Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، همزمان با آغاز سال نو و به فاصله چند روز بعد از سال تحویل، به یکباره شاهد افزایش موارد ابتلاء به کرونا در کشور بودیم. به طوری که از تعداد شهرهای آبی و زرد کم شد و بر تعداد شهرهای نارنجی و قرمز افزوده شد.

حالا با گذشت نزدیک به یک ماه از آغاز سال جدید، بیمارستان‌های کشور پر شده از بیماران بد حال کرونایی و دیگر تخت خالی در کمتر شهر نارنجی و قرمز وجود دارد که بیمار کرونایی در انتظار آن نباشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این وضعیت در کلانشهر تهران بسیار بدتر از شهرهای دیگر است و آن طور که فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، عنوان داشته است؛ استان تهران به طور کلی قرمز شده است و استاندار تهران نیز از اشغال تمام ظرفیت تخت‌های بیمارستانی که برای بیماران کرونایی اختصاص یافته بود، خبر داده است.

اما، سوالی که این روزها هر کسی از ظن خود به آن پاسخ می‌دهد، این است که چرا گرفتار موج چهارم کرونا شدیم. در حالی که شرایط کرونایی کشور تا قبل از سال نو، به گونه‌ای بود که تقریباً تخت‌های آی سی یو خالی از بیماران کرونایی شده بود و کادر بهداشت و درمان درگیر کرونا، خود را آماده می‌کردند که چند روزی را به استراحت بروند. اما، به یکباره ورق برگشت و شرایط کاملاً بحرانی شد. به طوری که موارد شناسایی بیماران جدید کرونایی به مرز ۲۶ هزار نفر در روز رسیده است. در حالی که این تعداد تا قبل از سال نو، به روزانه ۷ تا ۸ هزار نفر کاهش یافته بود. همین طور آمار مرگ و میر روزانه نیز دو رقمی شده بود که دوباره به سمت سه رقمی شدن پیش رفت.

روایت وزیر بهداشت از موج چهارم کرونا

بعد از وقوع طوفان کرونایی در کشور و صحبت‌هایی که پیرامون موج چهارم کرونا می‌شد، وزیر بهداشت با نوشتن دو نامه جداگانه و به فاصله دو روز از یکدیگر، ماجرا را کالبد شکافی کرد.

سعید نمکی گفت که بارها هشدار داده بود اگر پروتکل‌ها رعایت نشود و محدودیت‌های نوروزی سفت و سخت گرفته نشود، گرفتار موج چهارم خواهیم شد.

وزیر بهداشت همچنین از برخی دستگاه‌های اجرایی به خاطر عدم همکاری با وزارت بهداشت، به شدت گلایه مند بود.

نمکی در اولین نامه که ۱۸ فروردین ۱۴۰۰ منتشر شد، نوشت: اینجانب با شناختی که از قدرت سرایت، بیماری زایی و مرگ و میر ویروس جدید داشتم با مکاتبات عدیده از بخش‌های مختلف درخواست کردم تا موضوع را جدی بگیرند و بتوانیم در حد امکان ویروس را در استان خوزستان زمین گیر کنیم تقاضا کردم راه‌ها را از مناطق آلوده به دیگر نقاط از زمین و هوا و دریا سد کنیم و نگذاریم منابع آلوده به یکی از سهمگین‌ترین عوامل بیماری زا جابجا شوند. با وزن دهی ویروس جدید در سیر اپیدمیولوژیک بیماری تشدید بیماریابی در قالب طرح موفق شهید سلیمانی را ارائه نمودیم و خواستیم تا مثل سال قبل از تاریخ ۲۵/‏۱۲/‏۱۳۹۹‬ تا ۱۸/‏۰۱/‏۱۴۰۰‬ با ممنوعیت سفرها از شکل گیری جمعیت سیال جلوگیری کنیم.

