Web Analytics Made Easy - Statcounter

تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به نام‌گذاری سال ۱۴۰۰ با عنوان «تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها» از سوی رهبر معظم انقلاب، گفت: آستان قدس باید در تحقق شعار سال پیشگام باشد و با تلاشی جهادی تمام امکانات و توان خود را برای تحقق این فرمایش رهبری بکار گیرد.

خبرگزاری میزان _طبق گزارش آستان نیوز، حجت‌الاسلام‌والمسلمین احمد مروی در نشست مدیران بنیاد بهره‌وری موقوفات آستان قدس رضوی که در محل باغ اردوگاه خاتون مشهد برگزار شد، گفت: رهبری معظم انقلاب سال‌هاست که اهمیت خودکفایی اقتصادی را به مسئولان کشور متذکر می‌شوند، معظم له از سال ۹۱ واژه «اقتصاد مقاومتی» را ابداع و وارد ادبیات اقتصادی و سیاسی کشور و در این رابطه جلسات متعدد با مسئولان کشور برگزار کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجت‌الاسلام‌والمسلمین مروی «جهش تولید» را عملیات اصلی برای پیروزی بر دشمن در جنگ اقتصادی معرفی و تصریح کرد: راهبرد ابلاغی مقام معظم رهبری به دولت و نهاد‌های عمومی در سال ۱۴۰۰ تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها بوده که پیاده نظام آستان قدس در این جنگ نابرابر اقتصادی برای تحقق شعار سال، بنیاد بهره‌وری موقوفات است.

وی اظهار کرد: بنیاد بهره‌وری موقوفات باید سنگر‌های خود را برای این جنگ در نقشه اقتصاد مقاومتی مشخص کند و بر روی آن‌ها متمرکز شود؛ در حوزه‌های کشاورزی، صنعتی، انرژی، درمانی، عمرانی و ... باید بر این مبنا متمرکز شود که چگونه موانع تولید را شناسایی و حذف کند و با اعمال پشتیبانی‌های لازم «جهش تولید» را محقق سازد.

تولیت آستان قدس رضوی در ادامه به بیان چرایی اهمیت کار بنیاد بهره‌وری موقوفات پرداخت و توضیح داد: بهره‌وری موقوفات از دو جهت برای آستان قدس رضوی حائز اهمیت است، ابتدا اینکه آستان قدس به‌عنوان تولیت موقوفات به دنبال افزایش بهره‌وری و سودآوری موقوفات است تا بتواند از این طریق نیات واقفان را تأمین کند و به آن‌ها جامه عمل بپوشاند، زیرا موقوفات امانت واقفان است که امروز در اختیار ما قرار گرفته و روز قیامت باید نسبت به آن‌ها پاسخگو باشیم.

وی اضافه کرد: از سوی دیگر بهره‌برداری مناسب از موقوفات برای آستان قدس مهم است، زیرا نباید به‌گونه‌ای باشد که سرمایه اجتماعی این آستان مقدس کاهش یابد، بلکه باید با بهره‌وری مناسب موجب افزایش سرمایه اجتماعی این آستان مقدس شود.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین مروی با بیان اینکه بهره‌وری مناسب از موقوفات کمک شایانی به واقفین و ناذرین می‌کند تا اثر وقف و نذر خود را مشاهده کنند، ابراز کرد: استفاده شایسته از موقوفات موجب اعتمادسازی و آگاهی مردم نسبت به اهمیت و تأثیرات مبارک وقف در جامعه و در نتیجه افزایش انگیزه و تشویق مردم برای وقف می‌شود.

وی صیانت از موقوفات، اجرای کامل نیات واقفان و افزایش بهره‌وری موقوفات را از جمله وظایف مهم آستان قدس برشمرد و اذعان کرد: هرکجا بین کسب درآمد و حفظ ارزش‌ها تضادی وجود داشته باشد، قطعاً حفظ ارزش‌ها اهمیت بیشتری دارد، اما از مدیران اقتصادی آستان قدس این انتظار می‌رود که هر دو این مهم را حفظ کنند و قطعاً جمع میان سودآوری و حفظ ارزش‌ها امکان‌پذیر است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین مروی گفت: آستان قدس رضوی نهادی خدماتی است و درآمدهایش نیز باید از طریق ارائه خدمت کسب شود، لذا کسب درآمد از روش‌های سوداگرانه و سرمایه فروشی به هیچ عنوان مورد قبول نیست.

