Web Analytics Made Easy - Statcounter

سفر هوایی طی دهه ها تغییرات چشمگیری را تجربه کرده و از نخستین هواپیماهای ساده و چند نفره در اوایل دهه 1900 تا هواپیماهای پیشرفته امروز، مسیری طولانی را طی کرده است.

قدس آنلاین: به واسطه پیشرفت و تکامل هواپیماهای مسافری، امروزه سفر هوایی از محبوبیت‌ترین گزینه های حمل و نقل در جهان محسوب می شود.

معرفی هواپیماهای مسافری این امکان را برای مردم فراهم کرد تا از مکان های جدید بازدید کرده و با افراد دیگر در نقاط مختلف جهان راحت‌تر در ارتباط باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سفر هوایی طی دهه ها تغییرات چشمگیری را تجربه کرده و از نخستین هواپیماهای ساده و چند نفره در اوایل دهه 1900 تا هواپیماهای پیشرفته امروز، مسیری طولانی را طی کرده است. در ادامه نگاهی کوتاه به تکامل کابین هواپیماها طی سالیان گذشته خواهیم داشت.

دهه 1920

نخستین پرواز مسافری بین تامپا و سنت پترزبورگ، فلوریدا در سال 1914 انجام شد. اما هواپیماها به اندازه نمونه های امروزی نبودند. به عنوان مثال، پن امریکن ایرویز صندلی تک نفره را در هواپیمای فورد 5-AT Tri-Motor خود ارائه کرد.

مهمانداران نیز در دهه 1920 برای سرو یک فنجان قهوه تازه در هواپیما حضور داشتند.

دهه 1930

در روزهای نخست حمل و نقل هوایی تجاری، سفر هوایی گزینه ای لوکس محسوب می شد. در این تصویر فضای داخلی هواپیمای مارتین M-130 کلیپر نشان داده شده است که برای پروازهای شبانه در آن تخت هایی برای راحتی و حفظ حریم خصوصی مسافرین در نظر گرفته شده بود.

1931

فضای داخلی هواپیماهای مسافری اولیه با تقلید از فضای داخلی قطارها طراحی شده و مسافران دور یک میز می نشستند. این تصویر از سال 1931 طراحی آرت دکور فضای داخلی هواپیمای کرتیس کوندور کو ترنسپورت را با کاغذ دیواری نشان می دهد.

دهه 1930

هواپیماهای جدید کرتیس کوندور استفاده از میزهای واقعی را کنار گذاشته و از میزهای سینی جداگانه استفاده کردند. در آن دوران از سینی های واقعی و نه نمونه های تاشو که امروز مشاهده می کنیم، استفاده می شد.

1936

در دهه 1930 سفرهای هوایی رشد چشمگیری داشت. تعداد مسافران طی این دهه به طور قابل توجهی افزایش یافته و از شش هزار نفر در سال 1930 به بیش از 450 هزار تا سال 1934 و 1.2 میلیون نفر تا سال 1938 رسید. اما سفر هوایی همچنان دور از دسترس افراد بسیاری قرار داشت و پروازها با توجه به نرخ تورم تا 20 هزار دلار نیز هزینه داشتند.

این تصویر از پرواز TWA در سال 1936 نشان می دهد که فضای پای زیادی حین پرواز برای مسافران وجود داشت، اگرچه فضای حمل بار بالای سر مسافران بسیار کوچک بود. همچنین، مسافران هنگام سوار شدن به هواپیما باید از قوانین خاصی درباره نوع پوشش خود پیروی می کردند.

 دهه 1940

در سال های نخست سفرهای هوایی، مسافران کلاس درجه یک از فضای بیشتر و لوکس‌تری برخوردار بودند.

هواپیماهای شرکت کانتاس در دهه های 1930 و 1940، همانند تصویر، چنان بزرگ و لوکس بودند که به عنوان "قایق های پرنده لوکس" شناخته می شدند و همچنین از "عرشه گردشگاه" برای پیاده‌روی هنگام پرواز برخوردار بودند.

1941

دلتا ایرلاینز در ابتدا به عنوان یک شرکت بذرپاشی هوایی آغاز به کار کرد، اما در سال 1929 برای نخستین بار پروازهای مسافری را معرفی کرد. این شرکت در سال 1940 از مهمانداران زن استفاده کرد. مهمانداران زن باید مجرد بوده و برخی محدودیت های قد و وزن برای آنها لحاظ می شد.

در این تصویر کابین هواپیماهای DC-3 شرکت دلتا با مهماندار زن در ژانویه 1941 را نشان می دهد.

1941

در این تصویر سرو وعده غذایی در پروازی از شرکت یونایتد ایرلاینز در سال 1941 نشان داده شده است.