وزیر بهداشت در نامه دوم که ۲۰ فروردین ۱۴۰۰ منتشر شد، عنوان داشت: پیرو مکاتبات و مذاکرات قبلی با توجه به التهاب ناشی از موج چهارم بیماری در کشور، همانگونه که در مکاتبات قبل یادآور شدم پیش بینی از ارتفاع موج جدید سنگین‌تر و حجیم‌تر از امواج قبلی است. آنچه همکارانم در روزهای اخیر از موارد بستری می‌بینند ناشی از بی توجهی‌های قبل از سفرها بخصوص بازارهای شلوغ، صف‌های طولانی و درهم فشرده مرغ و غیره است و افزایش تصاعدی موارد سرپایی حاکی از اثرات سفرهای نوروزی است که از روزهای آینده باید منتظر افزایش موارد بستری باشیم.

اما درد و دل‌های نمکی به همین دو نامه ختم نشد و او در تاریخ ۲۲ فروردین ۱۴۰۰، در ارتباط زنده خبری، صحبت‌هایی را مطرح کرد که حکایت از دلگیری او داشت.

وزیر بهداشت گفت: قبل از پایان سال پیش بینی‌هایی را به زبان‌های مختلف بیان کردیم و گاهی با تهدید، گاهی با التماس و…، گفتم که مردم سفر نروند.

وی افزود: ما با تلاش بی وقفه همکاران توانستیم موج سوم کرونا را مهار کنیم و با اینکه بیش از یک ماه گرفتار ویروس جهش یافته در خوزستان بودیم توانستیم مرگ‌ها را حدود ۵۰ تا ۶۰ نفر نگه داریم و گفته بودیم که اگر بی توجهی کنیم فروردین و بهار سختی را خواهیم داشت و پیش بینی این ایام را می‌کردیم.

وزیر بهداشت با اشاره به اینکه به دلایل مختلف صحبت‌های ما مورد توجه قرار نگرفت که البته کالبدشکافی آن مشکلی را حل نمی‌کند گفت: در کل کشور آمار بستری‌ها رو به فزونی است و خیلی از شهرهای ما احساس سنگینی و کمبود امکانات می‌کنند.

واکنش رئیس ستاد ملی کرونا

حسن روحانی به عنوان رئیس ستاد ملی کرونا، اما از اظهارات سعید نمکی گلایه مند شد و به نوعی خواستار همراهی وزیر بهداشت با صحبت‌های خودش شد.

وی در تازه‌ترین واکنش به علت بروز موج چهارم کرونا در کشور، ویروس انگلیسی را متهم شماره یک بحرانی کرونایی کشور معرفی کرد و عنوان داشت که ورود ویروس انگلیسی از کشور عراق به ایران، عامل بروز موج چهارم کرونا در کشور شده است.

روحانی افزود: مدیریت بحران فعلی باید با حفظ آرامش انجام گیرد و نباید با اظهار نظرها و اطلاع‌رسانی غلط و هیجانی و موضع‌گیری‌های تند آرامش روانی جامعه مختل شود.

تأمل در صحبت‌های وزیر بهداشت

البته اظهارات وزیر بهداشت در همدان هم جای تأمل دارد. در جایی که عنوان داشته است عده‌ای با شخص بنده خوب نیستند و خدا به همه ما انصاف دهد. اگر عاقل باشند برای تخریب من که سرباز کوچک جمهوری اسلامی هستم وقت نمی‌گذارند. زدن من اشتباه استراتژیک است.

اختلاف نظر وزیر و رئیس

به نظر می‌رسد بعد از گلایه‌هایی که وزیر بهداشت به دفعات مطرح کرد، رئیس ستاد ملی کرونا نیز برای اینکه نشان دهد علت بروز موج چهارم، فقط سفرهای نوروزی نبوده است، اصرار بر ورود ویروس انگلیسی به کشور دارد و همین مسئله می‌شود محل اختلاف نظر و دیدگاه وزیر بهداشت با رئیس ستاد ملی کرونا می‌شود.

