Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-01@04:36:11 GMT

دلایل بوی بد دهان حتی پس از مسواک زدن

تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۹۴۷۳۶

دلایل بوی بد دهان حتی پس از مسواک زدن

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از عصر ایران، بوی بد دهان دلایل بالقوه بسیاری دارد. در حدود 80 تا 85 درصد موارد، دلیل زمینه ای از دهان سرچشمه می گیرد.

دلایل بوی بد پایدار دهان حتی پس از مسواک زدن

 مسواک زدن از انباشت باکتری ها روی ذرات در حال فساد غذا که بین دندان ها یا لثه ها گرفتار شده اند، پیشگیری می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این باکتری ها ترکیبات گوگردی تولید می کنند که می تواند به بوی بد دهان منجر شود، به ویژه اگر با مسواک پاک نشده باشند.

اما مسواک زدن همواره درمان بوی بد دهان نیست. اگر دلیل زمینه ای در دهان شما قرار نداشته باشد یا اگر با خشکی دهان مرتبط باشد، مسواک زدن نیز به بهبود شرایط کمک نمی کند.

پوسیدگی دندان و بیماری لثه

باکتری هایی که موجب بوی بد دهان می شوند می توانند در حفره های ایجاد شده روی دندان ها پنهان شوند. این شرایط خلاص شدن از باکتری ها هنگام مسواک زدن را دشوار می کند زیرا آنها در مکان هایی پنهان می شوند که نمی توان به آنها دسترسی داشت.

به همین ترتیب، این باکتری ها می توانند در فضاهای عمیقی که به واسطه بیماری لثه شکل گرفته اند نیز پنهان شوند.

خشکی دهان

بزاق وظایف مختلفی را بر عهده دارد. این مایع به تجزیه غذا در دهان و همچنین به جویدن، بلعیدن و صحبت کردن کمک می کند.

افزون بر این، بزاق میزان باکتری های موجود در دهان را در سطحی قابل کنترل حفظ می کند، ذرات غذا را از دهان پاک می کند و دهان را هیدراته نگه می دارد.

زمانی که غدد بزاقی به میزان کافی بزاق تولید نمی کنند، این شرایط می تواند موجب خشکی دهان شود. خشکی دهان می تواند به انباشت بیشتر باکتری ها در دهان منجر شود. این می تواند موجب بوی بد دهان شده و همچنین خطر پوسیدگی دندان و بیماری لثه را افزایش دهد.

مصرف برخی از داروها، استفاده از تنباکو، و مصرف الکل از جمله مواردی هستند که می توانند در خشکی دهان نقش داشته باشند.

بیماری بازگشت اسید معده به مری

بیماری بازگشت اسید معده به مری یا رفلاکس اسید مزمن یک اختلال گوارشی است که موجب می شود محتوای معده به مری بازگردد.

بازگشت غذای گوارش نشده و اسید معده به مری می تواند موجب بوی بد دهان شود. بیماری بازگشت اسید معده به مری موجب سوزش سردل و احساس طعمی ترش یا تلخ در دهان نیز می شود.

شرایط سلامت زمینه ای

برخی شرایط سلامت زمینه ای می توانند به بوی بد دهان منجر شوند. دلیل این شرایط تغییرات شیمیایی در جریان خون یا تغییرات در سطوح باکتری ها در بدن است.

از جمله شرایط سلامت که می توانند موجب بوی بد دهان شوند می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- دیابت

- نارسایی کلیوی

- نارسایی کبدی

- زخم معده

- انسداد روده

غذاهای خاص

بوی برخی مواد غذایی مانند پیاز و سیر ممکن است حتی پس از مسواک زدن نیز در نفس شما باقی بماند.

به عنوان مثال، ممکن است یک روز یا بیشتر طول بکشد تا بوی بد سیر در دهان شما از بین برود. زمانی که سیر به معده می رسد، ترکیباتی وارد جریان خون شده و به ریه ها و نفس انسان راه می یابند.

مطالعه ای در سال 2016 نشان داد که سیب خام، کاهوی خام، و برگ های نعناع می توانند به کاهش بوی بد دهان ناشی از مصرف سیر کمک کنند.

ترشح پشت حلق

ترشح پشت حلق (مخاطی که از پشت بینی راهی گلو می شود) ممکن است به بوی بد دهان منجر شود. مخاط می تواند باکتری ها را جذب کند که به نوبه خود ممکن است موجب بوی بد دهان شود.

عفونت های سینوس، سرماخوردگی، آنفلوآنزا و گلودرد میکروبی برخی از دلایل ترشح پشت حلق محسوب می شوند.

