Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-08@22:50:25 GMT

واکسیناسیون کرونا در 4 فاز اجرا میشود

تاریخ انتشار: ۲۶ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۰۱۴۴۲

معاون بهداشت وزارت بهداشت، در دیدار نماینده جدید سازمان جهانی بهداشت در ایران، گفت: سند ملی واکسیناسیون کووید ۱۹ در ایران توسط ستاد ملی مقابله با کرونا تصویب شده که ۴ فاز اجرایی دارد. ناطقان: معاون بهداشت وزارت بهداشت، با «سید جعفر حسین» نماینده جدید سازمان جهانی بهداشت در ایران دیدار و گفتگو کرد.

علیرضا رئیسی در این دیدار گفت: کووید ۱۹ به دنیا نشان داد که نظام بهداشت و حوزه سلامت دنیا نباید استاتیک عمل کند بلکه باید در برابر چنین معضلاتی قدرت دینامیک بالایی داشته باشد تا بتواند مراقب بیماری‌های نوپدید باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: حتی طرح‌هایی که در رابطه با سیستم‌های نظام بهداشت و پاسخ به حوادث در دنیا تدوین شده بود در پاندمی کووید ۱۹ خیلی کارآمد نبود.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با تاکید بر اینکه نقش سازمان جهانی بهداشت در هماهنگی نظام‌های سلامت دنیا نیاز به بازتعریف دارد، ادامه داد: نظامات پیشرفته CDC و NHS آمریکا و انگلیس هم در برابر این پاندمی کم آوردند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت تصریح کرد: عدالت در سلامت نیز در دنیا نیاز به بازتعریف دارد. چراکه در این زمینه خیلی پایبندی به عدالت دیده نمی‌شود. پاندمی کووید ۱۹ همچنین به ما نشان داد در بحث الکترونیکی کردن خدمات سلامت باید قدم‌های بلندتری در دنیا برداریم.

رئیسی گفت: کرونا به رغم بدی‌های زیادی که داشت یکسری نکات ویژه ای هم داشت. یکی از نکات قابل توجه این پاندمی فرو ریختن اعتماد به نفس کاذبی بود که بر اساس تئوری‌های علمی در دنیا بنا شده بود.

وی با اشاره به اینکه ارزیابی مدیریت نظام‌های سلامت در دنیا نشان می‌دهد، کووید ۱۹ باعث شد که همه از نقطه سرخط شروع و همه با هم یک مسابقه جدید را آغاز کنند، بیان داشت: به این معنی که در این پاندمی الزاماً وضعیت کشورهای سرمایه دار موفق تر از کشورهای کمتر برخوردار نبود.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا تصریح کرد: آخرین آمارها نشان می‌دهد که ۸۶ درصد واکسن‌های تولیدی کووید ۱۹ در دنیا را کمتر از ۱۰ کشور جهان استفاده می‌کنند که عمدتاً همین کشورهای سرمایه دار هستند.

رئیسی افزود: از سوی دیگر این پاندمی نشان داد بیشتر افرادی که در کشورهای سرمایه دار قربانی کووید ۱۹ شدند افرادی آسیب پذیر بودند.

وی اظهار داشت: توجه و تمرکز تمام دنیا و سازمان جهانی بهداشت طی سال‌های اخیر به بیماری‌های غیر واگیر بود و کمتر به بیماری‌های نوپدید توجه نشان دادیم. با این وجود از نگاهی دیگر همچنان مشکل اصلی ما بیماری‌های NCD است زیرا اکثر مرگ و میرهای ناشی از کووید ۱۹ از بین بیماران مبتلا به بیماری‌های غیر واگیر هستند.

وی اضافه کرد: کووید ۱۹ همچنین عوارض روحی، روانی، تغذیه‌ای و دندانپزشکی را به مردم تحمیل کرد. گرچه افرادی که آسیب دیدند از این ویروس زنده ماندند ولی عوارض سو این پاندمی تا سال‌های سال در سلامتی بشر باقی خواهد ماند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت دلیل موفقیت کشورهایی که در مهار کووید ۱۹ موفق عمل کردند را توجه به آموزش سلامت دانست و گفت: این کشورها در بخش آموزش سلامت خیلی قوی و خوب کار کردند.

