Web Analytics Made Easy - Statcounter

درحالی که مقامات آل سعود مدعی کاهش نرخ بیکاری در این کشور هستند گزارش‌های مستند موسسات مربوطه خلاف آن را نشان می‌دهد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از الواقع السعودی، اداره کل آمار عربستان با انتشار گزارشی ادعا کرد که نرخ بیکاری در عربستان سعودی در سه ماهه چهارم سال 2020 کاهش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس گزارش ادعایی این سازمان آمار بیکاری در میان ساکنان عربستان سعودی از شهروندان و مقیمان در سه ماهه چهارم سال گذشته میلادی به 7.4% کاهش یافته، و میانگین بیکاری شهروندان سعودی در این مدت به 12.6% رسیده که نسبت به سه ماهه سوم سال گذشته (14.9%) کاهش واضحی داشته است. نرخ بیکاری زنان عربستان سعودی نیز از 30.2 درصد در سه ماهه قبلی همان سال به 24.4 درصد کاهش یافته است.

اما موسسات مختلف گزارش می دهند که در واقع ، نرخ بیکاری در مقایسه با سالی که چشم انداز 2030 مطرح شد افزایش داشته است ، بنابراین به جای کاهش نرخ بیکاری از 11.6٪ به 7.3٪ ، سال 2020 به 12.6٪ رسیده است. در نتیجه ، چشم انداز 2030 « محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی نه تنها بیکاری را کاهش نداده است؛بلکه باعث افزایش بیکاری نیز شده است که این امر نشان‌دهنده شکست و ناکامی طرح ولیعهد سعودی است که در سایه شیوع اپیدمی ویروس کرونا و کاهش بی‌سابقه قیمت نفت و عدم سرمایه‌گذاری سرمایه‌گذاران خارجی در این کشور بحران بیکاری افزایش یافته است.

اطلاع رسانی دروغین رسانه‌های سعودی و همچنین مقامات سعودی در خصوص کاهش بیکاری در عربستان به دلیل شکست سیاست‌های محمد بن سلمان است.« احمد الخلیفی» فرماندار آژانس پول عربستان اعتراف کرد که عربستان سعودی در سال جاری به دلیل کاهش بی سابقه قیمت نفت و بحران اقتصادی هیچ پیشرفتی در حل بحران کشور نداشته است.

بر اساس گزارش موسسه بین المللی «مک کینزی» نرخ بیکاری عربستان سعودی در میان شهروندان سعودی به 12.3 درصد رسیده است و انتظار می رود در سایه چشم انداز 2030 این میزان به 22 درصد افزایش یابد. با پیوستن 200 هزار جوان سعودی به نیروی کار داخلی، فشار بر اقتصاد داخلی افزایش می‌یابد و تحمل آن سال به سال دشوار می‌شود.

نگرانی گزارشگران سازمان ملل از وضعیت وخیم کارگران مهاجر در عربستانبحران گرسنگی کشورهای عربی در ماه رمضان/ تشدید تورم در عربستان با افزایش قیمت مواد غذایی

فارغ التحصیلان دانشگاهی جوانان سعودی در خارج از کشور یک بحران جدی برای مقامات سعودی هستند. در یک سال ، 200 هزار شهروند برای تحصیل به آمریکا و اروپا اعزام می‌شوند، همه آنها پس از بازگشت به صدها هزار بیکار در عربستان سعودی تبدیل شده‌اند که نشان می‌دهد آمار بیکاری در عربستان در حال افزایش است.

با شروع چشم انداز 2030، ولیعهد سعودی در مورد فراهم کردن 90 هزار فرصت شغلی برای جوانان سعودی صحبت کرد ، و همچنین تأکید کرد که هدف این چشم انداز فراهم کردن یک میلیون فرصت شغلی است که جوانان آموزش دیده و واجد شرایط را طبق برنامه‌های تعیین شده در چشم انداز 2030 جذب کند.

اما در واقع بر اساس گزارش منتشر شده توسط سازمان آمار عربستان در مورد بازار کار این کشور ، در سال‌های پس از آغاز چشم انداز اقتصادی ، نرخ بیکاری 15.4 درصد افزایش قابل توجهی را به ثبت رسانده است ، به این معنی که نرخ بیکاری حدود 4٪ افزایش یافته است.

از جمله مشاغلی که قرار بود فرصت‌های شغلی جدیدی را درعربستان ایجاد کند، پروژه « آمالا» بود که وعده داده شده بود نزدیک به 50 هزار شغل را برای جوانان سعودی فراهم کند، پروژه که توسط صندوق سرمایه‌گذاری عمومی عربستان در 26 سپتامبر 2018 مطرح شد. حکومت این کشور قصد داشت از یک فرودگاه جدید با الهام گرفتن از سراب کویر درخشان در راستای اجرای پروژه تفریحی «آمالا» و نیز در راستای طرح بازسازی چهره خود به عنوان یک مرکز گردشگری جهانی رونمایی کند. قرار بود این پروژه در ابتدای سال 2020 آغاز شود ،اما این پروژه نیز مانند سایر پروژه‌ها از زمان اعلام آن هیچ پیشرفتی نداشته است و تاکنون اطلاعات جدیدی از آن در دسترس نیست.

