Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/آذربایجان شرقی فراخوان ارسال مقاله از سوی مجله پژوهش‌های فلسفی دانشگاه تبریز، برترین مجله فلسفی و تنها مجله Q۱ ایران در حوزه فلسفه منتشر شد.

بر اساس این فراخوان، مجله پژوهش‌های فلسفی دانشگاه تبریز قصد دارد تا دو شماره خود را تحت عنوان "تعامل علوم و فلسفه در عصر حاضر" با مقاله‌های پژوهشی دانشجویان و اساتید منتشر کند که در این راستا تمامی اساتید و دانشجویان دانشگاه‌های ایران و در تمامی رشته‌ها می‌توانند در این فراخوان شرکت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، این ویژه نامه در شش محور خواهد بود که شامل محور رابطه متقابل فلسفه و علوم با زیرمجموعه‌های بررسی اثرات سوء فلسفه‌های محدود نگر( نظیر پوزیتیویسم) بر علم، بررسی تاریخی تاثیر طبیعت گرایی در علم معاصر، بررسی تاریخی نقش فلسفه در تولید نظریات علمی و رشد دیدگاه‌های فوق طبیعت گرایی در دهه‌های اخیر و محور نقش فلسفه در علوم پایه با زیرمجموعه‌های چرا فیزیک نیاز به اصول متافیزیکی دارد؟، فلسفه و کیهان شناسی، فلسفه و زیست شناسی، فلسفه و نظریه تکامل داروین، فلسفه و علوم شناختی، رابطه متقابل فلسفه و علوم اعصاب و فلسفه و ریاضیات می‌شود.

محورهای دیگر این فراخوان نیز شامل محور نقش فلسفه در علوم مهندسی با زیرمجموعه‌های فلسفه چه نقشی در علوم مهندسی دارد؟، نقش فناوری در ایجاد رویکردهای جدید در فلسفه، محور نقش فلسفه در علوم پزشکی با زیرمجموعه‌های جایگاه و اثر فلسفه در پزشکی بالینی، پزشکی مدرن و فلسفه، معنای بدن، بیماری، سلامتی، پزشکی و روانپزشکی و روش پدیدارشناسی، محور رابطه فلسفه و علوم انسانی با زیرمجموعه‌های فلسفه و جامعه شناسی، فلسفه و حقوق، فلسفه و اقتصاد، فلسفه و جغرافیا و فلسفه و ادبیات و محور فلسفه و هنرها با زیرمجموعه‌های فلسفه و هنرهای تجسمی، فلسفه و معماری و فلسفه و فیلم است.

متقاضیان می‌توانند مقالات خود را حداکثر تا پایان شهریورماه ۱۴۰۰ به آدرس‌های مجازی مجله ارسال کنند که در صورت پذیرش، مقالات منتخب در پاییز و زمستان ۱۴۰۰ در این مجله معتبر منتشر خواهد شد.

مقالات بایستی به زبان انگلیسی و یا فارسی با تعداد کلمات بین ۶۰۰۰ تا ۸۰۰۰ کلمه باشند. مقالات پذیرفته شده انگلیسی در شماره ۳۶ پاییز ۱۴۰۰ منتشر خواهند شد و مقالات فارسی پذیرفته شده نیز در شماره ۳۷ زمستان ۱۴۰۰ منتشر می‌شوند.

نویسندگان محترم توجه داشته باشند که تمامی مقالات باید از طریق سایت رسمی مجله به یکی از آدرس‌های مجازی ارسال شود و هرگونه سوال و پرسش درباره موضوع این فراخوان نیز از طریق ایمیل مجله و شماره دفتر مجله و نیز ایمیل سردبیر انجام می‌گیرد که ایمیل مجله برابر philosophy@Tabrizu.ac.ir، شماره تماس دفتر ۰۴۱۳۳۳۹۲۱۳۱، ایمیل سردبیر asghari۲۰۰۷@gmail.com و سایت رسمی مجله نیز به نشانی 
https://philosophy.tabrizu.ac.ir/ است.

سردبیر افتخاری این دو ویژه نامه پروفسور مهدی گلشنی استاد فلسفه علم دانشگاه صنعتی شریف است.

قابل ذکر است که در این فراخوان تعامل علوم با فلسفه تنها محدود به محورهای گفته شده نیست و لذا این مجله از مقاله‌ای که به نحوی بیانگر رابطه علوم و فلسفه باشد هم استقبال خواهد کرد. پژوهش‌های فلسفی دانشگاه تبریز تنها مجله فلسفی ایران است که به دو زبان انگلیسی و فارسی منتشر می‌شود و در آخرین رتبه بندی ISC نیز درجه Q۱ را کسب کرده است.