1949

در سال 1949، شرکت دلتا سرویس "Coach" خود را معرفی کرد که بلیت های ارزان را ارائه می کرد. این سرویس که فقط برای پروازهای شبانه ارائه می شد، خدماتی مانند وعده های غذایی و سرویس مهماندار دو نفره که در پروازهای روزانه وجود داشتند را ارائه نمی کرد.

1950

در این تصویر فضای داخلی یکی از چشمگیرترین هواپیماهای مسافری اولیه به نام بوئینگ 377 استراتوکروزر نشان داده شده است.

این مدل که با الگوبرداری از بمب افکن B-29 طراحی شده بود، از جدیدترین فناوری های هوایی و قابلیت حمل تا 100 مسافر برخوردار بود و بین سال های 1947 تا 1950 به ارائه خدمات پرداخت.

1953

در تلاش برای راحت‌تر کردن سفر هوایی برای نوزادان، شرکت بریتیش ایرویز تخت ویژه حمل نوزاد را معرفی کرد. والدین نوزاد خود را هنگام برخاستن و نشستن هواپیما در آغوش می گرفتند، اما حین پرواز می توانستند آنها را در تخت های ویژه که به قسمت بار بالای سر مسافران متصل می شد، قرار دهند.

1959

در اکتبر 1959، شرکت کانتاس پرواز کانگورو خود بین استرالیا و لندن را با استفاده از هواپیمای لاکهید سوپر کانستلیشن معرفی کرد که یکی دیگر از هواپیماهای انقلابی در سال های اولیه سفر هوایی بود.

خوراکی هایی مانند خاویار و خرچنگ در کلاس درجه یک این هواپیما سرو می شد.

دهه 1960

حتی در کلاس اقتصادی هواپیماهای شرکت کانتاس، وعده های غذایی در ظروف چینی سرو می شد و مسافران از وسایل غذاخوری نقره برای خوردن غذای خود استفاده می کردند.

1960

کودکان اغلب در کارت پستال های تبلیغاتی مانند این نمونه از شرکت پسیفیک سوث‌وست ایرویز در سال 1960 نشان داده می شدند. اعضای خانواده می توانستند در کنار هم در هواپیماها حضور داشته باشند و همانند امروز نگرانی درباره جدا شدن اعضای خانواده در یک پرواز وجود نداشت.

1965

سیگار کشیدن در هواپیماها نه تنها مجاز بود، بلکه سیگار اغلب پس از وعده های غذایی بین مسافران توزیع می شد. این شرایط تا اواخر دهه 1980 که شرکت نورث امریکن ایرلاینز سیگار کشیدن در هواپیما را ممنوع کرد، ادامه داشت. البته، سیگار کشیدن تا سال 1990 (با چند مورد استثنا برای سفرهایی که بیش از شش ساعت طول می کشیدند) به طور کامل ممنوع نشده بود.

1966

افزون بر سرو کیک تازه، مسافران در این پرواز اسکاندیناوی ایرلاینز (SAS) نخستین افرادی بودند که از سامانه رزور الکتریکی برای خرید بلیت خود استفاده کردند.

1969

شرکت دلتا سرویس رویال خود را در سال 1969 معرفی کرد، که یک درجه بالاتر از کلاس درجه یک بود و در آن غذاهای مختلف و خدماتی مانند حوله های معطر گرم ارائه می شد.

در تلاش برای ارائه رفتار و رسیدگی مناسب به مسافران، شرکت دلتا نخستین سالن های استراحت فرودگاهی به نام "اتاق های تاج" را در سال 1958 معرفی کرد. امروز، این سالن های استراحت به نام "دلتا اسکای کلابز" شناخته می شوند، اما سرویس رویال دیگر وجود ندارد.

دهه 1970

در سال 1970، شرکت دلتا سطح خدمات خود را بار دیگر ارتقا داده و پنت هاوس 747 را معرفی کرد. افرادی که بلیت این قسمت که دارای شش صندلی بود و در عرشه بالایی هواپیما قرار داشت را خریداری می کردند، از خدمات مهماندار اختصاصی و پذیرایی ویژه برخوردار می شدند.

1970

در دهه 1960، سرگرمی به پرواز اضافه شد و تا دهه 1970 هدفون های پنوماتیک ویژه در اختیار مسافران قرار گرفت. این هدفون ها امکان گوش دادن به موسیقی را برای مسافران فراهم می کردند.

1971

شرکت های هواپیمایی دیگر نیز برای استفاده از عرشه بالایی هواپیمای 747 به عنوان یک بخش کلاس درجه یک وارد عمل شدند. این تصویر از داخل یکی از هواپیماهای شرکت کانتاس ثبت شده است.

1978

زمانی که هواپیمای کنکورد نخستین پرواز آزمایشی خود را در سال 1969 انجام داد، مسافران امیدوار بودند که این هواپیمای فراصوت زمان پرواز ترانس آتلانتیک را به 3.5 ساعت کاهش دهد. این هواپیما چنین پروازی را در سال 1973 برای نخستین بار انجام داد.  

