Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-26@21:55:53 GMT

واکنش‌های داخلی به غنی‌سازی ۶۰ درصدی

تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۰۹۱۹۳

واکنش‌های داخلی به غنی‌سازی ۶۰ درصدی

شروع غنی‌سازی ۶۰ درصدی اورانیوم توسط سازمان انرژی اتمی واکنش‌های مختلف مقامات و رسانه‌های جهان را به دنبال داشت.

به گزارش خبرنگار ایمنا، جمهوری اسلامی ایران در اولین واکنش خود به خرابکاری اخیر رژیم صهیونیستی در تأسیسات هسته‌ای نطنز آمادگی خود را جهت غنی سازی ۶۰ درصدی اورانیوم اعلام کرد، این بالاترین سطح غنی‌سازی ایران، طی دو دهه از زمان شروع چالش بر سر برنامه هسته‌ای است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عباس عراقچی، سرپرست تیم مذاکره‌کننده ایرانی در وین، عصر روز سه شنبه گفت که ایران در نامه‌ای به آژانس بین‌المللی انرژی اعلام کرده که غنی‌سازی ۶۰ درصدی را شروع خواهد کرد.

عراقچی گفت: ایران امروز در نامه‌ای به مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کرده است که غنی‌سازی ۶۰ درصدی را آغاز می‌کند. غنی سازی ۶۰ درصدی توسط سازمان انرژی اتمی بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌ها و میان مقامات کشورهای مختلف داشته است در ادامه به مرور این واکنش‌ها می‌پردازیم:

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه روز دو شنبه پیش از اعلام این خبر در نامه‌ای به دبیرکل سازمان ملل گفته بود: اقدامات ایران برای توسعه فعالیت‌های صلح آمیز هسته‌ای خود به دلیل خرابکاری هسته‌ای اخیر به طور چشمگیری سیر صعودی خواهد گرفت.

محمود واعظی رئیس دفتر و سرپرست نهاد ریاست جمهوری در این رابطه گفت: آغاز غنی سازی ۶۰ درصدی اورانیوم برای مصارف صلح‌آمیز، نشانه روشنی از پیشرفت و توانمندی‌های کشور و پیام صریحی به بدخواهان این مرزوبوم است که بدانند، فناوری هسته‌ای صلح‌آمیز در ایران بومی شده و این یعنی حرکت کشور با ترور دانشمندان هسته‌ای و خرابکاری در مراکز هسته‌ای متوقف نمی‌شود.

این اتفاق میمون همچنین پاسخی است به همه افرادی که در چند سال گذشته برای عوام فریبی همواره می‌گفتند، صنعت هسته‌ای کشور بعد از توافقنامه برجام تعطیل شده است. در حالی که دولت بارها گفته است و می‌گوید، برجام مانع پیشرفت صنعت هسته‌ای نشده و نخواهد شد.

علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به انتشار خبر غنی سازی ۶۰ درصدی از سوی رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: ما با آقای قالیباف درباره مسائل مرتبط همواره در تماس هستیم و امروز هم نزدیک های سحر بود که به اطلاع ایشان این دستاورد را رساندم و ایشان هم آن را اعلام کردند. از ایشان و آقای ذوالنوری رئیس کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی مجلس هم به خاطر حمایت‌هایشان به ویژه حمایت‌های مالی تشکر دارم.

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: بعد از حادثه هفته گذشته در سایت نطنز هیچ آلودگی در این سایت ایجاد نشده است، اگر آلودگی بود بازرسانی که بازدید کردند آن را اعلام می‌کردند و باید بگویم که بعد از این حادثه، یک لحظه هم غنی سازی متوقف نشده است. تنها یک سالن غنی سازی که در آن سانتریفیوژهای IR-۱ قرار داشتند از کار افتاده است و در سالن‌های متعدد دیگر غنی سازی با قوت ادامه دارد.

وی با بیان اینکه فعالیت سانتر یفیوژها با برق اضطراری در جریان است اظهار کرد: برق اصلی ظرف یکی دو روز آینده وصل می‌شود و الان هم داریم با برق اضطراری ماشین‌های از کار افتاده را جایگزین می‌کنیم.

