Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@12:11:08 GMT

مبارزه با سن غلات در ۲۱۱ هکتار مزارع خمینی شهر

تاریخ انتشار: ۲۶ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۰۲۳۳۹

مبارزه با سن غلات در ۲۱۱ هکتار مزارع خمینی شهر

ایسنا/اصفهان کارشناس حفظ نباتات جهاد کشاورزی شهرستان خمینی شهر گفت: از ابتدای سال تاکنون ۲۱۱ هکتار از ۶۷۵ هکتار مزارع جو و گندم شهرستان آفت زدایی شده است.

زهرا محسنی فرد در گفت و گو با ایسنا، از آغاز سم پاشی مزارع غلات خمینی شهر خبر داد و اظهار کرد: آفت سن غلات یکی از مهمترین آفاتی است که هر سال مزارع غلات کشور را درگیر می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهمترین مرحله مبارزه، مرحله مادری است یعنی زمانی که سن غلات از مرحله زمستان گذرانی خود از کوه به سمت مزارع می آید که بیشتر سال ها با اوایل فروردین ماه همزمان می شود.  

وی با اشاره به تاثیر شرایط جوی در رشد آفات، گفت: امسال به خاطر شرایط جوی، عدم بارندگی و سرمای زمستان، زودتر از سال های گذشته در سطح شهرستان این آفت را مشاهده کردیم.  

کارشناس حفظ نباتات جهاد کشاورزی شهرستان خمینی شهر اضافه کرد: ۷ فروردین اولین ریزش سن غلات در مزارع گندم و جوی شهرستان را مشاهده کردیم و بخش پایش شبکه با استفاده از کارشناسان حفظ نباتات از فروردین ماه یک روز در میان مزارع را پایش کردند.

محسنی فرد افزود: مبارزه با آفت باید زمانی انجام شود که تمام سطح مزارع گندم و جو آلوده به آفت باشد. همچنین تعداد نُرم مبارزه، سه عدد در یک متر مربع است و باید سن مادر باشد. زیرا ابتدا سن های نر و بعد سن مادر به مزارع حمله می کنند.

وی با اعلام اطلاع رسانی به کشاورزان از طریق نظام صنفی، خاطرنشان کرد: شهرستان خمینی شهر ۵۰۵ هکتار گندم و ۱۷۰ هکتار جو سطح زیر کشت دارد.

کارشناس حفظ نباتات جهاد کشاورزی شهرستان خمینی شهر با اعلام تداوم سم پاشی گفت: بیشترین سطح مبارزه در شهر درچه به خاطر یکپارچگی کشاورزان بوده است. در قسمت های دستگرد، اصغرآباد و هرستان تلاش می شود که سریع تر سم پاشی به اتمام برسد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی شهرستانها سن غلات خمینی شهر شهرستان خمینی شهر حفظ نباتات سن غلات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۰۲۳۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمیته فنی هوای پاک برای ممنوعیت سوزاندن بقایای کشت گندم برگزار شد 

فرهاد قلی نژاد معاون محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: خوزستان یکی از استانهای درگیر با موضوع آلودگی هوا بر اثر سوزاند بقایای کشاورزی است و هر ساله پس از برداشت محصول گندم ،سوزاندن بقایای کشت گندم در مزارع علاوه بر آسیب جدی به بافت خاک موجب ایجاد آلودگی هوا در استان خوزستان می شود .

او می‌گوید: وفق ماده ۲۰ قانون هوای پاک سوزاندن بقایای کشت ممنوع است و باید با برنامه ریزی لازم بویژه آموزش و اطلاع رسانی و با معرفی روش های جایگزین همانند بازیافت و استفاده مجدد از کاه و کلش گندم از سوزاندن بقایای کشت خودداری شود .

قلی نژاد معرفی روشها و تجهیزات که می تواند بقایای کشاورزی را جمع آوری و استفاده از مشوق های تاثیر گذار برای کشاورزانی که از سوزاندن مزارع خوداری کرده اند می تواند از راهکارهای موثر در کاهش این پدیده باشد .

در این نشست مجموعه اقدامات آموزشی،اطلاع رسانی و همچنین روش های جایگزین امحای بقایای کشت بررسی و جهت پیگیری مصوب شد.

باشگاه خبرنگاران جوان خوزستان اهواز

دیگر خبرها

  • پیش بینی برداشت ۴٠٠هزار تن گندم از مزارع استان ایلام
  • کمیته فنی هوای پاک برای ممنوعیت سوزاندن بقایای کشت گندم برگزار شد 
  • ۱۵۴ هزار هکتار مزارع گندم و جو مازندران مبارزه شیمیایی شد
  • مبارزه با سن مادر غلات در بیش از ۲۵ هزار هکتار از مزارع اسدآباد
  • پرداخت حدود هزار میلیارد تومان غرامت بیمه به کشاورزان
  • تولید بیش از ۶۰ هزار تن گندم در کنگاور
  • برداشت گندم از مزارع کرمانشاه آغاز شد
  • از تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز در اراضی کشاورزی تا توزیع کالای اساسی طرح تنظیم بازار در فارس
  • افزایش دو برابری سطح زیرکشت کلزا در اسدآباد
  • پیش بینی برداشت بیش از سه هزار تن انگور امسال از تاکستانهای مهاباد