Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-07@06:21:44 GMT

علت هیجانات در بازار سهام چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۱۸۳۰۶

علت هیجانات در بازار سهام چیست؟

کارشناس بازار سرمایه درباره انواع هیجانات در بازار سرمایه و نحوه کنترل آن‌ها توضیحاتی داد.

به گزارش سرویس بورس مشرق، هومن عمیدی کارشناس بازار سرمایه با اشاره به انواع هیجانات موجود در بازار سرمایه اظهار کرد: در بازار سرمایه همواره امیدها، ترس ها، هیجانات، بدبینی ها، خوش بینی‌ها و پیش بینی‌ها در حال معامله شدن روی تابلوی معاملات هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حقیقت تابلوی بورس‌ها آثار آینده را پیش بینی کرده و پیش خرید یا پیش فروش می‌کنند.

او ادامه داد: هیچ کس بابت عملکرد امروز شرکت‌ها اقدام به خرید یا فروش سهام نمی‌کند. در واقع پیش بینی ما از آینده شرکت هاست که موجب خرید و فروش می‌شود. با خوش بینی سهامی را می‌خریم و یا با بدبینی که پیش بینی  اقدام به فروش سهم می‌کنیم.

بیشتر بخوانید:

کسب ثروت‌های نجومی افراد خاص از بورس و فرابورس؟

این کارشناس بازار سرمایه افزود: همیشه سهامداران جز، به جو عمومی بازار سرمایه توجه داشتند و هنگامی که فضای مثبتی بر بازار حاکم و همه سهم‌ها مثبت می‌شوند، یک موج هیجانی کاذب و مخرب در جهت خرید هر نوع سهم ایجاد می‌شود. صرف نظر از ارزندگی آن سهم یا آن صنعت، سهامدار فقط می‌خواهد پول خود را از حالت سهم به نقد تبدیل کند تا با موج مثبتی که ایجاد شده، او نیز منتفع شده و به سود برسد.

عمیدی ادامه داد: این نوع رفتار یکی از بزرگ ترین آفت‌های بازار سرمایه است. زیرا هر سهمی در یک قیمتی ارزنده است و بیش از آن قیمت، فروشی و کمتر از آن قیمت، خریدنی خواهد بود. وقتی که فقط به هیجانات توجه کنیم و به ارزش سهم توجهی نداریم، تئوری "آخرین احمق" برای آخرین سهامداری که به امید رشد قیمتی بیشتر آن سهم را می‌خرد، اتفاق می‌افتد و این بمب زمانی در دست این آدم منفجر شده و دیگر نمی‌تواند سهم خود را به نفر بعدی بفروشد. به همین دلیل به آخرین احمق معروف شده است.

او ادامه داد: این فرد فقط می‌تواند سهم خود را نگه داری کند و هر روز شاهد افت قیمت آن باشد؛ بنابراین منشا رفتار هیجانی، یک رفتار توده‌ای و عمومی است که با موج خوش بینی‌های زیاد فقط به صرف اینکه می‌خواهند سود کنند، هر سهمی را در هر قیمتی می‌خرند و به ارزندگی سهم، سوابق قیمتی و مشکلات آن سهم توجهی ندارند. به واسطه همین عدم تحلیل و صرفا داشتن رفتار هیجانی، در بیشترین ضرر و زیان ممکن قرار می‌گیرند.

این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: در نقطه مقابل این فضا، یک فضای یاس، بدبینی و تردید وجود دارد. مانند فضای امروز بازار سرمایه که علی رغم اصلاح شدید قیمت‌ها به دلیل بی اعتمادی به روند و تجربه ضررهای سنگین، عده‌ای فرار را برقرار ترجیح داده و حاضرند با هر وضعیتی سهام خود را فروخته و از بازار خارج شوند. متاسفانه این افراد همان طیف هیجانی هستند که در بالاترین قیمت‌ها به امید رشد بیشتر سهم را خریدند، اما تحلیل آن‌ها اشتباه بوده و نتوانستند به طیف جدیدی سهام خود را بفروشند.

