Web Analytics Made Easy - Statcounter

غلامحسین شافعی روز شنبه در نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی مشهد با موضوع "تدوین برنامه هفتم توسعه" به جریان اخیر بررسی قوانین بخشهای مختلف با هدف شفاف‌سازی و حذف قوانین زائد توسط معاونت حقوقی نهاد ریاست جمهوری اشاره و بیان کرد: اقدام این مرجع نکات قابل تاملی داشت. 

اتاق بازرگانی مشهد به نقل از وی "انباشت و تراکم عجیب قوانین در بعضی حوزه‌ها و نهادها" را از جمله همین نکات قابل تامل ذکر و گزارش کرد: جالب اینکه همین حجم بالا از قوانین بطور عمده دارای اعتبار بوده و زمینه اجرا دارند لذا تصور کنید که چه میزان تضاد در این حجم انبوه از قوانین رقم می‌خورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران افزود: باید نمایندگانی از دستگاههای نظارتی برای هر اصلاحی در متن و بطن قانون حضور داشته باشند تا در سیر و جریان کار قرار گیرند.

وی به آنچه که "احترام به حقوق مالکیت و بی‌ثباتی اقتصادی ناشی از فقدان حرکتهای متناسب با تعاملات بین‌المللی خواند اشاره و بیان کرد: اینها مولفه‌هایی هستند که باید اصلاح شوند.

شافعی ادامه داد: همچنین مدیریت واردات و کمک به توسعه صادرات، پرداختن به قوانین مخل تولید، تغییر نگرشها از منظر ملی به منطقه‌ای و افزایش اختیارات مسوولان استان موضوعاتی هستند که باید در اولویت عملکرد دستگاههای متولی قرار گیرند.

وی گفت: کشور در برخی بخشها نیازی به وضع قوانین بیشتر ندارد و همین حالا هم قوانین خوبی همچون "بهبود مستمر محیط کسب و کار، اصل ۴۴ قانون اساسی، رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور" دارای ظرفیتهای مطلوبی هستند که باید آنها را مغتنم بداریم.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران افزود: تلاش مجلس شورای اسلامی و نهادهای نظارتی نیز باید پیگیری در جهت اجرای کامل و جامع همین قوانین باشد. 

وی در ادامه نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی مشهد با موضوع "تدوین برنامه هفتم توسعه" به پدیده کم‌آبی امسال و احتمال خشکسالی اشاره و بیان کرد: در بحبوحه مشکلات مختلف کمتر کسی به موضوع احتمال بروز بحران آبی و خشکسالی و در پی آن خسارتهای جدی به بخش کشاورزی و تهدید امنیت غذایی کشور توجه دارد. 

شافعی ادامه داد: این موضوع نباید از منظر دستگاههای متولی دور بماند لذا باید برای مقابله با آن برنامه لازم ارائه شود. رویه معمول آن است که مشکلی تا مرز تبدیل به یک بحران پیش می‌رود و بعد تازه به اولویت مسوولان می‌آید.

وی گفت: اتاق بازرگانی و کمیسیونهای تخصصی مرتبط آن باید به این موضوع ورود کرده و ضمن بررسی و اخذ نظرات و پیشنهادات نخبگان، هشدارهای لازم را نیز در سطح جامعه اطلاع‌رسانی کنند. 

شافعی حمایت از تولید و رفع موانع محیط کسب و کار را در گرو اراده و عمل‌گرایی‌ ذکر و بیان کرد: بعضا شاهدیم آنچه در پشتیبانی از بخش خصوصی در نهادهای متولی بیان می‌شود به شعارهای فانتزی و عامه‌پسندی می‌ماند که رنگی از عمل به خود نمی‌گیرد و کارآمدی لازم را به نفع این بخش ندارد. 

وی افزود: تصمیم‌گیران و تصمیم‌سازان اقتصادی، بخش خصوصی را در روند گرهگشایی از مشکلات کشور محرم خود نمی‌دانند و کیفیت این نگاه باعث شده تا این بخش با وجود همه ظرفیتهایش به جایگاه واقعی خود نزدیک نشود.

رییس اتاق بازرگانی ایران همچنین به شعار "سال تولید، پشتیبانی‌ها، مانع‌زدایی‌ها" اشاره و بیان کرد: این شعار یک عنوان تکامل‌یافته و در امتداد عناوین سالهای اخیر است اما تحقق آن به عمل‌گرایی نهادهای متولی نیاز دارد، در غیر این صورت اجرایی شدن آن جای تردید خواهد داشت.