1979

برانیف اینترنشنال ایرویز در سال 1982 به واسطه هزینه های بالای سوخت و همچنین قانون مقررات‌زدایی ایرلاین مجبور به متوقف کردن فعالیت های خود شد، اما تا پیش از آن با استفاده از صندلی هایی با روکش چرم و فرش های مخملی مورد توجه قرار گرفته بود.

1982

پیپل اکسپرس یکی از نخستین شرکت های هواپیمایی بود که بلیت های ارزان قیمت را ارائه می کرد. این شرکت در سال 1981 آغاز به کار کرد و بلیت هایی به ارزانی 23 دلار را ارائه می کرد. مسافران حتی می توانستند هنگام سوار شدن به هواپیما بلیت خود را خریداری کنند.

اما خدمات پیپل اسکپرس به اندازه ای ضعیف بود که با نام مستعار پیپل دیسترس "People Distress" یا پریشانی مردم شناخته می شد و پس از شش سال در سال 1987 فعالیت های خود را متوقف کرد.

1998

شرکت دلتا با معرفی "صندلی های مدالیون" در سال 1983 بازی خطوط هوایی را تغییر داد. این صندلی ها نه مشابه صندلی های کلاس درجه یک و نه صندلی های کلاس اقتصادی بودند. این صندلی های بزرگتر با فضای بیشتر و جداگانه برای کلاس در حال رشد مسافران تجاری طراحی شده بودند.

کلاس تجاری به اندازه ای محبوب شد که بیشتر شرکت های هوایپمایی کلاس درجه یک را برای جایگزینی صندلی های کلاس تجاری کنار گذاشتند.

1999

زمان زیادی از دورانی که تنها روش تماشای فیلم در هواپیما از طریق یک سیستم مشترک شامل نمایشگرهایی که در راهرو هواپیما قرار داشتند، نمی گذرد.

در دهه 1990، ایرفون ها نیز همچنان از ویژگی های مورد استفاده در هواپیماها بودند. این دستگاه ها در سال 1984 معرفی شده و به مسافران اجازه می دادند تماس های تلفنی گران قیمت برقرار کنند.

دهه 2000

سرگرمی در هواپیماهای مسافری بیشتر مورد توجه قرار گرفته و شرکت های هواپیماهایی سیستم های سرگرمی با نمایشگرهایی که در پشت صندلی قرار می گرفتند را معرفی کردند تا مسافران فیلم، برنامه های تلویزیون و سیستم بازی خود را داشته باشند.

دهه 2000

نوزادان دیگر از بخش بار بالای سر مسافران آویزان نمی شوند و می توان آنها را در تخت های ویژه که در بخش های خاص نصب می شوند، قرار داد تا سفر هوایی بهتری را تجربه کنند.

دهه 2000

شرکت بریتیش ایرویز صندلی هایی که به تختخواب تبدیل می شوند را به هواپیماهای خود بازگرداند. اگرچه هواپیماها در ابتدا دارای تختخواب بودند و بریتیش ایرویز نیز در اواسط قرن صندلی هایی مشابه را در کلاس درجه یک ارائه می کرد، اما این صندلی های جدید برای نخستین بار در کلاس تجاری استفاده شدند.

2010

در شرایطی که مسافران از سیستم های جدید سرگرمی و بعدا وای فای بهره‌مند شدند، اما فضای پا و نشستن برای آنها هر روز کمتر می شد. شرکت های هواپیمایی در تلاش برای صرفه جویی در هزینه های خود از صندلی های کوچکتر و به هم فشرده‌تر برای حمل مسافر بیشتر استفاده کردند.

2017

برخی شرکت های هواپیمایی در پی معرفی روش هایی برای سرگرم کننده‌تر شدن سفر هوایی بودند. به عنوان مثال، در سال 2017 شرکت سوث‌وست طی همکاری با شرکت وارنر موزیک نشویل اجرای کنسرت در سفرهای هوایی را آغاز کرد که البته این برنامه چندان دوام نیاورد.

2019 تا به امروز... 

افرادی که می توانند هزینه های پرواز در کلاس درجه یک و تجاری را پرداخت کنند، همچنان از مزایای آن بهره‌مند می شوند. به عنوان مثال، در این تصویر سوئیت خصوصی در یکی از پروازهای شرکت سنگاپور ایرلاینز نشان داده شده است. این سوئیت دارای صندلی و تخت اندازه کامل برای پروازهای طولانی است.