او ادامه داد: به همین دلیل سهام خود را نگه داشتند و این سهام مشمول افت و اصلاح قیمت شده و این زیان برای آن‌ها ثبت شده است. حالا این افراد می‌خواهند با هر وضعیتی از بازار خارج شوند. یعنی منشا هیجانات، بدون هیچ پشتوانه تحلیلی، شناسایی زیان سنگین، سرخوردگی و خروج همیشگی از این بازار را در پی خواهد داشت.

عمیدی در ادامه اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین دلایلی که موجب تشدید و ایجاد هیجانات در بازار شد، دسترسی آسان افراد خارج از بازار به بازار سرمایه بود. برای ورود به هر بازار و فعالیتی معمولا یک مجوز فعالیت صادر می‌شود. اما در بازار سرمایه وضعیت این گونه نیست. هر کسی که تاکنون در این بازار فعالیت و کد سهامداری نداشته، توانست ظرف یک هفته علاوه بر کد سهامداری، مجوز معاملات سهام را نیز دریافت کند. به دلیل اینکه این افراد، تحلیل مشخصی نداشتند و فقط به صف‌های خرید یا فروش توجه می‌کردند، متحمل این ضررهای سنگین شدند.

او افزود: تشکیل صف در بازار سرمایه که یک بازار رقابتی و قیمت آزاد است، یکی دیگر از موارد عجیبی است که اکنون در بورس شاهد آن هستیم. به واسطه محدود بودن دامنه نوسان، توسط ارکان تصمیم گیرنده در حداکثر یا حداقل قیمت فشار خرید یا فروش منجر به تشکیل صف‌های خرید یا فروش می‌شود. میزان این صف‌ها بر تصمیم سهامداران یا افرادی که قصد سرمایه گذاری دارند، اثر هیجانی دارد.

کارشناس بازار سرمایه در ادامه اظهار کرد: یکی دیگر از معضلات این هیجانات در بازار سرمایه هنگامی اتفاق می‌افتد که یک نماد بعد از شفاف سازی و مجامع یا افشای اطلاعات مجددا بازگشایی شده و هیجان کاذبی که در آن سهم وجود دارد یا یک عده عامل ایجاد آن هستند، باعث می‌شود تا بازگشایی‌ها در محدوده‌های خیلی عجیبی قرار گرفته و بازدهی‌های عجیب یک روزه ثبت شود و بعد از آن، سهم به صف‌های فروش سنگین می‌رود.

او ادامه داد: بارها شاهد این هیجانات ناشی از بازگشایی‌ها بوده ایم که توسط سهامداران حرفه‌ای در بازار ایجاد شده است. این افراد سهام خود را فروخته و از بازار خارج می‌شوند و باعث ضرر و زیان عده‌ای سهامدار نوپا شده که تصور می‌کردند با خرید این سهم یک بازدهی خیلی بالاتری نصیب آن‌ها خواهد شد. پس هیجان در بازگشایی سهام شرکت‌ها پس از تعدیل‌ها و شفاف سازی‌ها ایجاد می‌شود که بهتر است کاملا کنترل شود.

نقش حقوقی‌ها در ایجاد هیجانات

عمیدی در پاسخ به اینکه حقوقی‌ها چگونه سبب ایجاد هیجان در بازار می‌شوند، اظهار کرد: در مورد رفتار حقوقی‌ها نیز همین بحث وجود دارد. اگر یک سهامدار عمده به طور هماهنگ شروع به خرید در آن نماد کند، جو و هیجان مثبت ناشی از این خرید می‌تواند باعث توجه سایرین به سهام این شرکت شده و باعث رشد قیمتی نیز خواهد شد. این رفتار هیجانی سهامداران عمده همیشه توسط سایر سهامداران رصد و بررسی می‌شود.