پروژه «جلبک» یکی دیگر از پروژه‌های جعلی است که قرار بود 200 هزار شغل ایجاد کند. به گفته مهندس «احمد البلاع» ، رئیس شورای جامعه آبزی پروری سعودی ، که در جریان اعلام این پروژه در دسامبر 2017 توضیح داد که یکی از اهداف اصلی پروژه جلبک تولید زیست توده به منظور جایگزینی پودر ماهی است، که در نظر گرفته می‌شود که از نظر غذایی دارای ارزش بالایی باشد که تاکنون پیشرفتی حاصل نشده است.

در همین راستا حساب کاربری « خط البلده» ویدیویی را در حساب کاربری توییت منتشر کرد که محمد بن سلمان که به حکومت سرکوبگر و ضعیفش مشهور است، 34 مسئولیت را در انحصار خود دارد که به سلطه و دیکتاتوری او دوام می بخشد.

سایت ویکی لیکس عربستان 34 پست متعلق به این شاهزاده را برشمرده است که برخی از آنها شامل ولیعهد، وزیر دفاع، معاون نخست وزیر، رئیس شورای امور سیاسی و امنیتی، رئیس هیئت مدیره صندوق سرمایه گذاری عربستان، رئیس شورای امور اقتصادی و توسعه و ... می‌شود.

ملت سعودی در پاسخ به این ویدیو اعلام کردند که این موضوع یکی از دلایل شکست آل سعود و سردرگمی آن است و اگر این پست‌ها میان ملت سعودی توزیع شود، بیکاری کاهش می‌یابد و این انصاف نیست که یک نفر همه این مشاغل را در بر داشته باشد.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: عربستان سعودی نرخ بیکاری چشم انداز 2030 سه ماهه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۱۶۹۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفر فرزین به عربستان شوک مثبت ارزی رقم زد

عباس آرگون، نایب رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی تهران در گفت و گو با خبر نگار مهر در خصوص کاهش قیمت ارز و بازگشت دلار به نزدیکی دامنه ۵۰ هزار تومان گفت: آن بخشی از بحث نوسانات ارز که مربوط به هیجانات ناشی از تنش‌های سیاسی و منطقه‌ای است، فروکش کرده و به نوعی با سپری شدن این دوره، شاهد کاهش قیمت ارز هستیم. طبیعتاً بعد از بازگشت آرامش به بازار ارز می‌شد انتظار کاهش و اصلاح قیمت‌ها را هم داشت که این اتفاق افتاد.

وی ادامه: در بخش بعدی و نگاه بلندمدت به بازار، باید به افزایش قیمت ارز ناشی از تورم اشاره کرد که همچنان لازم است نرخ ارز متناسب با شرایط تورمی یا نزدیک به‌آن تعدیل شود، در غیر این صورت باید انتظار افت صادرات و رونق واردات را داشت که ناخواسته ما را دوباره به سمت افزایش قیمت ارز هدایت می‌کند. در واقع نرخ ارز باید خود را با توجه به شرایط اقتصادی کشور با تورم تطبیق دهد تا صادرات هم از توجیه و رونق لازم برخوردار شود.

این فعال اقتصادی به تاثیر مثبت سفر رئیس کل بانک مرکزی به عربستان در کنترل نوسانات اخیر بازار اشاره کرد و گفت: سفر محمدرضا فرزین به عربستان را هم می توان شوک مثبتی به بازار ارز محسوب کرد، چراکه هر چقدر ما روابط بین‌المللی خود را با کشورهای منطقه و جهان توسعه دهیم و به نوعی دیپلماسی فعالی در این خصوص داشته باشیم، قطعاً شاهد تاثیرات مثبت آن خواهیم بود. در نتیجه سفر فرزین به عربستان نیز توانست در کنترل و مهار انتظارات تورمی ناشی از تنش‌های منطقه ای تاثیر گذار باشد و نرخ دلار را کاهش دهد.

آرگون به لزوم حفظ ثبات و آرامش در بازار ارز تاکید کرد و افزود: بی تردید آرامش سیاسی و منطقه ای می‌تواند جلوی افزایش قیمت ها و التهاب بازار را بگیرد و در مساله انتظارات تورمی هم تاثیرگذار باشد. به هر حال رسیدن به این شرایط نیازمند تدوین و اجرای برنامه‌هایی با توجه به واقعیت‌هاست که یکی از آنها تعدیل نرخ ارز با نرخ تورم است. ضمن اینکه تصمیمات کارشناسی شده و منطقی در روند حمایت و تسهیل افزایش صادرات نیز می تواند در ایجاد ثبات بازار تاثیرگذار باشد.

کد خبر 6093848 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • چراغ سبز عربستان به اسرائیل با بازداشت حامیان فلسطین
  • بلومبرگ: عربستان دیدگاه‌های ضد اسرائیلی را سرکوب می‌کند
  • روسیه در فروش نفت به هند از عربستان جلو زد
  • گزارش BBC در باره نیکا شاه کرمی تناقض های متعدد دارد
  • عربستان قیمت نفتش را افزایش داد
  • سفر فرزین به عربستان شوک مثبت ارزی رقم زد
  • (ویدئو) سیل وحشتناک در عربستان سعودی همه را ترساند
  • واردات نفت هند از روسیه افزایش و از عربستان کاهش یافت
  • فیلمی از هوای طوفانی شهر مدینه در عربستان سعودی
  • ولیعهد عربستان: با کوچ اجباری فلسطینیان مخالفیم