Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-04-28@21:25:09 GMT

باید ها و نبایدهای وعده های سحری و افطار

تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۰۵۹۵۹

باید ها و نبایدهای وعده های سحری و افطار

تین نیوز

مدیر گروه بیماری های داخلی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت بر لزوم توجه روزه داران به وعده های سحری و افطار تاکید کرد.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، دکتر"امین سعیدی" با اشاره به آثار معنوی روزه داری توجه به وعده های سحری و افطار را نیز مورد تاکید قرارداد و گفت: روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان علاوه بر آثار روحی و معنوی از نظر جسمانی نیز مفید است و بدون شک زمانی می توان از آثار مثبت روزه داری بهره مند شد که سحر و افطار رژیم غذایی متعادل و متنوع باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی روزه را در درمان بسیاری از بیماری ها و همچنین استراحت دستگاه گوارش موثر عنوان کرد و افزود: روزه داری در کنترل قند، چربی خون، وزن و مشکلات دستگاه گوارش سودمند است .

سعیدی وعده سحری را  یکی از مهمترین وعده های غذایی دانست و اظهار کرد: با توجه به اینکه وعده سحری مواد مغذی و انرژی مورد نیاز فعالیت های روزانه را تامین می کند لذا توصیه می شود وعده سحری به هیچ عنوان حذف نشود.

وی پرهیز از روزه داری بدون وعده سحری را مورد تاکید قرار داد و گفت: افرادی که در ماه مبارک رمضان اقدام به روزه داری بدون وعده سحری می کنند، عموما دچار بی حالی، بی حسی و ضعف در طول روز می شوند که این عوارض بدون ارتباط با ماه مبارک رمضان است و ناشی از اقدام به روزه داری بدون استفاده از وعده سحری است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت افزود: باید در وعده سحری از خوردن کربوهیدرات های ساده مانند قند، مربا، برنج، نان و زولبیا پرهیز و سعی کنیم که غذاهای دارای  فیبر از جمله  غلات، حبوبات و سبزیجات استفاده کنیم و همچنین مصرف چند تکه  نان سنگک به همراه پنیر، خرما و  با مقدار فراوان آب یک وعده سبک برای  سحری مناسب است.

وی در ادامه تشریح بایدها و نبایدهای روزه داری گفت: خوردن سالاد همراه با یک تکه مرغ یا ماهی برای وعده سحری مناسب است و همچنین حلیم یک منبع غذایی غنی از پروتئین با سرعت هضم کم برای وعده سحری توصیه می شود.

سعیدی مصرف غذاهای دیرهضم و حاوی فیبر که به تدریج هضم و جذب می شوند را برای وعده  سحر مناسب دانست‌ و گفت: غذاهای حاوی قندهای ساده مانند مربا و زولبیا هنگام سحر سیری زودرس و به علت هضم و جذب سریع گرسنگی زودرس را به دنبال دارد.

مدیر گروه بیماری های داخلی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت خودداری  از مصرف نوشیدنی های کافئین دار شامل قهوه و نوشابه را خواستار شد و اظهار کرد: با توجه به دفع سریع و ایجاد تشنگی لذا باید از مصرف آنها  خودداری شود.

وی با بیان اینکه افطار را بهتر است با مایعات ولرم از جمله شیر یا چای کمرنگ شروع  و به تدریج از مواد غذایی سبک مانند نان، پنیر و سوپ استفاده کنیم، افزود: باید فاصله زمانی بین افطار و خوردن شام وجود داشته باشد و  برخلاف سحر که توصیه به استفاده از قندهای ساده (مربا، عسل و شکر) نمی شود در هنگام افطار توصیه به مصرف مقدار کمی از مواد مذکور را داریم که گلوکز لازم جهت تامین منابع غذایی سلول فراهم شود.

سعیدی خودداری از نوشیدن مقدار فراوان آب و یا نوشیدنی های سرد هنگام افطار و شام را مورد تاکید قرار داد و گفت: مایعات سرد موجب رقیق شدن اسید و عدم جذب مواد غذایی می شود و همچنین در افرادی که دچار نفخ شکم می شوند توصیه داریم مایعات کمتری همراه با وعده افطار مصرف کنند.

