Web Analytics Made Easy - Statcounter

سعید الیاسی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: هم اینک جمعیت دامی وابسته به مراتع استان یک میلیون و ۳۱۵ هزار و ۲۷۲ واحد دامی برآورد شده است که بیش از ۲.۵ برابر ظرفیت دامی مراتع استان همدان است.

وی توضیح داد: مراتع استان همدان حدود ۸۲۲ هزار هکتار است که ۶۴ هزار هکتار مراتع درجه یک با ظرفیت ۱۰۲ هزار و ۴۶۱ واحد دامی، ۳۲۴ هزار هکتار مراتع درجه ۲ با ظرفیت ۲۳۳ هزار و ۸۱۹ واحد دامی و مابقی معادل ۴۴۹ هزار و ۹۰۰ هکتار مراتع درجه سه با ظرفیت ۲۱۱ هزار و ۷۵۰ واحد دامی در یک فصل چرایی ۶ماهه را تشکیل می دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس اداره امور مراتع و بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان اضافه کرد: ۱۵ تیپ گیاهی در استان همدان شناخته شده است که در ۱۱ تیپ مرتعی، جنس گون با گونه های متفاوت  حدود ۷۹ درصد مراتع مرتفع و کوهستانی را می پوشاند همچنین در مناطق دشتی تیپ «گون – درمنه» بیشتر به چشم می خورد، تیپ «ورک» نیز بخشی از دشت های استان را به خصوص در اراضی شخم خورده و تخریبی به خود اختصاص داده است.

الیاسی ادامه داد: بر اساس اقدامات هیات های ممیزی مرتع تا پایان سال گذشته یک هزار و ۶۵ سامان عرفی شناسایی و در اختیار بهره برداران قرار گرفته شده است که این بهره برداری توسط ۲ گروه دامدار مجاز صورت می گیرد.

وی گفت: گروه نخست دامداران محلی با جمعیتی حدود ۶۳ هزار و ۶۷۶ خانوار مجاز بوده که در حال حاضر ۴۱ هزار و ۵۳۵ خانوار آنها موجود و مابقی ترک دامداری یا فوت کرده اند.

رییس اداره امور مراتع و بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان اضافه کرد: بیشترین دام این استان به این گروه تعلق دارد که به طور معمول از اوائل بهار تا اواخر پاییز از مراتع استفاده می کنند.

الیاسی افزود: گروه دوم دامداران عشایر به تعداد یک هزار و ۲۹۰ خانوار دامدار کوچ رو و نیمه کوچ رو مجاز هستند که از مراتع استان همدان به عنوان مراتع ییلاقی، تعداد کمی از عشایر از مراتع استان‌های خوزستان، ایلام، لرستان، کرمانشاه و استان مرکزی به عنوان مراتع قشلاقی و از مراتع استان لرستان به عنوان مراتع میان‌بند استفاده می کنند.

وی اظهار داشت: این گروه از دامداران عشایری هر ساله از اواسط اردیبهشت تا اوایل خرداد وارد استان همدان می شوند و  از اوائل شهریور تا اواخر مهر از مراتع استان خارج می شوند همچنین ۵۹ سامان عشایری با مساحتی افزون بر ۸۲ هزار و ۹۲۶ هکتار میزبان ۵۹ هزار و ۹۰۴ واحد دامی مجاز دامداران عشایری است.

رییس اداره امور مراتع و بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان گفت: با توجه به شرایط اقلیمی و آب و هوایی حاکم بر این استان، عشایر بخشی از سال که اراضی ملی فاقد شرایط لازم برای چرای دام هستند را در مراتع قشلاقی زمستان گذران کرده و با نزدیک شدن به فصل بهار شروع به حرکت و کوچ  به مراتع میان بند می کنند و در نهایت با توجه به دستورالعمل ها و مصوبات کارگروه ملی تنظیم تقویم کوچ بهاره که هر ساله از طرف سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور ابلاغ می‌شود به مراتع استان همدان وارد می شوند.

الیاسی افزود: مراتع با توجه به ارایه خدمات متنوع زیست محیطی از قبیل تامین اکسیژن، آب، علوفه و زیستگاه، بسیار ارزشمند هستند اما امروزه به دلایل متعدد از جمله تغییرات اقلیمی و نوسانات آب و هوایی منجر به بروز خشکسالی و سیل، چرای بی رویه ناشی از رعایت نکردن ظرفیت مرتع، فصل و مدت چرا، بوته کنی، بهره برداری غیر اصولی از محصولات فرعی، تغییرکاربری، معادن کاوی، آتش سوزی، آفات و بیماری های گیاهی با سرعت رو به رشدی در حال تخریب است.

برچسب‌ها زندگی عشایری همدان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان گوسفند

منبع: ایرنا

کلیدواژه: زندگی عشایری همدان زندگی عشایری همدان گوسفند اخبار کنکور مراتع استان همدان مراتع استان واحد دامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۸۵۲۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توزیع تخم نوغان یارانه‌ای بین پرورش دهندگان کرم ابریشم

مدیر جهاد کشاورزی فردوس گفت: با توجه به اهمیت نوغانداری در شهرستان فردوس و بهبود معیشت روستائیان شهرستان، در دو مرحله ۸۰ جعبه تخم نوغان یارانه‌ای مورد نیاز نوغانداران از اداره نوغانداری شرق کشور تهیه و از طریق مرکز جهاد کشاورزی باغستان و اداره امور تولیدات دامی مدیریت جهاد کشاورزی فردوس بین بهره برداران توزیع شد.

امیرزاده افزود: نوغان داران می‌توانند برای دریافت تخم نوغان به مجموعه تولیدات دامی جهاد کشاورزی مراجعه کنند. 

وی گفت: همچنین بعد از مهلت تعیین شده نیز نوغداران می‌توانند بر اساس نیاز خود، پس از معرفی جهاد کشاورزی شهرستان بر اساس نیاز به اداره نوغان شرق کشور مستقر در تربیت حیدریه مراجعه کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان جنوبی بیرجند

دیگر خبرها

  • نیاز ۱۹۴ بیمار هموفیلی استان همدان به داروی مستمر
  • شهید مطهری جوابگوی مسائل و نیاز‌های جامعه بود/ سیره شهید مطهری در برنامه‌های هفته معلم بازگو شود
  • شهید مطهری (ره) جوابگوی مسائل و نیاز‌های جامعه بود
  • آمادگی کامل نیروگاه شهید مفتح برای تولید انرژی در پیک تابستان
  • توزیع تخم نوغان یارانه‌ای بین پرورش دهندگان کرم ابریشم
  • ۳۰ تُن مکمل و افزودنی‌های غیرمجاز دامی در پردیس کشف شد
  • ۵۲ گروه راهداری در جاده‌های استان همدان فعالیت دارند
  • کشف ۸۵۰ کیلوگرم گوشت و آلایش‌های غیربهداشتی و غیرقابل مصرف دام و طیور
  • سال گذشته ۱۰هزار میلیارد ریالی به طرح‌های اولویت دار جهاد کشاورزی همدان پرداخت گردید
  • راه‌اندازی سه نیروگاه برق با ظرفیت ۵۸ مگاوات در صنایع بزرگ کرمانشاه