Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@18:16:40 GMT

پاک شدن رد پای مدارس خشت و گلی در خراسان شمالی

تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۱۷۳۸۲

پاک شدن رد پای مدارس خشت و گلی در خراسان شمالی

به گزارش خبرنگار ایرنا، در استانی که نم نم بارانش کشاورزان و دیمزاران  را نسبت به آینده پربار محصولشان در بهار امیدوار و خوشحال می کند و دست ستایش به سوی آسمان بلند می کنند، در سوی دیگر در سر کلاس فرزندان همان کشاورز امیدوار به باران، با معلمان شان در گوشه ای مدارس خشت و گلی دست به دعا بودند که تا باران نیاید و در اندک آرامشی به درس و تحصیل بپردازند و این خاطرات تلخ را شاید چهار دهه از نسل گذشته در کنار مادر و معلمشان تجربه کردند و شاید در آینده دفترچه خاطرات دانش آموزانی  این دیار مملو از خاطرات تلخ و شیرین تحصیل در این مدارس و کلاس خشت و گلی باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 کلاسی که نعره رعد و برق و فریاد باد آن را می لرزاند و دیوارهایی که از شکستگی آن می توان سیل را دید و زمین لرزه را لمس کرد، سخت و طاقت فرسا بود اما اکنون دیگر از آن کلاس ها  و از آن مدرسه ها خبری نیست و اگر چند تایی مانده اند در آن ها به روی دانش آموزان بسته است و کلاس جایی دیگر جایی که نه دلهره باران و رعد و برق است و نه سیل و زلزله تشکیل می شود.
این روزهای دیگر مادران راز و جرگلانی، مانه سملقانی و بجنوردی و  دیگر خانواده ها در جای جای این استان ترس از تحصیل کودکان خود را در زیر سقف های ناایمن ندارند و اکنون خراسان شمالی طعم شیرین برچیده شدن مدارس  خشت و گلی را با همت بلند دولت تدبیر و امید می چشد  وکودکان این استان شمالشرق کشور امیدوارند دیگر مدارس نا ایمن  نه تنها در این استان که در کشور نیز سراغی از آنها نباشد و تمام دانش آموزان در کلاس های نو نوار درس بخوانند.
 حالا دیگر دانش آموزان استان خراسان شمالی به جای مشق دلهره و املای محرومیت ، مشق و املای امید را بر دفترهای خود قلم می زنند و در انتظار روزهای بهتر مدرسه سازی برای همه دانش آموزانند.
پایان رنج معلمان در مدارس خشت و گلی 
برچیده شدن مدارس خشت و گلی در استان خراسان شمالی با مساعدت وزارت آموزش و پرورش دولت تدبیر و امید نه تنها پایانی بر خاطرات تلخ دانش آموزان این خطه شمالشرق کشور که قفلی بر پایان دلنگرانی و دلهره معلمانی نیز بود که اگر بیشتر از مادران دانش آموزان که همسنگ آنها در زمستان های سرد و باران فصلی شدید و تندباد بهاری حضور در  کلاس ها را تجربه کردند، نبود کمتر از آن نیز نبود  و چه روزهای سختی که پای تخته سیاه مدارس با هر وزش باید شدیدی ابتدا این معلم بود که دلش می ریخت که نکند سقف و یا دیوار مدرسه بریزد و دانش آموزانش خدای ناکرده زیر آوار بمانند.
امروز به برکت برچیده شدن مدارس خشت و گلی در یکی از استان های محروم در شمالشرق کشور در مرکز گنجینه فرهنگ ها و همسایگی دیار امام رضا(ع) معلمان نیز در کنار دانش آموزان و والدین آنها نفس راحت می کشند و با یادآوری روزهای دشوار در آن مدارس ناایمن به فردای پرامیدی فکر می کنند که  این روزهای دشوار در مدارس ناایمن در دفتر خاطرات برخی از این دانش آموزانی به ثبت برسد تا آیندگان نیز در جریان این مشکلات قرار گیرند.

