Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-26@11:42:14 GMT

سیاست پهپادی ترکیه؛ کارت زرد روسیه و کارت قرمز کانادا

تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۸۶۳۴۰

سیاست پهپادی ترکیه؛ کارت زرد روسیه و کارت قرمز کانادا

استفاده از پهپاد در حوزه‌های دفاعی و امنیتی، دستاوردهای قابل توجهی برای ترکیه به دنبال آورده اما ظاهراً صادرات این سلاح به کشورهای دیگر، هزینه‌های سیاسی جدیدی بر دست دولت اردوغان گذاشته است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، ترکیه در روزهای اخیر و در مورد پهپادهای مسلح خود، از دو کشور مهم، یک کارت زرد و یک کارت قرمز دریافت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ابتدا روسیه در مورد فروش پهپاد بیرقدار به اوکراین، به مقامات آنکارا هشدار داد و سپس وزارت امور خارجه کانادا، مجوز فروش قطعات حساس موتور پهپاد و دیگر تسلیحات نظامی به ترکیه را ابطال کرد.

این اتفاق، موجب شد که یک بار دیگر، این واقعیت مورد توجه قرار بگیرد که کشورهای مختلف، نسبت به برخی اقدامات جنجالی ترکیه در حوزه صنایع دفاعی، بی تفاوت نیستند.

اگر چه استفاده از پهپاد در برخی حوزه های دفاعی و امنیتی، دستاوردهای قابل توجهی برای ترکیه به دنبال آورده اما ظاهراً صادرات این سلاح به کشورهای دیگر، هزینه های سیاسی جدیدی بر دست دولت اردوغان گذاشته است.

از قره باغ تا دریای سیاه

تنش در دریای سیاه و صف آرایی و جبهه بندی نظامی روسیه و اوکراین علیه همدیگر، توجه رسانه های جهان را به سوی خود جلب کرد و در این میان، نقش ترکیه نیز در این ماجرا از چشم مسکو دور نماند. چرا که فروش پهپادهای مسلح بیرقدار ترکیه به اوکراین، بازتاب گسترده ای در رسانه های روسیه پیدا کرد و مقامات دولت روسیه به این اقدام آنکارا معترض شدند.

اول سرگئی ریابکوف معاون وزیر امور خارجه روسیه در یک مصاحبه مطبوعاتی، آشکارا اعلام کرد که کشورش از فروش پهپادهای ترکیه به اوکراین ناخشنود است و این اقدام را به ضرر روابط آنکارا – مسکو می داند.

 سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه نیز در سفر به قاهره، به طور شفاف، اقدام ترکیه در فروش پهپاد به اوکراین را یک اقدام غلط دانست و از ترکیه و کشورهای دیگر خواست در جهت میلیتاریزه کردن و تقویت نظامی اوکراین، اقدام نکنند.

البته حساسیت روسیه نسبت به موضوع پهپادهای ترکیه، در روزهای اخیر نمایان شده اما قبلاً نیز رسانه های روسیه نشان داده بودند که کارشناسان نظامی و امنیتی مسکو، در مورد این مساله حساس هستند. آنها به این موضوع اشاره کرده بودند که اوکراین، بر فراز دریای سیاه، پهپادهای خریداری شده از ترکیه را آزمایش کرده است. همان پهپادهایی که قبلاً در جنگ قره باغ، معادلات را به نفع جمهوری آذربایجان تغییر دادند.

موضع کانادا؛ لابی ارامنه یا دستورالعمل داخلی؟

در پاییز سال 2020 میلادی و در گرماگرم جنگ بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان، لابی دیاسپورای ارمنی، یک بار دیگر نشان داد که در آمریکا و اروپا به طور مداوم علیه ترکیه کار می کند و نمونه مهم آن، مراجعه یک هیات ارمنی به مسئولان کانادا و بیان گلایه آنان در مورد فروش قطعات پهپاد به ترکیه بود.

آن دیدار کار خود را کرد و وزارت امور خارجه کانادا اعلام کرد که مجوز صدور قطعات پهپاد به ترکیه را به حالت تعلیق درآورد. جالب اینجاست که در لندن نیز همین اتفاق روی داد و ارامنه کاری کردند که انگلیس نیز از فروش برخی قطعات دیگر به ترکیه، خودداری کند.

اما واقعیت این است که امضای توافق نامه تجارت تعرفه آزاد بین آنکارا و لندن و نگرش خاص بوریس جانسون، موجب آن شد که انگلیس در این مورد، به اندازه کانادا، سفت و سخت عمل نکند.