وی افزود: در فعالیت‌های اقتصادی باید به‌گونه‌ای عمل کنیم که ضمن کسب سود اقتصادی، نیازی از نیاز‌های کشور مرتفع و منافع آن به مردم برسد.

تولیت آستان قدس رضوی بر عدم رقابت با بخش خصوصی تأکید و اظهار کرد: آستان قدس نباید به‌گونه‌ای وارد فعالیت‌های اقتصادی شود که بخش خصوصی احساس رقابت کند، رقابت نهاد‌های بزرگ با بخش خصوصی می‌تواند موجب دلسردی، انصراف از سرمایه‌گذاری و حتی خروج سرمایه‌ها از کشور شود.

وی با اشاره به تأکیدات رهبر معظم انقلاب نسبت به عدم رقابت بخش‌های دولتی و حاکمیتی با بخش خصوصی، عنوان کرد: آستان قدس باید در مقابل مردم و بخش خصوصی نقش پدری ایفا کند، کار اصلی حاکمیت ایجاد فضای رشد در عرصه‌های مختلف برای مردم است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین مروی بر اهمیت توجه توأمان به مزیت‌های آستان قدس و نیاز‌های کشور در عرصه‌های مختلف اقتصادی تأکید و تصریح کرد: باید به عرصه تولید و تأمین نیاز‌های مهم کشور به‌ویژه حوزه‌هایی که بخش خصوصی حاضر به ریسک نیست وارد شویم، آستان قدس باید پیشران تولید نیاز‌های کشور باشد و راه را برای ورود بخش خصوصی به آن عرصه‌ها باز کند.

وی بیان کرد: عقل و منطق اقتصادی می‌گوید ما باید بر اساس مزیت‌های اقتصادی فعالیت کنیم، مثلاً، چون آستان قدس اراضی موقوفه بسیاری دارد طبعاً یکی از مزیت‌های آن کشاورزی است یا اینکه در صنایع غذایی، سلامت و اقتصاد زیارت مزیت داریم که باید آن‌ها را در خدمت رفع نیاز‌های کشور بکار گیریم.

تولیت آستان قدس رضوی اظهار کرد: سال‌هاست در حوزه کشاورزی معضل تأمین نهاده‌های دامی وجود دارد، بی‌توجهی به این مسئله باعث شده که امروز کشور با مشکل تأمین مرغ موردنیاز مردم مواجه شود. اینکه مرغ به مسئله کشور تبدیل شود و مردم در صف‌های خرید مرغ بایستند اصلاً قابل قبول نیست، مردم ایران بسیار نجیب هستند.

وی افزود: مسئولان می‌گویند در واردات نهاده‌های دامی مشکل داریم، صحیح می‌گویند، اما این سؤال را باید پرسید چرا در این ۴۰ سال فکری برای خودکفایی در این عرصه مهم نکرده‌اید؟ ما که شعارها، اصول و ارزش‌هایی داریم و مقید به ایستادگی بر آن‌ها و عدم تسلیم در برابر استکبار هستیم باید زمینه‌های تحقق آن‌ها را نیز فراهم کنیم نه اینکه مردم معطل مرغ باشند، چون خوراکش از خارج می‌آید.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین مروی با تأکید بر اینکه بخش‌های کشاورزی آستان قدس نباید نسبت به نیاز‌های کشور بی‌تفاوت باشند، تصریح کرد: در سال‌های پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی خدمات بسیار و اقدامات بزرگ و قابل توجهی صورت گرفته است، اما انصافاً در برخی از حوزه‌ها غفلت شده که می‌شد حل شود و امروز سفره مردم تحت تأثیر معضلات نباشد.

تولیت آستان قدس رضوی در ادامه به اراضی رهاشده آستان قدس در حاشیه شهر مشهد و مشکلاتی که بعضاً برای مردم آن مناطق ایجاد شده است اشاره و ابراز کرد: اراضی فراوانی در شهر‌ها داریم که بخش زیادی از آن‌ها بلااستفاده رهاشده است، این موضوعات تبعات اجتماعی دارد و باید برای بهره‌وری از این زمین‌ها تدبیری مناسب اندیشیده شود.