او ادامه داد: یکی دیگر از مواردی که رفتار حقوقی‌ها بر بازار سرمایه اثر هیجانی دارد، این است که حقوقی‌ها در جمع آوری صف‌های فروش بسیار با شتاب و سرعت بالا خریدهای سنگین انجام می‌دهند و به محض اینکه توانستند این هیجانات مثبت را برای خود ایجاد کنند، کم کم از مدار خرید خارج شده و بعد هم که سهم‌ها و تارگت‌ها به اهداف خودشان رسیدند، همین حقوقی‌ها فروشنده آن سهم خواهند شد.

کنترل هیجانات در گرو اصلاح قوانین بازار است

این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به راهکارهای کنترل هیجانات در بازار اشاره کرد: تمامی بازارها در تمام دنیا از رفتارهای هیجانی بهره‌مند هستند و هیجان جز شاکله و ذات بازار است. اما برای اینکه آثار تخریبی این هیجان را بتوانیم کنترل و به حداقل برسانیم، کنیم، شاید تغییر در قوانین صف‌های خرید و فروش بازار، دامنه نوسان بازار و مقررات بازار گردانی می‌توانند کمک زیادی در کاهش هیجانات کاذب داشته باشند. همواره روندهای مستمر خیلی بیش‌تر مورد توجه هستند تا روندهای تند، اما ناپایدار و به شکل نوسانی؛ که امکان ضرر و زیان یک عده اکثریت و سود یک عده اقلیت را فراهم می‌کند.

منبع: باشگاه خبرنگاران

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا بازار سرمایه سهامداران بورس بازارگردانی بورس بازار بورس شاخص بورس بورس تهران فرابورس ریزش بورس بازار بازار سهام سهام سرمایه گذاری کارشناس بازار سرمایه هیجانات در بازار بازار سرمایه او ادامه خرید یا فروش سهام خود پیش بینی حقوقی ها بینی ها آن سهم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۱۸۳۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سلامی : مالیات باید بر عایدی سرمایه باشد و نه بر تورم/ طرحی به نام حمایت از محرومان، به کام یک درصد مرفه جامعه /هشدار نسبت به تشدید بحران در بازار مسکن

گروه اقتصاد و درآمد: در روزهای گذشته، انتشار خبرها درباره تصویب طرح «مالیات بر عایدی سرمایه»، که مجلسی‌ ها به آن طرح «مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی» می‌گویند، باز صدای موافقان و مخالفانش را بلند کرد و برخی با تقدیر از مجلس آن را باعث کاهش فعالیتهای سودانه توصیف کردند و در مقابل عده ای هم نسبت به امکان فرار سرمایه از کشور هشدار دادند.  علاوه بر آن کارشناسان اقتصادی معتقدند؛ مالیات باید بر عایدی باشد و نه بر تورم. آنچه که در این طرح آمده و در حال تصویب شدن است، مالیات بر تورم است.

«عایدی بر سرمایه» تعریف نشده است

در این رابطه، غلامرضا سلامی، کارشناس اقتصادی و مالی در گفت و گو با جماران با بیان اینکه مالیات بر عایدی سرمایه سالهاست که در اکثر کشورهای پیشرفته دنیا اجرا می شود و هیچ کسی با درنظر گرفتن عایدی سرمایه به عنوان یک پایه مالیاتی مخالفتی ندارد، تصریح کرد: آنچه که اکنون در ایران نسبت به آن انتقاد وجود دارد، این است که عایدی بر سرمایه تعریف نشده و اگر تعریفی هم صورت گرفته، این تعریف ناقص است.