صالحی در خصوص اخباری مبنی بر اینکه کار در نطنز متوقف شده است، خاطرنشان کرد: الان باید همگان متوجه شده باشند که سایت نطنز هم چنان پا برجاست و با قوت دارد جلو می‌رود. اساساً یکی از شیوه‌های بازدارندگی همین آمادگی است که جوانان غیور ما دارند که با هر حادثه ضمن جبران مساله، چند قدم هم جلوتر می‌روند و این برای اولین بار نیست که اتفاق می‌افتد.

رئیس سازمان انرژی اتمی درباره اینکه غنی سازی اورانیوم ۶۰ درصدی به چه منظور است؟ آیا برای سوخت راکتور تهران است؟ گفت: این اورانیوم ۶۰ درصد برای ساختن "هدف" Target هایی است که این هدف‌ها را در راکتور تهران می‌گذاریم و از آنها مولیبدن استخراج می‌کنیم. از این ۶۰ درصد برای سوخت الان تولید نمی‌کنیم. از سویی این بحث که در رسانه‌ها راه انداختند که ما نمی‌دانیم داریم چکار می‌کنیم یا داریم بلوف می زنیم، درست نیست. "هدف" ها کاربردهای متنوعی دارد و یکی از آنها در تولید رادیو داروها استفاده می‌شود. در فرایند فیژن مولی با ۲۰ درصد داریم تست می‌کنیم اما وقتی غنا را بالا ببریم راندمان و میزان مولیبدن بالا می‌رود و زمان تولیدش هم کوتاه‌تر می‌شود و اساساً فرایند آسان‌تر می‌شود، این فرصتی بود که قانون مجلس برای سازمان پیش آورد.

محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در صفحه توئیتر خود در واکنش به این اتفاق گفت: یک ماه پیش که به دولت پیشنهاد دادم برای رفع تحریم‌های ظالمانه اقتصادی، غنی سازی ۶۰ درصدی را انجام دهد، می‌دانستم عده‌ای ایران مقتدر را برنمی تابند و هیاهو می‌کنند. از اسپوتنیک تا ایرنا اظهار تعجب کردند. دانشمندان ایرانی گفتند ما می‌توانیم و شد. ایران بزرگ اقتصادی هم محقق خواهد شد.

حمید ابوطالبی مشاور سیاسی ریاست جمهوری در واکنش به این اقدام گفت: غنی‌سازی ۶۰ درصد، زمانی ارزش برترِ مذاکراتی می‌یابد که مذاکره غیرمستقیم به مذاکره مستقیم و دو جانبه با آمریکا تبدیل شود؛ وگرنه، ممکن است دوباره به امنیتی شدن و اجماع جهانی‌علیه ایران بینجامد. اکنون که غنی‌سازی ۶۰ درصد آغاز، و مذاکره وین را هم پذیرفته‌ایم، مسیردیپلماتیک را نیز درست برگزینیم.

بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی هم ضمن تشریح جزئیات بیشتر از تصمیم ایران برای غنی‌سازی ۶۰ درصدی گفت که این اقدام ایران به دستور رئیس‌جمهور انجام شده و مقدمات اجرایی آن هم دیشب در مجتمع غنی‌سازی شهید احمدی روشن نطنز آغاز شد.

کمالوندی گفت: به دستور رئیس‌جمهور سازمان انرژی اتمی موظف به راه‌اندازی خط تولید اورانیوم ۶۰ درصد به مقدار مورد نیاز در چارچوب ماده یک قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران مصوب مجلس شورای اسلامی شد.

وی افزود: در همین راستا بلافاصله پرسشنامه مربوط به اطلاعات طراحی DIQ تسلیم آژانس بین‌المللی انرژی اتمی شد.

به گفته کمالوندی، اورانیوم غنی شده ۶۰ درصد برای استفاده در تولید عنصر مولیبدن برای به کارگیری در ساخت انواع رادیوداروها است.

او گفته که ماشین‌های سانتریفیوژ IR-۱ جدید جایگزین ماشین‌های از کار افتاده خواهد شد و سانتریفیوژهای IR-۱ جدید با تغییرات کیفی ظرفیتی به میزان ۵۰ درصد بیشتر نسبت به ماشین‌های قبلی خواهد داشت.

