Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-27@00:03:13 GMT

لکنت زبان درمان قطعی ندارد/ علل بروز لکنت

تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۲۰۳۶۹

لکنت زبان درمان قطعی ندارد/ علل بروز لکنت

مدیر گروه آموزشی گفتاردرمانی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، با بیان اینکه لکنت زبان یکی از اختلالات شایع در حوزه گفتار و زبان است تاکید کرد؛ تبلیغاتی که در فضای مجازی برای درمان قطعی لکنت و یا اختلالات دیگر گفتار و زبان منتشر می‌شود، صحت نداشته و مورد تأیید نیست.

به گزارش خبرگزاری مهر، اکبر دارویی، ضمن عرض تبریک به مناسبت سالروز ملی گفتاردرمانی به جامعه گفتار درمانگران کشور و آرزوی موفقیت برای آنان، افزود: شیوع لکنت در میان کودکان بیشتر از بزرگسالان است که در اثر آن، وقفه‌هایی در صحبت پیش می‌آید و فرد به راحتی نمی‌تواند صحبت کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته وی، طبق یافته‌های جدید، لکنت عمدتاً از اختلالات ژنتیکی ایجاد می‌شود و ممکن است که در نسل‌های قبلی فرد مبتلا به لکنت، افرادی دچار لکنت بودند و یا از مشکلات در سیستم عصبی، بروز می‌کند که سبب مشکلات در روابط اجتماعی شده و انزوای اجتماعی ایجاد می‌کند و در نتیجه فرد نمی‌تواند فعالیت و استعدادهای خود را بروز بدهد و نیاز به ارائه الگوی مناسب گفتاری دارد که گفتاردرمانی می‌تواند به کمک این افراد بیاید.

دارویی، علم گفتاردرمانی را از جمله علوم توانبخشی ذکر کرد و گفت: اختلالات گفتار و زبان که به رفع یا کاهش ارتباطات انسان‌ها می‌انجامد و یا مشکلات در خواندن و نوشتن ایجاد می‌کند، در این حوزه قرار می‌گیرند. و این اختلالات می‌توانند به تنهایی بروز کند و یا به عنوان یکی از علائم بیماری‌ها و یا مشکلات جسمی و ذهنی (مانند اتیسم یا شکاف کام)، ایجاد شود.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، درباره دیگر انواع اختلالات گفتار و زبان، افزود: اختلالات صدا از حنجره پیش می‌آید، که برای رفع آن، بیمار به متخصص حنجره مراجعه می‌کند و متخصص حنجره برای توانبخشی و تکمیل مراحل درمان، می‌تواند بیمار را به گفتار درمانگر ارجاع بدهد تا با تکنیک‌های گفتاردرمانی به بهبودی بیمار کمک شود.

دارویی، سکته مغزی و شکاف کام را از دیگر عوامل بروز اختلالات گفتار و زبان عنوان کرد و گفت: سکته مغزی سبب اختلال در قدرت درک و بیان کلمات خواهد شد که با توجه به شدت و ضعف آن، تأثیرات آن بر گفتار و زبان فرد نیز متفاوت خواهد بود.

وی افزود: مشکلات شکاف کام که یکی از نقص‌های دوران جنینی محسوب می‌شود، پس از اعمال جراحی و دارودرمانی، فرد به گفتار درمانگر ارجاع داده می‌شود و معمولاً با کار تیمی متشکل از گفتاردرمانگر، شنوایی شناس و کاردرمانگر، می‌توان مشکلات گفتاری فرد را بهبود بخشید.

این متخصص و محقق حوزه گفتار و زبان همچنین تصریح کرد: درمان قطعی در هیچ اختلالی وجود ندارد و تبلیغاتی که در فضای مجازی برای درمان قطعی لکنت و یا اختلالات دیگر گفتار و زبان منتشر می‌شود، صحت نداشته و مورد تأیید نیست، بلکه توانبخشی گفتار و زبان، بهبودی ایجاد می‌کند و با توجه به شدت و ضعف اختلال و ارجاع بموقع فرد به متخصص گفتاردرمانی، در میزان بهبودی مؤثر خواهد بود.

مدیر گروه آموزشی گفتاردرمانی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران، درباره میزان تربیت نیروی متخصص گفتاردرمانی در این دانشگاه گفت: این دانشگاه، به عنوان اولین دانشگاه در کشور که مقطع دکتری رشته گفتاردرمانی را راه اندازی کرد، هم اکنون دارای ۱۲ دانشجوی دکتری رشته گفتاردرمانی است.

دارویی، افزود: هم اکنون، ۸۵ دانشجو در مقطع کارشناسی و ۲۵ دانشجو نیز در مقطع کارشناسی ارشد این رشته مشغول به تحصیل هستند.

وی، تعداد فارغ التحصیلان رشته گفتاردرمانی این دانشگاه، طی ۱۵ دوره تحصیلی در مقطع دکتری را حدود ۳۱ تن و طی ۲۹ دوره مقطع کارشناسی ارشد را حدود ۱۵۳ نفر و با برگزاری ۲۸ دوره کارشناسی گفتاردرمانی نیز حدود ۵۷۰ تن ذکر کرد.