رئیسی در بخش دیگری از سخنانش در دیدار با نماینده سازمان جهانی بهداشت در ایران به تشریح وضعیت کووید ۱۹ در ایران پرداخت و بیان کرد: ایران در حال حاضر درگیر ویروس انگلیسی است و هفته‌ای دو بار جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا را به ریاست رئیس جمهور تشکیل می‌دهد که تاکنون ۱۴۰ جلسه با حضور ایشان برگزار شده است.

وی افزود: در کشور ما همه دستگاه‌ها و ارگان‌ها به ویژه بسیج، هلال احمر و دیگر سازمان‌ها به عنوان اعضای اصلی در برنامه‌های مدیریت کووید ۱۹ حضور دارند. ایران تاکنون سه پیک از این بیماری را پشت سر گذاشته و اکنون در پیک چهارم هستیم.

رئیسی ادامه داد: فاصله بین پیک‌های اول تا سوم حدود ۶ تا ۸ هفته و فاصله بین پیک سوم تا چهارم ۱۸ هفته بود. یکی از دلایل موفقیت ما در ایجاد فاصله زیاد بین پیک‌های سوم و چهارم اجرای طرح مدیریت هوشمند محدودیت‌ها بود.

معاون بهداشت وزارت بهداشت اظهار داشت: در این طرح شهرها را به چهار رنگ قرمز، نارنجی، زرد و آبی تقسیم بندی کردیم و بر اساس میزان بیماران بستری مثبت، روند افزایشی یا کاهش بیماری و بررسی تخصصی تست‌ها، رنگ بندی ها را اعلام کردیم.

رئیسی، مهم‌ترین دلایل ورود کشور به پیک چهارم را خریدهای شب عید، شلوغی بازارها در ایام عید، عید دیدنی‌ها، دورهمی ها و مسافرت‌ها بر اساس سنت‌های دیرینه دانست و گفت: علت مهم دیگر در ورود ایران به خیز چهارم کرونا شیوع ویروس جهش یافته انگلیسی بود.

وی همچنین مسائل روحی، روانی و خستگی ناشی از بحران سیل زدگی و بحران کرونا طی دو سال اخیر در کشور را عامل مهم دیگری برای پیدایش خیز چهارم کووید ۱۹ نام برد و افزود: خوشبختانه سند ملی واکسیناسیون کووید ۱۹ در ایران توسط ستاد ملی مقابله با کرونا تصویب شده که چهار فاز اجرایی دارد.

معاون بهداشت وزارت بهداشت ادامه داد: فاز اول کادر بهداشت و درمان سراسر کشور، فاز دوم افراد دارای بیماری‌های خاص و زمینه‌ای در رنج سنی بین ۱۶ تا ۶۴ و همچنین سالمندان زیر ۸۰ سال و فاز سوم شامل زندانیان و سربازخانه‌ها و گروه‌های خاص شغلی که به دلیل تجمعات ریسک بالایی دارند، خواهند بود. در فاز چهارم واکسیناسیون نیز بقیه افراد جامعه از ۱۸ سال به بالا مد نظر هستند.

رئیسی، تعداد افراد فاز اول را ۱.۵ میلیون نفر، جمعیت فاز دوم را ۱۲ میلیون نفر، جمعیت فاز سوم را ۲ میلیون و جمعیت فاز چهارم را ۵۰ میلیون نفر اعلام کرد و گفت: افراد فاز اول تا نیمه اردیبهشت ۱۴۰۰ تحت پوشش واکسیناسیون قرار می‌گیرند. بعد از آن وارد فاز دوم می‌شویم و باید منتظر بمانیم تا واکسن‌های بیشتری به دست ما برسد و ۳ تا ۴ ماه دیگر هم به تولید داخل واکسن برسیم.

وی در پایان تصریح کرد: پاندمی کرونا نشان داد همه کشورها در یک کشتی نشسته اند و باید با هم به ساحل نجات برسند. کشورهای بیشتر برخوردار با واکسیناسیون جمعیت خودشان به مصونیت نمی رسند زیرا پاندمی همچنان وجود خواهد داشت. لذا باید واکسن به طور عادلانه در دسترس همه کشورها قرار گیرد.

در این دیدار که جمعی از مدیران معاونت بهداشت نیز حضور داشتند «سیدجعفر حسین» به بیان نقطه نظرات خود در زمینه این بیماری پرداخت.