 

مالیات باید بر عایدی باشد و نه بر تورم

وی افزود: در توضیحاتی که ارائه شده، تفاوت قیمت میان قیمت خرید و فروش  را ملاک گرفته اند؛ در صورتی که ممکن است از نظر حسابداری، درباره کالایی که امسال 100میلیون خریده شده و سال بعد 130 میلیون قیمت گذاری می شود، گفته شود 30 میلیون سود حاصل شده ، اما از نظر اقتصادی، اگر تورم را 40 درصد حساب کنیم، 10میلیون تومان هم ضرر ایجاد شده است. بنابراین نه تنها عایدی ایجاد نشده، بلکه خریدار متضرر هم شده است. مالیات باید بر عایدی باشد و نه بر تورم. آنچه که در این طرح آمده و در حال تصویب شدن است، مالیات بر تورم است.

 

یک ضرر روی تورم، یک ضرر روی پرداخت مالیات!

رئیس پیشین اننجمن حسابداران ایران توضیح داد: تصور کنید فردی ملکی را 10میلیارد تومان خریده و سال بعد آن را 12 میلیارد تومان فروخته است، با درنظر داشتن تورم 40درصدی، او 2 میلیارد تومان ضرر کرده است. آنها می خواهند روی 2میلیارد تومان سودی که عنوان می کنند انجام شده، 30درصد مالیات بگیرند. 500میلیون تومان مالیات گرفته می شود. یعنی شما در یک مرحله ضرری روی تورم کرده اید و ضمن اینکه مقداری هم بابت مالیات داده اید. این مساله، مشکل اساسی این قانونی است که می خواهند آن را تصویب کنند.

 

مالیات بر عایدی سرمایه برای طلافروشان و فروشندگان ماشین چگونه باید باشد؟

سلامی با بیان اینکه برخلاف تمام دنیا، این مالیات بر چیزهایی غیر از مسکن وضع شده که در هیچ جای دنیا، مالیات بر عادی سرمایه از آنها گرفته نمی شود، خاطرنشان کرد: در هیچ جای دنیا، طلا، ارز ، نقره، جواهرات و اتومبیل مشمول مالیات بر عایدی سرمایه نیستند. البته اگر کسی شغلش خرید و فروش طلا باشد، او براساس درآمدی که دارد باید مالیات دهد. اگر کسی هم اتومبیل خرید و فروش می کند، باید بر درآمد خود مالیات دهد، اما به طور کلی مالیات بر عایدی سرمایه به دلیل این اجناس گرفته نمی شود.

 

پیام دولت به مردم؛ شما حق ندارید قدرت خرید خود را حفظ کنید!؟

این کارشناس مالی و اقتصادی با اشاره به تاکید مجلس مبنی بر اینکه در این طرح با سفته بازان و سوداگران مبارزه می شود، تاکید کرد: بسیاری از مردم که در این طرح سفته باز و سوداگر خطاب شده اند، برای حفظ ارزش پولشان به خرید طلا و اتومبیل و حتی مسکن روی می آورند. وقتی آنها با این شرایط مواجه هستند که سپرده هایشان در بانک سالی 25درصد رشد دارد اما 40 تا 50 درصد از آن کاسته می شود، برای حفظ قدرت خریدشان ناچار به خرید دارایی می شوند. اما در واقع اکنون دولت می گوید اگر شما بخواهید پولتان را حفظ کنید و در برابر سیاستهای اشتباه من که تورم ایجاد می کنم مقاومت کنید، تنبیه تان می کنم. شما حق ندارید قدرت خرید خود را حفظ کنید. اگر بخواهید حفظ کنید، من از شما مالیات می گیرم.

 

فشار به مردمی که می خواهند قدرت خرید خود را حفظ کنند

سلامی با بیان اینکه با این طرح می خواهند مردم وادار شوند و همه پولهای خود را در بانک سپرده کنند، افزود: نگرانی مردم این است که در بانک سپرده ها هر ساله ارزش خود را از دست می دهند. در واقع باید گفت شما به مردمی فشار می آورید که می خواهند با دفاع از حقوق و دارایی های خود، قدرت خریدشان را حفظ کنند. در شرایطی که برنامه ریزی ها و سیاست گذاری ها در کشور موجب ایجاد انتظارات تورمی در بین مردم شده، آنان به دلیل ترس از آینده به دنبال خرید مسکن، طلا و ارز هستند و طرح مالیات بر عایدی سرمایه، هیچ اشاره ای به این وضعیت ندارد.

