به‌طورکلی دولت از محل پرداختن به این موضوع به دنبال بهبود ساختار تنظیم‌گری در کشور و رسیدن به کارآمدی بیشتر است، تا در سایه تعامل نهادهای تنظیم‌گر با یکدیگر، توسعه هم‌افزایی و جلوگیری از تداخلات اجرایی، شاهد تحقق یک دولت تنظیم‌گر واقعی در کشور باشیم.

این شبکه بستر لازم برای تعامل نهادهای تنظیم‌گر با یکدیگر در قالب یک شبکه واحد را فراهم می‌کند تا از یک طرف زمینه لازم برای حل تعارضات بین این نهادها ایجاد شود و از سوی دیگر امکان ایفای نقش دیده‌بانی بر قوانین و فعالیت‌های مرتبط با بحث تنظیم‌گری در کشور نیز فراهم شود.

جمعی از نهادهای ذیربط از جمله معاونت حقوقی ریاست جمهوری، نماینده بانک مرکزی و نمایندگانی از شورای رقابت، سازمان غذا و دارو، سازمان بورس، سازمان خصوصی سازی، سازمان تنظیم مقررات و سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان در این رونمایی حضور داشتند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رابرت کندی به بایدن: کنار بکش تا ترامپ را شکست بدهم
  • درخواست عجیب نامزد مستقل انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا از جو بایدن
  • گام اول به سمت دولت تنظیم‌گر برداشته شد
  • شبکه ملی تنظیم‌گری ایران رونمایی شد
  • اشتباه مهم من در دوره اول این بود: زیادی خوب بودم!- ترامپ 
  • مشورت با آیت الله برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری /به محسن رضایی گفتم پیروز نمی شود و دو سه میلیون رأی خواهد داشت
  • نزول بورس برای چهارمین روز متوالی؛ شاخص هم‌وزن قد کشید
  • عدم مشارکت جبهه نجات ملی تونس در انتخابات
  • کدام خودروی سایپا 700 میلیون تومان شد؟
  • نقش انتخابات آینده آمریکا بر قیمت مسکن چیست؟