توضیحاتی در خصوص موضوع فراخوان 

علم فلسفه در دوران‌های یونان قدیم، تمدن اسلامی و قرون وسطی حاکم بر باقی علوم بود. اما نزدیک به یک قرن پس از تکون علم جدید، برخی از مکاتب تجربه گرا در اواخر قرن هفدهم میلادی ظهور کردند که فقط برای اطلاعات حاصل از حواس انسانی اهمیت قائل بودند.

این جریان با تکون مکتب پوزیتیویسم، در نیمه اول قرن نوزدهم قوت گرفت و فلسفه به صورت رسمی از محیط‌های علمی برافتاد که این جریان تا اواخر قرن بیستم ادامه داشت. 

اما با ظهور مکاتب علم فلسفه در قرن بیستم، که نتیجه فعالیت آن‌ها شناخت اهمیت نقش فلسفه در علوم تجربی بود، این جریان در دو سه دهه اخیر با همکاری نزدیک بین برخی فیلسوفان و فیزیکدانان نخبه منجر به احیای فلسفه در بعضی از دانشگاه‌های تراز اول غرب نظیر آکسفورد و کمبریج در انگلیس و کلمبیا و ییل در آمریکا شده که متاسفانه این تحولات به اغلب دانشگاه‌های غرب و به خصوص دانشگاه‌های ما منتقل نشده است.

در علوم طبیعی معاصر، فلسفه و گزاره‌های متافیزیکی در نقاط مختلف نظریه‌ها به طور مستقیم یا غیر مستقیم حضور دارند، از طرفی دیگر توجه به تحولات علوم تجربی می‌تواند به تکامل و توسعه مکاتب فلسفی کمک شایانی کند.

در راستای عملی کردن این امر بایستی جایگاه فلسفه و علوم، حدود اعتبار و نحوه تعامل آن‌ها به خوبی شناخته شود، زیرا داستان علوم و فلسفه و رابطه آن‌ها با یکدیگر هم‌چون داستان مرغان و هدهد در داستان سیمرغ عطار است که وقتی کنار یکدیگر جمع می‌شوند، سیمرغ (کل یا حقیقت نهایی) را تشکیل می‌دهند.

هدف از انتشار این ویژه نامه نیز عرضه کردن بعضی از تحولات نوین در این حوزه در جهت حاکم کردن یک نگرش کل گرایانه برای فهم این تعامل است.

انتهای پیام 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی پژوهش مجله پژوهشی فلسفه فراخوان نقش فلسفه در علوم فلسفه و علوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۹۶۸۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایه شدن نشریه معروف مطالعات مدیریت دانشگاه تهران در پایگاه SSCI

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا،  در رصد داده‌های علمی پایگاه وبگاه علم مؤسسه کلاریویت در حوزه علوم اجتماعی، مجله INTERDISCIPLINARY JOURNAL OF MANAGEMENT STUDIES (IJMS) دانشکدگان فارابی دانشگاه تهران به عنوان نخستین نشریه نمایه شده جمهوری اسلامی ایران در حوزه مطالعات مدیریت در پایگاه Journal Citation Reports (JCR) شناخته شد.

شماره دوم والیوم ۱۷ (مربوط به آپریل ۲۰۲۴) که آخرین شماره منتشر شده مجله است، با بیست مقاله برای نخستین بار در پایگاه Social Science Citation Index (SSCI) نمایه شده است. این اولین نشریه جمهوری اسلامی است که به طور مستقل در این پایگاه مهم نمایه می‌شود.

پیش از این، دو مجله ایرانی مربوط به حوزه علوم (به عنوان نمایه اصلی) در این پایگاه هم نمایه شده است. مجله مذکور در سال‌های اخیر در ESCI نمایه می‌شد و اکنون اعتبار بالاتری دریافت کرده و در هسته مرکزی مجلات وبگاه علم قرار گرفته است. دکتر کیان تاج‌الدین به عنوان سردبیر و دکتر حمیدرضا ایرانی به عنوان مدیرمسئول مجله INTERDISCIPLINARY JOURNAL OF MANAGEMENT STUDIES فعالیت می‌کنند.


انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آغازهمایش بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای در اصفهان
  • سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران نقشی بزرگی در گسترش و رشد علمی ایران ایفا کرده است
  • دانشگاه تربیت مدرس در میان برترین دانشگاه های ایران قرار گرفت
  • نمایه شدن نشریه معروف مطالعات مدیریت دانشگاه تهران در پایگاه SSCI
  • مرکز ملی مغز با هدف گسترش خدمات در زمینه علوم شناختی راه‌اندازی می‌شود
  • کسب چهار افتخار علمی بین‌المللی توسط عضو پیوسته فرهنگستان علوم
  • اسلامی‌سازی علوم انسانی امری ضروری است
  • رمزگشایی از تشدید فشارهای لابی اسرائیل علیه موسویان/ مقاله تند جروزالم‌پست علیه دیپلمات پیشین ایرانی
  • دومین فراخوان جشنواره استانی «راویان غدیر»
  • فراخوان سومین جشنواره پاسخ برتر منتشر شد