حسام الدین آشنا مشاور رئیس جمهور در صفحه توییت خود آورده است: الان سند ۶۰٪ را به نام چه کسی بزنند؟ به‌نام اولین نفری که پیشنهاد داده یا نفر اولی که اطلاعیه داده‌است.

محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامیدر این باره در صفحه توئیتر خود نوشت: با افتخار اعلام می‌کنم در ساعت ۰۰:۴۰ نیمه‌شب گذشته و در شب زیارتی سید الشهدا (ع)، دانشمندان جوان وخداباور ایرانی توانستند به محصول اورانیوم با غنای ۶۰ درصد دست یابند. این موفقیت را به مردم شجاع ایران اسلامی تبریک می‌گویم؛ ارادۀ ملت ایران معجزه‌آفرین است و هر توطئه‌ای را خنثی خواهد کرد.

فریدون عباسی دوانی رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: از ده سال قبل توانمندی تولید اورانیوم با غنای ۶۰ درصد برای پیشران اقیانوس پیماها و زیردریایی‌ها وجود داشت. پیشنهاد من این است همچون کشورهای صنعتی، به سمت تولید سوخت با غنای بالای ۹۰ درصد برای آشکارسازهای تابش هسته‌ای و راکتورهای مینیاتوری تحقیقاتی برویم.

سیدعلی آقازاده دافساری عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: جمهوری اسلامی در طول عمر بابرکت خود همواره در معرض توطئه‌ها و جنایات آمریکا و رژیم صهیونیستی قرار گرفته و هربار نیز تهدیدها را با قدرت به فرصت تبدیل کرده است. غلط دشمن در حادثه نطنز نه تنها مانع پیشرفت هسته‌ای ایران نیست بلکه فرصتی شد برای افزایش ۶۰ درصدی غنی‌سازی.

ابراهیم رضایی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: آغاز غنی‌سازی ۶۰ درصد اولین پاسخ ما به جنایت هسته‌ای اخیر آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها در نطنز است.

جلال رشیدی کوچی نماینده مرودشت در مجلس شورای اسلامی گفت: آغاز غنی سازی ۶۰٪ کشتی اسرائیلی مقر موساد در اربیل اهداف آمریکایی در عراق (فرودگاه اربیل، کاروانهای لجستیکی، عین الاسد) آرامکو، تأسیسات برقی و … در عربستان و… یکی بزنی ده تا میخوری دوران بزن و در رو تمام شده است.

کد خبر 487294

منبع: ایمنا

کلیدواژه: غنی سازی اورانیوم غنی سازی ۶۰ درصد غنی سازی برجام نقض برجام خروج آمریکا از برجام آژانس بین المللی انرژی اتمی برنامه هسته ای ایران محمدجواد ظریف نمایندگان مجلس شورای اسلامی سازمان انرژی اتمی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق مجلس شورای اسلامی گفت سازمان انرژی اتمی غنی سازی ۶۰ درصدی غنی سازی ۶۰ درصد ۶۰ درصد غنی سازی هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۰۹۱۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فارین پالیسی: ۷۴ درصد اسرائیلی‌ها با واکنش به حمله موشکی ایران مخالفند

نشریه فارین پالیسی درباره پاسخ موشکی ایران به تجاوزات رژیم صهیونیستی نوشت: وقایع حکایت از آن دارد که جنگ بین ایران و اسرائیل تازه شروع شده است.