برخی از این معلمان  هنگامی که اولین بار برای تدریس  در مدارس خشت و گلی را در  شهرستان مرزی  راز و جرگلان و بخش هایی مانند یکه سعود و غلامان اعزام تجربه می کردند  و تا قبل از ورود به این مدارس  باور نمی کردند که این چنین کلاس هایی نیز هست و این که تدریس در این کلاس ها و گفتن از خوشبختی و آینده در پای تخته نداری و زیر سقف نبود امکانات چندان هم آسان نبود.
یکی از  این معلمان که چند پایه از کلاس های ابتدایی را با هم تدریس می کند گفت : هر بار که در این کلاس های درس حاضر می شد این سووال در ذهنش تداعی می کرد  که مگر بین کودکانی که در بهترین مدارس به لحاظ  امکانات و تجهیزات درس می خوانند و کودکانی که در کانکس و کپر و چادر و کلاس های سقف چوبی چه تفاوتی وجود دارد و چرا باید امکانات خوب در همه مناطق وجود نداشته باشد.
یکی از معلمان راز و جرگلان در این مورد می گوید: تا چندی قبل وضعیت مدارس راز و جرگلان اصلا مناسب نبود و مردم بچه های خود را با هزار دلهره به مدارسی  می فرستاندند که ممکن بود هر آن سقف آن ها فرور ریزد، اما اکنون در این شهرستان که بیشترین مدارس  خشت و گلی را داشت اثری از آن مدارس وجود ندارد،  جای تقدیر دارد.
این داوود رضایی امیدوار است که با دستان پرمهر خیرین و مساعدت دولت تمام مدارس خشت و گلی و حتی کپری در سطح کشور برچیده شود و  دانش آموزان  ایران زمین در مدرسه ای مناسب با تجهیزات و امکانات خوب تحصیل کنند.
رضایی اضافه کرد : برایش برچیده شدن مدارس خشت و گلی در خراسان شمالی آن هم در شهرستان مرزی راز و جرگلان بیشتر شبیه رویا بود که با مساعدت دولت در تنگنای  شدید  مالی انجام شد و در کنار آن بخاری ها نفتی نیز جای خود را دراین مدارس  بخاری هوشمند و استاندارد دادند.

پایان قصه مدارس خشت و گلی
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان شمالی گفت : تا ۵ سال قبل این استان بیشترین مدارس تخریبی و خشت و گلی را را در سطح کشور داشت و  این در حالی است که در سال ۹۷ به عنوان اولین استان کشور تمامی مدارس خشت و گلی استان برچیده و در مقابل مدارس جدید بنا شد.

امین فلاح  با بیان اینکه در آن زمان شهرستان راز و جرگلان با داشتن ۸۰ کلاس درس خشت و گلی به عنوان یکی از شهرستان های محروم در حوزه آموزش محسوب می شد، گفت:  این شهرستان در حال حاضر در زمینه فضاهای آموزشی این شهرستان از گروه شهرستان های محروم خارج شده است.

وی  اضافه کرد : تاکنون هفت و هزار و ۲۵۰ کلاس درس در استان استاندارد سازی شد و در سال ۹۸ با حذف بخاری های نفتی از مدارس اقدام مهم دیگری برای محرومیت زدایی در این استان برداشته شد و امروزه تمام مدارس استان از وسایل گرمایشی استاندارد نیز برخوردارند.