وی ادامه داد: پارلمان بخش خصوصی نظرات خود را در ارتباط با شعار سال ۱۴۰۰ و مسیرهای تحقق آن جمع‌بندی و به نهادهای متولی از جمله مجلس شورای اسلامی ارائه کرده است.

شافعی همچنین بر اهمیت ایجاد یک نهاد فراقوه‌ای یا ستاد هماهنگی متشکل از ارکان متولی در قوای سه‌گانه تاکید و بیان کرد: موانع پیش روی بخش خصوصی از دو منظر اجرایی و اداری و همچنین نگرشی و بینشی قابل تقسیم هستند. وجه دوم در قاطبه موارد مغفول می‌ماند و آنهایی که به بررسی موانع و مشکلات مامور می‌شوند در پرداختن به این جنبه از مسائل کوتاهی می‌کنند.

وی گفت: دهها و چه بسا صدها کارگروه، کمیته و ساختار متفاوت در حمایت از بخش تولید و رفع موانع محیط کسب و کار شکل گرفته اما عملکرد آنها کفایت نکرده زیرا هر کدام از منظر خود این موضوعات را بررسی می‌کنند و به مسائل ریشه‌ای و مشکلات بینشی بی‌توجه هستند، پس نتیجه لازم حاصل نمی‌شود. 

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران افزود: یک عادت مخرب نسبت به حرکتهای کوتاه‌مدت و عوام‌گرایانه وجود دارد. همین رویه باعث شده تا نتوانیم مشکلات را به صورت بنیادین و ریشه‌ای حل و فصل نماییم.

وی ادامه داد: متولیان بخشهای اقتصادی در پایشی که اتاق بازرگانی ایران در خصوص محیط کسب و کار داشت، بطور عمده پیش‌بینی ناپذیر بودن آینده را به عنوان دغدغه جدی خود بیان کرده‌اند.  سالهاست که در نوعی شرایط اضطراری به سر برده‌ایم و این امر ما را از برنامه‌ریزیهای بلندمدت و کارآمد ناتوان ساخته و نمی‌دانیم از این بن‌بست پُرابهام چه زمانی خارج خواهیم شد. 

شافعی به برنامه‌های توسعه کشور نیز اشاره و بیان کرد: این برنامه‌ها چه پیش و چه پس از پیروزی انقلاب اسلامی همواره با رویکردهای آرمانگرا نگاشته شدند که همین امر میزان تحقق آنها را تقلیل می‌داد. 

وی به روند تدوین قانون برنامه هفتم توسعه اشاره و بیان کرد: بخش خصوصی برنامه‌های پنج ساله توسعه کشور را مبنایی برای حل مسائل اقتصادی می‌داند اما به شرط آنکه قابل اجرا باشند نه آنکه تصویری ایده‌آل و غیرقابل تحقق ارائه کنند. از طرفی باید نظرات بخش خصوصی در این برنامه به درستی اعمال شود. 

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران به تجارب کشورهای دارای ساختار سیاسی فدرالی در تمرکززدایی و در پی آن واسپاری امور به مناطق مختلف اشاره و بیان کرد: کارآمدی این تجربه در واگذاری اختیارات، برنامه‌ریزی کلان با توجه به اقتضائات و ظرفیتهای هر منطقه و دوری جستن از تمرکزگرایی است.

وی گفت: این نوع رویکرد باید اندک‌اندک در بخشهای مختلف به ویژه در برنامه‌ریزیهای کلان ما نیز تجربه شود تا شاهد توسعه واقعی و متوازن در کل کشور و در میان استانها شویم. 

برچسب‌ها مشهد اتاق بازرگانی ایران بهبود کسب و کار غلامرضا شافعی قانون برنامه توسعه

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مشهد اتاق بازرگانی ایران بهبود کسب و کار مشهد اتاق بازرگانی ایران بهبود کسب و کار قانون برنامه توسعه اخبار کنکور معادن و کشاورزی ایران رییس اتاق بازرگانی محیط کسب و کار بخش خصوصی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۲۰۵۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجلاس اتاق‌های بازرگانی فضای اقتصادی اصفهان را تغییرمی‌دهد

رئیس اتاق بازرگانی اصفهان گفت: برگزاری اجلاس ACD فضای اقتصادی، تجاری و بین‌المللی شهر را تغییر خواهد داد و به دنبال مطرح کردن اصفهان در بین شهرهای مهم حوزه سرمایه‌گذاری هستیم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، اجلاس اتاق‌های بازرگانی عضو مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا ACD به میزبانی ایران در روزهای 10 و 11 اردیبهشت در اصفهان برگزار خواهد شد.