وی پرهیز از اسراف و پُرخوری را نیز باعث از بین بردن اثرات معنوی روزه عنوان کرد و افزود: یادمان باشد تهیه انواع  خوراکی ها در مهمانی های افطاری، از بین بردن اثرات معنوی روزه، پرخوری و اسراف را به همراه دارد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: ماه رمضان افطار سحری روزه روزه داری وعده سحری وعده سحر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۰۵۹۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایتی از حذف قند و عوارضش، جزو پربازدیدترین‌های توییتر شد/ عکس

به گزارش خبرآنلاین، یک کاربر نوشت: «خانوم ۴۴ ساله با اندام باربی اومده استخر سانس که تموم شد زیر دوش بی‌حال شد افتاد رفتم بالاسرش کمک و فشارشو گرفتم ٧! دوبار غش و تشنج کرد، تا اورژانس برسه خوابوندم و سرم خوراکی دادم اورژانس سرم تزریقی زد باز فشار از ٨ بالاتر نمیومد چرا؟ قندو حذف کردم!»

این توییت در این شبکه اجتماعی بسیار پربازدید و پر کامنت شد. مدتی است که چالش ۲۱ روزه حذف قند در شبکه‌های اجتماعی مورد توجه قرار گرفته است. در همین‌باره دبیر انجمن علمی پیشگیری و درمان چاقی ایران در پاسخ به این سوال که با چالش ٢١ روزه حذف قند می‌توان لاغر شد، به خبرآنلاین می‌گوید: قندهای ساده شامل قند، شکر، شیرینی و شکلات در هرم غذایی و الگوی غذایی سالم هیچ جایگاهی ندارند.

دکتر محمد هاشمی، با اشاره به پر طرفدار شدن استفاده از چالش ٢١ روزه حذف قندهای ساده در فضای مجازی، درباره تاثیرات این چالش کاهش وزن ادامه می‌دهد: مصرف این خوراکی‌ها نه تنها ضرورتی برای بدن ما ندارد بلکه زیان‌های زیادی هم به‌همراه دارد. حذف قندهای ساده بواسط کاهش کالری دریافتی طی ٢١ روز می‌تواند درجاتی از کاهش وزن و آثار مثبت کاهش مصرف مواد قندی را به‌ همراه داشته باشد. اما ٢١روز، برای دستیابی به سلامت پایدار کفایت نمی‌کند بلکه باید یک برنامه مستمر و دراز مدت را برای اصلاح الگوی غذایی خود در نظر بگیریم.

برخی از علائم اولیه ترک مصرف قند

سردرد، هوس‌های وقت و بی‌وقت، نوسانات خلقی، خستگی، سرگیجه، اختلال در تمرکز. به طور مثال، هنگامی که برای اولین بار قند و شیرینی را حذف می‌کنید، احساس خستگی یا بی‌حالی دارید، اما به تدریج و با تنظیم پایدار قند خون در محدوده سالم، بدن افت قند را کمتر تجربه می‌کند و انرژی ثابت‌تری در طول روز دارد. به گفته کارشناسان، یک رژیم غذایی متعادل (با پروتئین کافی، چربی‌های سالم و فیبر) و هم‌چنین نوشیدن آب کافی در طول روز و ورزش منظم می‌تواند به تثبیت سطح قند خون و کاهش علائم ترک قند کمک کند.

حذف قند در مراحل اولیه ممکن است برای افراد سخت باشد، اما زمانی که بدن بتواند این چالش را بپذیرد و بر عوارض آن غلبه کند، مزایای ارزشمندی را کسب خواهد کرد که در راستای ارتقای سلامت کلی مفید است.

در هر حال لازم است بدانید که قند به خودی خود می‌تواند بخشی از یک رژیم غذایی سالم و متعادل باشد؛ چرا که منبع اصلی سوخت مغز ما گلوکز (قند) است. اما زیاده‌روی در مصرف قند مشکلات سلامتی بسیاری را در بر دارد. حذف کلی قند از رژیم غذایی بسیار سخت است، زیرا تمام غذاهای حاوی کربوهیدرات درنهایت توسط بدن به قند تجزیه می‌شوند تا به عنوان انرژی از آن استفاده شود؛ از همین رو تمرکز بر کاهش مصرف قندهای مصنوعی اقدامی هوشمندانه‌تر است.

۴۷۴۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899996

دیگر خبرها

  • رژیم میوه ۳ روزه ؛ بگیریم یا نه؟
  • منیزیم را چه زمانی از روز مصرف کنیم؟
  • این غذاها را با هم نخورید!
  • این مواد غذایی را با نوشابه نخورید
  • این پنیر چربی‌های شکم را آب می‌کند! | تاثیر لبنیات در چربی سوزی شکم ؛ روزانه سه وعده لبنیات بخورید
  • روایتی از حذف قند و عوارضش، جزو پربازدیدترین‌های توییتر شد/ عکس
  • کدام مواد غذایی را نباید با معده خالی خورد؟
  • ۲۰ دلیل برای این‌که تخم‌مرغ و پنیر را باهم نخورید
  • عوارض مصرف بیش از اندازه برنج سفید
  • لاغری در یک هفته ؛ نکات مهم برای کاهش وزن در یک هفته