بودجه ۳۴۰ میلیارد ریالی دولت پای مدارس خشت و گلی 
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان شمالی خاطرنشان می کند: دولت برای حذف ۶۲ مدرسه خشتی و سنگی استان با ساخت ۱۶۰ کلاس درس بیش از ۳۴۰ میلیارد ریال اعتبار اختصاص داد و تمام این مدارس با کمک دولت در خراسان شمالی به خاطره پیوست.
وی  اظهار داشت : از مجموع این فضاهای آموزشی ۴۵ مدرسه با ۱۲۲ کلاس درس مربوط به مدارس خشتی و گلی  و ۱۷ مدرسه با ۳۸ کلاس درس نیز مدارس سنگی بود.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان شمالی گفت: علاوه بر آن در سال گذشته ۶ هزار و ۳۶۰ مترمربع به فضای آموزشی استاندارد استان افزوده شد و سرانه فضای آموزشی استان به ۵.۳ متر رسید که از سرانه میانگین کشوری نیز بیشتر شد و برای استاندارد سازی این فضاها باید به سرانه سه متر افزوده شود.
اعتبار دو هزار میلیارد ریالی دولت برای نوسازی مدارس 
فلاح افزود : در دولت یازدهم و دوازدهم در مجموع هزار طرح آموزشی با بیش از 6 هزار و 270 کلاس درس در استان خراسان شمالی با اعتبار دو هزار میلیارد ریالی به بهره برداری رسید که در نوع خود بی سابقه است.
وی خاطرنشان کرد :  هم اکنون ۳۹.۵ درصد مدارس خراسان شمالی مستحکم، ۵۰ درصد از این فضاها نیازمند مقاوم سازی و ۱۰.۵ درصد هم تخریبی است.
 

وی  اضافه کرد : همچنین یک فضای آموزشی ۹ کلاسه  با زیربنای هزار متر مربع در حاشیه شهر بجنورد  با مشارکت خیران مدرسه ساز در دست ساخت است که با در نظر گرفتن ۵۰ میلیارد اعتبار تا پایان سال مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت.
وی گفت: در سال گذشته  در کنار نوسازی و بازسازی مدارس در این استان  ۱۲۰ میلیارد ریال تجهیزات آموزشی برای مدارس استان خراسان شمالی خریداری شد و این نشان می دهد که توجه دولت به محرومیت زدایی در مدارس به خصوص در استان های محروم افزایش یافت.
در استان ۸۶۳ هزار نفری خراسان شمالی ۱۸۰ هزار دانش آموز در بیش از ۲ هزار باب مدرسه تحصیل می‌کنند.    

برچسب‌ها بجنورد سازمان نوسازی توسعه و تجهیز مدارس کشور راز و جرگلان خراسان شمالی مدرسه سازی مانه وسملقان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بجنورد سازمان نوسازی توسعه و تجهیز مدارس کشور راز و جرگلان بجنورد سازمان نوسازی توسعه و تجهیز مدارس کشور راز و جرگلان خراسان شمالی مدرسه سازی مانه وسملقان اخبار کنکور توسعه و تجهیز مدارس استان خراسان شمالی مدارس خراسان شمالی مدارس خشت و گلی برچیده شدن مدارس راز و جرگلان دانش آموزان خشت و گلی کلاس درس کلاس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۱۷۳۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سنجش ۸۸ درصدی دانش آموزان پایه اول در اردبیل

به گزارش خبرنگار مهر، کلام الله صفری پیش از خطبه های نماز جمعه اردبیل و در گرامیداشت هفته معلم یاد و خاطره علامه شهید مطهری را گرامی داشت و اظهار کرد: این متفکر قرن معاصر عمر پربرکت خود را صرف شناخت اسلام و قرآن و آشنایی بیشتر مردم با مکتب حسینی کرد.

وی خاطرنشان کرد: معلمان جامعه ما در ردیف خردمندان و متفکران همواره سعی کرده اند تا در تربیت و تعالی نسل های آینده تلاش و کوشش کنند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل با اشاره به فعالیت های آموزشی و پرورشی دولت سیزدهم در استان اردبیل گفت: یکی از این سیاست ها بحث مولدسازی، صدور اسناد مالکیت و تجاری سازی واحدهای آموزشی با ارزش مناطق شهری بوده که در استان اردبیل نیز در این زمینه با حمایت استاندار اردبیل گام های جدی برداشته شده است.

صفری افزود: بعد از گذشت ۱۲ سال رتبه بندی معلمان با تامین اعتبار مورد نیاز اجرایی شد تا بخشی از دغدغه های معیشتی معلمان نیز رفع شود.