وی افزود: گاهی این زمین‌های رهاشده به محل‌هایی برای افراد بزهکار تبدیل‌شده و مردم در این خصوص شکایت‌هایی دارند، بنیاد بهره‌وری موقوفات موظف است راهی برای ساماندهی و بهره‌وری از این زمین‌ها پیدا کند تا از رهگذر زمین‌های آستان قدس برای مردم مشکلی ایجاد نشود.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین مروی در بخش دیگری از سخنان خود بر لزوم توجه به اشتغال‌زایی در فعالیت‌های اقتصادی تأکید کرد و گفت: آستان قدس مسئول ایجاد اشتغال در کشور نیست، این وظیفه بر عهده دولت است، اما این نهاد مقدس به میزان توان و مقدورات در این عرصه باید به دولت کمک کند، لذا اشتغال‌زایی باید جزو اولویت‌های آستان قدس در فعالیت‌های اقتصادی باشد و مدیران عرصه اقتصادی این نهاد موظف هستند ضمن توجه به کسب درآمد به دنبال ایجاد فرصت‌های شغلی و اشتغالی زایی نیز باشند.

وی با تأکید بر اینکه ایجاد حتی یک شغل نیز مغتنم بوده، زیرا اشتغال هر یک نفر، نجات یک خانواده است، به مسئولان بنیاد بهره‌وری موقوفات آستان قدس توصیه کرد: اگر تصمیمی برای تأسیس کارخانه یا کارگاه تولیدی وجود دارد، سعی کنید آن را در مناطق محروم راه‌اندازی کنید تا ضمن اشتغال‌زایی برای مردم آن مناطق، به آبادانی مناطق محروم نیز کمک شود.

استفاده از توان فنی شرکت‌های اقتصادی آستان قدس در راستای حمایت از تولیدکنندگان خرد، از دیگر توصیه‌های حجت‌الاسلام‌والمسلمین مروی به بنیاد بهره‌وری موقوفات آستان قدس بود.

وی با بیان اینکه بسیاری از تولیدکنندگان خرد توان کافی برای تکمیل زنجیره تولید و عرضه را ندارند، اظهار کرد: کشاورزان بسیاری توان فروش محصولات خود را ندارند یا بخش عمده‌ای از دامداران در تأمین خوراک دام دچار مشکل هستند، یکی از برنامه‌های بنیاد بهره‌وری موقوفات باید کمک به چنین تولیدکنندگانی باشد.

تولیت آستان قدس رضوی حمایت از تولیدکنندگان با نام و نشان «رضوی» را از دیگر راهبرد‌های بنیاد بهره‌وری موقوفات تعیین و بیان کرد: می‌توان استاندارد‌هایی را برای اعطای نشان «رضوی» به دیگران تعیین کرد تا از این طریق تولید مورد حمایت قرار گیرد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین مروی حمایت از تولید از طریق ایجاد بازار‌های صادراتی را یکی دیگر از راهبرد‌های بنیاد بهره‌وری موقوفات برشمرد و گفت: بخشی از مبانی تولید، مربوط به فروش محصولات است، بسیاری از تولیدکنندگان خرد با زحمت فراوان اقدام به تولید محصولات خود می‌کنند، اما به دلیل عدم وجود بازار مناسب مجبور به فروش محصولات خود با قیمت نازل هستند، می‌توانیم از اعتبار آستان قدس استفاده و ضمن خرید محصولات این تولیدکنندگان نسبت به صادرات آن‌ها اقدام کنیم.

وی با تأکید بر اینکه ارتباط چشم‌انداز بنیاد بهره‌وری با چشم‌انداز آستان قدس باید ارتباطی تنگاتنگ باشد، تصریح کرد: مأموریت‌های بنیاد با مأموریت‌های ابلاغی آستان قدس و ارزش‌ها بنیاد با ارزش‌های بنیادین آستان قدس باید منطبق و تمام اقدامات و عملیات بنیاد باید مطابق با سیاست‌های کلان آستان قدس باشد.

