Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-28@00:20:23 GMT

ممنوعیت روزه داری در سه ماه اول بارداری

تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۲۰۶۸۵

ممنوعیت روزه داری در سه ماه اول بارداری

پریچهر پورانصاری متخصص جراح زنان، زایمان و نازایی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص شرایط روزه گرفتن خانم‌های باردار در ماه رمضان اظهار کرد: در دین اسلام روزه گرفتن برای خانم‌های باردار واجب نیست، اما برخی از بانوان تصمیم به روزه گرفتن در این دوران را دارند که باید با مشورت پزشک معالج و رعایت شرایط خاصی اقدام به روزه گرفتن کنند و مادرباید مطمئن باشد که هیچ خطری خود یا جنینش را تهدید نمی‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او در خصوص این که آیا روزه گرفتن در طی دوره بارداری مشکل ساز خواهد شد یا خیر، بیان کرد: طبق مطالعات انجام شده‌ای که آخرین مقاله آن در سال ۲۰۲۰ منتشر شده است روزه داری خانم‌های بارداری که شرایط تغذیه‌ای مناسب داشته اند و از کمبود ویتامین‌ها و مواد معدنی رنج نمی‌برند مشکل خاصی را به همراه نداشته است.

محدودیت روزه گرفتن در سه ماه اول بارداری

این متخصص فلوشیپ گفت: همانطور که گفته شد هرچند در دوران بارداری ممنوعیت خاصی برای روزه داری مادران باردار وجود ندارد، اما در سه ماه اول بارداری که رشد مغز جنین در این دوران اتفاق می‌افتد بهتر است تصمیمی برای روزه داری نداشته باشند. اما روزه گرفتن در سه ماهه دوم و سوم بارداری با توجه به داشتن شرایط مناسب و تحت نظر پزشک معالج هیچ مشکلی نخواهد داشت.

او افزود: به طور طبیعی روزه گرفتن سبب کاهش قند خون در افراد خواهد شد که این امر در مورد خانم‌های باردار نیز صدق می‌کند بنابراین کاهش قند خون در خانم‌های باردار در طول سه ماه اول بارداری احتمال تولد نوزاد کم وزن را تاحدودی افزایش می‌دهد. همچنین باتوجه به بروز برخی مشکلات که گوارشی از قبیل حالت تهوع روزه داری در این چند ماه توصیه نمی‌شود.

پورانصاری بیان کرد: در سه ماه دوم و سوم بارداری که روزه گرفتن بلامانع است، اما همچنان توصیه می‌شود خانم‌های باردار حداقل یک روز درمیان روزه بگیرند تا از بروز هرگونه عوارض برای خود مادر و جنین پیشگیری شود.

او در خصوص شرایط تغذیه‌ای خانم‌های باردار در ماه رمضان تصریح کرد: داشتن یک برنامه غذایی مناسب، متعادل و سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی از قبیل آهن و کلسیم در دوران بارداری به شدت توصیه می‌شود. اما بهترین وعده سحری برای خانم‌های باردار مصرف مواد غذایی حاوی ترکیبات کربوهیدرات، فیبر، پروتئین، نان‌های سبوس دار، حبوبات، مواد پروتین دار مانند گوشت و تخم مرغ است.

این متخصص زنان و زایمان تصریح کرد: مصرف حجم زیادی از مایعات به غیر از قهوه و غذا‌های کافئین دار در طول افطار تا سحر کمک کننده خواهد بود. همچنین از مصرف غذا‌ها و نوشیدنی‌های بسیار شیرین که سطح قند خون را به سرعت افزایش می‌دهند باید اجتناب کرد.

او افزود: اگر خانمی در دوران بارداری تصمیم به روزه گرفتن دارد نباید روزه داری منجر به کاهش وزن او شود.

پورانصاری گفت:  ضعف، سرگیجه، سردرد و ادرار تیره رنگ از جمله علائم خطر و هشدار دهنده به مادر باردار است که در صورت مشاهده هر یک از این موارد گفته شده باید روزه را افطار کرده و به پزشک متخصص مراجعه کند.

بیشتر بخوانید

اهمیت انجام مراقبت‌های قبل از بارداری روزه گرفتن در زمان شیردهی به نوزاد

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: روزه داری بارداری مصرف پروتئین ها سه ماه اول بارداری خانم های باردار روزه گرفتن روزه داری سه ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۲۰۶۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چطور یک روزه گواهینامه موتورسیکلت بگیریم؟

رییس مرکز صدور گواهینامه پلیس راهور فراجا اعلام کرد که طرح صدور گواهینامه رانندگی یک روزه برای افرادی که موتورسیکلت سواری می‌کنند و هنوز گواهینامه رانندگی ندارند، همچنان در حال اجرا است.

به گزارش مشرق، سرهنگ احمد کرمی اسد، به روند صدور گواهینامه موتورسیکلت در ایران اشاره کرد. او گفت: «با توجه به شرایط فعلی کشور، تصمیم گرفتیم فرایند صدور گواهینامه موتورسیکلت را سهل‌تر کنیم و در واقع تصمیم گرفتیم گواهینامه‌های موتورسیکلت را در یک روز صادر کنیم. این تصمیم بر اساس مصوبه هیئت وزیران اتخاذ شده است و فرآیند خاصی را در بر می‌گیرد. به طور مثال، فرد باید در دوره‌های آموزشی ثبت نام و شرکت کند. پس از اتمام دوره، افراد باید در آزمون شرکت کنند. بنابراین، مطابق با این تصور که بعضی افراد دارند، دریافت گواهینامه در یک روز اتفاق نمی‌افتد. بلکه افراد باید آموزش‌ها را به درستی فرا گرفته و در آزمون‌ها نیز نمره لازم را کسب کنند.»

رئیس مرکز صدور گواهینامه پلیس راهور، فراجا، ادامه داد: «بررسی‌های پلیس نشان می‌دهد که بیش از شش و نیم میلیون نفر از سرنشینان موتورسیکلت در کشور ما، بدون گواهینامه رانندگی هستند و هنگام تحت پرسش قرار گرفتن از سوی پلیس، قادر به ارائه مدرک معتبر نیستند. به همین دلیل، از تیرماه سال گذشته، طرح صدور گواهینامه موتورسیکلت در یک روز به صورت آزمایشی اجرا شد و مشکلات آن به مرور زمان رفع شد و در حال حاضر نیز در حال اجرا است.»

وی با بیان اینکه این طرح فقط برای افرادی است که موتورسیکلت دارند اما گواهینامه ندارند، افزود: «سایر افراد بدون موتورسیکلت نمی‌توانند در این طرح شرکت کنند و باید در ۲۱۰ مرکز آموزشی سراسر کشور ثبت نام کنند. اما اگر موتورسیکلت به نام پدر خانواده باشد، فرزند می‌تواند در این طرح شرکت کند.»

رئیس مرکز صدور گواهینامه ادامه داد: متقاضیانی که شرایط لازم را دارند، می‌توانند به سایت «آموزشگاه موتورسیکلت ایرانیان» مراجعه کرده و به صورت آنلاین در این سامانه ثبت نام کنند. احراز هویت از طریق سیستمی انجام می‌شود. سپس افراد باید مدارک و اطلاعات مربوط به موتورسیکلت خود را وارد کنند. پس از انجام تمامی مراحل، یک پیامک برای متقاضی ارسال می‌شود که در آن به او اطلاع داده می‌شود که در طی ۲۴ ساعت آینده پلیس، شرایط صدور گواهینامه را به او اعلام خواهد کرد.

کرمی ادامه داد: همکاران ما اصالت موتورسیکلت را بررسی می‌کنند و پس از تأیید مدارک، یک پیامک دیگر به متقاضی ارسال می‌شود که در آن به او اعلام می‌شود که مراحل ثبت نام را با موفقیت پشت سر گذاشته است و حالا باید هزینه گواهینامه را پرداخت کند.

وی با اشاره به هزینه‌های دریافت گواهینامه، افزود: تا قبل از اجرای این طرح، هزینه‌های آموزش، آزمون و صدور گواهینامه نزدیک به دو میلیون تومان بود که به صورت استانی اعلام می‌شد و در هر استان با سایر استان‌ها متفاوت بود. اما در این طرح، ما تنها ۵۷۰ هزار تومان دریافت می‌کنیم و این مبلغ ثابت است و تغییر نمی‌کند.

رییس مرکز صدور گواهینامه پلیس راهور فراجا اعلام کرد که طرح صدور گواهینامه رانندگی یک روزه برای افرادی که موتورسیکلت سواری می‌کنند و هنوز گواهینامه رانندگی ندارند، همچنان در حال اجرا است.

دیگر خبرها

  • معیار انتخاب یک ضد آفتاب مناسب/ مصرف ضد آفتاب در مادران باردار و کودکان چگونه است؟
  • مراجعه گربه‌ باردار به یک مرکز بهداشت برای زایمان (فیلم)
  • تبدیل شانزه‌لیزه به محوطه پیک‌نیک رایگان یک‌روزه
  • چطور یک روزه گواهینامه موتورسیکلت بگیریم؟
  • بسته‌های ویژه مادران باردار به ۸۲۵ هزار خانوار خراسان رضوی تعلق می‌گیرد
  • سفر یک روزه وزیر راه و شهرسازی به تبریز
  • اهمیت حفظ بهداشت زنان در پیشگیری از عفونت‌های تناسلی
  • لحظات حساس از نجات نوزاد ٣ روزه توسط اپراتور هلال احمر قم + فیلم
  • نجات جان نوزاد توسط اپراتور هلال‌ احمر + فیلم | نوزاد دو روزه نفس نمی‌کشید!
  • ارائه بیش از ۱۰۰ خدمت رایگان برای بارداری سالم