Web Analytics Made Easy - Statcounter

ماه مبارک رمضان به دلیل منزلتی که در میان مسلمانان دارد، فرصت خوبی برای نیایش‌های جمعی و دورهمی‌های مذهبی است اما دو سال است که به دلیل شیوع ویروس کرونا دستخوش تغییراتی شده است. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، ماه مبارک رمضان در حالی از امروز آغاز شد که برای دومین سال متوالی، ویروسی منحوس به نام "کرونا"، شیوه برگزاری برنامه‌های مرسوم این ماه را تغییر داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ماه مبارک رمضان به دلیل منزلتی که در میان مسلمانان دارد، فرصت خوبی برای نیایش‌های جمعی و دورهمی‌های مذهبی است اما  دو سال است که به دلیل شیوع ویروس کرونا دستخوش تغییراتی شده است.

هیئت‌های مذهبی و برگزار کنندگان مراسمات مذهبی، سال گذشته اولین تجربه خود را در شرایط کرونایی گذراندند و شب‌های قدر و ایام شهادت حضرت علی (ع) را به‌صورت متمایز برگزار کردند که البته به گفته کارشناسان حوزه سلامت، با موفقیت از این تجربه جدید بیرون آمدند و نمره خوبی دریافت کردند. رهبر معظم انقلاب نیز از همراهی هیئت‌ها و محافل مذهبی تقدیر و تشکر کردند. تجربه‌ای که البته می‌تواند امسال نیز تکرار شود و فضای دیگری را دوباره رقم بزند.

با اینکه هنوز ستاد ملی مقابله با کرونا، مصوبه‌ای درباره برگزاری مراسمات مذهبی صادر نکرده است اما وزیر بهداشت در نامه‌ای، پیشنهاداتی برای برای بررسی تخصصی آن به ستاد ملی مقابله با کرونا ارسال کرده است. وزیر بهداشت خطاب به رئیسی نوشته است:‌ «در مورد شب‌‌های پرفیض قدر، مراسم احیا می‌تواند همچون سال گذشته با رعایت فاصله و تعداد محدود در فضای مناسب و باز در همه شهرها حداکثر به‌مدت 2 ساعت اجرا شود؛ لوازم کاملاً شخصی و ورودی و خروجی‌‌ها متعدد و بدون تماس باشد.» او همچنین از معاون خود خواسته "با تدوین شیوه‌‌نامه‌‌ای برای برگزاری نمازهای یومیه ‌ماه رمضان (یک وعده آن هم به‌مدت نیم ساعت) با حداقل نفرات و در فضای باز با رعایت حداکثر فاصله و ماسک و جانماز و سجاده اختصاصی در همه شهرها اجازه داده شود."

به این وجود، هیئت‌های مختلفی در سراسر کشور به برگزاری مراسمات مناجات‌خوانی در سحرهای ماه مبارک رمضان می‌پردازند. تجربه سال گذشته نشان می‌داد که متولیان محافل مذهبی، دغدغه این را دارند تا در کنار برگزاری آیین‌های مناجات‌خوانی و سوگواری، سلامت مردم عزیزمان هم حفظ شود. 

همراهی صدا و سیما و استفاده از پلتفرم‌های مختلف سبب شده تا برنامه‌های مناجات‌خوانی از طریق رسانه ملی و شبکه‌های اجتماعی به راحتی به نمایش گذاشته شود. برخی هیئت‌های شاخص نیز همانند سال گذشته به‌صورت حضوری و البته محدود و با حفظ پروتکل‌های بهداشتی اقدام به برپایی مراسم در شب‌های ماه مبارک رمضان می‌کنند.

کرونا را در ماه رمضان زمین‌گیر کنیمدستگاه قضایی مازندران با هنجارشکنان در ماه رمضان برخورد می‌کند

انتهای پیام/

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: هیئت ویروس کرونا ماه مبارک رمضان هیئت ویروس کرونا ماه مبارک رمضان ماه مبارک رمضان مناجات خوانی سال گذشته ماه رمضان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۹۰۷۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری دومین رویداد جوانی در استان همدان

حجت الاسلام کرمی در گفتگو با خبرنگار مهر، بیان کرد: ما در آستانه سیاه چاله‌ای جمعیت در استان همدان هستیم که سالهاست در ردیف پایین جدول کشور قرار گرفته ایم و از نظر نرخ رشد جمعیتی در کشور اصلاً اوضاع مساعدی نداریم.

وی یادآور شد: دومین رویداد جوانی با شعار سهم من از جوانی ایران در ۷ بخش برگزار خواهد شد که شامل خانواده‌ها، رسانه، سازمان‌های مردم نهاد، دستگاه‌های اجرایی، شرکت‌ها، مؤسسات خصوصی، مدیران و نخبگان است.

