Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-26@17:25:54 GMT

«توزر در دوره میانه» منتشر شد/شهری با دانشمندان بسیار

تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۸۴۶۲۱

«توزر در دوره میانه» منتشر شد/شهری با دانشمندان بسیار

به گزارش خبرنگار مهر، موسسه توسعه صنایع فرهنگی تونس، کتاب «توزر در دوره میانه» اثر محمد الازهر بای را منتشر کرد که در آن به وجوه مختلف حیات عمومی در شهر توزر و معرفی چهره‌های شاخص آن در حوزه‌های پزشکی، نجوم، مهندسی، علوم فقهی، حدیث، قضاوت و ادبیات پرداخته شده است.

محمد الازهر بای در مقدمه این کتاب آورده است که انتخاب شهر توزر به عنوان موضوع این کتاب، نتیجه «احساس سنگین سرخوردگی‌ای است که این شهر همچنان بدان گرفتار است تا جایی که نزدیک است از چشم پژوهشگران بیفتد یا شاید افتاده باشد که در نتیجه طولی نمی‌کشد که چهره‌های بارز آن گمنام می‌شوند و آثار و نشانه‌های برجسته این شهر از بین می‌رود و به مانعی بر سر راه اهل علم برای پی بردن به حقیقت‌شان تبدیل می‌شود، در حالی که آنان بسیارند و برای اینکه علو شأن حفظ شود، شایسته توجه هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

الازهر بای افزود: احتمالاً خواننده این کتاب، شگفت‌زده خواهد شد از اینکه خواهد دانست این شهری که در گوشه صحرا قرار گرفته است، این تعداد از بزرگان را در حوزه‌های جدا از شعر و ادبیات تقدیم کرده است.

وی بعد از ورود به عمق تاریخ این منطقه و ساکنان اصلی آن و اشاره به شرایط زندگی اقتصادی و اجتماعی و نقش این منطقه در شکل‌گیری تمدن صحرا و واحه‌ها، از ده‌ها شخصیت اسم می‌برد که بر حوزه‌های مختلف علمی، پژوهشی و انسانی تاثیر گذاشته‌اند. به عنوان مثال، نام‌هایی چون السقراطی، ابوزید عبدالرحمان التوزری، ابوعبدالله محمد عبدالقادر التواتی العباسی و احمد بن محمد التوزری در حوزه علوم فقهی و حدیثی می‌درخشد که با تولید کتاب‌ها و ترجمه‌هایی که در شرق و غرب معروف شده، بر غنای کتابخانه علوم اسلامی افزوده‌اند.

در پزشکی، ابوالحسن عبدالله الصقلی از این شهر زبانزد است که به همراه خانواده‌اش از صقلیه به توزر آمد و به شغل پزشکی و درمان مشغول شد و کتاب‌های بسیاری را به رشته تحریر درآورد.

در حوزه مهندسی، ابن الشباط مهمترین نام به شمار می‌آید که به طور خاص در مهندسی آب زبانزد شد و صاحب معروفترین معادله تقسیم آب در واحه‌های این منطقه است که هنوز تا امروز، بر اساس آن عمل می‌شود. مؤلف درباره او می‌گوید: «او اصول مهندسی آب را در مؤسسات آموزشی و علمی کلاسیک یا نظام‌مند فرا نگرفت، بلکه آن را به واسطه مطالعات عمیق خود در آثار بزرگترین دانشمندان این حوزه آموخت.»

در حوزه تاریخ نیز عبدالله الشباط نامی آشناست که کتابی به نام «صلة السمط» را در همین حوزه در مدتی نزدیک به ۱۷ سال به رشته تحریر درآورد و در آن درباره تاریخ فتوحات اسلامی از عصر نبوی تا دوره میانه سخن گفت.

الازهر بای در حوزه نجوم نیز از شخصیت‌های متعددی نام برد که در این حوزه تاثیرگذار بودند که شاید محمد الهادفی و ابوحفص عمر از بارزترین آنها باشند، به ویژه اینکه آوازه ابوحفص به کشورهای مشرق و آندلس نیز رسیده است. از بارزترین تألیفات وی می‌توان به «محصلة المطلوب فی العمل بربع الجیوب» اشاره کرد که یک نسخه خطی از آن در کتابخانه العباسیه در تونس موجود است.

این کتاب در ۱۵۰ صفحه و قطع متوسط توسط مؤسسه توسعه صنایع فرهنگی تونس به چاپ رسیده است و روی جلد آن، یک تصویر قدیمی از شهر توزر کار شده است.

پیش از این نیز کتاب‌های زیر از دکتر الازهر بای منتشر شده است:

«مناقب اولاد تلیل» در سال ۲۰۰۵

«حسان بن ثابت؛ شاعر جاهلیت و اسلام» در سال ۲۰۰۵

«دیوان عمر ابن ابی بکر الشریف» در سال ۲۰۱۰

«مدایح نبوی در غرب اسلام؛ خوانشی در معانی و روش‌ها» در سال ۲۰۱۳.

این خبر را رایزنی فرهنگی ایران در تونس برای مهر ارسال کرده است.