سیگار کشیدن

سیگار کشیدن می تواند موجب بوی بد دهان شود. این عادت مضر می تواند موجب خشکی دهان و افزایش خطر ابتلا به بیماری لثه شود. خشکی دهان و بیماری لثه هر دو می توانند به بوی بد دهان منجر شوند.

درمان های خانگی برای بوی بد دهان حتی پس از مسواک زدن

بیشتر مواقع، شما می توانید با بهبود شرایط بهداشت دهان و دندان خود بوی بد دهان را از بین ببرید. انجمن دندانپزشکی آمریکا موارد زیر را توصیه کرده است:

- مسواک زدن دندان ها دو بار در روز با خمیردندانی حاوی فلوراید

- پاکسازی روزانه بین دندان ها با نخ دندان

- مصرف یک رژیم غذایی سالم و محدود کردن نوشیدنی ها و تنقلات شیرین

- مراجعه منظم به دندانپزشکی برای بررسی شرایط دهان و دندان ها و دریافت درمان

- مسواک زدن زبان

افزون بر رعایت بهداشت دهان و دندان، درمان های خانگی دیگری وجود دارند که ممکن است به بهبود بوی بد دهان کمک کنند.

شستشو با جوش شیرین

مطالعه ای در سال 2017 نشان داد که شستشوی دهان با جوش شیرین جایگزینی ارزان برای دهانشویه های کلرهگزیدین و الکلی است.

برای این کار می توانید دو قاشق چایخوری جوش شیرین را در یک فنجان آب گرم ترکیب کنید. این ترکیب را برای 30 ثانیه در دهان خود بچرخانید و سپس آن را به بیرون تف کنید.

نوشیدن آب بیشتر

اگر دلیل زمینه ای بوی بد دهان شما خشکی دهان است، افزایش مقدار آبی که در طول روز می نوشید، ممکن است به بهبود این شرایط کمک کند.

همچنین، شما می توانید جویدن آدامس بدون قند برای ترشح بزاق بیشتر را امتحان کنید.

آب آناناس

افراد بسیاری مدعی هستند که نوشیدن آب آناناس به مدیریت بوی بد دهان کمک می کند. شما می توانید نوشیدن یک لیوان آب آناناس 100 درصد یا جویدن یک برش آناناس را امتحان کنید.

دانه های رازیانه

دانه های رازیانه دیر زمانیست که برای بهبود بوی دهان استفاده می شود. شما می توانید یک قاشق چایخوری دانه های رازیانه را پس از یک وعده غذایی بجوید تا به تازه شدن بو و فضای دهان کمک کند.

چه زمانی کمک پزشکی دریافت کنیم

اگر بوی بد دهان شما به رغم رعایت بهداشت دهان و دندان پایدار است، مراجعه به دندانپزشک ایده خوبی است. دندانپزشک می تواند به تشخیص نشانه های بیماری لثه یا خشکی هان که ممکن است در بوی بد دهان نقش داشته باشند، کمک کند.

بهترین گزینه درمان به دلیل زمینه ای بوی بد دهان بستگی خواهد داشت. به عنوان مثال، اگر به بیماری لثه مبتلا هستید، دندانپزشک می تواند پاکسازی عمیق دندان را مد نظر قرار دهد. اگر بیماری بازگشت اسید معده به مری دلیل زمینه ای باشد، تغییراتی در رژیم غذایی و مصرف داروهای بدون نسخه ممکن است کمک کنند.

پربیننده ترین افراد علامت‌دار کرونا به کجا مراجعه کنند؟ آخرین آمار کرونا در ایران (۱۴۰۰/۱/۲۵) ۸ بهانه رایج افراد تنبل! + راه حل زمان ۴۰ساله برای ریشه کنی ویروس کرونا! خوراکی‌های ممنوع برای پرفشاری خون

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: دندان برجام بیماری بازگشت اسید معده به مری پس از مسواک زدن موجب بوی بد دهان دلیل زمینه ای شما می توانید تواند موجب دهان و دندان بیماری لثه باکتری ها خشکی دهان دهان شما دندان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۹۴۷۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلایل حذف یک سریال از پلتفرم‌های ایرانی

آفتاب‌‌نیوز :

مهدی سیفی مدیرکل نظارت و تطبیق ساترا گفت: سریال «حشاشین» محصول کشور مصر است و روایت آن از تاریخ اسلام متضمن تحریف‌های فراوانی است که به نظر می‌رسد با رویکرد سیاسی مغرضانه تولید شده است. بر همین اساس طبق نظر شورای صدور مجوز ساترا انتشار سریال «حشاشین» (The Assassins)، در رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر ایران مورد تایید نیست.