امیر کشانی، رئیس اتاق بازرگانی اصفهان در نشست خبری این اجلاس که در محل اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد، اظهار داشت: شهریور ماه سال گذشته دبیرکل ACD پیشنهاد برگزاری اجلاس در اصفهان را مطرح کردند که پس از موافقت وزارت امور خارجه، قرار شد که دومین اجلاس عضو مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا در اصفهان برگزار شود.

وی افزود: از شهریور ماه تاکنون برای برگزاری هر چه بهتر اجلاس ما موضوعات مختلفی را طی کردیم و وزارت امور خارجه نیز همکاری بسیار خوبی با ما داشت و به نظر می‌رسد با وجود همه مشکلات ایجاد شده، از نظر تعداد اتاق‌های بازرگانی حاضر در اجلاس بی‌‌توجهی اتاق‌های بازرگانی رکورد خواهیم داشت.

رئیس اتاق بازرگانی اصفهان با اشاره به برگزاری اولین دوره این اجلاس در استانبول ترکیه، یادآور شد: اولین دوره این اجلاس به صورت مجازی برگزار شد، اما در این دوره نمایندگان اتاق‌های بازرگانی به حضوری در اجلاس حاضر خواهند شد و از این جهت حضور این تعداد از نمایندگان اتاق‌های بازرگانی، یک رکورد محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه اتاق‌های بازرگانی در جهان 3 وظیفه مهم را بر عهده دارند،گفت: آموزش‌ فعالیت‌های اقتصادی و تجاری، رابطه بین صنعت و دانش‌ها و آموزش‌های ویژه یکی از وظایف اتاق‌های بازرگانی است و علاوه بر آن اتاق‌های بازرگانی وظیفه ارتباط با حاکمیت، دولت، مجلس و چانه‌زنی با نهادهای حاکمیتی و دفاع از حقوق و تولیدات بخش خصوصی بر عهده دارند و ایجاد ارتباطات تجاری داخلی و خارجی سومین وظیفه اتاق بازرگانی به شمار می‌رود.

کشانی با بیان اینکه متأسفانه اتاق‌های بازرگانی کشور به وظیفه‌شان در حوزه ارتباطات‌ تجاری به ویژه از نوع خارجی چندان توجه نداشته‌اند، گفت: در این راستا تلاش کردیم تا این موضوع را مورد توجه قرار دهیم و در همین زمینه اولین تجربه ما برگزاری ICC  بود و تجربه خوبی شد تا بتوانیم اجلاس ACD به بهترین نحو برگزار کنیم.

وی در بخش دیگری از سخنانش به وظیفه آموزش اتاق‌های بازرگانی اشاره کرده و افزود: آمارها نشان می‌دهد که میزان و نحوه آموزش‌ها در اتاق اصفهان با سایر نقاط کشور قابل مقایسه نیست و پیشرفت بسیار خوبی داشتیم، همچنین در طول سال گذشته و امسال بنا به مناسبت‌های مختلف به حوزه چانه‌زنی با دولت و نهادهای حاکمیتی در موضوعات مختلف از جمله بازگشایی زاینده‌رود، اختصاص ارز و غیره توجه ویژه داشتیم و تلاش کردیم به بهترین شکل وظیف‌مان را انجام دهیم.

رئیس اتاق بازرگانی اصفهان یادآور شد: در بحث ارتباطات بین‌الملی نیز تلاش داریم تا بتوانیم با شهرهای مختلف آسیایی میزهای مشترک داشته باشیم. اجلاس ACD  یک فرصت مناسب بود و تلاش کردیم تا به سرعت آماده برگزاری اجلاسی با این سطح در اصفهان شویم و زمینه رشد اتاق بازرگانی اصفهان را فراهم کنیم. در این خصوص تدارکات خوبی اندیشیده شده و هیئتی از اتاق‌های بازرگانی عضو مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیایی در اصفهان حاضر خواهند شد و فضای اقتصادی، تجاری و بین‌المللی شهر را تغییر خواهند داد.