منبع: عصر ایران

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: کابین هواپیما هواپیما شرکت های هواپیمایی هواپیماهای مسافری نشان داده شده کلاس درجه یک شرکت کانتاس فضای داخلی سفر هوایی شرکت دلتا صندلی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۹۳۱۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه حمل و نقل بر پایه هوش مصنوعی و اینترنت اشیا در کارخانه نوآوری آزادی

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، استفاده از هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء در سال های اخیر منجر به پیشرفت های قابل توجه در صنایع مختلف شده است. در همین راستا یک شرکت دانش‌بنیان در کارخانه نوآوری آزادی (شعبه پارک فناوری پردیس) با استفاده از هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء توانسته است محصولی را در حوزه حمل و نقل به بازار عرضه کند.

آیه غفرانی هم بنیان گذار این شرکت دانش‌بنیان در خصوص ایده اولیه تأسیس این مجموعه گفت: این شرکت از سال 1401 فعالیتش را در مرکز نوآوری دیجی‌کالا (دیجی‌نکست) واقع در کارخانه نوآوری آزادی آغاز کرده است. با وجود چالش های گسترده و متنوع در حوزه حمل و نقل،  تمرکز خود را بر حل مشکلات این حوزه با استفاده از فناوری های نو قرار داده که در نهایت منجر به تولید پلتفرم هوشمند مدیریت ناوگان حمل و نقل شد.

وی افزود: پلتفرم مدیریت ناوگان با هدف کاهش هزینه و ریسک شرکت‌های پخش و حمل و نقلی، خدمات متنوعی را ارائه کرده است. این خدمات شامل یک پلتفرم جامع نرم افزاری در کنار انواع مختلف و متنوع ماژول‌های سخت افزاری می‌باشد. هدف اصلی ما، ایجاد یک بستر یکپارچه، هوشمند و مطمئن برای شرکت‌ها و سازمان‌هاست که بتوانند بهره‌وری فرایندهایشان را بهبود داده، کیفیت خدماتشان را بالا برده و با ابزارهای مختلفی که ما در اختیارشان قرار می‌دهیم هزینه‌های مربوط به سوخت، نگهداری تعمیرات و خسارات تصادفات را تا حد بسیار زیادی کاهش دهند.

غفرانی همچنین در خصوص امکانات این پلتفرم گفت: امکانات ارائه‌شده توسط سیستم مدیریت ناوگان شامل ۲ بخش نصب و راه‌اندازی ماژول‌های متنوع سخت افزاری و امکانات گسترده نرم افزاری است.

وی گفت: ماژول‌های سخت افزاری شامل نصب انواع مختلف ردیاب به منظور نظارت بر موقعیت لحظه‌ای خودرو و راننده، قفل هوشمند درب کابین، پایش اطلاعات مهم از کامپیوتر خودرو، پایش لحظه‌ای دما و رطوبت کابین جهت زنجیره حمل سرد و نصب دوربین کابین جهت رصد کامل و دقیق رخدادهای داخل کابین و جاده به صورت همزمان است.

هم بنیان گذار مجموعه کارپو ادامه داد: این شرکت توانسته است در کمتر از ۱ سال از آغاز فعالیت خود، عنوان دانش‌بنیان را کسب کرده و به عضویت مرکز رشد دانشگاه علوم پزشکی مازندران و پارک فناوری پردیس در بیاید.

وی در خصوص برنامه های این شرکت در سال 1403 نیز گفت: این شرکت در ۲ سال اول تاسیس خود، تمرکز خود را صرفاً برروی نیازسنجی بازار و توسعه محصول گذاشت. اما در سال جدید برنامه ما ورود جدی به بازار در کنار توسعه و ارتقاء همیشگی محصول است.

غفرانی در پایان، حضور در کارخانه نوآوری آزادی را موجب تسهیل برخی از فرایندها مانند کسب برخی مجوزها، ارتباط راحت‌تر با بازار، شبکه سازی گسترده و حضور در محیطی پویا برشمرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آمریکا با هواپیمای آخرالزمانی آماده جنگ احتمالی هسته‌ای می‌شود
  • کدام پرنده رکورد جهانی بالاترین ارتفاع پرواز را در اختیار دارد؟ | برخورد کرکس روپل با یک هواپیما در ارتفاع ۱۱ هزار و ۳۰۰ متری
  • توسعه حمل و نقل بر پایه هوش مصنوعی و اینترنت اشیا در کارخانه نوآوری آزادی
  • بلیط لحظه آخری، برگه شانس مسافران همیشه آماده ! +توضیحات کامل
  • (ویدئو) اولین پرواز مسافربری خودروی پرنده در جهان
  • رسانه عبری: چین ارتش اسرائیل را به پهپاد مجهز می‌کند
  • اولین پرواز مسافربری خودروی پرنده در جهان (فیلم)
  • اولین پرواز مسافربری خودروی پرنده در جهان
  • اولین پرواز مسافربری خودروی پرنده در جهان را ببینید
  • نقص فنی هواپیمای مشهد به تهران و پرواز با ۵۰۰ دقیقه تاخیر