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: نشریه آمریکایی می‌نویسد: در پی حمله ایران، جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا به بنیامین نتانیاهو گفت که در این حمله شما برنده شدید و از او خواست که نسبت به واکنش احتمالی خویشتنداری کند. اما اسرائیل علاقه چندانی به پذیرش این توصیه نشان نداده و گزارش شده بسیاری از مقامات ارشد اسرائیل از جمله یوآو گالانت وزیر جنگ، هرزی هالوی، رئیس ستاد کل ارتش‌، بنی گانتز عضو کابینه جنگ، و خود نتانیاهو همگی وعده دادند که در مقابل حملات ایران واکنش نشان خواهند داد. روز جمعه، اسرائیل یک حمله به یک سیستم دفاع هوائی در پایگاه هوائی اصفهان انجام داد. اگرچه به نظر می‌رسد این حمله تا حد زیادی نمادین بوده با این وجود این سؤال را ایجاد می‌کند که چرا اسرائیل دوباره به آمریکا و متحدانش ضربه می‌زند در حالی که آنها به کمک اسرائیل آمده بودند. به اعتقاد تحلیلگران این ماجرا هنوز ابتدای جنگ ایران و اسرائیل است و تنش‌ها از ماجراهای چند روز گذشته فراتر خواهد رفت. واقعیت این است که اسرائیل و ایران درگیر جنگی هستند که فراتر از امروز نیز ادامه خواهد داشت. تا زمانی که این درگیری ادامه داشته باشد، منطق عملیاتی آن درگیری به سمت تشدید پیش خواهد رفت.

نتانیاهو عمیقاً در داخل اسرائیل منفور است. او تنها ۱۵درصد محبوبیت دارد. منبع اصلی مشروعیت سیاسی او ادعای او برای تضمین امنیت اسرائیل است که در حمله ۷ اکتبر حماس به شدت آسیب دیده است. نتانیاهو ممکن است مردی ناامید باشد، اما فشار برای تلافی تنها از جانب او نیست. در واقع، برخی از صداهای بلندتر در داخل اسرائیل که خواستار ضدحمله می‌شوند، از سوی رقبای سیاسی نتانیاهو، مانند گانتز، گالانت، و دیگران که بیشترین سود را از نظر سیاسی از نابودی نتانیاهو دارند، شنیده می‌شود.

بر اساس نظرسنجی‌ها، اگر انتخابات امروز برگزار شود، احتمالاً گانتس نخست‌وزیر خواهد بود. به نظر می‌رسد پاسخ روز جمعه اسرائیل، یک حرکت سیاسی برای نتانیاهو باشد. طبق یک نظرسنجی دانشگاه عبری، حدود ۷۴ درصد از ساکنان اسرائیل با واکنش به حملات موشکی ایران مخالف هستند. همین نظرسنجی نشان داد که ۵۶ درصد از اسرائیلی‌ها گفته‌اند که اسرائیل باید به خواسته‌های سیاسی و نظامی متحدانش پاسخ مثبت دهد تا سیستم دفاعی پایدار را در طول زمان تضمین کند.

البته انگیزه اساسی‌تری باعث می‌شود که اسرائیل بخواهد به ایران ضربه بزند و آن هم قدرت‌نمایی است. ایران حدود ۶۰ تن مواد منفجره را مستقیماً به سوی اسرائیل پرتاب کرد و قوانین نانوشته جنگ در سایه اسرائیل و ایران را در هم شکست و کل ساکنان سرزمین‌های اشغالی را یک شبانه‌روز در هراس کامل نگه‌ داشت.

دیگر خبرها

  • تأمین ۴۰ درصدی نیاز داخلی به دستگاه نوار قلب با محصول ایران‌ساخت
  • واکنش آمریکا به گزارش اخیر گروسی درباره ایران
  • واکنش مسکو: به قطعنامه سلاح‌های هسته‌ای در فضا
  • روزهایِ آخر کریمی قدوسی در پارلمان؛ طلایه دار ادعاهای تکذیب شده /توئیت های عضو پایداری دردسر هسته ای ایجاد خواهد کرد؟
  • واکنش نوری قزلجه به ادعاهای عجیب کریمی قدوسی
  • واکنش نوری قزلجه به ادعاهای عجیب کریمی قدوسی درباره برنامه هسته ای ایران
  • کریمی قدوسی : برای تولید اورانیوم ۹۰ درصد، «نصف روز» زمان لازم داریم
  • کریمی قدوسی: برای تولید اورانیوم ۹۰ درصد، «نصف روز» زمان لازم داریم
  • نسخه آبی گوشی ردمی 13C 5G به زودی عرضه می‌شود
  • فارین پالیسی: ۷۴ درصد اسرائیلی‌ها با واکنش به حمله موشکی ایران مخالفند