Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-30@02:47:27 GMT

نوستالژی کتاب‌خوانی در عصر فناوری

تاریخ انتشار: ۲۶ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۹۷۲۶۲

نوستالژی کتاب‌خوانی در عصر فناوری

تصورم این است که در «زمانه تقلیل» زیست می‌کنیم و نفس می‌کشیم؛ مرادم از زمانه تقلیل این است که ما همه چیز را به اقلی‌ترین وضعیت ممکن آن پدیده فروکاسته‌ایم؛ لذت خوردن غذای خانگی را با فست‌فود «تاخت» زده‌ایم؛ چای خوش عطر و سبز اصیل ایرانی را به نسکافه‌های بی‌کیفیت و فقط بودار فروخته‌ایم و... لذت تورق را هم به اپلیکیشن و کتاب صوتی و هزار فراورده عصر فناوری داده‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بالا برویم و پایین بیاییم موافق استفاده از فناوری‌های جدید در حوزه کتاب و کتاب‌خوانی نیستم و معتقدم هیچ چیز همان کتاب ورق کاهی نازک نمی‌شود؛ این روزها تکنولوژی‌های مختلف هر روز رنگ و لعاب جدیدی به خود می‌گیرند و البته نیتشان هم خیر است؛ می‌گویند حالا که اوضاع معیشتی خراب است؛ کتاب‌خوانی را ولو به صورت حداقلی کنار نگذاریم و اگر فرصت و یا جیب پرپولی برای خرید کتاب نداریم بیاییم از این ابزارها برای کتاب‌خوانی بهره بگیریم.

جایی می‌خواندم که عنوان کرده بود دو دسته فیلم داریم؛ فیلم‌هایی که دیده‌ایم و فیلم‌هایی که ندیده‌ایم؛ بنابراین تمام ژانرها و دسته‌بندی‌ها از فیلم این گونه رنگ می‌بازد و فیلم بد و خوب هم دیگر نداریم؛ این مثال را می‌خواهم به حوزه کتاب هم تسری دهیم؛ نمی‌دانم موافق هستید یا نه اما به نظرم یا کتابخوان هستیم و یا نیستیم؛ اگر کتابخوانیم که آداب، اصول و اسلوب خاص خود را دارد و اگر هم نیستیم که خب تکلیف مشخص است.

فناوری‌های نوین ولو تسری یافته در حوزه کتاب‌خوانی در بهترین حالت ما را تکست‌خوان می‌کنند؛ ما را مرورگر بار می‌آورند؛ ما را گزیده‌خوان می‌کنند و خروجی‌اش می‌شود ذهنی مغشوش و نامنسجم و چند تکه و جزیره‌ای که فراورده نسل اینترنت است.

کتاب‌خوانی تعمق، دقت و فرصت نیاز دارد اما ذات فناوری زمان‌گریز است؛ فناوری را که بخواهی با کتاب تلفیق کنی حکایت «دایره مربع» شکل می‌گیرد؛ دایره مربع چیست؟ یک ترکیب نامأنوس و ناهمخوان که تکلیفش مشخص نیست؛ دو واژه‌ای در کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند که هیچ انس و قربتی با یکدیگر ندارند و سنتزشان هم به اندازه خودشان نامأنوس شده است.

تکنولوژی و کتاب هم همین نسبت را دارند؛ تکنولوژی‌های نوین در حوزه خوانش نسل ما را متن‌خوان می‌کنند نه کتابخوان؛ کتاب‌خوانی برایم امری مقدس است که باید آدابش را یک به یک به جا آورد؛ زمان مناسب، فضای دل‌انگیز و از همه مهم‌تر ذهنی مهیا اما دغدغه‌مند که تک‌تک کلمات کتاب را پذیرا باشد؛ همه چیز باید مانند تکه‌های یک پازل منسجم در کنار هم قرار گیرد تا امر کتاب‌خوانی مهیا شود اما فناوری تمام این‌ها را از ما می‌گیرد و کتاب‌خوانی را تبدیل به امری عادی، روزمره و پیش پاافتاده می‌کند؛ درست مانند همه پدیده‌هایی که این روزها در اطرافمان هستند و دیگر از برخورد با آن‌ها دچار حیرت نمی‌شویم. می‌گویند کودکان هر چه بزرگ‌تر می‌شوند از میزان حیرتشان نیز کاسته می‌شود و دیگر کمتر سؤال می‌کنند؛ فناوری نیز در زمانه تقلیل همین بلا را بر سر کتاب و کتاب‌خوان می‌آورد. تکلیف خود را روشن کنید؛ یا کتابخوان هستید و یا نیستید!

