Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-27@03:54:32 GMT

رقابت هسته‌ای قالیباف با دولت روحانی

تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۰۹۹۹۸

آفتاب‌‌نیوز :

‌خبر دستیابی ایران به نخستین محصول غنی‌سازی‌شده ۶۰ درصدی را به جای اینکه سخنگو یا رئیس سازمان انرژی اتمی یا رئیس‌جمهوری آن‌هم به صورت رسمی اعلام کنند، همگی از یک توییت رئیس مجلس شنیدند. نکته جالب اینکه دولت و زیرمجموعه آن نه منشأ خبر بلکه بدل به تأییدکننده خبر شدند؛ آن‌هم درحالی‌که صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی، قبلا اعلام کرده بود که به‌طور هم‌زمان در حال غنی‌سازی ۶۰ درصدی و ۲۰ درصدی اورانیوم هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عباس عراقچی، معاون سیاسی وزیر خارجه هم ۲۴ فروردین از آغاز غنی‌سازی ۶۰درصدی در کشور خبر داده بود.

اینکه چرا رئیس مجلس در کار یک سازمان دیگر مداخله کرده و اجازه نداده همان‌طور که آغاز خبر را سازمان انرژی اتمی و وزارت خارجه اعلام کرده، پایان‌بندی‌اش را هم خودشان اعلام کنند، نمی‌شود تنها یک ذوق‌زدگی یا بی‌سلیقگی نامید. به نظر می‌رسد دولت برای اعلام خبر قطعی رسیدن به غنی‌سازی ۶۰ درصدی برنامه‌ریزی یا زمان‌بندی خاصی با توجه به مصالح و ابعاد مختلف و پیچیده پرونده هسته‌ای داشته است؛ آن‌هم درحالی‌که مذاکرات وین در جریان است. اما بعد از توییت شتابزده رئیس مجلس، علی‌اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی نیز خبر را تأیید کرد و گفت غنی‌سازی ۶۰ درصدی در تأسیسات هسته‌ای شهید احمدی‌روشن در جریان است. او وعده داد جزئیات هم به‌زودی منتشر می‌شود. به گفته او سرعت تولید اورانیوم غنی‌سازی‌شده ۶۰ درصد، ۹ گرم در ساعت است.

بعد از او هم واعظی، رئیس دفتر روحانی، بلافاصله در توییتی آغاز غنی‌سازی ۶۰درصدی اورانیوم برای مصارف صلح‌آمیز را نشانه روشنی از پیشرفت و توانمندی‌های کشور و پیام صریحی به بدخواهان این مرزوبوم دانست و نوشت که بدانند فناوری هسته‌ای صلح‌آمیز در ایران بومی شده و این یعنی حرکت کشور با ترور دانشمندان هسته‌ای و خرابکاری در مراکز هسته‌ای متوقف نمی‌شود.

واعظی در کنایه‌ای به همفکران قالیباف تأکید کرد: «این اتفاق میمون همچنین پاسخی است به همه افرادی که در چند سال گذشته برای عوام‌فریبی همواره می‌گفتند صنعت هسته‌ای کشور بعد از توافق‌نامه برجام تعطیل شده است، در‌حالی‌که دولت بار‌ها گفته است و می‌گوید که برجام مانع پیشرفت صنعت هسته‌ای نشده و نخواهد شد».

رئیس سازمان انرژی اتمی هم در گفت‌وگویی با بخش خبری سیما با اشاره به آغاز غنی‌سازی ۶۰ درصد گفت: خود دوستانی که در قانون موضوع غنی‌سازی ۶۰ درصد را آورده بودند به ما گفته بودند که مقداری با احتیاط جلو بروید تا ما با حُسن نیت حرکت کنیم، اما با اتفاقی که در نطنز رخ داد، دستور دادند ما این کار را سریع‌تر انجام دهیم.