همچنین در این زمینه امید علی مسعودی؛ عضو شورای سواد فضای مجازی ساترا درباره این سریال و لزوم حذفش از پلتفرم‌ها می‌گوید: «پخش سریال حشاشین محصول شبکه تلویزیونی مصر از ماه مبارک رمضان از این شبکه و پلتفرم‌های نمایش خانگی در ایران و کشور‌های عرب زبان آغاز شد و همچنان این سریال در حال کسب مخاطب بیشتر از طریق سکو‌های نمایش خانگی است. سریال حشاشین با بودجه‌ای ۱۲ میلیون دلاری ساخته شده و یکی از پرخرج‌ترین سریال‌های تاریخ کشور‌های عرب زبان به شمار می‌رود. این سریال دست روی کاراکتری گذاشته که تاریخ درباره آن روایات متعددی را مطرح کرده و تاکنون دستمایه ساخت بازی‌های ویدیویی مشهوری با نام «اساسینز کرید» (فرقه آدمکشی) و تولید فیلم و سریالی به همین نام بر اساس این بازی و حتی نوشته شدن یک سری رمان و کمیک بوک (داستان مصور) از روی آن بوده است.» وی در ادامه یادآور می‌شود: «نوجوانان جهان با دنیای دروغینی که کمپانی فرانسوی بازیسازی یوبیسافت از جهان حشاشین ساخته آشنایی دارند و متاسفانه فریب قصه‌های دروغ این بازی و مشتقات آن (کتاب‌ها و سریال و…) را خورده‌اند. پیش از این بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای اقدام شایسته‌ای در برابر دروغ‌هایی که در این فرنچایز بازی ویدیویی مطرح شده انجام نداده بود و حالا با تولید و انتشار سریال مذکور از شبکه نمایش خانگی ساترا نیز در معرض آزمونی تازه قرار گرفته است.

برجسته کردن فرقه‌ها از پروژه‌های مهم صهیونیسم جهانی به شمار می‌رود و تصور می‌شود که تولید و پخش چنین سریال پر هزینه‌ای نیز با همین سیاست‌ها همسو باشد. این سریال با پخش در ایام ماه مبارک رمضان که ماه همدلی مسلمانان است، سعی کرد تا اختلافات مذهبی مسلمانان را به تبلور بکشد. یکی از اهداف سریال حشاشین این بود که ترور و سرآغاز ترور را به اسلام و به خصوص به شیعه‌ها ربط دهد. شاهد این نظریه آن است که در این سریال تاکید میشود که تروریست از جهان عرب متولد نشده است بلکه شهر‌های ری، قم و اصفهان را منشاء تروریست معرفی میکند.»

همچنین مسعودی در بخش دیگر صحبت هایش تصریح می‌کند: «تولید و انتشار این سریال که از نظر تاریخی محلی از اعراب ندارد و اشکالات ریز و درشتی به فیلنامه آن وارد است در پلتفرم‌های نمایش خانگی ایرانی همراه با انتشار در پلتفرم‌های عرب زبان، این ضرورت را بیشتر از گذشته مطرح کرد که لازم است انتشار تمام سریال‌های خارجی نیز همچون سریال‌های داخلی ناچار به اخذ مجوز از سازمان تنظیم مقررات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی (ساترا) شود.

حالا که شورای عالی انقلاب فرهنگی در حال تدوین آیین نامه محتوایی شبکه نمایش خانگی است پیشنهاد میکنم در این آیین نامه انتشار سریال‌های خارجی نیز مشمول ممیزی پیشینی شود، چون زمانی که سریالی خارجی از شبکه نمایش خانگی پخش میشود، قطعا حتی اگر بعدا از شبکه نمایش خانگی حذف شود، دیگر این حذف کارایی لازم را نخواهد داشت، ضمنا توجه به این نکته ضروری است که پیشگیری بهتر از درمان است و چنانچه سریال‌های خارجی قبل از پخش ممیزی شوند، این امر آسیب کمتری برای خانواده‌های ایرانی خواهد داشت.»

منبع: همشهری آنلاین

دیگر خبرها

  • فقر، مشتری ثابت دندان‌پزشکی زیرپله‌ای
  • مصرف عسل چه کمکی به سلامت دهان و دندان می‌کند؟
  • نیچر: یک کشف مهم درباره سرطان روده بزرگ که به دهان مربوط می شود
  • دلایل «پاریس» برای انتخاب اسلام + فیلم
  • (ویدئو) لحظه عجیب گرفتار شدن میمون در دهان کروکودیل
  • صد و شصتمین کاغذ خبر ایسکانیوز منتشر شد
  • ویدیو کامنت| دلایل خستگی دائمی چیست؟
  • دلایل حذف یک سریال از پلتفرم‌های ایرانی
  • خواص شگفت‌انگیز پوست موز
  • خواص شگفت‌انگیز پوست موز که شاید از آن بی‌خبری!