 

در تمام دنیا، نرخ مالیات بر عایدی سرمایه، کمتر از نرخ مالیات بر درآمد است

این تحلیلگر مالی و اقتصای یادآورشد: در تمام دنیا، نرخ مالیات بر عایدی سرمایه، کمتر از نرخ مالیات بر درآمد است. در آمریکا، اگر نرخ مالیات بر درآمد تا 37 درصد است، نرخ مالیات بر عایدی سرمایه از صفر تا حداکثر 20درصد است. اما در ایران، کف نرخ مالیاتی، همان نرخ ماده 131 و مواردی بیشتر از آن است.

 

چگونه این شیوه مالیات ستانی، بازار مسکن را متضرر می کند؟!

سلامی با تاکید بر اینکه این این طرح نه تنها مانع سفته بازی نخواهد شد، بلکه سرمایه گذاری حداقل در زمینه ملک را کاهش خواهد داد، عنوان کرد: اکنون یکی از امیدهای انبوه سازان و بساز و بفروش ها، برای شروع کار ساخت و ساز، همین سرمایه گذاران روی ملک هستند. آنها این املاک ساخته شده را می خرند و سازندگان نیز حتی از روز اول و روی خاک، خانه را پیش فروش می کنند. در واقع سازوکاری که در ایران خصوصا در بخش خصوصی وجود دارد، این است که تا حد زیادی خانه ها مستقیما به دست مصرف کننده نهایی نمی رسند وبخش قابل توجهی از خریداران به دنبال سرمایه گذاری هستند. در این شرایط، اگر انبوه سازان احساس کنند که این مشتری ها را نخواهند داشت، تولید برایشان به صرفه نیست و این وضعیت باعث کاهش شدید عرضه ملک، در یکی دو سال بعد از اجرای این شیوه از مالیات ستانی بر عایدی سرمایه خواهد شد. این مساله رشد قیمت ها را در پی خواهد داشت و این نقض غرض دولت و مجلس است که خواسته اند از این طریق سوداگری را کنترل کنند و مانع افزایش قیمتها شوند. ضمن اینکه به این ترتیب یکی از شاخص های توسعه اقتصادی، یعنی «سرمایه گذاری» در کشور کاهش می یابد.

 

دود این طرح به چشم خریداران مسکن و خصوصا جوانان و خانه اولی ها می رود

به گفته رئیس پیشین انجمن حسابداران ایران؛ اگر فرض کنیم در سالهایی که رونق داریم، آنچنان قیمت ملک بالا رود که برخی برای خرید و فروش ملک مشتاق شوند، باید گفت آنها که از مالیات نمی ترسند. آنها که ملکی را امسال 10میلیارد می خرند و سال بعد 20 میلیارد می فروشند، از 30درصد مالیات نمی ترسند. حتی اگر 40درصد هم تورم درنظر بگیریم، 30درصد سود به آنها اختصاص پیدا کرده است. ضمن اینکه در چنین شرایطی، وقتی عرضه کم می شود و مردم مستاصل می خواهند خانه بخرند، فروشنده آن مالیات را هم به خریدار منتقل می کند. یعنی بر خلاف آنچه که رئیس مجلس می گوید، این طرح یک درصد جامعه را هدف قرار نداده است، بلکه درصد بسیار بالایی از مردم را تحت تاثیر قرار می دهد و در نهایت دودش به چشم خریداران مسکن و خصوصا جوانان و خانه اولی ها می رود و نه آن یک درصد مرفه جامعه.

