Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون مرکز پژوهش‌های مجلس گفت: مجلس شورای اسلامی طبق قانون اقدام راهبردی حق نظارت در خصوص رفع تحریمها را دارد و بررسی‌ها نشان می‌دهد که حداقل ۳ تا ۶ ماه زمان برای راستی‌آزمایی حقیقی لازم است. - اخبار اقتصادی -

موسی شهبازی در گفتگو با خبرنگار اقتصادیخبرگزاری تسنیم، با بیان این پرسش  اگر قرار است گفت‌وگویی در مورد رفع تحریم انجام شود با چه رویکردی مواجه هستیم پاسخ داد: یک رویکرد این است که نگاهمان به این موضوع صرفاً یک نگاه حقوقی باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یعنی توجه به این داشته باشیم که چه اسنادی، دستورالعمل‌هایی و ضوابطی در حوزه تحریم وجود دارد که با توجه به آن آمریکا اقدام به رفع آن کند و اصطلاحاً روی کاغذ امضا شود که دستورالعملی لغو شود. لازم به ذکر است با توجه به ماهیت تحریم‌ها و اقداماتی که آمریکا انجام داده است نشان می‌دهد حتی با رفع کاغذی و حقوقی تحریم، جمهوری اسلامی و نهادهای ایرانی اجازه تعامل و سرمایه‌گذاری را ندارند و در نهایت رویکرد صرفاً حقوقی  یک خطای راهبردی به حساب می‌آید.

وی تاکید کرد،رویکرد مطلوب این است که همچنان بر رفع حقوقی تحریم ها می‌بایست پافشاری کرد یعنی اسناد تحریمی و زیرساخت‌های قانونی تحریم باید رفع شود و این شرطی لازم است و درصورت نبود این اتفاق اقدامات عملی رخ نخواهد داد. اما در کنار این عوامل یک وجه تکمیل کننده‌ای وجود دارد که باید به صورت واضح مطالبات و اهداف جمهوری اسلامی ایران روی کاغذ آورده شود و درکنار رفع حقوقی تحریم‌ها، تحقق عملی اهداف مشخص شده را از آمریکا انتظار داشت که قاعدتاً این امر پس از گذشت مدت زمان معقولی اتفاق می‌افتد.

معاون اقتصادی مرکز پژوهش‌های مجلس در خصوص اهداف و شاخص‌های رفع تحریم خاطرنشان کرد، مواردی قابل انتظار است از جمله اینکه ایران بتواند نفت خود را به راحتی به هر کشور دلخواهی صادر کند و درکنار آن مبادلات مالی مبتنی بر درآمد نفتی را آزادانه انجام دهد و سپرده و درآمدی که از محل فروش نفت حاصل می‌شود و همچنین عملیات بانکی مقرر را در هر بانکی که درنظر دارد انجام دهد. همچنین ایران باید بتواند قراردادهای سرمایه‌گذاری بلند مدت با کشور های دلخواه منعقد کند. قواعد مالی که برای ایران سختگیرانه دیده شده است باید مجدداً به قواعد اصلی خود و شرایطی که ایران تعیین می‌کند برگردد. همینطور در حوزه صنعت، پتروشیمی و فراورده‌های نفتی شاخص هایی مشخص شود و در نهایت ما باید یک حد آستانه‌ای معقول در بازه زمانی مناسب و استاندارد برای تراکنش‌ها، عملیات‌های بانکی، فروش فرآورده‌های نفتی و قراردادهای سرمایه‌گذاری ببینیم و تقریبا شرایط برگردد به وضعیت سابق برجام و این یعنی دقیقا نکته تکمیل کننده رویکرد حقوقی.

شهبازی در خصوص نحوه و چگونگی راستی‌آزمایی‌ها بیان کرد: مجلس شورای اسلامی طبق قانون اقدام راهبردی حق نظارت در خصوص رفع تحریمها را دارد و بررسی‌ها نشان می‌دهد که حداقل 3 تا 6 ماه زمان برای راستی‌آزمایی حقیقی لازم است.

 

 

مثلا در زمینه‌ی فروش فرآورده‌های نفتی، این 3ماه به صورت متداول به بررسی روند جاری صادرات محموله‌های نفتی می‌پردازد تا زمانی که تحویل پالایشگاه مقصد شود و تصفیه قرارداد و مبادله انجام شود و همچنین بازه زمانی 6 ماهه باتوجه به سیاست‌گذاری خود آمریکا صورت می‌گیرد که در دوران تحریم به شرکت‌های طرف قرارداد ایران 6 ماه مهلت لغو قرارداد منعقد شده را می‌دهد و بابت همین موضوع در پروسه راستی‌آزمایی، این6 ماه برای روند سرمایه‌گذاری درنظر گرفته می‌شود.