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: کتابخوانی عصر فناوری کتاب خوانی کتاب خوان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۹۷۲۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانک دی استخدام می کند (+جزئیات)

بانک دی به منظور تکمیل کادر فنی خود در زمینه پشتیبانی، نگهداری و توسعه سامانه‌های مرتبط با حوزه امنیت و راهبری فناوری اطلاعات، از متخصصان حوزه فناوری اطلاعات دعوت به همکاری کرد.   به گزارش روابط عمومی بانک دی، واجدین شرایط می‌توانند رزومه و مستندات خود شامل مشخصات هویتی، سوابق تحصیلی و کاری، دوره‌های آموزشی، پروژه‌های انجام شده، توانمندی‌های تخصصی و فنی خود را به پست الکترونیک ims@bank-day.ir  ارسال کنند.   شرایط عمومی:   •   خانم‏‏‏/ آقا (در خصوص آقایان دارای کارت پایان خدمت ‏‏‏‏/ معافیت غیر پزشکی)   •   دارای حداقل مدرک لیسانس یا فوق لیسانس در رشته تحصیلی کامپیوتر‏‏‏‏/ فناوری اطلاعات (IT)   •   شرایط سنی ۲۲ تا‏‏ ۴۰ سال   •   دارای گواهی عدم سوء پیشینه   •   عدم اشتغال به تحصیل   •   توانایی کار گروهی   •   علاقه‌مند به توسعه شخصی   •   سکونت در شهر تهران   شرایط و قابلیت‌های اختصاصی نیروی متخصص در حوزه امنیت و راهبری فناوری اطلاعات   •   حداقل ۳‏‏‏‏ سال تجربه کاری مرتبط در امنیت اطلاعات (فارغ التحصیلان ممتاز دانشگاه‌های دولتی معاف از این بند می‌‌باشند)   ۱- مسلط به مفاهیم شبکه‌های کامپیوتری و دارا بودن تجربه کاری   ۲- مسلط به مفاهیم امنیت سایبری   ۳- توانایی کار با داشبوردهای آنتی ویروس و EDR,XDR,…   ۴- آشنایی و تجربه کاری با تجهیزات شبکه مانند Firewall, UTM , WAF   ۵- آشنایی با سرویس های مایکروسافتی از جمله (Active Directory – DNS – DHCP – Exchange)   ۶- آشنایی با حملات سایبری (SQL , XSS ,Phishing, DDoS, Malware , …) و نحوه مقابله با آنان   ۷- آشنایی با مفاهیم و استانداردهای امنیت اطلاعات از جمله  ISMS   ۸- آشنایی با مقاوم‌سازی امنیتی و تنظیمات تجهیزات زیر ساختی مرتبط با شبکه‌های کامپیوتری   ۹- آشنایی و تجربه کاری در حوزه تست نفوذ شبکه و نرم افزار   ۱۰- آشنایی با مفاهیم و تجربه کاری در بهره برداری از ابزارهای مرکز عملیات امنیت (SOC)   ۱۱- آشنایی و تجربه کاری در حوزه مدیریت پروژه‌های حوزه فناوری اطلاعات   ۱۲- آشنایی با چارچوب و استانداردهای مدیریت فناوری اطلاعات نظیر ITIL, COBIT , …   ۱۳- آشنایی و توانایی کار با ابزارها و روش‌های مدیریت پروژه   ۱۴- آشنایی با ابزارهای حوزه SIEM، آشنایی با روش‌های جمع آوری LOG تجهیزات و کار با آنها   ۱۵- توانایی کار به‌صورت شیفتی در مرکز عملیات امنیت  کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: وام بانکی 300 میلیون تومانی بانک دی با سود کم

دیگر خبرها

  • فروش دانش‌ بنیان‌ها طی سال گذشته به ۵۳۰ هزار میلیارد تومان رسید
  • شهربازی نوستالژی قمی‌ها در یک قدمی بهره‌برداری
  • افزایش ۱۱۰ درصدی قیمت کتاب
  • دراین موزه حسابی بچگی کنید | نوستالژی هایی که هیچ کجا پیدا نمی شوند
  • بانک دی استخدام می کند (+جزئیات)
  • فریاد خوان کوادرادو در جشن قهرمانی اینتر: هرکس نَپرد، یوونتوسی است! + فیلم
  • در حوزه مالکیت فکری بسیار عقب هستیم
  • ۲۰ دوربین پلاک خوان برای نخستین بار در زابل نصب می‌شود
  • تاکسی‌های قم مجهز به کارت‌خوان می‌شوند
  • نصب ۲۰ دوربین پلاک‌خوان برای اولین‌بار در شهرستان زابل