کد خبر 5188824 محمد آسیابانی

منبع: مهر

کلیدواژه: تونس رایزنی فرهنگی معرفی کتاب بازار نشر تاریخ اسلام تازه های نشر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ترجمه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی رایزنی فرهنگی معرفی کتاب انتشارات شهید کاظمی ادبیات کودک و نوجوان زبان فارسی ادبیات فارسی پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات مرکز فرهنگی شهر کتاب فریدالدین عطار نیشابوری سید عباس صالحی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۸۴۶۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فراخوان دوسالانه «کارتون کتاب» منتشر شد

فراخوان ششمین دوره دوسالانه بین المللی «کارتون کتاب» با هدف ارایه نگاه هنرمندان ملی و بین المللی در حوزه‌های کتاب و کتابخوانی منتشر شد.

به گزارش مشرق، فراخوان ششمین دوره دوسالانه بین المللی «کارتون کتاب» با هدف ارایه نگاه هنرمندان ملی و بین المللی در حوزه‌های کتاب و کتابخوانی منتشر شد.

کاریکاتور اندیشه مصوری است که نقش بسیار ارزنده‌ای در برقراری ارتباط و ایجاد انگیزه در مخاطبان داشته و مضمون را مطابق خواست، ظرفیت و سلیقه آنان سوق داده و به سمت اندیشه و عمل دلخواه هدایت می‌کند و در عمق لایه‌های جامعه نهادینه می‌نماید. در راستای عملی‌سازی مأموریت‌های کتابخانه‌های عمومی همچون ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در جامعه، ششمین دوسالانه بین‌المللی «کارتون کتاب» با هدف ارائه نگاه هنرمندان ملی و بین‌المللی در این حوزه توسط نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و به دبیری سیدمسعود شجاعی طباطبایی برگزار می‌شود.

محورهای موضوعی این دوره از جشنواره شامل «کتاب، کودک و خانواده»، «کتاب، فراغت، نشاط و آرامش»، «کتاب، عصر دیجیتال و هوش مصنوعی»، «کتاب، کتابخانه و کسب‌وکار»، «کتاب، کتابخانه و پاتوق فرهنگی و اجتماعی»، «کتاب، کتابخانه و رویدادهای مهم اجتماعی» است. همچنین «کتاب، فلسطین و مقاومت غزه» موضوع جنبی این دوره از جشنواره خواهد بود.

علاقه‌مندان می‌توانند در دو بخش حرفه‌ای (ویژه هنرمندان حرفه‌ای) و مبتدی (هنرمندان ایرانی که تاکنون در مسابقات داخلی و بین‌المللی شرکت نکرده‌اند) به ارسال اثر بپردازند.

شرکت در این رقابت برای تمامی هنرمندان حرفه‌ای و مبتدی آزاد است و هر هنرمند می‌تواند حداکثر ۵ اثر در موضوعات تعیین شده به سامانه جشنواره ارسال کند. در این مسابقه هر گونه استفاده از هوش مصنوعی برای خلق اثر باعث حذف آن خواهد شد. تمامی آثار دستی و دیجیتالی پذیرفته می‌شود و برای ارائه آثار دستی، باید عکس باکیفیت از اثر گرفته یا اسکن و ارسال شود. آثار ارسالی نباید تکراری و برگزیده سایر جشنواره‌ها باشد. تمامی حقوق مادی و معنوی آثار ارسالی متعلق به نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور خواهد بود؛ به شرکت‌کنندگانی که آثار آنها به مرحله اول راه پیدا کند، گواهی الکترونیکی حضور و به برگزیدگان نسخه چاپی کتاب آثار تعلق می‌گیرد.

در بخش حرفه‌ای برگزیدگان این جشنواره (نفرات اول تا سوم)، علاوه بر لوح تقدیر و تندیس، هدیه نقدی (به ترتیب مبلغ ۱۰۰۰، ۷۰۰ و ۵۰۰ یورو) و ۳ نفر شایسته تقدیر علاوه بر لوح تقدیر و تندیس، هدیه نقدی ۸۰ میلیون ریالی دریافت خواهند کرد. همچنین ۶ نفر در بخش مبتدی لوح تقدیر و هدیه نقدی ۵۰ میلیون ریالی دریافت می‌کنند. برگزیدگان ایرانی این جشنواره، معادل ریالی جایزه را دریافت خواهند کرد.

علاقه‌مندان به شرکت در ششمین دوسالانه بین‌المللی کارتون کتاب می‌توانند تا تاریخ ۳۱ خردادماه ۱۴۰۳ (۲۰ ژوئن ۲۰۲۴)، با عضویت در سامانه جشنواره به نشانی www.booktoon.ir آثار خود را ارسال کنند. آثار باید به صورت الکترونیکی با فرمت JPEG، رزولوشن حداقل ۲۰۰ دی‌پی‌آی، با طول یا عرض ۲۰۰۰ پیکسل و حداکثر حجم ۱۰۰ مگابایت ارسال شود.

دیگر خبرها

  • خون شریک ۲ + فیلم
  • کتاب «یوسف گم گشته باز آید» در ماهشهر منتشر شد
  • ­کتاب تاریخ شفاهی دفاع مقدس منتشر شد
  • شهرداری میانه از پیشگامان ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی است
  • میانه ظرفیت ایجاد و احداث کتابخانه مرکزی را دارد
  • مجموعه بیانات شهید بهشتی دربارۀ نماز منتشر شد
  • مقاومت سخت برای عزل وزیر اقتصاد؛ افاضات قبل از تکیه بر صندلی را ببینید | فیلم
  • فراخوان دوسالانه «کارتون کتاب» منتشر شد
  • کتاب آداب آبادانی منتشر شد
  • مجموعه شعر طنز «دیزی در پنت هاوس» منتشر شد