 

این طرح یک درصد مرفه جامعه را هدف نگرفته است اگر یک نفر با سه فرزند، چهار خانه داشته باشد ، از این قانون معاف است

سلامی یادآورشد: در همین قانون، آن یک درصد مورد نظر رئیس مجلس را معاف کرده اند، به این معنی که تاکید شده اگر یک نفر با سه فرزند، چهار خانه داشته باشد ، از این قانون معاف است. اگر هر خانه ای 25 میلیارد باشد، چهار خانه می شود 100 میلیارد و آنها که 100 میلیارد دارایی دارند، جزء آن یک درصد جامعه هستند. هر چند که رقم 25 میلیارد برای خانه این قشر از جامعه، کف قیمت خانه در آن مناطق است. بنابراین آن یک درصد هم در این قانون عملا معاف هستند و دود این قانون عملا به چشم کسانی می رود که اعلام می کنند قصد محافظت از آنها را دارند.

 

هدف دولت ایجاد درآمد و جبران کسری بودجه است مالیات بر تورم، بدترین نوع مالیات است

وی ادامه داد: بهانه دولت، برای آنچه که مبارزه با سفته بازی و سوداگری می نامد، این است که  درآمدش را بالا ببرد و کسری بودجه اش را تامین کند. هدف کلی این است که مالیاتها افزایش یابند، به هر طریق ممکن! مالیات می خواهند بگیرند تا کسری بودجه که روز به روز هم متاسفانه بیشتر می شود را جبران کنند. اما بدترین نوع مالیاتی که می خواهند بگیرند، مالیات بر تورم است. خود تورم یک مالیات پنهان است که به مردم تحمیل می شود و اینکه بر این تورم هم مالیات بگیرند، ظلم مضاعفی است.

این کارشناس اقتصادی و مالی درپاسخ به این پرسش که آیا این طرح می تواند مانع تلاطم در بازارها شود، گفت: باید دلیل اصلی تلاطم در بازارها بررسی و رفع شود. برای نمونه، در این دو، سه سال، قیمت دلار از حدود 26 هزار تومانی که آقای روحانی تحویل داد، به حدود 60 هزار تومان رسیده است. در دوره دوم دولت آقای روحانی هم یک باره قیمت دلار از 3 هزار تومان به 26 هزار تومان رفت. در همین مقاطع هم بود که شاهد افزیش شدید قیمت مسکن بودیم. بنابراین باید علت اصلی را رفع کنند. با معلول که نمی شود جنگید و در آن جنگ هم پیروزی نیست.

سلامی با تاکید بر اینکه تورم در بازار مسکن، در بلندمدت در سطح تورم عمومی است، اظهارداشت: نمی توان تصور کرد قیمت همه کالاها بالا رود، ملک تورمی نداشته باشد. هر چند در بعضی سالها، تورم ملک بالاتر می رود و در بعضی سالها، ملک تورم کمتری نسبت به تورم عمومی ثبت می کند، اما نمی توان برای آن سالهای خاص این قانون را گذاشت.

طرح مالیات بر عایدی سرمایه، هیچ اثر مثبتی روی تلاطم ها نخواهد داشت در دنیا هیچ کس ادعا نمی کند این طرح می تواند با تلاطم در بخش مسکن و سوداگری ها مقابله کند

رئیس پیشین انجمن حسابداران ایران با بیان اینکه متاسفانه به دیدگاه های کارشناسان توجهی نمی شود، گفت: درباره مالیات بر خانه های خالی، همه منتقدین تاکید می کردند که آنچه که برای آن مالیات مصوب می کنید، وجود خارجی ندارد که شما این میزان برای آن برنامه ریزی، تدارکات و هزینه می کنید. این طرح مالیات بر عایدی سرمایه هم هیچ اثر مثبتی روی تلاطم ها نخواهد داشت و هیچ جای دنیا نیز چنین ادعایی نمی کنند. با اینکه مالیات بر عایدی سرمایه در برخی کشورها دهه ها قدمت دارد، امروز تنها آن را به عنوان پایه مالیاتی مفید ارزیابی می کنند و هیچ کس ادعا نمی کند می تواند با تلاطم در بخش مسکن و سوداگری ها مقابله کند.