ترکیه در چند ماه اخیر، بارها تلاش کرد تا کانادا را اقناع کند اما این اتفاق نیفتاد و تحریم قاطعانه، جای تعلیق را گرفت. مارک گارنو وزیر امور خارجه کانادا، اقدام قاطعانه ای انجام داد و با انتشار بیانیه‌ ای از تصمیم لغو مجوز صادرات دفاعی به ترکیه خبر داد.

مولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه تلاش کرد تا همتای کانادایی خود را منصرف کند. اما او در گفتگو با رسانه ها اعلام کرد:« ترکیه یکی از  متحدان مهم ناتو به شمار می آید. اما استفاده از تسلیحات نظامی تولید شده در کانادا در جنگ قره باغ، با سیاست خارجی ما و تضمین‌ های استفاده نهایی از سوی کشور ترکیه منطبق نیست».

البته موضع گیری کانادا در خصوص این تحریم تسلیحاتی، صرفاً از سوی دولت نبود و تولیدکننده قطعات مزبور نیز، توضیحات لازم را به رسانه ها ارائه داد.

مارتین لانگلیر معاون مدیر عامل شرکت کانادایی (Bombardier Recreational) گفته است: «از روزی که وارد این حوزه شدیم، دستور العمل روشنی تدوین کردیم که همه موتور‌های تولید شده در شرکت ما، صرفاً به منظور اهداف علمی و انسانی مورد استفاده قرار بگیرد. اما دیدیم که ترکیه برخلاف خواست ما عمل کرد و در جنگ قره باغ، از پهپادهایی استفاده کرد که موتورهای ما روی آن نصب شده بود».

تولید یا مونتاژ؟ مساله این است

سلجوق بیرقدار داماد کوچک رئیس جمهور ترکیه که خود و خانواده اش، سالها در حوزه تولید پهپاد کار کرده اند، قبل از آن که چند نوع از پهپادهای مسلح بیرقدار تی.بی 2 و 3 را بسازد، مدل هایی به نام حرُ کوش (پرنده آزاد)، دمیر آغ (شبکه آهنین) و چند پهپاد دیگر ساخته است.

او قبلاً اعلام کرده بود: «در آغاز راه، تنها 60 درصد از تولید پهپاد، ملی و داخلی بود اما این نسبت در شرایط فعلی به 93 درصد رسیده است.» اما حالا با مواضع اعلام شده از سوی کانادا و تحریم صورت گرفته از سوی شرکت کانادایی (Bombardier Recreational) مشخص شده که اصلی ترین قطعات موتور پهپادهای بیرقدار، از خارج خریداری می شود.

ضمن این که در مورد میزان خودکفایی ملی دو سیستم حیاتی دیگر پهپادهای ترکیه یعنی دوربین های قدرتمند و سیستم هماهنگ کننده هدایت از راه دور، اطلاعات روشنی در دست نیست.

گونتای شمشک از تحلیل گران خبرترک ترکیه  متخصص در صنایع هوانوردی گفته است: «ترکیه در سال 1940 عضو سازمان بین المللی هوانودری شده و هواپیما ساخته است. اما پس از آن متوقف شد و کاری نکرد. بنابراین، تولید پهپادهای متنوع، جبران سالهای از دست رفته است».

دانیل گیتینگر کارشناس آمریکایی متخصص در طراحی و استفاده از انواع درون و پهپادها نیز گفته است: «ترکیه در صنعت پهپاد، به دنبال یک حضور جهانی جدی است و تنوع قابل توجهی در طراحی و تولید انواع پهپادهای ساخت ترکیه مشاهده می کنیم. ترکیه، برخی سنسورهای پهپادهای خود را از آلمان و قطعاتی را هم از کانادا می خرد اما چنین چیزی غیرمعمول نیست و آمریکا نیز برخی قطعات پهپادهای تولیدی اش را از خارج وارد می کند. اما به نظر می رسد وابستگی ترکیه به واردات قطعات، بیشتر است».

علاوه بر جمهوری آذربایجان و اوکراین، تونس، قطر، صربستان و لیبی نیز در لیست کشورهایی هستند که یا از ترکیه پهپاد خریده اندو یا قرار است در آینده ای نزدیک خریداری کنند. حساسیت درمورد صادرات پهپادهای ترکیه در حالی است که در مورد پهپادهای چینی، آمریکایی و رژیم صهیونیستی، واکنش خاصی وجود ندارد.