تولیت آستان قدس رضوی گفت: پایبندی به آموزه‌های والای رضوی، ولایتمداری، برخورداری از روحیه انقلابی، اخلاق، معنویت، عدالت، عقلانیت، دانش و بهره‌وری، نوآوری و ابتکار، مسئولیت‌پذیری، پایبندی به حقوق واقفان و مردم‌داری از نکات بسیار مهمی است که باید سرلوحه بنیاد بهره‌وری موقوفات قرار داشته باشد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین مروی با اشاره به نام‌گذاری سال ۱۴۰۰ با عنوان «تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها» از سوی رهبر معظم انقلاب، اظهار کرد: هنگامی که رهبری معظم انقلاب سیاستی را ابلاغ و شعار سالی را تعیین می‌کنند، دستگاه‌های وابسته به رهبری برای تحقق و عملیاتی ساختن آن منویات سزاوارتر هستند، لذا آستان قدس باید در تحقق شعار سال پیشگام باشد و با تلاشی جهادی تمام امکانات و توان خود را برای تحقق این فرمایش رهبری بکار گیرد.

بیشتر بخوانید: آغاز تولید انبوه کیت تشخیص کرونا توسط آستان قدس رضوی

انتهای پیام/

 

برچسب ها: آستان قدس رضوی جهش تولید

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: آستان قدس رضوی جهش تولید حجت الاسلام والمسلمین مروی بنیاد بهره وری موقوفات تولیت آستان قدس رضوی فعالیت های اقتصادی آستان قدس تحقق شعار سال نیاز های کشور آستان قدس پشتیبانی ها معظم انقلاب برای تحقق برای مردم بخش خصوصی زمین ها ارزش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۹۴۶۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دسترسی به ۲۵۰ هزار منبع مطالعاتی در کتابخانه تخصصی اهل بیت(ع) آستان قدس رضوی

در حال حاضر، بیش از ۲۵۰ هزار و ۶۰۰ منبع مطالعاتی متنوع با محوریت سیره و معارف اهل بیت(ع) در کتابخانه تخصصی اهل بیت(ع) آستان قدس رضوی در دسترس اهل علم و پژوهش قرار دارد. 

قاسم فدایی‌راد مسئول امور کتابخانه تخصصی اهل بیت علیهم السلام(گوهرشاد سابق) سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی در گفت‌وگو با آستان نیوز اظهار کرد: این کتابخانه در حال حاضر دارای سه هزار و ۹۱۹ نسخه خطی است که نسخه پشتیبان آن‌ها از طریق کتابخانه دیجیتال این سازمان در دسترس مخاطبان قرار می‌گیرد. 

وی ادامه داد: همچنین سه هزار و ۵۴۵ نسخه کتاب چاپ سنگی، بیش از ۱۲۰ هزار نسخه کتاب چاپی، ۱۷۰۰ لوح فشرده، ۱۵۰۰ نسخه پایان‌نامه و افزون بر ۱۲۰ هزار نسخه کتاب الکترونیکی با محوریت سیره و معارف اهل بیت(ع) در این کتابخانه وجود دارد. 

 

معرفی خدمات و برنامه‌ها

فدایی‌راد بیان کرد: کتابخانه تخصصی اهل بیت(ع) ویژه پژوهشگران، طلاب علوم دینی و دانشجویان است، اما با توجه به شبانه‌روزی بودن کتابخانه، به زائران و مجاوران حرم مطهر حضرت رضا(ع) و اعضای کتابخانه مرکزی و سایر کتابخانه‌های آستان قدس رضوی در زمان تعطیلی کتابخانه‌ها خدمات‌رسانی می‌کند.

وی گفت: همچنین این کتابخانه، یکی از بزرگترین کتابخانه‌های تخصصی و شبانه‌روزی در جهان اسلام به شمار می‌آید که از ابتدای تأسیس ویژه ارائه خدمات به آقایان بود، اما بنا به درخواست‌های مکرر مراجعان، بخش بانوان نیز در سال‌های اخیر در آن راه‌اندازی شد.

مسئول امور کتابخانه تخصصی اهل بیت(ع) آستان قدس رضوی با اشاره به این‌که در مجموع ۴۳۳ هزار و ۵۰۰ زائر و مجاور از خدمات این کتابخانه در سال گذشته بهره‌مند شدند، افزود: کتابخانه به طور میانگین ماهانه به ۲۲ هزار نفر در بخش آقایان و ۱۴ هزار نفر در بخش بانوان ارائه خدمت می‌کند. 

وی ادامه داد: برگزاری نشست‌های علمی به صورت سلسله نشست‌های رضوی، سیره و معارف اهل بیت(ع) به صورت حضوری و غیرحضوری و برپایی نمایشگاه کتاب و نرم‌افزار همزمان با مناسبت‌های اسلامی در محل دائمی نمایشگاه کتاب خود در ورودی کتابخانه، از جمله فعالیت‌های جانبی این کتابخانه تخصصی است. 