وی با بیان اینکه این اجلاس در 6 زمینه مختلف برگزار خواهد شد، گفت: این اجلاس در حوزه‌های ارتباطات، علم، فناوری و نوآوری، آموزش و توسعه منابع انسانی، ارتباط متقابل امنیت غذایی، انرژی و آب، فرهنگ و گردشگری و رویکردهای تدریجی توسعه پایدار و فراگیر برگزار خواهد شد و به دنبال مطرح کردن اصفهان در بین شهرهای مهم حوزه سرمایه‌گذاری هستیم.

برگزاری بیش از 600 نفر ساعت جلسه در شورای سیاست‌گذاری

در ادامه این نشست حمیدرضا امیدان دبیر اجلاس، درباره روند برگزاری این اجلاس گفت: هیئت نمایندگان مجلس در دوره دهم برگزاری اجلاس ADC را با دو رویکرد توسعه صادرات و دیپلماسی تجاری تصویب کرد.

وی افزود: در این راستا شورای سیاست‌گذاری چارت اجلاس را مشتمل بر 5 کمیته مصوب کرد و  بر اساس شرح وظایف اعضاء، ابلاغ صادر شد و تاکنون در شورای سیاست‌گذاری 650 نفر ساعت جلسه داشتیم و همچنین در ستاد برگزاری کمیته اجرایی نیز هزار و 200 نفر ساعت در 20 جلسه برگزار نمودیم.

اعلام آمادگی 24 کشور برای حضور در اجلاس

در بخش دیگری از این جلسه سعید ابراهیمی، گفت: اجلاس ACD به منظور ایجاد گفت‌وگو بین کشورهای آسیایی ایجاد شده و اگر چه این سازمان به معنای حقوق بین‌المللی نیست، اما بیشترین دامنه شمول را در آسیا بر عهده دارد.

وی افزود: با احتساب جمهوری اسلامی ایران 35 کشور عضو اجلاس ACD هستند و با هماهنگی وزارت خارجه به 32 کشور دعوت‌نامه فرستادیم و از طریق دبیرخانه مجمع در کویت و همچنین دفاتر نمایندگی ایران در خارج از کشور و دفاتر نمایندگی در تهران پیگیری‌های لازم را انجام دادیم تا هفته گذشته 24 کشور اعلام آمادگی کرده بودند که در این اجلاس حاضر شوند.

قائم‌مقام دبیر اجلاس با بیان اینکه در مبحث دیپلماسی تجاری، روابط بین‌الملل به دو شکل دیده می‌شود، گفت: اول روابط جمهوری اسلامی با همه کشورهای هدف و موضوع دوم روابط چندجانبه است؛ روابط چندجانبه، بیشتر به سرمایه‌گذاری‌های می‌پردازد که بیشتر روابط دو جانبه را تسهیل خواهد کرد. بنابراین در روابط دوجانبه اهداف کوتاه و میان‌‌مدت و در روابط چندجانبه اهداف بلندمدت هدف‌گذاری خواهد شد.

وی ادامه داد: اتاق‌‌های بازرگانی بر اساس قانون و سیاست کلان کشور، وظیفه روابط چندجانبه را بر عهده دارند، اما متأسفانه ظرف چند سال اخیر بررسی و توسعه روابط چندجانبه مغفول مانده است.

انتهای پیام/170

دیگر خبرها

  • موافقت وزارت خارجه با تعطیلی شنبه به جای پنجشنبه
  • رونمایی از طرح مرکز رشد و نوآوری اتاق بازرگانی سنندج
  • اصفهان دهم اردیبهشت میزبان اجلاس مجمع گفتگوی همکاری آسیا (ACD)
  • نشست خبری اتاق بازرگانی اصفهان
  • انتقاد رییس اتاق بازرگانی تهران از دلار ۴۰ هزار تومانی: دولت هم چوب را می‌خورد هم پیاز را
  • اجلاس اتاق‌های بازرگانی فضای اقتصادی اصفهان را تغییرمی‌دهد
  • انتقاد رییس اتاق بازرگانی تهران از دلار ۴۰ هزار تومانی: دولت هم چوب را می‌خورد هم پیاز را/ دود این سیاستها به چشم صادر کننده‌ها می‌رود
  • رییس اتاق اصفهان خواستار توجه به مَضرات اقتصادی تعطیلی پنجشنبه‌ها شد
  • اصفهان میزبان « دومین اجلاس مجمع گفتگوی همکاری آسیا ACD» است
  • اعلام آمادگی چین برای ساخت بندر خشک ریلی در قرقیزستان