کد خبر 5189986

منبع: مهر

کلیدواژه: ویروس کرونا ستاد ملی مقابله با کرونا آمار کرونا ویروس کرونا واکسن کرونا آمار کرونا شیوع کرونا کووید 19 اوتیسم بهداشت دهان و دندان سازمان بیمه سلامت ستاد ملی مقابله با کرونا دندانپزشکی سعید نمکی دانشگاه علوم پزشکی تهران روزه داری تغذیه سالم رئیس ستاد ملی کرونا موج چهارم کرونا وزیر بهداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۱۱۳۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اثربخشی مراتع در تولید گوشت قرمز

به گزارش خبرگزاری مهر، عباسعلی نوبخت، رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور و معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: برای مشارکت موفق مردم در بهره‌برداری و حفاظت از منابع طبیعی، توجه توأمان به سه مؤلفه طبیعت، اقتصاد و امور اجتماعی ضروری است.

وی به وسعت نزدیک به ۸۳ میلیون هکتاری مراتع کشور و ظرفیت‌های آشکار و نهان آن اشاره و اظهار کرد: به طور دقیق باید مشخص شود که مراتع چه توانمندی‌هایی در زمینه حفظ ذخایر ژنتیکی، تولید علوفه و تولید گوشت قرمز و دیگر اثربخشی‌ها دارند.

وی ادامه داد: با تشکیل و توسعه تعاونی‌های مرتعداری، امر مدیریت و بهره‌برداری مراتع در قالب طرح‌های مرتعداری به ذی‌نفعان حقیقی (دامداران، ساکنان و بومیان) احاله می‌شود و در این صورت است که خود مردم با انجام بذرکاری، اقدامات بیومکانیکی و به ویژه بیولوژیک، شروع به غنی‌سازی و تقویت ظرفیت مراتع می‌کنند.

نوبخت خاطرنشان کرد: دفتر آموزش و ترویج باید با برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای مرتع داران و روستاییان فعالیت خود را از جنبه تسهیلگری افزایش دهد.

رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، مدیریت درست عرصه‌های منابع طبیعی را مدیریت از پایین به بالا در هرم مدیریت برشمرد و با تاکید بر اجرای منطقه‌ای شیوه‌نامه‌ها و شرح خدمات طرح‌های منابع طبیعی بخصوص مرتعداری افزود: برای مردمی‌سازی درست، ما ناگزیریم برای شیوه‌نامه‌ها و شرح خدمات طرح‌ها به صورت منطقه‌ای عمل کنیم یعنی این انتظار نیست که مثلاً در کل سطوح مرتع کشور به یکباره اجرا شود.

‌بنا بر این گزارش، تا انتهای سال ۱۴۰۲ و در راستای مردمی‌سازی طرح‌های منابع طبیعی در سطح کشور، ۲۰ صندوق ملی منابع طبیعی، ۱۲۰ اتحادیه استانی و ۴۲۵ تعاونی فراگیر در ۴۰۰ سامانه عرفی تشکیل شده که حدود ۱۰۰ هزار خانوار بهره‌بردار را تحت پوشش قرار می‌دهند.

کد خبر 6098031

دیگر خبرها

  • وزیر اسبق بهداشت: طرح اجباری پزشکان برداشته شود
  • کمک جامعه بین‌المللی به بخش صحت افغانستان
  • اثربخشی مراتع در تولید گوشت قرمز
  • روایت دختران حاج قاسم از اصفهان تا خانه پدری
  • نقدینگی کنترل نمی‌شد، گرفتار ابَر تورم می‌شدیم
  • دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود
  • اجرای دو پویش ملی سلامت در برنامه وزارت بهداشت
  • داروی ایرانی بیماران SMA وارد بازار می‌شود / برنامه وزارت بهداشت برای پویش ملی سرطان
  • واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت الکلی پزشکان
  • عضو ارشد حماس: پیشنهاد توافق کنونی بهتر از قبلی هاست | خواستار ورود دو کشور به عنوان ضامن توافق شدیم