وی گفت: در حل مشکلات کمبود فضاهای آموزشی گام های جدی برداشته شده و در سه سال دولت سیزدهم ۷۸ مدرسه در قالب ۳۱۳ کلاس درس به بهره برداری رسیده است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل از در حال احداث بودن ۶۷ باب مدرسه در قالب ۵۲۱ کلاس درس خبر داد و تصریح کرد: به زودی بزرگترین مجتمع آموزشی استان با نام دارالفنون افتتاح خواهد شد که ۳۰۰ میلیارد تومان بانک عامل در قالب مسئولیت اجتماعی در آن سرمایه گذاری کرده است.

صفری از عزم دولت برای احداث ۲ هزار کلاس درس در استان خبر داد و بیان کرد: قرار است نیمی از این کلاس های درس به همت دولت، ۵۰۰ کلاس درس به همت خیرین و ۵۰۰ کلاس درس نیز با محوریت نوسازی مدارس احداث و تحویل آموزش و پرورش داده شود.

وی از توزیع شیر رایگان در بین ۱۲۰ هزار دانش آموز و توسعه خدمات الکترونیکی در واحدهای آموزشی خبر داد و گفت: کلیه مدارس به اینترنت پرسرعت متصل شده و برای صرفه جویی در مصرف کاغذ خدمات الکترونیکی در قالب پنجره واحد دولت انجام می شود.

مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل از برچیده شدن مدارس کانکسی بالای ۱۰ دانش آموز در استان، توزیع ۲۴ هزار جلد کتاب راه موفقیت، تهیه و پخش ۶۰ برنامه تلویزیونی آموزشی و ۳۰ هزار دی.وی.دی در بین دانش آموزان مناطق محروم و عشایری خبر داد.

صفری اضافه کرد: تصحیح الکترونیکی اوراق در این دو سال مورد توجه بوده تا ضریب تاثیرگذاری نمرات دانش آموزان در پایه دهم، یازدهم و دوازدهم به ۶۰ درصد برسد.

دبیر شورای آموزش و پرورش استان اردبیل اظهار کرد: تعداد مراکز سنجش سلامت و تحصیلی دانش آموزان از ۱۰ مرکز به ۲۵ مرکز افزایش یافته و در این زمینه استان اردبیل رتبه اول کشور را به خود اختصاص داده است.

صفری خاطرنشان کرد: ۹۰ درصد دانش آموزان بدو ورود به پایه اول ابتدایی سنجش شدند و این طرح تا بیستم اردیبهشت ماه ادامه دارد و امیدواریم با همکاری فرمانداران، بخشداران و دهیاران این طرح به سرانجام رسیده و ۱۲ درصد باقیمانده جمعیت واجد شرایط در آن شرکت کنند.

وی گفت: ۵ میلیارد تومان شهرداری ها از بابت ایاب و ذهاب دانش آموزان استثنائی متقبل شدند که جای سپاس و قدردانی از همت شهرداران در این موضوع داریم.

صفری بیان کرد: سرانه فضاهای ورزشی اردبیل در این دولت از ۲۰ سانتیمتر به ۵۱ سانتیمتر افزایش یافته و در کنار آن شاهد تکمیل ۲۰ باب نمازخانه و زیباسازی ۳۵۲ واحد آموزشی با همراهی جهادگران بودیم.

کد خبر 6095703

دیگر خبرها

  • دانش آموزان دیجیتالی، کلافه از امر و نهی ها
  • مربیان کشتی مازندران در کلاس دانش افزایی
  • ترک تحصیل ۱۵ درصد دانش‌آموزان خراسان شمالی در دوره متوسط دوم
  • سنجش ۸۸ درصدی دانش آموزان پایه اول در اردبیل
  • مراسم روز معلم در مدارس دانش‌آموزان اتباع + فیلم
  • خبر مهم برای معلمان غیردولتی؛‌ کاهش محسوس ساعات کاری در هفته با بیمه کامل
  • نسخه‌پیچی و ممنوعیت‌های عجیب به سبک دهه ۶۰ در مدارس دخترانه | دانش‌آموزان را لجباز نکنید!
  • ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت شروع می شود
  • از کلاس‌هایی که معلم نداشت تا رتبه بندی‌هایی که شاکی داشت
  • ارتقای سطح علمی دانش‌آموزان با آرمان‌های انقلاب اسلامی