وی در خاتمه عنوان نمود: ایران باید تمام تلاش خود را برای مطالبه شاخص‌های درنظر گرفته شده انجام دهد تا محقق شود و در غیر این صورت نمیتوان عنوان این تلاش‌ها را رفع تحریم گذاشت.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: تحریم های ایران تحریم های ایران راستی آزمایی سرمایه گذاری رفع تحریم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۸۴۱۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران رتبه ۱۷ هوش مصنوعی را در جهان دارد

معاون علمی، فناوری واقتصاد دانش بنیان رییس جمهوری از رتبه هفدهم ایران در زمینه هوش مصنوعی در جهان خبر داد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، نشست خبری سالیانه دکتر روح الله دهقانی معاون علمی، فناوری واقتصاد دانش بنیان رییس جمهوری در محل معاونت علمی برگزار شد.

دکتر دهقانی در ابتدای این نشست خبری اظهار کرد: سال گذشته یک گفتگوها و تعاملات زیادی انجام شد تا یک مرکز ملی توسعه هوش مصنوعی و شورای راهبری هوش مصنوعی تشکیل شود.  ما مدل های مختلفی را از کشورهای دیگر بررسی کردیم و با ده‌ها ساعت جلسه توسط متخصصان حوزه هوش مصنوعی به این نتیجه رسیدیم که مرکز ملی هوش مصنوعی داشته باشیم که شامل نظارت،‌ تنظیم‌گری و ... است.

وی گفت: در اسفندماه سال گذشته مرکز ملی هوش مصنوعی تأسیس شد و اعضای شورای ملی راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند. و جلسات متعددی با سرمایه‌گذاران دولتی و صندوق های بزرگ کشور انجام شد و یک صندوق توسعه هوش مصنوعی تشکیل شد و این صندوق با سرمایه‌گذاری 10 هزار میلیاردی برنامه‌ریزی شد.

دهقانی ادامه داد: کارهای عملیاتی زیادی انجام شده و یک مرکز ملی در نخستین گام یک اپراتور هوش مصنوعی بالا بیاورد که خدمات مختلفی از جمله دیتاسنتر بزرگ و کتابخانه‌های زبان تصویری ارایه می‌کند.

معاون علمی رییس جمهور گفت: ما از نظر دانش فنی و تولید مقالات علمی رتبه 17 را داریم اما در حوزه کاربردها رتبه 70 یا 80 را دارد که به خاطر نبود زیرساخت‌ها است.

وی ادامه داد: این مرکز زیر نظر ریاست جمهوری تشکیل می‌شود. معاونت علمی وظیفه حمایت از توسعه فناوری را دار. ستاد توسعه فناوری‌های هوش مصنوعی وظیفه حمایت از هوش مصنوعی را دارد.

نقش‌آفرینی "مراکز نوآوری" در حفظ قانون جهش دانش‌بنیان

دهقانی گفت: امسال تا آخر سال به چندصد GPU دسترسی پیدا می‌کنیم البته بحث های تحریمی شدیدی در این موضوع وجود دارد و ما نیز از همه دانشگاه‌ها و اساتید دعوت می‌کنیم تا در اینجا شرکت کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مهلت تبدیل مجوزهای کاغذی به الکترونیکی تا 25 اردیبهشت ماه تمدید شد
  • ایران رتبه ۱۷ هوش مصنوعی را در جهان دارد
  • منظور: با وجود تحریم‌ها آمادگی تامین انرژی پایدار منطقه و اروپا را داریم
  • زمان بیستمین و یکمین جلسه حراج شمش طلا
  • زمان حراج بعدی شمش طلا مشخص شد
  • تمدید مهلت تبدیل مجوز‌های کاغذی به الکترونیکی تا ۲۵ اردیبهشت ماه
  • زمان حراج بعدی شمش طلا مشخص شد + شرایط
  • زمان برگزاری جلسه بعدی حراج حضوری شمش طلا در مرکز مبادله مشخص شد
  • زمان حراج بعدی شمش طلا مشخص شد+شرایط
  • استطاعت ٩٨ درصد زائران حج تمتع امسال مشخص شد