Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-29@21:33:36 GMT

مسئولیت غرب در پاسخ به اسرائیل

تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۸۵۹۸۰

مسئولیت غرب در پاسخ به اسرائیل

جلال خوش‌چهره - کارشناس مسایل بین الملل

بازگشت به برجام، اصلی‌ترین خطری است که منافع استراتژیک اسرائیل و دوستان منطقه‌ای آن‌را تهدید می‌کند. اسرائیلی‌ها با درک اینکه درحال‌حاضر هیچ راهکار مسالمت‌آمیز و دیپلماتیک روشنی برای جانشینی برجام نیست، همه تلاش خود را برای خرابکاری در این راه به‌کار انداخته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  از همین روست که وزارت امورخارجه روسیه در بیانیه اخیر خود، ابراز امیدواری کرده که حادثه انفجار در نطنز «هدیه‌ای برای مخالفان گوناگون برجام نباشد.»

آنچه روشن است اینکه اسرائیلی‌ها برای مانع تراشی در فرایند گفت‌و‌گوهای ایران و نمایندگان جامعه جهانی در وین، خود را  تا احتمال وقوع جنگ مستقیم با این کشور آماده کرده‌اند. انفجار یکشنبه گذشته در نطنز در بزنگاهی انجام شد که قابل تأمل است: همه اعضای حاضر در نخستین نشست وین از نتایج آن ابراز رضایت و دورنمای امیدوار کننده‌ای برایش ترسیم کردند؛ نخست وزیر کره جنوبی برای ترمیم روابط سیاسی ـ اقتصادی این کشور با ایران در تهران گفت‌وگو می‌کرد و «سرگئی‌لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه چمدان هایش را برای سفر به تهران بسته بود. بنابراین انفجار نطنز در این بزنگاه، حاکی  از اراده خرابکارانه تل‌آویو علیه احیای دوباره بنایی است که ایران را بار دیگر با جامعه جهانی آشتی می‌دهد. از این رو اسرائیل، بیش از هر زمان برای اراده مشترکی که احیای برجام را شرط استقرار صلح، ثبات و اعتماد متقابل در حوزه خلیج‌فارس و به تبع آن منطقه خاورمیانه می‌داند، یک تهدید واقعی است. 

واکنش ایران در هر شکل به اقدام‌های خرابکارانه اسرائیل، یک روی سکه می‌تواند باشد اما روی دیگر آن متوجه مسئولیت اخلاقی و امنیتی دیگر اعضای گروه گفت‌وگو کننده با تهران است که اراده خود را برای دستیابی به توافق با تهران به نمایش گذاشته‌اند. سنگ‌اندازی‌های اسرائیل در مسیر احیای برجام به عنوان تنها راه‌حل شناخته شده برای حل اختلافات مربوط به پرونده هسته‌ای ایران و پیامدهای سازنده آن در منطقه، نمی‌تواند با واکنش‌های انفعالی و بی‌عملی مدعیان برجام همراه باشد. گستاخی و دست‌باز اسرائیل در اقدام‌های ایذایی آن، مسئولیت‌پذیری ‌امریکا، تروئیکای اروپایی و بلکه روسیه و چین را در تلاش برای احیای برجام به زیر سؤال برده و ظن تهران را به اراده غرب در این‌باره تشدید می‌کند.

 اقدام خرابکارانه یکشنبه گذشته‌ در نطنز همزمان با حضور «لوید آستین» وزیر دفاع ایالات متحده‌ امریکا‌ در اسرائیل،‌ دو احتمال‌ را با خود دارد: واشنگتن همراه و هم‌سو با ماجراجویی‌های اسرائیل است یا تل‌آویو به پشتوانه حمایت‌های نظامی ـ مالی آمریکا، اکنون در اندازه یک دولت یاغی علیه رویکرد کاخ سفید عمل می‌کند. اظهارات مقام‌های امریکایی در دخالت نداشتن در اقدام اخیر اسرائیل، نمی‌تواند از بار مسئولیت واشنگتن بکاهد؛ همانگونه که تروئیکای اروپایی نمی‌تواند تنها با مردود دانستن این اقدام، دامن خود را از پیامدهای احتمالی رفتار تل‌آویو کنار بکشد. 

انفجار یکشنبه گذشته در نطنز، به جامعه جهانی این پیام را می‌‌دهد که مانع اصلی در احیای برجام اکنون نه تهران بلکه اسرائیل و دوستان منطقه‌ای آن هستند که خود را تا احتمال وقوع جنگ مستقیم با ایران تدارک کرده‌اند. آیا نمایندگان جامعه جهانی در گروه برجام به مسئولیت‌های خود در این باره عمل می‌کنند؟

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: برجام نشست وین حادثه نطنز احیای برجام انفجار نطنز مذاکره هسته ای جامعه جهانی احیای برجام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۸۵۹۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حماس در حال بررسی طرح اسرائیل برای تبادل اسرا

عضو ارشد حماس تاکید کرد: پاسخ به جوابیه اسرائیل همچنان در حال بررسی است.

به گزارش ایرنا، عزت الرشق بار دیگر گفت: هیچ گونه اظهارنظری به نام خود یا منتسب به منابعی در آن درباره پاسخ رژیم صهیونیستی که از کشور‌های میانجی (مصر و قطر) را دریافت کرده‌ایم، نداده است و پاسخ به جوابیه اسرائیل همچنان در حال بررسی است.

وی خاطرنشان کرد: آنچه که برخی رسانه‌های اسرائیلی از انتشار این جوابیه منتشر کرده‌اند، با هدف تشویش اذهان و آشوب آفرینی انجام شده است.

 

«خلیل الحیه» معاون رئیس جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در غزه بامداد شنبه اعلام کرد که این گروه همان روز پاسخ رسمی دشمن صهیونیستی را در خصوص پیشنهاد جدید برای مذاکرات دریافت کرده است.

الحیه افزود: جنبش اقدام به بررسی این پیشنهاد خواهد کرد و پس از اتمام بررسی‌ها، حماس پاسخ آن را ارسال خواهد کرد. این مقام حماس افزود که این پیشنهاد برای مذاکرات ۱۳ آوریل (۲۵ فروردین ماه) تقدیم میانجی‌گران مصری و قطری شده بود.

دیگر خبرها

  • پیام‌ها و پیامدهای عملیات «وعده صادق»/ اسرائیل و آمریکا تحقیر شدند
  • حماس در حال بررسی طرح اسرائیل برای تبادل اسرا
  • پاسخ به بازدارندگی ایران با بازنویسی سناریوی ناکام «تحریم»
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • پاسخ ایران به جنایت رژیم صهیونیستی عاقلانه و مدبرانه بود
  • محمد صدر: ایران با اسرائیل درگیر نشد، با ناتو رو در رو شد
  • الهندی: پاسخ ایران ثابت کرد اسرائیل قادربه حفاظت از خود نیست
  • الهندی:پاسخ ایران ثابت کرد اسرائیل قادر به حفاظت از خود نیست
  • تعریف دولتمردان برجام از خود به خاطر نابودی یک دهه فرصت رشد اقتصادی!
  • بصیرت رهبری و سپاه پاسداران در پاسخ ایران به اسرائیل باعث درخشش جهان اسلام شد