کارکرد مالیات بر عایدی سرمایه در دنیا، مرتبط با اوراق سهام است

وی توضیح داد: در دنیا، مالیات بر عایدی سرمایه در درجه اول برای اوراق سهام به کار گرفته شد، اما اکنون در ایران و در این طرح، اوراق سهام را از این قانون معاف کرده اند. در حالی که در برهه هایی، مانند انتهای سال 98 و ابتدای سال 99، تلاطم در بازار سرمایه به مراتب وحشتناک تر از تلاطم در بازار مسکن بوده است و عده زیادی متضرر و اندکی هم شدیدا و با ارقام صدهزار میلیارد تومان منتفع شدند. در نهایت هم روشن نشد این افراد، که بعضا رانت اطلاعاتی داشتند و یا از دانش بالایی در رابطه با بازار سرمایه برخوردار بودند و می دانستند تبلیغاتی که دولت و مجلس درباره اوضاع بسیار خوب در بازار سرمایه می کنند، صحت ندارد، چه کسانی بودند. آنها از پوست خربزه این که زیر پای دولت انداخته شد، نهایت استفاده را کردند. سهامشان را فروختند، سودشان را بردند و بعد کنار کشیدند. هیچ کسی این مساله را تعقیب نکرد و مالیاتی هم پرداخت نکردند.

 

این طرح، نه تنها هیچ نفعی برای اقتصاد نخواهد داشت ، بلکه اقتصاد کشور را متضرر خواهد کرد شاهد بی عدالتی مالیاتی در طرح مالیات بر عایدی سرمایه هستیم دو سر این طرح ظلم است

سلامی تاکید کرد: این طرح، نه تنها هیچ نفعی برای اقتصاد نخواهد داشت ، بلکه اقتصاد کشور را متضرر خواهد کرد. شاهد بی عدالتی مالیاتی در طرح مالیات بر عایدی سرمایه هستیم. با اجرای این طرح در دوره رکود و دوره رونق، خرید مسکن برای مردم همراه با ضرر خواهد بود. موقعی که رونق هم باشد و مردم برای خرید مسکن هجوم ببرند، فروشنده مالیاتی که باید بدهد را به خریدار تحمیل می کند. خریداری که همه گونه فشار را تحمل می کند، باید این وضعیت را نیز تحمل کند. چون در ان زمان عرضه کمتر است و هر قیمتی که بفروشد، خریدار ناچار است آن را بپردازد. این ظلم به خریدار است. در واقع دو سر این طرح ظلم است. اما دولت می گوید من کاری به این حرفها ندارم، هر کسی می خواهد ضرر کند به من مربوط نیست و من مالیاتم را می گیریم. این سیاست درستی نیست.

       

دیگر خبرها

  • برنامه های و اهداف شرکت گلتاش در سال ۱۴۰۳
  • وارن بافت سهام اپل را فروخت | تلاش برای تصاحب بازار کشور های آسیای میانه
  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه
  • سود حداقل 28 درصد سالیانه تضمینی با خرید واحدهای سرمایه گذاری صندوق املاک و مستغلات «امین شهر»
  • آینده بورس در چند پرده
  • پیش‌بینی بورس در هفته سوم اردیبهشت ۱۴۰۳/ پیشتازی فولادی‌ها و پالایشی‌ها در این هفته
  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت
  • سفارش‌های حمایتی بازارساز با نزدیک شدن شاخص کل بورس به نقاط خاص
  • در تهران دیگر به ریال و تومان خانه نمی‌فروشند | بیت‌کوین بده خانه بخر! | رونمایی از پدیده عجیب خرید و فروش مسکن در تهران + جزئیات
  • سلامی : مالیات باید بر عایدی سرمایه باشد و نه بر تورم/ طرحی به نام حمایت از محرومان، به کام یک درصد مرفه جامعه /هشدار نسبت به تشدید بحران در بازار مسکن