وی همچنین گفت: از دو بیمارستان و دو کلینیک پزشکی و توانبخشی تحت پوشش دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، یک بیمارستان توانبخشی رفیده و دو کلینیک اسماً و نظام مافی، انواع خدمات گفتاردرمانی را به نیازمندان و بیماران ارائه می‌دهند.

وی افزود: معمولاً بیماران با مشکلات نورولوژیک، بیماران فلج مغزی و سکته مغزی، به بیمارستان توانبخشی رفیده و بیماران با اختلالات گفتار و زبان بویژه بیماران اتیسم و برخی از نوزادان با مشکلات بلع، به کلینیک توانبخشی اسماً و مددجویان با انواع اختلالات گفتار و زبان به کلینیک نظام مافی مراجعه، و از خدمات گفتاردرمانگران این مراکز درمانی استفاده می‌کنند.

وی تاکید کرد که برای اجرای پایان نامه‌ها و طرح‌های تحقیقاتی، از امکانات مراکز پژوهشی مانند مرکز نقشه برداری مغز و پژوهشگاه علوم شناختی، و در صورت لزوم، از ارتباطات بین دانشگاهی برای اجرای طرح‌های پژوهشی استفاده می‌شود./ مهر 

این روش برای درمان قطعی لکنت زبان فرمولی برای تشخیص اختلال کلامی در کودکان چند درصد افراد لنکت زبان دارند؟ سن بروز لکنت زبان در کودکان  

 

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی اختلالات گفتار و زبان درمان قطعی لکنت زبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۲۰۳۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌اندازی مرکز آموزش زبان فارسـی به غیرفارسی زبانان در دانشگاه شهرکرد

یاسر پیرعلی رئیس دانشگاه شهرکرد گفت: با توجه به دشواری‌های دریافت این مجوز از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و تعداد محدود این مراکز در سطح کشور، با تعاملات و پیگیری‌های انجام شده، مجوز راه‌اندازی و فعالیت مرکز آموزش زبان فارسی به غیر فارسی‌زبانان (آزفا)، در اردیبهشت‌ماه از سوی مدیرکل امور دانشجویان بین‌المللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، به دانشگاه شهرکرد اعطا شد.

وی افزود: نظر به سیاست‌های گسترش زبان فارسی در تمامی کشو‌رهای منطقه و جهان، دانشگاه شهرکرد با ایجاد و گسترش این مرکز، می‌تواند به یکی از محور‌های اصلی جذب و آموزش زبان فارسی به اتباع خارجی و دانشجویان بین‌المللی در استان و کشور تبدیل شود.

بیشتر بخوانید

ارسال ۲۱۰ مقاله به نخستین همایش ملی دانش سنتی محیط‌زیست در شهرکرد

پیرعلی اضافه کرد: مرکز آموزش زبان فارسی به غیر فارسی‌زبانان فرصتی را فراهم می‌آورد که فارسی‌آموزان برای دستیابی به اهداف شغلی و ادامه تحصیل در ایران، زبان فارسی را در زمانی کوتاه یاد بگیرند. در انتهای هر دوره به زبان‌آموزان مدرک بین‌المللی ارائه می‌شود که مورد تأیید وزات علوم، تحقیقات و فناوری ایران است.

وی گفت: هم اکنون بیش از ۳۰۰ دانشجوی بین الملل در دانشگاه شهرکرد مشغول به تحصیل هستند و دانشگاه شهرکرد در تلاش است که با ارائه خدمات مناسب پذیرای تعداد بیشتری از دانشجویان بین الملل در آینده باشد.

پیرعلی بیان داشت: سایر دانشگاه‌های استان و کشور هم می‌توانند از خدمات مرکز آموزش زبان فارسی به غیر فارسی‌زبانان (آزفا) دانشگاه شهرکرد بهره‌مند شوند.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • مشکلات ثبت نام وام ازدواج در سامانه از زبان زوجین جوان تهرانی
  • پیشگیری از تحمیل هزینه‌های جانبی به جامعه با تجهیز خانه‌های بهداشت
  • راه‌اندازی مرکز آموزش زبان فارسـی به غیرفارسی زبانان در دانشگاه شهرکرد
  • ‌بیماری مالاریا در صورت ‌تشخیص دیرهنگام، خطرآفرین است
  • دلیل اصلی و علت لق شدن دندان ها در بزرگسالی + درمان آن
  • دردهای سمت چپ سر نشانه چیست؟
  • اتیسم؛ حرکت به سوی شکوفایی
  • فیلم| کارشناسان عرب‌زبان: حب و بغض را در مورد ایران کنار بگذاریم،راهبرد منطقه‌ای ایران باید در دانشگاه‌ها تدریس شود
  • کاشت الکترود در مغز یک زن برای درمان سندروم لی + فیلم
  • شیوه ناپسند برخی از آزمایشگاه‌ها برای فرار از ورشکستگی!