Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-02@02:52:57 GMT

چرا باید هر روز کیوی بخوریم؟

تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۲۲۳۴۱

چرا باید هر روز کیوی بخوریم؟

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از انتخاب، میوه‌هایی مانند سیب و خیار از محبوب‌ترین میوه‌های جهان محسوب می‌شوند، اما کیوی سهم چندانی در میوه‌های محبوب جهان ندارد.

 تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که ممکن است کیوی مجموعه‌ای از فواید سلامتی را داشته باشد که یکی از این تاثیرات مهم، بهبودی از  عوارض ورزش (شدید) است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس این پژوهش که اوایل امسال در مجله Nutrients منتشر شد، دوندگان حرفه‌ای که به مدت یک ماه روزانه دو عدد کیوی می‌خوردند، آسیب اکسیداتیو ناشی از تمرینات بدنی شدید را کاهش می‌دهند. ورزشکارانی که به طور روزمره با شدت بالا تمرین می‌کنند تمایل دارند مقدار زیادی اکسیژن دریافت کنند. در حالی که اکسیژن برای انقباض عضلانی ضروری است، استنشاق بیش از حد نیز می‌تواند باعث افزایش تعداد رادیکال‌های آزاد در بدن شود. به نوبه خود، استرس اکسیداتیو رخ می‌دهد، که به عنوان عدم تعادل بین رادیکال‌های آزاد و آنتی اکسیدان‌ها در بدن توصیف می‌شود.

استرس اکسیداتیو چیست؟ با گذشت زمان، استرس اکسیداتیو می‌تواند به DNA و همچنین بافت چربی و پروتئین‌های ضروری بدن آسیب برساند. در نتیجه، چندین مساله بهداشتی می‌تواند از جمله فشار خون، دیابت، تصلب شرایین و حتی بیماری آلزایمر به وجود آید. استرس اکسیداتیو می‌تواند ناشی از خوردن سموم دفع آفات در میوه‌ها و سبزیجات معمولی، آلاینده‌های موجود در هوا و حتی مصرف رژیم غذایی سرشار از قند، چربی و الکل باشد.

با وجود بسیاری از عوامل بالقوه در افزایش رادیکال‌های آزاد، خوردن غذا‌های غنی از آنتی اکسیدان برای کمک به برقراری تعادل مهم است؛ و ممکن است خوردن روزانه یک کیوی، روشی باشد که هرگز به فکر خوردن آن برای افزایش سطح آنتی اکسیدان خود نبوده اید.

برای این مطالعه، محققان در ژاپن ۳۰ دونده را که به طور منظم در معرض استرس اکسیداتیو ناشی از آموزش قرار داشتند، استخدام کردند. به نیمی از شرکت کنندگان دستور داده شده بود که به مدت دو ماه روزانه دو عدد کیوی بخورند و هیچ تغییری در رژیم غذایی آن‌ها ایجاد نشود، و نیمی دیگر نیز به هیچ وجه کیوی مصرف نکردند. در پایان این مطالعه، محققان دریافتند کسانی که دو بار در روز میوه می‌خورند با افزایش سطح آنتی اکسیدان اثرات مخرب آموزش ناشی از استرس اکسیداتیو بر روی بدن خود را کاهش می‌دهند. تحقیقات قبلی نشان داده است که کیوی دارای خواص آنتی اکسیدانی است که می‌تواند با آسیب اکسیداتیو DNA مقابله کند.

حتی یک مطالعه نشان می‌دهد که آنتی اکسیدان و ویتامین C موجود در کیوی می‌تواند به درمان آسم کمک کند. حداقل، امیدواریم این تحقیق شما را تشویق کند تا میوه‌هایی را که هر هفته می‌خورید متنوع کنید. حتی اگر یک ورزشکار نباشید، کیوی هنوز هم ممکن است به شما کمک کند تا استرس اکسیداتیو ناشی از سایر عوامل مرتبط با رژیم غذایی را از بین ببرید.

پربیننده ترین نرخ ویزیت پزشکان امسال چقدر است؟ توصیه مهم درباره علائم هشدار کرونا امواج سهمگین کرونا در راه است واکسن ایرانی کرونا در درخشان‌ترین حالت آخرین آمار کرونا در ایران (۱۴۰۰/۱/۲۸)

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: کیوی برجام استرس اکسیداتیو آنتی اکسیدان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۲۲۳۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باکتری روده گروه‌های خونی را حذف می‌کند/ تولید خون اهدایی جهانی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، به طور کلی در جهان کمبود ذخایر خون برای انتقال این ماده حیاتی وجود دارد که یکی از دلایل این امر افزایش جمعیت مسن با تقاضای بیشتر برای خون و فقدان اهداکنندگان است. با این وجود اگر انبوهی از ذخایر خونی هم وجود داشته باشد، به راحتی نمی توان از آن استفاده کرد.