وی جانشین «کریستوف هملمن» نماینده سابق سازمان جهانی بهداشت شده است. منبع: مهر برچسب ها: واکسیناسیون ، کرونا ، 4فاز

منبع: ناطقان

کلیدواژه: واکسیناسیون کرونا 4فاز معاون بهداشت وزارت بهداشت ستاد ملی مقابله با کرونا سازمان جهانی بهداشت کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۰۱۴۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز پویش سلامت دهان و دندان از امروز

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، زهرا سید معلمی، اظهار داشت: هدف از این پویش اطلاع رسانی و آموزش در خصوص اهمیت نقش سلامت دهان و دندان در سلامت همه جانبه و سلامت عمومی افراد است. بین سلامت دهان ودندان و سلامت جسمی رابطه مشخصی وجود دارد و برخی از بیماری های دهان و دندان می تواند تاثیراتی در بیماری های دیگر داشته باشند و همینطور برخی بیماری های جسمی نیز می تواند برای دهان ودندان مشکلاتی ایجاد کند.

وی با بیان این که مصرف دخانیات (سیگار، قلیان و سیگار الکترونیکی) از مهم ‌ترین عوامل در ایجاد سرطان دهان بوده و سلامت مغز و قلب با سلامت دهان و دندان در ارتباط است، افزود: بیماری های شدید لثه و دیابت رابطه دو طرفه دارند و هر کدام از آن ها می تواند باعث تشدید بیماری دیگر شود، بنابراین توجه به سلامت دهان و دندان بسیار مهم است. البته خونریزی لثه‌ها در مسواک زدن نباید باعث ترک مسواک زدن شود.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با بیان این که این پویش در روز اول به عنوان «دهان دریچه سلامت» به ارتباط این بیماری ها می پردازد و توجه مردم را به سلامت دهان و دندان معطوف و متمرکز می کند، ادامه داد: در روز دوم نیز شعار «سلامت دهان و دندان؛ سلامت کودک» را خواهیم داشت.

دکتر سیدمعلمی اضافه کرد: در این روز با حضور در مدارس و آموزش به دانش آموزان و معاینات دهان و دندان بچه ها، افزایش آگاهی نسبت به سلامت دهان و دندان را در مدارس و دانش آموزان انجام می شود تا اگر یک دانش آموز به اقدامات بهداشتی، درمانی نیاز داشت به مراکز جامع سلامت جهت دریافت خدمت معرفی شود.

وی بیان کرد: در روز سوم پویش هدف ما بر اهمیت دادن به سلامت دهان و دندان از دیدگاه نهادهای مردمی و سایر نهادهای دولتی متمرکز خواهد بود. در این روز به تبیین نقش سایر نهادها و افراد در بحث سلامت دهان ودندان پرداخته می شود که چه کمک هایی می توانند در این زمینه ایفا کنند. در کل هدف پویش سلامت دهان و دندان، آگاهی بخشی و حساس سازی مردم، جامعه و مسئولان در رابطه با اهمیت سلامت دهان و دندان است.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت در پایان با بیان این که خدمات اساسی و مهم دندانپزشکی در مراکز بهداشت برای همگان در دسترس است، گفت: خدمت رایگان دندانپزشکی در مراکز بهداشت در روستاها و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر به افراد ارائه می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آسترازنکا واکسن کرونای خود را از بازار جمع می‌کند
  • کسانی که واکسن آسترازنکا تزریق کرده‌اند بخوانند | این واکسن کرونا خونمان را لخته کرده است؟
  • پزشکیان: در درمان بیماری‌های خاص مانده‌ایم! /دولت رئیسی، قانون در مورد بیماری‌های صعب‌العلاج اجرا نمی‌کند
  • این بیماری شایع‌ترین بیماری بشر است
  • چگونگی نشان‌دار شدن بیماران صعب‌العلاج
  • کمک ۱۲۴۰ میلیارد تومان به بیماران خاص و صعب العلاج در استان تهران
  • واکسیناسیون بیش از ۷۰ هزار راس دام علیه بیماری آبله در هفتکل
  • آغاز پویش سلامت دهان و دندان از امروز
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با افت عملکرد قلب، مغز و بروز برخی سرطان‌ها
  • سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد؛ نجات جان ۱۵۴ میلیون نفر با تزریق واکسن در ۵۰ سال گذشته