ذکر این نکته مهم است که استفاده از امکان رصد هوایی و کارکردهای متنوع پهپاد در حوزه های دفاعی و علمی، از اهمیت بالایی برخوردار است اما  تمرکز مداوم و توصیف این سلاح به عنوان یک نقطه عطف، رویکردی جنجالی و اغراق آمیز است و صدور آن به کشورهای دیگر به منظور به کارگیری در منازعات منطقه ای، تبعاتی برای ترکیه دارد و با توجه به مشکلات اقتصادی این کشور و وابستگی به منابع انرژِی، توریسم و دیگر حوزه ها، می توان چنین پیش بینی کرد که پهپادهای ساخت داخل در ترکیه، نهایتاً به یک سلاح اثرگذار برای تامین امنیت داخلی تبدیل شوند و با توجه به فشارهای سیاسی و تبعات اقتصادی و تحریم، امکان صدور گسترده آن به کشورهای دیگر، وجود نخواهد داشت.

چالش‌های پهپادی ترکیه با ناتو و آمریکا

 

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ترکیه ترکیه وزیر امور خارجه کشورهای دیگر پهپادهای ترکیه فروش پهپاد قره باغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۸۶۳۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(ویدئو) حملات پهپادی گسترده حزب‌الله به مقرهای نظامی اسرائیل

مقاومت اسلامی در لبنان از هدف قرار دادن مقر تیپ گولانی و مقر یگان اغوز «۶۲۱» در پادگان «شراگا» در شمال شهر اشغالی عکا خبر داد.

به گزارش ایسنا، طبق بیانیه حزب‌الله لبنان این حمله یک حمله هوایی ترکیبی با پهپاد‌های تهاجمی و انتحاری بود که مقر‌های مذکور را هدف قرار داد.

مقاومت اسلامی لبنان اعلام کرد این حمله در پاسخ به تجاوزات رژیم صهیونیستی به شهرک عدلون و «ترور یکی از برادران مجاهد» آن انجام شده است.

رئیس شورای اجرایی حزب الله لبنان ضمن انتقاد از سکوت جامعه جهانی در قبال کشتار غزه از آمادگی مقاومت لبنان برای درهم کوبیدن دشمن صهیونیستی خبر داد.

پیشتر رسانه‌های عبری گزارش دادند دود‌های متصاعد شده از شمال حیفا بعد از شنیده شدن صدای آژیر هشدار مشاهده شد.

طبق این گزارش‌ها، حزب‌الله لبنان به سمت هدفی مستقیم در نزدیکی حیفا شلیک کرده است.

پیش از این خبرنگار المیادین در این باره گزارش داد هدف نظامی در یکی از شهرک‌های ساحل اراضی اشغالی هدف مستقیم پهپاد‌های هجومی قرار گرفت.

خبرنگار المیادین افزود: هدف نظامی در عمق ساحل اسرائیل با پهپاد‌هایی که از جنوب لبنان شلیک شدند هدف قرار گرفت.

به گفته این خبرنگار، این حمله به واسطه اسکادرانی از پهپاد‌های شلیک شده از لبنان به سمت شهرک‌های الجلیل انجام شد که منجر به فعال شدن سامانه‌های پدافندی اسرائیل شد.

همچنین خبرنگار نظامی رادیو ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد ۲۰۰ هزار صهیونیست در پی شلیک سه پهپاد بر فراز نهاریا و عکا به پناهگاه‌ها رفتند.

به گفته این خبرنگار، در عید پسح سال گذشته میلادی نیز موجی از موشک‌ها به شلومی شلیک شد و امروز نیز در همین روز تعدادی پهپاد شلیک شدند. وضعیت امنیتی شمال اراضی اشغالی از زمان بد شده و امروز بدتر شده است.

از امروز عید پسح یهودیان به مدت یک هفته آغاز شده است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • سلاح‌ های جدید کلاشینکف، آسمان را تسخیر می‌کنند (+عکس)
  • حمله پهپادی حزب الله به یک پایگاه توپخانه‌ای رژیم صهیونیستی
  • تحریم‌های مشترک انگلیس، آمریکا و کانادا علیه ایران
  • آمریکا عملیات پهپادی و موشکی یمن علیه کشتی هایش را تایید کرد
  • پهپادهای اوکراین صنعت فولاد روسیه را هدف گرفتند
  • حمله پهپاد های اوکراین به ۲ انبار نفت روسیه
  • چه تعداد پهپاد اسرائیلی دست ایران افتاده؟ پاسخ جالب ژنرال اسرائیلی
  • پهپادهای مهاجم به اسرائیل تسلیحاتی ویرانگر و مخوف هستند
  • یورونیوز: پهپادهای مهاجم ایران به اسرائیل تسلیحاتی ویرانگر و مخوف هستند
  • (ویدئو) حملات پهپادی گسترده حزب‌الله به مقرهای نظامی اسرائیل