Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس، خواجه‌سروی گفت: اجرای قانون علوم، فناوری و تحقیقات، موجب پیوند خوردن تمامی دانشگاه‌های ایران با نیازهای جامعه و برنامه ریزی برای رفع این نیازها می‌شود. زیرا بر طبق آن دولت موظف است ۳.۵ درصد از بودجه عمومی کشور را به امر پژوهش اختصاص دهد و تفریغ بودجه تمامی وزارتخانه‌ها منوط به رعایت این امر و تأیید آن توسط شورای عالی عتف است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بودجه صرف ارتقای علم و فناوری و تحقیقات در این زمینه می‌شود. اجرای این قانون باید از طریق شورای عتف پیگیری شود تا بودجه وزارتخانه‌های مختلف طبق نظر شورای عتف در حوزه حمایت از تولید، مانع زدایی از تولید و غیره هزینه شود. ولی متأسفانه در سال‌های اخیر از این امر کاملاً غفلت شده است.
وی افزود: با اجرای این قانون می‌توان اقتصاد کشور را احیا کرد و نهضت تولید محصولات داخلی را راه اندازی کرد و بودجه مورد نیاز برای این کار نیز از ۳.۵ درصد بودجه عمومی کشور تأمین می‌شود و دیگر از بابت نبود منابع مالی نگرانی وجود نخواهد داشت. نتیجه این امر بی اثرشدن تحریم‌های ظالمانه غرب و به خصوص دولت آمریکا، افزایش توان ایستادگی، بازدارندگی و بیشتر شدن توان چانه زنی کشور در مذاکراتی همچون برجام با طرف غربی خواهد بود.
عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی تاکید کرد: به عنوان مثال کشور نیاز به تولید بذر داخلی دارد و بودجه تحقیق در مورد آن در اختیار وزارت کشاورزی است. همچنین کشور به موتور جت، خودرو و غیره نیازمند است، اما بودجه تحقیق و تولید آن در کنترل وزارت صمت است. با فعال شدن شورای عالی عتف و اختصاص بودجه ۳.۵ درصدی از این وزارتخانه‌ها به امر پژوهش در وزارت علوم، این وزارتخانه به ستاد فرماندهی تولید و مانع زدایی از تولید مبدل می‌شود و علم و فناوری به شکل بنیادی در دانشگاه‌ها شکل می‌گیرد.
معاون اسبق فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم ادامه داد: این کار علاوه بر حوزه‌های فنی و مهندسی، باید در حوزه‌های علوم انسانی، هنر، پزشکی، علوم پایه و غیره نیز انجام شود تا نیازهای ضروری کشور در داخل مرتفع شود.
خواجه‌سروی با انتقاد از انفعال وزارت علوم در این زمینه گفت: در هشت سال اخیر شورای عالی عتف حتی یک بار تشکیل جلسه نداده و دبیرخانه آن نیز نیمه تعطیل و منفعل است. همین مساله موجب شده بسیاری از قراردادهای قبلی با وزارتخانه‌ها و مؤسسات دولتی صنعتی و دفاعی لغو شود و عملاً به قهقرا برویم. رئیس شورای عالی عتف شخص رئیس جمهور و دبیر آن وزیر علوم، تحقیقات و فناوری است و آقای روحانی باید در مورد عدم پیگیری این امر مهم و عدم تشکیل حتی یک جلسه شورای عالی عتف در طول هشت سال گذشته پاسخگو باشد.
وی در پایان گفت: شورای عالی عتف گلوگاهی است که نیازهای کشور را بر اساس معیارهای علمی تشخیص داده و برای رفع این نیازها وارد عمل می‌شود. از این طریق می‌توان تولید علم را در کشور هدفمند و رشته‌های دانشگاهی را نیازمحور کرد. با این کار شاهد رونق پژوهش و تولید و نیز امیدآفرینی در دانشگاه‌ها و جامعه خواهیم بود و رئیس جمهور آینده حتماً باید به این نکات توجه داشته باشد.
انتهای پیام /

منبع: فارس

کلیدواژه: وزارت علوم فناوری تولید علم خواجه سروی شورای عتف شورای عالی عتف وزارتخانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۱۰۴۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احیای جنگل‌های هیرکانی گلستان با تولید و کاشت سه میلیون نهال

رسول مقسم روز شنبه گفت : سال قبل گلستان از محل تولید نهال‌جنگلی ۳۸۷ هکتار از عرصه‌های جنگلی هیرکانی را با کاشت «بلوط، ون، افرا و خانواده سرو نقره‌ای» احیا کرد یا توسعه داد که شامل ۲۰۰ هکتار در منطقه «قلعه‌قافه» مینودشت، ۱۰۰ هکتار در منطقه «قربان‌دره» مراوه‌تپه، ۵۷ هکتار در منطقه «جوزچال» رامیان و ۳۰ هکتار در مناطق« عربکلو و خسروآباد» گالیکش بود.

طبق گزارش مسوولان حوزه جنگل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان، سال قبل در قالب اجرای طرح ملی چهارساله کاشت یک میلیارد درخت، ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار اصله نهال جنگلی برای فضای سبز، زراعت چوب، احیا و توسعه جنگل و مرتع و بیابان با بهره‌گیری از نهالستان‌های دولتی و خصوصی در استان تولید و در اختیار استان‌ها قرار گرفت در حالی که تعهد ایجاد شده برای گلستان در این سال پنج میلیون و ۳۰۰ هزار نهال بود.

به روزرسانی جنگل‌های هیرکانی نیازمند احیا و توسعه

رییس اداره جنگلکاری، پارک‌ها و تفرجگاه‌های اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: مکاتبه با ادارات شهرستانی منابع طبیعی و آبخیزداری برای شناسایی جنگل‌های مخروبه، کم پوشش و فقیر جنگلی انجام شده است.

طبق گزارش اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان، در این استان شمالی با مساحتی نزدیک به ۲ میلیون هکتار دارای اقلیم معتدل مدیترانه‌ای و دارای سطحی معادل یک میلیون و ۳۳۵ هزار هکتار عرصه‌های منابع طبیعی وجود دارد که ۴۵۲ هزار هکتار آن را عرصه جنگلی هیرکانی است.

گلستان طبق سرشماری سال ۱۳۹۵ تعداد یک میلیون و ۸۶۹ هزار نفر جمعیت دارد که اقتصاد اصلی ساکنان آن برپایه کشاورزی استوار است.

دیگر خبرها

  • معافیت‌های هدفمند مالیاتی منجر به افزایش مشارکت مردم در تولید کشور خواهد شد
  • ضرورت ایجاد ساختار مناسب برای پیاده‌سازی علوم انسانی با جهان‌بینی الهی
  • پیگیر اصلاح قانون شوراها در کشور هستیم
  • نقشه فرهنگی کشور درحال بازنویسی است
  • اختصاص ردیف بودجه‌ای به ۳۰ دانشگاه برتر
  • احیای جنگل‌های هیرکانی گلستان با تولید و کاشت سه میلیون نهال
  • تذکرات لازم در زمینه انتصابات را به شهردار قزوین داده ایم
  • «مشوق‌های مالیاتی هدفمند سرمایه گذاری» گامی مهم درجهت رونق تولید و افزایش مشارکت مردم
  • تغییر مهلت پرداخت عوارض ساخت بناهای گردشگری در ملک‌های تاریخی
  • پیش‌نیازهای تحقق شعار سال در مناطق آزاد