وی ادامه داد: روز چهارشنبه ما دستور غنی‌سازی ۶۰ درصد را دادیم و ۴۰ دقیقه بامداد جمعه بود که ما محصول ۶۰ درصد را گرفتیم. البته محصولی را که دریافت می‌کنیم حدود ۹ گرم در ساعت است و باید مقداری روی چیدمان زنجیره‌ها کار شود و هم‌زمان اورانیوم ۲۰ درصد هم تولید خواهیم کرد. مجلس اصولگرایان و شخص قالیباف در این یک‌ساله بار‌ها و بار‌ها رفتار‌هایی از خودشان نشان داده‌اند که حاکی از دخالت یا ورود به حوزه اجرائی است. در واقع رقابت سیاسی‌ای که بین جناح اصولگرایان مجلس و به‌ویژه قالیباف به‌عنوان رقیب انتخاباتی روحانی در دو انتخابات ۹۲ و ۹۶ وجود داشته، به‌طور مشخص خودش را در این یک‌ساله هم بار‌ها نشان داده است. گاهی آش آن‌قدر شور بوده که حتی صدای خود دولتی‌ها یا دیگران را هم درآورده است. هم «شرق» و هم رسانه‌های دیگر بار‌ها رفتار و عملکرد رئیس فعلی مجلس را ارزیابی کرده و گاه آن را خارج از حیطه وظایف نمایندگی یا در راستای اهداف دیگر ارزیابی کرده‌اند. واکنش مجلس، اما این بود که این‌ها در راستای وظایف نظارتی رئیس مجلس است.

قالیباف دیروز در یک توییتی نوشت: با افتخار اعلام می‌کنم در ساعت ۰۰:۴۰ نیمه‌شب گذشته و در شب زیارتی سید‌الشهدا (ع)، دانشمندان جوان و خداباور ایرانی توانستند به محصول اورانیوم با غنای ۶۰ درصد دست یابند. این موفقیت را به مردم شجاع ایران اسلامی تبریک می‌گویم؛ اراده ملت ایران ‎معجزه‌آفرین است و هر توطئه‌ای را خنثی خواهد کرد.

منبع: آفتاب

کلیدواژه: غنی سازی اورانیوم دولت محمدباقر قالیباف برجام رئیس سازمان انرژی اتمی غنی سازی ۶۰ درصد رئیس مجلس ۶۰ درصدی هسته ای بار ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۰۹۹۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قالیباف: منتظر برنامه بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا،  دومین نشست بررسی مسائل ارزی شامگاه چهارشنبه (۵ اردیبهشت ماه) با حضور دکتر محمدباقر قالیباف رئیس مجلس، سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و امور دارایی، محمدرضا فرزین رییس کل بانک مرکزی، سید محمد حسینی معاون پارلمانی رییس جمهور،  محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی،  سیدشمس الدین حسینی رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید، عزت الله اکبری تالارپشتی رئیس کمیسیون صنایع و معادن،  حجت الاسلام محمدحسین حسین زاده بحرینی و محسن زنگنه از نمایندگان اقتصاددان مجلس و تعدادی از کارشناسان مرکز پژوهش‌ها در مجلس برگزار شد.

قالیباف در این نشست با بیان اینکه نباید به ارائه گزارش اکتفا کرد، گفت: زیرا در نشست قبلی به اندازه کافی گزارش ارائه شد و دوستان دولت باید به طور روشن و شفاف رویکرد رو به جلو برای مدیریت بازار ارز ارائه کنند.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما دنبال تکرار جلسات نیستیم و جلسه سومی وجود ندارد، بنابراین باید در مورد موضوع به جمع‌بندی برسیم و نتیجه نهایی را  به صحن علنی ارائه کنیم و در این رابطه با توجه به اصرار نمایندگان برای بررسی موضوع در صحن علنی، به صورت مشخص به نمایندگان گفتم اگر به جمع‌بندی و اتفاق نظر با دولت نرسیم مجلس خود به جمع‌بندی روشن می‌رسد.