رئیس هیئت مدیره هفت بهشت با اشاره به اینکه علاقمندان می‌توانند آثار خود را در این زمینه به معاونت بانوان و خانواده استانداری ارجاع دهند افزود: ما در مؤسسه هفت بهشت احساس رسالت نمودیم و با پشتوانه سال‌ها تجربه فرهنگی و جهادی در تمام نقاط شهر واستان همدان از سال ۱۳۹۸ رسماً کار خود را در سبک زندگی، آسیب‌های اجتماعی و مشخصاً کار جمعیتی آغاز کردیم.

حجت الاسلام کرمی اذعان داشت: کشور ما نیازمند ایران جوان، پیش برنده، پرنشاط و پیشتاز است واین ایران باید دارای نسلی جوان در آینده داشته باشد ولی متأسفانه شاهد این بودیم طی پروژه‌ها و نفوذی که در کشور شکل گرفت و احیاناً غفلت‌های که در کشور صورت گرفت و پروژه‌های بین المللی مثل پروژه بین المللی سقوط جمعیت که دنبال منافع برون مرزی آمریکا بود و دنبال این بود که بتواند رشد جمعیتی کشورهای مورد هدف همه دنیا و مخصوصاً کشورهای اسلامی را کنترل کند بگه گونه‌ای که در ایران اسلامی ما که خود غربی‌ها متعجب هستند به ۷۰ درصد سقوط جمعیتی را شاهد هستیم.

وی تصریح کرد: قرار بر این بود پروژه کنترل جمعیتی که در ایران شکل گرفت از دهه ۶۰ نرخ ۵/۶ یا به صورت آمار ۶/۷ کشور وجود داشت این نرخ جمعیت تا سال ۱۳۷۱ به ۴ برسد و این بدان معنا است که ما به ازای هر پدر و مادر ۵/۶ بچه به دنیا می‌آمد یا به صورت واضح‌تر ۱۰ پدرومادر جوان ۶۷ فرزند به دنیا می‌آوردند و قرار براین بود ۱۰ زوج ۴۰ بچه تا سال ۱۳۷۱ به دنیا بیاورند یعنی ۲۷ بچه کاهش پیدا کند اما در سال ۱۳۷۱ این پروژه‌ای که برای ما چیده شد تا سال ۱۳۹۰ به اینجا برسیم اما ما در سال ۱۳۷۰ به اینجا رسیدیم وتا سال ۱۳۷۹ ما به سطح جایگزینی رسیدیم یعنی لبه پرتگاه سقوط به ۲/۱ رسیدیم یعنی جمعیت کشور ما ۱۳۷۹ به جایی رسید که هر پدرومادری که از دنیا می‌روند فقط می‌توانند جایگزین خود فرزند بگذارند و هیچ فرزند یا نسلی اضافه نمی‌شود.

حجت الاسلام کرمی بابیان اینکه ما از جنگ‌های اتمی بیشتر کشته و تلفات جمعیتی داده‌ایم، امروزه شاهد این هستیم ورطه سقوط جمعیتی کشور ما را در بر گرفته است خاطرنشان کرد: طبق آخرین آمار با توجه به هشدارها متعددی که رهبر انقلاب اسلامی از سال ۱۳۸۵ داده‌اند ما به آمار ۱/۷ رسیدیم یعنی زیر نرخ جایگزینی قرار گرفته‌ایم و در سال ۱۴۳۰ با همین آمار پیش برویم جمعیت ایران تقریباً به ۳۵ میلیون نفر خواهد رسید جمعیتی که پیر و کهنسال خواهد داشت و این کشور هیچ بازدهی، رشد، نشاط و تلاشی نخواهد داشت.

وی تاکید کرد: خانواده‌های خوش جمعیت را تکریم کنیم که این افراد نقش فهیم و پیشران را در جامعه بازی می‌کنند وبا برنامه ریزی مستمر این پیچ جمعیتی که کشور ما را تهدید می‌کند به خوبی طی کنیم.

کد خبر 6088201

دیگر خبرها

  • برگزاری دومین روز کنکور سراسری ۱۴۰۳
  • برگزاری دومین رویداد جمعیت در پایان اردیبهشت
  • مختومقلی فراغی از محورهای وحدت در گلستان است
  • برگزاری دومین کنگره بین‌المللی سالمندی سالم در تبریز
  • برگزاری دومین رویداد جوانی در استان همدان
  • 21 اردیبهشت برگزاری دومین دور انتخابات مجلس در حوزه انتخابیه بیرجند، درمیان و خوسف
  • ۳۰۰ نفر در کرمانشاه برگزیده طرح مسطورا در ماه مبارک رمضان شدند
  • دومین کنگره شهدا در چهارمحال و بختیاری برگزار می‌شود
  • خادمان قرآنی و فعالان طرح «مسطورا» در کرمانشاه تجلیل شدند
  • برگزاری بیست و دومین اجلاس رسمی شورای اسلامی استان خراسان رضوی