Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-01@06:43:43 GMT

قیام و فردوسی «خیابان کامل» می‌شوند

تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۲۳۰۱۸

قیام و فردوسی «خیابان کامل» می‌شوند

همشهری آنلاین _ فاطمه عسگری‌نیا:  بلوار قیام حالا در ابتدای سال ۱۴۰۰ در حال تبدیل شدن به یکی از خیابان‌های کامل شهر تهران است. این خیابان در کنار خیابان فردوسی قرار است به خیابان‌های کامل پایتخت تبدیل شوند تا مردم بتوانند آسوده و ایمن در محوطه بهسازی‌شده آنها قدم بزنند.

سال ۱۳۹۳ بود که با شروع عملیات اجرایی خطوط ۶ و ۷ مترو بلوار قیام به عنوان کارگاه در اختیار مترو قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر چند در روزهای ابتدایی شروع پروژه طبق صورت‌جلسه تنظیم‌شده بین مدیران اسبق شهرداری مقرر شده بود ظرف ۱۸ ماه بلوار به شکل سابق برگردد، اما پروژه ۱۸ ماهه در ۷۲ ماه اجرا شد تا هر روز مردم محله قیام بیرون از خانه شاهد این دیوارهای آهنی آبی‌رنگ در خیابان باشند. صبر ۶ ساله مردم محله قیام از وجود کارگاه‌های مترو در میانه بلوار قدیمی و زیبای محله خود دیگر لبریز شده بود.
معاون حمل ونقل و ترافیک شهرداری منطقه ۱۲ در باره این پروژه می‌گوید: «از سال ۹۳ کارگاه‌های مترو در وسط بلوار، حد فاصل میدان قیام تا خیابان ۱۷ شهریور، جانمایی شد. در گذشته این بلواربا رفیوژ میانی سبزش طراوات و زیبایی به محله بخشیده بود.

سال ۹۷ با توجه تصویب طرح انتقال خط ویژه مولوی به میانه خیابان از سوی کارشناسان مقرر می‌شود پس از اتمام عملیات عمرانی مترو، وسط بلوار قیام به مسیر ویژه بی‌آرتی تبدیل شود. این طرح تا مهرماه سال گذشته اولویت کار ما در این نقطه بود، اما بعد از انجام مطالعات اجتماعی متوجه شدیم با توجه به بافت محلی بلوار، اتصال بافت مسکونی ضلع شمال با جنوب و آسیب دیدن دسترسی اهالی به خدمات محله‌ای، اجرای طرح انتقال خط ویژه به نفع مردم محله نیست و مهم‌ترین دلیلش کاهش ایمنی عبور و مرور ساکنین محله بود.»
«زینب عبادی» با اشاره به مطالعات شهرداری منطقه ۱۲ برای اجرای طرحی که رضایت مردم منطقه را هم همراه داشته باشد، می‌گوید: «تبدیل میانه بلوار به مسیر سبز پیاده و مسیر دوچرخه بهترین گزینه برای ارتقای کیفیت زندگی مردم محله بود. در این طرح که بعد از افتتاح رسمی ایستگاه مترو قیام در ۱۴ اسفند کلید خورد بلوار قیام، حد فاصل میدان قیام تا خیایان مشهدی رحیم، به یک مسیر سبز پیاده‌راه و مسیرهای ایمن دوچرخه تبدیل می‌شود که در پایان علاوه بر افزایش سرانه فضای سبز محله شاهد ارتقای کیفیت زندگی مردم محله نیز خواهیم بود.»
این مسیر سبز، به گفته معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری منطقه ۱۲، به همین‌جا ختم نمی‌شود و قرار است حدفاصل خیابان مشهدی رحیم تا ۱۷ شهریور نیز در فاز دوم طرح به این مسیر اضافه شود.»

علی‌محمد سعادتی/ شهردار منطقه ۱۲  خیابان‌های کامل؛ اولویت شهرداری تهران

حالا بلوار قیام در کنار خیابان فردوسی قرار است به یکی از خیابان‌های کامل شهر تهران تبدیل شود. خیابان کامل در راستای استراتژی انسان‌محور کردن شهر، یکی از اولویت‌های جدی مدیریت شهری تهران است و هدف از اجرای طرح خیابان کامل در پایتخت دستیابی به توسعه پایدار محله‌محور با مولفه‌هایی چون تأمین امنیت عابران پیاده، کاهش سوانح رانندگی، تأمین مسیر حمل‌ونقل عمومی و دوچرخه‌سواری و نیز مطلوبیت و جذابیت محیطی معابر شهری است تاهمه اقشار جامعه بتوانند به صورت عادلانه از معبر شهری استفاده کنند.
«علی‌محمد سعادتی»، شهردار منطقه ۱۲، نیز با ابراز خرسندی از انتخاب ۲ خیابان قیام و فردوسی برای تبدیل به خیابان کامل در منطقه ۱۲ می‌گوید: «مدیران شهری در تهران چند سال است با اتخاذ خط مشی مناسب به ایجاد خیابان‌های کامل به عنوان یک سیاست شهری به منظور برون‌رفت از مشکلات ناشی از تقاضای زیاد تردد در شهر توجه ویژه دارند.»

 قیام اولین معبر شهری منتخب بود

او با بیان این‌که بلوار قیام در منطقه ۱۲ از جمله اولین معابر شهری تهران است که مراحل اخذ مصوبات لازم برای احداث خیابان کامل را در سنوات گذشته دریافت کرده است، اظهار می‌دارد: «بلوار قیام، با توجه به بافت مسکونی، شامل مسیر رفت‌وبرگشت برای عبور خودروها و خطوط حمل‌ونقل عمومی (تاکسی و اتوبوس)، تعریض پیاده‌روها در طرفین معبر، همچنین مسیر سبزی در میانه بلوار ویژه عبور عابران پیاده و شهروندان دوچرخه‌سوار، برای استفاده به عنوان خیابان کامل طراحی شده است.»
شهردار منطقه ۱۲ با بیان این‌که طبق دستورالعمل معاونت حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران همه مناطق ۲۲گانه، باید نسبت به امکان‌سنجی معابر برای تبدیل به خیابان کامل اقدام می‌کردند، ادامه می‌دهد: «به همین منظور و طی مطالعات صورت‌گرفته، خیابان فردوسی در منطقه ۱۲ در نظر گرفته شد که این خیابان یکی از معدود معابری است که پس از غربالگری اولیه، در فهرست بلند ۳۶ معبر شهر تهران به طول ۶۲ کیلومتر به منظور اجرای خیابان کامل جای گرفت.»
سعادتی با اشاره به این نکته که خیابان فردوسی پس از بازطراحی صورت‌گرفته با توجه به دستورالعمل‌ها به معبری مناسب برای تردد همه کاربران آن شامل عابران پیاده، دوچرخه‌سواران، اتوبوس و سایر خودروها تبدیل خواهد شد، می‌گوید: «با توجه به وجود ۲ ایستگاه پرتقاضای خطوط مترو، شامل ایستگاه میدان امام خمینی (ره) و میدان فردوسی، امکان تردد با همه دستگاه‌های حمل‌ونقل در این معبر برای شهروندان فراهم است.»

اقدامات انجام‌شده برای بازسازی و آزادسازی بلوار قیام به شرح ذیل است:

  ساخت مجدد پارک حوری به مساحت حدود ۱۰۰۰ متر مربع
  آزادسازی مسیر شرق به غرب برای وسایل نقلیه که به عنوان کارگاه و دپوی خاک در دست مترو قرار داشت
  ساخت بازار میوه و تره‌بار محله قیام به متراژ ۲۵۰ متر مربع
  اجرای رفیوژ میانی و فضای سبز حد فاصل میدان قیام تا تقاطع زیبا به متراژ ۱۲۰۰ متر
  اجرای لوله‌کشی آب خام برای آبیاری فضای سبز به متراژ ۲۶۰۰ متر

مواردی که برای تکمیل شدن پروژه در دست اقدام است:

  اجرای روکش آسفالت میدان قیام
  اجرای روکش آسفالت خیابان دیانی
  اجرای روکش بلوار قیام
  اجرای مسیر دوچرخه از میدان قیام تا خیابان ۱۷ شهریور
  اجرای مسیر پیاده‌رو از میدان قیام تا خیابان ۱۷ شهریور
  اجرای روشنایی بلوار قیام از میدان قیام تا خیابان ۱۷ شهریور

کد خبر 595529 برچسب‌ها همشهری محله منطقه ۱۲ شهرداری خیابان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: همشهری محله منطقه ۱۲ شهرداری خیابان خیابان های کامل خیابان فردوسی خیابان کامل بلوار قیام مردم محله منطقه ۱۲ حمل ونقل مسیر سبز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۲۳۰۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خودکشی در ۲۳ کشور دنیا جرم و اجرای کامل سند ملی خودکشی در ایران ضروری است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران از برگزاری همایش ملی پیشگیری از خودکشی در ۲۵ و ۲۶ شهریور ۱۴۰۳ در سالن همایش‌های بین‌المللی رازی خبر داد و گفت: شمار خودکشی در ایران کم‌تر از میانگین جهانی و ۶.۸ مورد در ۱۰۰ هزار نفر جمعیت است.

به گزارش ستاد خبری همایش ملی پیشگیری از خودکشی، دکتر عبدالرضا پازوکی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران، در نشست مقدماتی برگزاری این همایش، با ابراز خرسندی از این‌که با وجود سیاه‌نمایی رسانه‌های معاند شمار خودکشی در ایران کم‌تر از متوسط جهانی است، در ادامه اظهار کرد: براساس آمار‌های جهانی میانگین خودکشی در دنیا ۱۱ در ۱۰۰ هزار نفر جمعیت و در ایران ۶.۸ در ۱۰۰ هزار نفر جمعیت است، با این وجود در کشور مسلمان حتی یک مورد خودکشی هم گناه است.

وی با اشاره به آمار خودکشی در کشور‌های اسکاندیناوی به‌علت شرایط خاص جغرافیایی، محیطی و نور کم در این کشور‌ها گفت: این نشست مقدمات اجرایی برای تحقق کار‌های علمی در همایش ملی پیشگیری از خودکشی در شهریور ۱۴۰۳ است تا برای پیشگیری از خودکشی با تبعات فراوان برای خانواده و جامعه، اقدام موثری انجام شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران، با اشاره به آیه ۳۲ سوره مائده درباره اهمیت نجات جان انسان‌ها، خاطرنشان کرد: براساس توصیه‌های الهی و دین مبین اسلام بحث نجات انسان و پیشگیری از خودکشی برای دانشگاه‌های علوم پزشکی با وظیفه حفظ و ارتقاء بهداشت و درمان در کشور یک تکلیف است.

تأکید بر ضرورت حفظ تقسیم کار برای پیشگیری از خودکشی در کشور 

در ادامه این نشست، حمید یعقوبی، رئیس جمعیت علمی پیشگیری از خودکشی، با تشریح اهداف همایش ملی پیشگیری از خودکشی در ادامه تصریح کرد: یکی از اهداف برگزاری این همایش تهیه نقشه بومی پیشگیری از خودکشی با استفاده از تجارب جهانی است، در عین‌حال باید علل خودکشی در ایران بیشتر شناسایی شوند که این همایش می‌تواند زمینه‌ساز این مسأله باشد.

وی  با اشاره به مقایسه آمار جدید خودکشی در ایران نسبت به سال‌های گذشته در ادامه بر ضرورت تقویت پیشگیری از خودکشی تأکید و تصریح کرد: براین اساس باید برای کاهش پدیده خودکشی در کشور تقسیم کار ملی انجام شود که باید در این زمینه سازمان ملی صدا و سیما، حوزه علمیه و سازمان تبلیغات اسلامی وارد عمل شوند.

خودکشی در ۲۳ کشور دنیا جرم و اجرای کامل سند ملی خودکشی در ایران ضروری است

حمید پیروی، رئیس مرکز مشاوره دانشگاه علوم پزشکی ایران، هم با اشاره به اهمیت برگزاری همایش ملی پیشگیری از خودکشی در آگاهی‌بخشی و افزایش سطح سواد جامعه درباره این پدیده شوم در ادامه اهداف و بخش‌های مختلف این همایش را تشریح و خاطرنشان کرد: آمار خودکشی در ایالات متحده آمریکا بیش از متوسط جهانی و ۱۴.۴ در ۱۰۰ هزار نفر جمعیت است، اما با وجود آمار اندک خودکشی در ایران (کم‌تر از میانگین جهانی) دانشگاه علوم پزشکی ایران همواره می‌کوشد تا شیب این آمار را کاهش دهد، برگزاری همایش ملی پیشگیری از خودکشی نمونه بارزی از این اقدامات است.