قالیباف با تاکید بر اینکه باید بر روی اصل موضوع بحث و گفت‌وگو کنیم و در مورد رویکردها، اشکالات و راهکار‌ها به جمع‌بندی برسیم، تصریح کرد: واقعیت این است که ناترازی‌ها در قیمت ارز تاثیرگذار است بنابراین نمی‌توان نظام یکپارچه اقتصادی را نادیده گرفت و دولت و مجلس باید به این مهم توجه داشته باشند.

رئیس قوه مقننه کشورمان با یادآوری اینکه حکمرانی از دو بخش تشکیل می‌شود، گفت: یک بخش تشخیص علمی و دیگری تصمیم سیاسی است؛ تشخیص‌های علمی ما به دلایل مختلف تحت تاثیر تصمیم‌های سیاسی قرار دارد درحالی که اگر ترکیب آنها را با هم رعایت کنیم می‌توانیم مشکلات را حل کنیم، اما اگر تشخیص علمی را فدای تصمیم سیاسی کنیم به طور حتم دچار مشکل خواهیم شد.

وی افزود: همچنین اگر به تشخیص علمی بدون شرایط سیاسی کشور توجه کنیم با مشکل مواجه خواهیم شد بنابراین تعادل این موضوع مهم است.

قالیباف با تاکید بر اینکه مجلس در عین اختلاف سلیقه و اختلاف دیدگاه با سیاست‌های ارزی دولت همراهی کرده است، گفت: همه اختیار‌های موجود در قانون دائمی را به رئیس بانک مرکزی دادیم و هر چه ایشان در جلسه سران قوا بیان کردند قبول کردیم، اما شرایط کنونی نشان می‌دهد که هم رویکرد اقتصادی و هم رویکرد مدیریتی در موضوع ارز دچار اشکال است.

وی با اشاره به تورم کالا‌های اساسی که با ارز ترجیحی وارد می‌شوند و تاکید بر ضرورت اصلاح رویکرد‌های اقتصادی در این زمینه، گفت: به طور روشن و مشخص امروزه در سیاست‌های ارزی از نگاه اقتصادی دچار مشکل هستیم و طرح جامعی برای رویکرد اقتصادی در ارز وجود ندارد.

قالیباف خطاب به مسئولان اقتصادی حاضر در نشست، گفت: ما رویکرد اقتصادی مان در حوزه مدیریتی را اعلام کردیم و تا روز یکشنبه برای دریافت برنامه دولت منتظر می‌مانیم، اما اگر برنامه و سیاست ارزی دولت ارائه نشود، مجلس جلسه خواهد گذاشت و طرح خود را ارائه می‌کند.

شایان ذکر است؛ در این جلسه محمدرضا فرزین رییس کل بانک مرکزی گزارشی از وضعیت بازار ارز و تحولات اقتصاد کلان کشور ارائه کرد.

همچنین وزیر اقتصاد و روسای کمیسیون‌های اقتصادی، صنایع و معادن و جهش و رونق تولید مجلس هم به تشریح راهکار‌های خود برای کنترل نرخ ارز پرداختند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پاسخ معاون پارلمانی رئیس جمهور به اظهارات قالیباف
  • قالیباف؛ شمشیر را برای رئیسی از رو بست
  • ضرب الأجل قالیباف به دولت رئیسی
  • ضرب الأجل قالیباف به دولت رئیسی / فقط تا روز یکشنبه می‌مانیم /جلسه سومی وجود ندارد
  • قالیباف: منتظر برنامه دولت برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • قالیباف: تا یکشنبه برنامه ارزی خود را ارائه نکنید خودمان موضوع را دنبال خواهیم کرد!
  • هشدار ارزی قالیباف به دولت
  • منتظر برنامۀ بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • ضرب‌الاجل مجلس برای دولت/منتظر مدیریت بازار ارز هستیم
  • قالیباف: منتظر برنامه بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم