Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-27@01:53:05 GMT

وضعیت مزارع گندم در استان زنجان خوب نیست

تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۲۱۶۵۱

وضعیت مزارع گندم در استان زنجان خوب نیست

بختکی مدیر حفط نباتات جهاد کشاورزی استان زنجان با اشاره به افزایش جمعیت سن گندم در گندم زارهای استان زنجان گفت: کاهش بارندگی‌ها گندم کاران را در مبارزه با سن گندم دل سرد کرده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ نبی الله بختکی در گفت‌و گو با خبرنگار موج رسا با اشاره به ادامه عملیات مبارزه با سن گندم در استان زنجان اظهار کرد: شرایط هوایی سرعت رشد سن گندم را در مزارع استان افزایش داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر سن گندم در تمامی مزارع استان زنجان وجود دارد ادامه داد: کشاورزان باید هر چه زود تر مبارزه با سن گندم را در مزارع خود آغاز کنند.

مدیر حفط نباتات جهاد کشاورزی استان زنجان خاطرنشان کرد: در حال حاضر سن گندم در مزارع شهرستان‌های سلطانیه، ابهر، ایجرود، خدابنده و زنجان بیشتر است و تراکم سن در مزارع سایر شهرستان‌ها خیلی پایین است.

وی با اشاره به اینکه شرایط هوایی کمبود بارش ها گندم کاران را در مبارزه با سن گندم دل سرد کرده است ادامه داد: کشاورزان نباید در این شرایط دل سرد شوند چرا که فرصت بارندگی و بهبود شرایط گندم زارهای استان زنجان وجود دارد.

بختکی با تاکید بر اینکه اگر کشاورزان و گندم کاران تا حدود ده روز آینده مزارع خود را سم پاشی نکنند سن گندم به شرایط تخم ریزی رفته و سم پاشی کشاورزان بی تاثیر خواهد بود عنوان کرد: این موضوع باعث افزایش هزینه مبارزه در دوره های بعد می‌شود.

وی با بیان اینکه تا به امروز مبارزه با سن گندم در ۳ هزار و ۷۰۰ هکتار از اراضی استان زنجان انجام شده است افزود: پیش بینی ما این است که مبارزه با سن گندم در استان به ۵۵ هزار هکتار برسد.

مدیر حفط نباتات جهاد کشاورزی استان زنجان عنوان کرد: کشاورزان در مبارزه با سن گندم امسال اقدام قابل توجهی انجام نداده‌اند و باید هر چه سریع تر عملیات سم پاشی را در مزارع آغاز کنند امسال با توجه به شرایط هوایی تراکم سن گندم در مزارع استان زنجان بالاتر از مدت مشابه سال گذشته است.

وی با اشاره به کمبود بارندگی و افزایش دما گفت: این عوامل هر روز باعث افزایش جمعیت سن گندم در مزارع استان زنجان می‌شود.

بختکی در ادامه با اشاره به مبارزه با آفت ملخ مراکشی همچنان در شهرستان طارم ادامه دارد و تا به امروز در ۸ هزار و ۲۰۰ هکتار مراتع طارم با این آفت مبارزه شده است عنوان کرد: برای ادامه مبارزه نیاز به اعتبار در استان داریم.

وی خاطر نشان کرد: همچنان مناطق آلوده جدیدی در طارم وجود دارد و شناسایی شده و نیاز است روند مبارزه با این آفت تداوم داشته باشد.

مدیر حفط نباتات جهاد کشاورزی استان زنجان در پایان افزود: اگر مبارزه با ملخ مراکشی با تاخیر انجام شود و تخصیص اعتبار نیز به تاخیر بیفتد آفت ها بالدار شده و به تهدیدی جدی برای باغات زیتون طارم تبدیل خواهد شد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: مبارزه با سن گندم مزارع استان سن گندم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۲۱۶۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سطح مبارزه علیه آفت سن گندم به یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار رسید

سعید معین در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: بنابر آخرین آمار یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار مبارزه علیه آفت سن در مزارع گندم انجام شده است. از مجموع سطح مبارزه ۶۰ هزارهکتار علیه پوره و مابقی سن مادر صورت گرفته است‌.

معین ادامه داد: برآوردها حاکی از آن است که سطح مبارزه علیه سن مادر به ۲ میلیون و ۵۰۰ تا ۲ میلیون و ۶۰۰ هزارهکتار برسد.

مدیرکل مبارزه با آفات عمومی و همگانی حفظ نباتات افزود: با توجه به شیوع آفت سن در مناطق معتدل و سردسیر به کشاورزان توصیه می شود که با مشورت کارشناسان حفظ نباتات اقدام به مبارزه کنند. 

به گفته او، با توجه به شرایط بارش باران و دمای سرد و گرم که روی عملیات مبارزه اثر می‌گذارد، از این رو در تلاش هستیم که ۵۰ درصد مبارزه در سن مادر و قبل از تبدیل شدن به پوره انجام شود.

معین بیان اینکه تاکنون خسارتی به مزارع از حیث آفت سن گندم وارد نشده است، گفت: کشاورزان طی ۲ هفته باقی مانده با انجام سم پاشی به موقع به گونه ای عمل کنند که تبدیل آفت سن گندم به پوره به حداقل برسد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • سطح مبارزه علیه آفت سن گندم به یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار رسید
  • آغاز برداشت گندم در شهرستان دهلران
  • تولید ۵.۵تن گندم آبی در هر هکتار از مزارع لرستان
  • گندم‌کاران مبارزه با آفت سن گندم را انجام دهند
  • کشت گندم و جو در چهار هزار و ۵۰۰ هکتار از مزارع رخ
  • برداشت گندم از مزارع شهرستان دشتی
  • هشدار به کشاورزان، برای مبارزه با آفات علیه سن گندم
  • عوامل خسارت‌زای زنگ زرد گندم و سن غلات مزارع فارس مدیریت می‌شوند
  • مدیریت عوامل خسارت‌زا زنگ زرد گندم و سن غلات در فارس
  • احتمال بالای شیوع آفت زنگ زرد در مزارع گندم و جو