وی خودکشی را در ۲۳ کشور دنیا جرم دانست و در ادامه بر ضرورت اجرای کامل سند ملی خودکشی ابلاغ‌شده در سال ۱۴۰۰ تأکید کرد.

۳۰ نهاد مسئول کاهش آسیب‌های اجتماعی در کشور

در ادامه این نشست، غلام‌عباس ترکی، معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادستانی کل کشور، با تشریح سیاست‌های دادستانی کل کشور گفت: دستگاه قضایی براساس قانون اساسی وظیفه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در کنار مسئولیت رسیدگی به جرائم را بر عهده دارد، با این وجود پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی یک اقدام بین‌بخشی است، و بسیاری از آسیب‌های اجتماعی در اختیار قوه قضائیه نیست.

وی با بیان این‌که در قانون برنامه ششم، بر پیشگیری از ۵ آسیب اجتماعی حاشیه‌نشینی، اعتیاد، بیکاری و ... تأکید شده تا آمار این آسیب‌ها به ۲۵ درصد کاهش یابد، افزود: بر این اساس مولفه‌های اقتصادی و معیشتی در کاهش آسیب‌های اجتماعی تأثیر بسزایی دارد و به‌نوعی ۳۰ نهاد در این زمینه مسئولند. 

معاون دادستانی کل کشور، ادامه داد: با وجود شمار اندک پدیده خودکشی در ایران، نسبت به میانگین جهانی، اما در مقایسه با آمار سال‌های گذشته باید اقدامات پیشگیرانه‌تری لحاظ شود، که بر این اساس ارزیابی و به‌روزرسانی سند ملی خودکشی پیشنهاد می‌شود.

ترکی در ادامه آمار‌های مرتبط با حوزه خودکشی در کشور را براساس سن جمعیتی و میزان مداخلات فوری تشریح کرد.

خودکشی در ایران بدون تعقیب کیفری 

محمدحسین صادقی، مدیرکل پیشگیری از وقوع جرم و آسیب‌های اجتماعی دادستانی کل کشور، هم با اشاره به اهمیت برگزاری همایش ملی پیشگیری از خودکشی با استفاده از ظرفیت دستگاه‌ها و انجمن‌های علمی در ادامه مداخله در حوزه آسیب‌های اجتماعی را از وظایف و دغدغه‌های جدی مقام معظم رهبری برشمرد و افزود: براین اساس این موضوع برای همه یک تکلیف است.

 وی جایگاه ایران در زمینه آمار پدیده خودکشی را مطلوب، اما نه ایده‌آل دانست و در ادامه بر ضرورت تلاش بیشتر در این حوزه تأکید و خاطرنشان کرد: براساس آموزه‌های دینی و قرآنی حتی یک خودکشی در کشور نباید رخ دهد. با این وجود جرم خودکشی در ایران تعقیب کیفری ندارد و این در حالی است که در برخی کشور‌ها چنین نیست. 

مدیرکل پیشگیری از وقوع جرم و آسیب‌های اجتماعی دادستانی کل کشور، با اشاره به رویکرد قوانین جزائی در تعریف حبس با درجات متعدد برای افرادی که ارتکاب خودکشی را ترغیب می‌کنند، یادآور شد: بازتاب‌های رسانه‌ای در افزایش خودکشی تأثیر بسزایی دارد، براین اساس ترویج آموزش‌های پیشگیرانه در این حوزه بسیار اثرگذار است.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی کلينيک

دیگر خبرها

  • خودکشی در ۲۳ کشور دنیا جرم و اجرای کامل سند ملی خودکشی در ایران ضروری است
  • عملیات اصلاح هندسی و احداث دوربرگردان در بلوار ارم اجرایی شد
  • نکات کلیدی برای خرید و فروش ملک در ستارخان
  • تکمیل پارکینگ محله چهل اختران قم
  • خیابان پشتیبان بلوار پیامبر اعظم (ص) قم احداث می‌شود
  • ۱۴ محله اردبیل میزبان رویداد «یک صدا ایران» خواهد بود
  • ساختمان نیمه کاره‌ای که محل تجمع سگ‌های ولگرد شد
  • اجرای فاز نخست خط ویژه مسیر اتوبوس خیابان حضرت امام خمینی(ره) اراک
  • ضرورت اجرای قانون جوانی جمعیت به طور کامل
  • اجرای طرح ساماندهی وانت‌های میوه‌فروش در سنندج