هر گروه خونی (آ، ب یا آ ب) یا هر گروه دیگری با وجود آنتی ژن های آ و ب متصل به زنجیره های قندی (oligosaccharide) روی سطح گلبول های قرمز شناسایی می شود. سلول های خونی در گروه اُ هیچ آنتی ژنی ندارند. هنگام انتقال خون باید گروه خونی اهداکننده و دریافت کننده یکسان باشد. در غیر اینصورت سیستم ایمنی به سلول های خونی اهداشده حمله و آنها را نابود می کند. این امر واکنشی مرگبار در پی خواهد داشت.

در همین راستا محققان دانشگاه فنی دانمارک(DTU) و دانشگاه لوند سوییس از آنزیم های تولید شده توسط یک باکتری معمول در روده برای حذف کردن آنتی ژن های آ و ب از گلبول های قرمز استفاده کردند. ماهر ابوهاشم یکی از مولفان ارشد تحقیق در این باره می گوید: برای نخستین بار کوکتل های آنزیمی جدید نه تنها آنتی ژن های معرف آ و ب را حذف کردند بلکه انواع دیگری از آنتی ژن که تصور نمی شد برای ایمنی انتقال خون چالش برانگیز باشند، را نیز حذف کردند.

باکتری روده کارگشای تولید گروه خون جهانی

همانطور که گفته شد، اصطلاح گروه خونی براساس ترکیبی از آنتی ژن های موجود روی سطح گلبول های قرمز خون هر فرد تعیین می شود. منظور ابوهاشم از انواع دیگر آنتی ژن در حقیت آنتی ژن های گروه خونی کشف شده از زمان کشف چهار گروه خونی در 120 سال گذشته تاکنون است.

محققان روی باکتریومی به نام Akkermansia muciniphila تحقیق کردند که در غشای روده انسان های سالم وجود دارد. همانطور که از نام آن، muciniphila، پیداست، این باکتری عاشق موسین، جزء اصلی مخاطی است که غشای داخل روده تولید می کند. باکتری مذکور از آنزیم ها برای تجزیه موسین ها برای ایجاد منبع کربن، نیتروژن و انرژی استفاده می کند و به طور اتفاقی، علاوه بر ظاهر شدن روی گلبول های قرمز در آنتی ژن های گروه خونی در غشای پوشش مخاطی وجود دارد.

نکته مهم درباره مخاط روده این باکتری است که می تواند روی ماده مذکور زندگی کند و بیشتر اوقات آنزیم هایی دارد که ساختار قند مخاطی را می شکند.

محققان 24 آنزیم باکتریایی را روی نمونه های خون آزمایش کردند و متوجه شدند آنها در تبدیل گروه خونی آ و ب به یک خون جهانی کارآمد هستند. عملکرد آنها در مقابل آنتی ژن ب نسبت به آ بسیار تاثیرگذارتر بود. ابوهاشم در این باره می گوید: ما به تولید خون جهانی از اهداکنندگان با گروه خونی ب نزدیک هستیم. البته باید تحقیقات بیشتری برای تبدیل گروه های خونی پیچیده تر آ انجام داد. تمرکز اصلی ما اکنون این موضوع است که آیا موانع دیگری در این زمینه وجود دارد یا خیر و اینکه چگونه می توان آنزیم های بدنمان را طوری ارتقا داد تا به هدف نهایی تولید خون جهانی دست یافت.

این تحقیق در ژورنال نیچر میکروبیولوژی منتشر شده است.

کد خبر 6092973 شیوا سعیدی قوی اندام

دیگر خبرها

  • ۹ میوه مفید برای تقویت سیستم ایمنی بدن
  • ۹ میوه فوق‌العاده برای تقویت سیستم ایمنی بدن
  • تولید نخ‌های آنتی باکتریال با استفاده از نانو ذرات روی در یزد
  • بهترین میوه برای تقویت سیستم ایمنی بدن
  • فصل آبله مرغان رسید، چه بخوریم تا زودتر خوب شویم
  • آنچلوتی: کمی استرس دارم!
  • باکتری روده گروه‌های خونی را حذف می‌کند/ تولید خون اهدایی جهانی
  • آبله مرغان تا چند روز واگیر دارد ؟ | برای آبله مرغان چی بخوریم ؟ ؛ درمان سریع آبله مرغان در خانه
  • چند روش ساده برای تقویت مو
  • درمان گیاهی ریزش مو