 

تاریخچه تأسیس کتابخانه

فدایی‌راد در خصوص تاریخچه کتابخانه تخصصی اهل بیت علیهم السلام یا گوهرشاد سابق حرم مطهر رضوی نیز اظهار کرد: هسته اولیه و اصلی کتابخانه جامع گوهرشاد با وقفیات مرحوم سید سعید طباطبایی نایینی، یکی از واقفان و بسترسازان فضای علم و اندیشه شکل گرفت و او این کتابخانه را در سال ۱۳۳۲ شمسی در جوار بارگاه منور رضوی بنیان نهاد. 

وی گفت: این واقف فرهنگ‌دوست با وقف پنج هزار نسخه خطی، چاپ سربی، چاپ سنگی و... به انضمام املاک و رقباتی برای اداره کتابخانه، نام خود را برای همیشه در زمره واقفان آستان قدس رضوی ثبت کرده است. 

وی افزود: پس از مدت‌ها فعالیت کتابخانه، باتوجه به افزایش تقاضای مراجعان برای بهره‌مندی از معارف اهل بیت(ع) و همچنین اهتمام بیشتر به اجرای نیت واقف آن، کتابخانه عمومی جامع گوهرشاد در آذرماه ۱۳۸۹ با عنوان جدید «کتابخانه تخصصی اهل بیت(ع)» افتتاح شد و ارائه خدماتش را به صورت شبانه‌روزی به مشتاقان معارف اهل بیت(ع) اعم از زائر و مجاور دنبال کرد. 

فدایی‌راد ادامه داد: در این میان، با توجه به قرارگیری کتابخانه تخصصی اهل بیت(ع) در مسیر انجام پروژه زیرسطحی بست شیخ بهایی حرم مطهر رضوی، این کتابخانه به سالن اجتماعات دانشگاه علوم اسلامی رضوی واقع در صحن امام حسن مجتبی(ع) حرم مطهر منتقل شده است و در حال حاضر در این مکان به اهل علم و پژوهش خدمات‌رسانی می‌کند.

وی گفت: این کتابخانه در طول سال بجز پنج روز تعطیل رسمی اعم از بیست و نهم اسفندماه، اول و سیزدهم فروردین، تاسوعا و عاشورای حسینی، در سایر ایام به صورت ۲۴ ساعته پذیرای علاقه‌مندان(آقایان) در محل موقت کنونی در صحن امام حسن مجتبی(ع) است. البته بخش بانوان آن از ساعت ۷ تا ۲۱ پذیرای مراجعان است. 

مسئول امور کتابخانه تخصصی اهل بیت(ع) آستان قدس رضوی خاطرنشان کرد: عضویت در این کتابخانه تخصصی نیز از طریق کتابخانه مرکزی بارگاه ملکوتی امام هشتم(ع) و پیش ثبت‌نام در سایت کتابخانه مرکزی این آستان مقدس به نشانی https://library.razavi.ir امکان‌پذیر است.

منبع: آستان نیوز

دیگر خبرها

  • اداره سرمایه انباشته وقف باید علمی باشد/ تحقق شعار سال در حوزه کشت و صنعت
  • احیای گلابگیری باغ دولت‌آباد یزد برای تأمین گلاب حرم رضوی
  • پلیس؛ پیشگام بهره‌مندی از ظرفیت دانش‌آموزان در گسترش قانون‌مداری
  • دسترسی به ۲۵۰ هزار منبع مطالعاتی در کتابخانه تخصصی اهل بیت (ع) آستان قدس رضوی
  • پلیس پیشگام در بهره‌مندی از ظرفیت دانش‌آموزان در گسترش قانونمندی
  • خراسان رضوی در نصب برق خورشیدی چاه‌‎های کشاورزی پیشگام است
  • افزایش بهره وری موقوفات در دستور کار سازمان اوقاف قرار دارد/ از دانشمندان ایرانی حمایت می کنیم
  • خراسان رضوی همیشه در آموزش اوتیسم پیشگام بوده است
  • دسترسی به ۲۵۰ هزار منبع مطالعاتی در کتابخانه تخصصی اهل بیت(ع) آستان قدس رضوی
  • احیای سنت گلابگیری در یزد برای تأمین گلاب حرم رضوی